kimi kaže:
Nadam se da su ih iz ministarstva kulturno odhebali. To nam je jedina nada kad smo bez glave i neorganizovani.
Nisi u pravu kolega. Nisu ih 'odhebali', nego su zaista neki od učesnika sprečeni da dodju. Sastanak će biti održan u nekom novom skorijem terminu, a postoje ozbiljne šanse da do zabrane lova i dodje. Pročitaj komentare na vest na naslovnoj strani, pa će ti biti jasnije.
Nisam optimista, naprotiv. Voleo bih da grešim.
Lalo ne ubijaj mi nadu( makar i lažnu) .
Ima li šanse da se na forumu pokrene inicijativa za kontranapad? Da se čuje i naš glas pošto je očigledno da nas zastupa "peta kolona".
Ćutimo, gledamo u nebo i nadamo se čudu da nekažem ponašamo se ko - ovce pred klanje-
Ja govorim u svoje ime, a o mogućoj zabrani lova na prepelice i grlice sam pisao ovde još pre dve godine, i upozoravao, crtao, objašnjavao šta je Palićka inicijativa... Jel iko reagovao ili ste, kolege moje drage, bili totalno indiferentni kao da se ne radi o lovu prepelica u Srbiji, nego na Marsu.
Kakva inicijativa SADA?!? 'Kasno Marko na Kosovo stiže!'.
Pitajte svoje delegate u lovačkim savezima šta se to dešava i šta to oni diskutuju kad im ovakve stvari prolaze bez reakcije? Kakav bre kontranapad? Kako, kad ti odmah izvade 10 snimaka nekih veseljaka koji prže prepelice pod vabilicama?!? Ili ti pokažu zaplenjene švercovane ptice u ručnim frižiderima, a nema dozvole za lov i izveštaja o odstrelu za nekog žabara koji se napucao a platio 'solarno'! I lovci po LU to ne znaju?!? Ma hadje...
Nisu nama krivi zeleni. Oni samo vrlo lepo koriste alavost nečiju, bahatost i javašluk koji vlada u lovstvu Srbije! Ja sam gledao svojim očima kako se neki polusvet iz inostranstva ovde kad dodje u lov ponaša kao da su šeici, a naši udvorice im zanose yaya u krivini za 10-20-50 evra dnevno!!! Pa kad mi ne cenimo sami sebe, kako da nas drugi cene?
Sve što se dešava smo zaslužili:jedni zato što su radili to što su radili, a drugi zato što su ćutali dok su ovi prvi radili.
Ja nit sam radio nešto od toga, nit sam ćutao.
Vozio sam službeni pa me održavanje nije mnogo interesovalo. I onaj iz 1953. se računa. Nije se od onda mnogo na njemu promenilo. Udoban nije, opreme nema, ali gde on prođe malo koji može za njim. A i prima ljudstvo i teret, nosivost mu je velika.
A da mi malo prestanemo oko lovačke teme zabrane lova na prepelice koja nam je na pragu, pa da se posvetimo na ovoj temi džipovima?
Imate temu 'OFF ROAD', pa tamo možete pisati i o Nivi i o Defenderu... Stvarno mislim neki put da se udarne teme svesno miniraju. Biće da je paranoja.
Slazem se ali je nezamislivo kupiti dzipa od 2700 kubika starog 10-15 god. "samo za lov" vrednosti do 5000e a godisnje za njega placati 1000e registraciju.za 3 godine sama registracija pojede ceo auto koji posle tri godine voznje po terenu i starosti ne vredi te pare... zato do 2.0 .po meni!
Lala kaže:
Kakav bre kontranapad? Kako, kad ti odmah izvade 10 snimaka nekih veseljaka koji prže prepelice pod vabilicama?!? Ili ti pokažu zaplenjene švercovane ptice u ručnim frižiderima, a nema dozvole za lov i izveštaja o odstrelu za nekog žabara koji se napucao a platio 'solarno'! I lovci po LU to ne znaju?!? Ma hadje...
