Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na DIVLJE PATKE

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na DIVLJE PATKE
tulipan
 imagizer.imageshack.us/v2/xq90/96/4ml6.jpg
imagizer.imageshack.us/v2/xq90/39/ehnf.jpg
Poenter-kralj polja

tulipan
 imagizer.imageshack.us/v2/xq90/41/3yuz.jpg
Poenter-kralj polja

tulipan
 imagizer.imageshack.us/v2/xq90/542/m9t1.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/xq90/163/xyxb.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/xq90/43/my9m.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/xq90/132/2j52.jpg

imagizer.imageshack.us/v2/xq90/404/w08h.jpg
Poenter-kralj polja

-ANUBIS-
 Sinocni lov pataka gluvara I prelepa ridjoglavka
-ANUBIS- priložio:
101_6187.jpg

nidzamotocross
 Čestitke na ulovu druže, samo ovo nije riđoglava, nego krdža. Odobreno
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ
 Kako bre moz da kazes da nije ridjoglava kad vidis da ima ridju glavu? Grin

Nidzo potpuno si u pravu na slici je Krdza (Anas crecca) a Ridjoglava patka je (Ayithya ferina).
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

nidzamotocross
 Tako je, mada možda je kolega mislio na riđokosu. Grin

Krdža
img638.imageshack.us/img638/2852/egwtgwrcmoore2008.jpg

Riđoglava
images.doctissimo.fr/1/beaute-maquillage/cheveux-roux/photo/hd/1397746139/15871920231/cheveux-roux-lindsey-lohan-big.jpg

Uf, opet pogreših sliku... Jaooo

Ovo je Riđoglava
www.photostart.info/images/471_med.jpg

HaHaHa

-ANUBIS-
 [xhide]A vala sto jest jest a ja se obradovao da sam dobio onu ridjokosu ovaj ridjoglavu ono da joj glava ridja jeste pa je vi zovte I na latinskom meni mi to ridje sta ti je net pa sve naucis a cim pogresis evo peza I nidze da to poprave svaka cast momci moja greska jos jednom se izvinjavam videcu da ne gresim vise u skolici cak cu I latinski da nucim[/xhide]

PEZ
 Tacno sam znao da ces da se opet zakacis za mene i Nidzu, ne znam da li ti je namera da se s nama raspravljas ili te jednostavno boli kad ti neko ukaze na nesto sto ne znas(ili se samo pravis da ne znas) sto se mene tice to sto si ulovio nek se po tebi zove i fazan al nemoj da pricas nikome sta je jer ima onih koji ce ti se smejati.
Samo da ti kazem da je pez mnogo pre neta znao da raspozna divljac, sto nekima ocigledno ne ide ni sa netom.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

nidzamotocross
 Druže, pa ovo je bilo krajnje dobronamerno! Nisam imao nameru da te uvredim, a ako jesam izvinjavam se. Ne odoravam

Vrste pataka se na svakom jeziku drugačije kažu, ali latinski nazivi su svuda u svetu isti i to je razlog zašto ih koristimo. Confused

-ANUBIS-
 A ja znao da ce da se nadje neko pametan koji ce odmah da ispravlja druge na poznat nacin..ali da ne pocinjemo ja sam se izvinio napravio gresku I sledeci put stavljam striktno latinska imene ono u mom kraju takvu lepu krdju vikaju ridjoglavka za razliku od one ruzne jbg. li kako je njoj latinsko ime ali opet lepo od vas sto ste "naglasili"gresku da ja I ostali koji neznamo nista ne umremo glupi a daleko da sam se naljutio samo moze to I na drugi nacin tema je patka pozdrav

PEZ

-ANUBIS- kaže:
A ja znao da ce da se nadje neko pametan koji ce odmah da ispravlja druge na poznat nacin..ali da ne pocinjemo ja sam se izvinio napravio gresku I sledeci put stavljam striktno latinska imene ono u mom kraju takvu lepu krdju vikaju ridjoglavka za razliku od one ruzne jbg. li kako je njoj latinsko ime ali opet lepo od vas sto ste "naglasili"gresku da ja I ostali koji neznamo nista ne umremo glupi a daleko da sam se naljutio samo moze to I na drugi nacin tema je patka pozdrav

Kad ovako napises ispada da si namerno tako napisao da bi doveo do neke rasprave, ne znam samo da li ti prisustvo na forumu predstavlja zadovoljstvo ili trazis mesto za svadju. Ako je ovo prvo svaka cast a akoje ovo drugo onda nemamo vise sta komentarisati.
P.S. Ako ti toliko smetaju ovi latinski nazivi , evo zamolicu admine nek obrisu taj moj post da ti vise ne bode oci i da ne mislis da te necemu ucim.
P.S.