Nisu nama krivi zeleni. Oni samo vrlo lepo koriste alavost nečiju, bahatost i javašluk koji vlada u lovstvu Srbije! Ja sam gledao svojim očima kako se neki polusvet iz inostranstva ovde kad dodje u lov ponaša kao da su šeici, a naši udvorice im zanose yaya u krivini za 10-20-50 evra dnevno!!! Pa kad mi ne cenimo sami sebe, kako da nas drugi cene?
.
E ovde imam ja nesto da kazem za dnevnik.
Internet je pun snimaka pijanih idiota za volanom koji su odgovorni za gomile saobracajnih nesreca od kojih su mnoge na zalost sa smrtnim ishodom.PA STA JE RESENJE-ZABRANITI VOZNJU AUTOMOBILA!!!
Svaki drugi politicar dovodi se u vezu sa proneverom ogromnih svota novca pa treba li i politiku zabraniti.
Imamo li mi zakon koji eksplicitno zabranjuje lov pomocu vabilica-imamo.Treba sad lovci da ispastaju sto se zakon ne sprovodi,a isti taj zakon ukinuo volontersku lovocuvarsku sluzbu i nametnuo profi koju opet lovci placaju.Pa cak i kad se prekrsioci uhvate,kazne su blage ili nikakve,a za to su opet verovatno krivi lovci.
I kakvo bre usaglasavanje sa evropskim zakonima kad se pomenute dve vrste love na teritoriji EU.
Jedina krivica srpskog lovca je u tome sto vec decenijama dozvoljava da ga vodi bagra najgore vrste,kojoj je lovac bitan samo kad im kasu puni.Gledaju to ovi lesinari nevladini,pa po obicaju udaraju najslabijeg koga nema ko da brani.Sad kad sam se setio nasih glavesina,kroz glavu mi prodje misao da su razlog odlaganja pomenutog sastanka predstojece izborne skupstine po savezima,LU i LD,pa bi ovim nasim teletabisima bilo tesko da objasne,kako su clanarine sve vece a lova sve manje.Izgleda da svi oni u istu tikvu duvaju i prave se loodi,a mi zbunjeni pa vidite sta nas ceka
Na moju, a nadam se i Vašu žalost, teska srca se slažem sa Lalom. Mislim da će inicijativa da se zabrani lov na prepelice i grlice i te kako uspeti.
Moje mišljenje je da problem sa lovstvom u našoj državi leži u tome što lovstvo i rukovodstvo u lovstvu baštini politiku smicalica, ja tebi ti meni, i posle nas ponovo mi. Pravi potez bi bio da se jedan iskreni ljubitelj lova, pasa i druženja nadje na rukovodećem mestu. Zamislite da je neko tipa premijer (ma ko to bio) bio iskreni ljubitelj lova stao na stranu lovaca. Ne bi imali od lovišta i udruženja feude pojedinaca. Ako je jedini put da jedan bude TATA i da sve bude pod kontrolom, onda OK, jer izgleda da kod nas drugačije ne može da se funkcioniše. Lično sam za uspostavljanje sistema koji u sebi ima školovan kadar koji zastupa interese lovaca, edukuje lovce, organizuje radionice u prirodi sa malom decom gde bi ona imala prilike da se upoznaju sa uzgojom, negom, zaštitom i konačno odstrelom divljači. Kada bismo imali jednu tako postavljenu sliku, za desetak godina ti klinci ne bi znali samo za odstrel, već bi se setili da su sipali hranu u hranilišta, da su nosili so sa medikamentima i slično. Ne bi tako lakoverno poverovali ZELENIMA. Ovako trend ZELENIH je dominantan, a mi lovci čekamo da neko drugi reši sve.
Potrebni su neki novi obrazovani klinci, a ne ovi sada koji su srasli sa foteljama. Mislim da su potrebne promene i u LSS i u LSV. LSV bi trebao da bude azurniji i agilniji po ovim pitanjima. Čini mi se da najbrojnije populacije prepelica i grlica egzistiraju na vojvođanskoj ravnici. Znamo da je to divljač koja nas skoro ništa ne košta, a donosi profit. Niti je legli, gajili, lečili ni čuvali već samo odstrelili. Sadašnji predsednik LSS-a nije ličnost tog kalibra, a primetio bih da tu nedostaje karaktera i lepog ponašanja. Nema šanse da on bilo šta uradi kako bi pomogao lovstvo. Njemu je jedino bitno da se zove predsednikom, vozika sluzbeni automobil, jede i pije na račun saveza i milina jedna.
Dobar pogled!
Kolega trebalo bi da se predstaviš , da znamo sa kim komuniciramo , uostalom to piše i u pravilima foruma.
Tekst za koji smatram da treba poslati svima.
Poštovani
Zbog novonastale situacije i moguće zabrane lova na prepelice i grlice mišljenja smo da armija zainteresovanih lovaca , lovočuvari , upravnici lovišta, LSS, LSV , LSCS, lovni okruzi, LU, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za šume, Srbijašume, Vojvodinašume, NAOS, proizvođači lovačke opreme, trgovci oružjem i lovačkom opremom, svi koji se bave lovnim turizmom, streljački klubovi, razne lige koje neguju lovačko streljaštvo, za koje verujemo da broje i preko 100000 članova i zainteresovanih lica, trebaju da hitno deluju u pravcu uticanja na ishod sastanka sa ministarkom poljoprivrede Snežanom Bogosavljević Bošković ,povodom inicijative za potpunu zabranu lova na prepelice i grlice u Srbiji!
Koalicija nevladinih organizacija (NVO) za zaštitu ptica Srbije saopštila je danas da je predala novu inicijativu za zaštitu prepelice i grlice, i zatražila potpunu obustavu lova na te dve ugrožene vrste ptica.
Koalicija NVO Srbije za zaštitu ptica koja broji 50 udruženja za koje smatramo da članstvom ne prelaze nekoliko hiljada pristalica, oduzeće nam naš hobi ili za one koji od prihoda lova žive , dobar deo zarade. Ako živimo u demokratskom društvu demokratija je sada na ispitu , da li će šačica ljudi koje finansiraju strane vlade i koji od toga imaju veliki profit , ostvariti svoje namere da bi opravdali uzeta sredstva i nas 100000 nedovoljno organizovanih lišiti našeg prava na slobodu i lov. Sva stručna lica koja se bave lovstvom mogu lako da pobiju sve navode zelenih plaćenika , jer im je glavni argument navodno drastično smanjenje broja migratornih vrsta, i nadam se tražiti od NVO objašnjenje kojim metodama su utvrdili da je stanje upravo takvo.Priče oko usklađivanja zakona sa zakonima EU su obične izmišljotine jer su zakoni EU vezani za lov i lovstvo daleko liberalniji nego kod nas. Smatramo da je ovo samo početak hajke na lovce i lovstvo, to jest probni balon pa ako prođe sigurni smo da već iduće godine nas očekuje zabrana lova na patke, guske , pa redom. Mnoga lica koja profesiono rade u lovstvu imaju visoko obrazovne titule i smatramo da je sada vreme da se tu i pokažu , umesto da ćute kao pokisli u TV duelima sa priučenim članovima NVO. Svi direktno zainteresovani da urade sve što je u njihovoj moći , od privatnih veza do medijske kampanje, da se suzbije ova NVO inicijativa.
Ko hoće i može neka ispravi i nadopuni ovaj tekst , jer nije kasno do poslednjeg momenta , pa da šaljemo kao mail svima za koje mislimo da su zainteresovani. Da li je neko u situaciji da sazna ili još bolje da pribavi materijale za taj sastanak da bi se eventualno prikupili kontraargumenti!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Tekst za koji smatram da treba poslati svima.