Podunavac
 i42.tinypic.com/i52hiu.jpg

A zašto se ovoj riđoglavoj ne vidi patka?Grin

Kolege nema potrebe da se ljutite oko ovakvih stvari. Niko se nije naučen rodio i čovek se uči dok je živ. A nije zgodno kada se napravi greška i ne ispravi, pošto odavde uče mnogi mladi lovci početnici koji se ovakvim greškama dovode u zabludu.

Ja sam gadljiv na svu pernatu živini uključujući i divljač. Lovac sam više od 20 godina, ali dugo vremena nisam mogao da se nateram da lovim pernatu divljač. U mom kraju za krdžu kažu i krža. Pošto nisam lovio pernatu divljač i nije me interesovala, ja sam mislio kad neko kaže da je odstrelio kržu, da je to neka sitna patka koja je zakržljala.Grin Tek nakon par godina kada sam počeo da se zanimam za lov pernate divljači sam shvatio u kolikoj zabludi sam bio. Ovo nikome nisam pričao, sad prvi put kažem u javnosti. A neki drugari da znaju za ovo mast bi mi vadili.Stidljiv
Tri prsta 2Kolce

-ANUBIS-
 i42.tinypic.com/i52hiu.jpg
[xhide]Pa licno nikada nisam imao srece da otstrelim ridjoglavu patku ali ovu ridjoglavu sa nidzine slike br.2 bi otstrelio sa zadovoljstvom a verujem sa duznim postovanjem da je I kolegi podunavcu presudni faktor interesovanja za lov pernate divljaci bila bas ovakva slicna ridjoglava ili gresimiveli 4 Smeko [/xhide]

bogoljub
 Pardon ovo ipak nije pernata već dlakava a ako se iznervira možda postane i divlja.Zato pristupiti nežno i opreznoKiss
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Jank
 [quote]nidzamotocross kaže:

Riđoglava
images.doctissimo.fr/1/beaute-maquillage/cheveux-roux/photo/hd/1397746139/15871920231/cheveux-roux-lindsey-lohan-big.jpg

Negde osamdesetih godina pa na dalje lovio sam samo ovakve, nije bilo važno da li je riđokopsa ili plavuša važno je bilo samo da nema patku....danas je sve moguće....zato vi mlađi se više zanimajte oko ovih dlakavih a pernete uvek ima neće vam pobeći.....HaHaHa
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

-ANUBIS-

Jank kaže:
[quote]nidzamotocross kaže:

Riđoglava

Negde osamdesetih godina pa na dalje lovio sam samo ovakve, nije bilo važno da li je riđokopsa ili plavuša važno je bilo samo da nema patku....danas je sve moguće....zato vi mlađi se više zanimajte oko ovih dlakavih a pernete uvek ima neće vam pobeći.....HaHaHa

Taman posla kolega da ima patku o toga bezite daleko a jedno sam siguran 100% imate pravo pametnije je da se perije zaobudje siroko samo dlaka i podlaka nem,a rizikaSmekoiveli 3

ssekir75
 kad smo kod patke krdže, ovde je zovu i krža i kržulja. a inače ptice imaju razna imena u raznim krajevima. primeri: sojka-šojka-kreja, detlić-kljundrvo-čukavac, senica-žutka-žltaća, ševa-ševrljuga, prepelica-putpudaljka, zlatovrana-smrdivrana... moguće je da da kod kolege anubisa krdžu zovu i ridjoglavkaConfused
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

-ANUBIS-

ssekir75 kaže:
kad smo kod patke krdže, ovde je zovu i krža i kržulja. a inače ptice imaju razna imena u raznim krajevima. primeri: sojka-šojka-kreja, detlić-kljundrvo-čukavac, senica-žutka-žltaća, ševa-ševrljuga, prepelica-putpudaljka, zlatovrana-smrdivrana... moguće je da da kod kolege anubisa krdžu zovu i ridjoglavkaConfused

Vidi kolega da sam se pogresno skroz izrazo to je tacno posto klasicna ridjoglavka ili "(Ayithya ferina)"je sasvim druga vrsta patke I lepo sto me kolega pez ispravio a ja vec priznao gresku da drugi lovci ne padaju u nedoumicu I te kako su potrebni latinski nazivi ja sam samo mislio na krdju sa lepom ridjom glavom za razliku od obicne krdje pa kao znak raspoznavanja kazemo krdja ridjoglavka inace mislim da je svima sada jasno sta je krdja(Anas crecca) I sta je ridjoglavka(Ayithya ferina) tako da tu nema dileme inace kolega ssekir75 lovimo po skoro po istim terenima posto smo iz istog mesta

DakiNS
 Kolega možeš li mi objasniti koja je to krdza sa lepom ridjom glavom a koja je obicna krdza.Smile
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na divlje svinje LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 3915 27.10.2024. 08:39
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,138,265 posete www.srbijalov.com