Poštovani
Zbog novonastale situacije i moguće zabrane lova na prepelice i grlice mišljenja smo da armija zainteresovanih lovaca , lovočuvari , upravnici lovišta, LSS, LSV , LSCS, lovni okruzi, LU, Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za šume, Srbijašume, Vojvodinašume, NAOS, proizvođači lovačke opreme, trgovci oružjem i lovačkom opremom, svi koji se bave lovnim turizmom, streljački klubovi, razne lige koje neguju lovačko streljaštvo, za koje verujemo da broje i preko 100000 članova i zainteresovanih lica, trebaju da hitno deluju u pravcu uticanja na ishod sastanka sa ministarkom poljoprivrede Snežanom Bogosavljević Bošković ,povodom inicijative za potpunu zabranu lova na prepelice i grlice u Srbiji!
Koalicija nevladinih organizacija (NVO) za zaštitu ptica Srbije saopštila je danas da je predala novu inicijativu za zaštitu prepelice i grlice, i zatražila potpunu obustavu lova na te dve ugrožene vrste ptica.
Koalicija NVO Srbije za zaštitu ptica koja broji 50 udruženja za koje smatramo da članstvom ne prelaze nekoliko hiljada pristalica, oduzeće nam naš hobi ili za one koji od prihoda lova žive , dobar deo zarade. Ako živimo u demokratskom društvu demokratija je sada na ispitu , da li će šačica ljudi koje finansiraju strane vlade i koji od toga imaju veliki profit , ostvariti svoje namere da bi opravdali uzeta sredstva i nas 100000 nedovoljno organizovanih lišiti našeg prava na slobodu i lov. Sva stručna lica koja se bave lovstvom mogu lako da pobiju sve navode zelenih plaćenika , jer im je glavni argument navodno drastično smanjenje broja migratornih vrsta, i nadam se tražiti od NVO objašnjenje kojim metodama su utvrdili da je stanje upravo takvo.Priče oko usklađivanja zakona sa zakonima EU su obične izmišljotine jer su zakoni EU vezani za lov i lovstvo daleko liberalniji nego kod nas. Smatramo da je ovo samo početak hajke na lovce i lovstvo, to jest probni balon pa ako prođe sigurni smo da već iduće godine nas očekuje zabrana lova na patke, guske , pa redom. Mnoga lica koja profesiono rade u lovstvu imaju visoko obrazovne titule i smatramo da je sada vreme da se tu i pokažu , umesto da ćute kao pokisli u TV duelima sa priučenim članovima NVO. Svi direktno zainteresovani da urade sve što je u njihovoj moći , od privatnih veza do medijske kampanje, da se suzbije ova NVO inicijativa.
Ko hoće i može neka ispravi i nadopuni ovaj tekst , jer nije kasno do poslednjeg momenta , pa da šaljemo kao mail svima za koje mislimo da su zainteresovani. Da li je neko u situaciji da sazna ili još bolje da pribavi materijale za taj sastanak da bi se eventualno prikupili kontraargumenti!
ovo nije loša ideja , a ako samo budemo posmatrali uskoro nećemo ništa loviti.
Najaci kontra argument je pribavljanje prijava svakog LU protiv clanova koji su lovili prepelicu na nedozvoljen nacin u udruzenjima u kojima je zelena patrola snimila emisije.
Ako su prekrsioci procesuirani od strane LU argumenti zelenih padaju u vodu.
Prekrsaja je bilo i bice,ako se dokaze da se protiv toga bori stvar se preokrece u korist lovaca.
Zna li neko da li NVO plaćaju porez na primljena sredstava iz inostranstva, da li su obavezni da pred našim poreskim organima opravdaju troškove i da li na isplaćena sredstva plaćaju pdv?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Zna li neko da li NVO plaćaju porez na primljena sredstava iz inostranstva, da li su obavezni da pred našim poreskim organima opravdaju troškove i da li na isplaćena sredstva plaćaju pdv?
Mislim da je to neoporezivo a sigurno da nije transparentno tj. dobiju lovu bez kontrole....
Bolje je da umesto zabrane lova na prepelice uvedu kazne doživotne zabrane lova za pojedince u slučaju lovokrađe uz upotrebu el.vabilica....(i uopšte lovokrađe na bilo koju divljač...) ako je to jedini razlog njihove inicijative,mada mislim da je oni smatraju ugroženom a el.vabilice su samo argument plus....
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?