Lov na DIVLJE PATKE
|
tulipan |
Objavljen 19.12.2013. 15:54
|
Stari član
Upisa: 372
Pristupio: 16.01.2011. 16:22
|
Poenter-kralj polja
|
|
|
|
tulipan |
Objavljen 21.12.2013. 16:01
|
Stari član
|
Poenter-kralj polja
|
|
|
|
tulipan |
Objavljen 21.12.2013. 16:07
|
Stari član
|
Poenter-kralj polja
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 24.12.2013. 12:52
|
Stari član
Upisa: 378
Pristupio: 04.01.2011. 17:11
|
Sinocni lov pataka gluvara I prelepa ridjoglavka
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 24.12.2013. 15:38
|
Lovčina
Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Čestitke na ulovu druže, samo ovo nije riđoglava, nego krdža.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 24.12.2013. 17:39
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Kako bre moz da kazes da nije ridjoglava kad vidis da ima ridju glavu?
Nidzo potpuno si u pravu na slici je Krdza (Anas crecca) a Ridjoglava patka je (Ayithya ferina).
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 24.12.2013. 18:51
|
Lovčina
|
Tako je, mada možda je kolega mislio na riđokosu.
Krdža
Riđoglava
Uf, opet pogreših sliku...
Ovo je Riđoglava
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 24.12.2013. 19:03
|
Stari član
|
[xhide]A vala sto jest jest a ja se obradovao da sam dobio onu ridjokosu ovaj ridjoglavu ono da joj glava ridja jeste pa je vi zovte I na latinskom meni mi to ridje sta ti je net pa sve naucis a cim pogresis evo peza I nidze da to poprave svaka cast momci moja greska jos jednom se izvinjavam videcu da ne gresim vise u skolici cak cu I latinski da nucim[/xhide] |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 24.12.2013. 19:12
|
Lovčina
|
Tacno sam znao da ces da se opet zakacis za mene i Nidzu, ne znam da li ti je namera da se s nama raspravljas ili te jednostavno boli kad ti neko ukaze na nesto sto ne znas(ili se samo pravis da ne znas) sto se mene tice to sto si ulovio nek se po tebi zove i fazan al nemoj da pricas nikome sta je jer ima onih koji ce ti se smejati.
Samo da ti kazem da je pez mnogo pre neta znao da raspozna divljac, sto nekima ocigledno ne ide ni sa netom.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 24.12.2013. 19:19
|
Lovčina
|
Druže, pa ovo je bilo krajnje dobronamerno! Nisam imao nameru da te uvredim, a ako jesam izvinjavam se.
Vrste pataka se na svakom jeziku drugačije kažu, ali latinski nazivi su svuda u svetu isti i to je razlog zašto ih koristimo.
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 24.12.2013. 19:23
|
Stari član
|
A ja znao da ce da se nadje neko pametan koji ce odmah da ispravlja druge na poznat nacin..ali da ne pocinjemo ja sam se izvinio napravio gresku I sledeci put stavljam striktno latinska imene ono u mom kraju takvu lepu krdju vikaju ridjoglavka za razliku od one ruzne jbg. li kako je njoj latinsko ime ali opet lepo od vas sto ste "naglasili"gresku da ja I ostali koji neznamo nista ne umremo glupi a daleko da sam se naljutio samo moze to I na drugi nacin tema je patka pozdrav |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 24.12.2013. 19:33
|
Lovčina
|
-ANUBIS- kaže:
A ja znao da ce da se nadje neko pametan koji ce odmah da ispravlja druge na poznat nacin..ali da ne pocinjemo ja sam se izvinio napravio gresku I sledeci put stavljam striktno latinska imene ono u mom kraju takvu lepu krdju vikaju ridjoglavka za razliku od one ruzne jbg. li kako je njoj latinsko ime ali opet lepo od vas sto ste "naglasili"gresku da ja I ostali koji neznamo nista ne umremo glupi a daleko da sam se naljutio samo moze to I na drugi nacin tema je patka pozdrav
Kad ovako napises ispada da si namerno tako napisao da bi doveo do neke rasprave, ne znam samo da li ti prisustvo na forumu predstavlja zadovoljstvo ili trazis mesto za svadju. Ako je ovo prvo svaka cast a akoje ovo drugo onda nemamo vise sta komentarisati.
P.S. Ako ti toliko smetaju ovi latinski nazivi , evo zamolicu admine nek obrisu taj moj post da ti vise ne bode oci i da ne mislis da te necemu ucim.
P.S.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 24.12.2013. 20:03
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
A zašto se ovoj riđoglavoj ne vidi patka?
Kolege nema potrebe da se ljutite oko ovakvih stvari. Niko se nije naučen rodio i čovek se uči dok je živ. A nije zgodno kada se napravi greška i ne ispravi, pošto odavde uče mnogi mladi lovci početnici koji se ovakvim greškama dovode u zabludu.
Ja sam gadljiv na svu pernatu živini uključujući i divljač. Lovac sam više od 20 godina, ali dugo vremena nisam mogao da se nateram da lovim pernatu divljač. U mom kraju za krdžu kažu i krža. Pošto nisam lovio pernatu divljač i nije me interesovala, ja sam mislio kad neko kaže da je odstrelio kržu, da je to neka sitna patka koja je zakržljala. Tek nakon par godina kada sam počeo da se zanimam za lov pernate divljači sam shvatio u kolikoj zabludi sam bio. Ovo nikome nisam pričao, sad prvi put kažem u javnosti. A neki drugari da znaju za ovo mast bi mi vadili.
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 24.12.2013. 22:31
|
Stari član
|
[xhide]Pa licno nikada nisam imao srece da otstrelim ridjoglavu patku ali ovu ridjoglavu sa nidzine slike br.2 bi otstrelio sa zadovoljstvom a verujem sa duznim postovanjem da je I kolegi podunavcu presudni faktor interesovanja za lov pernate divljaci bila bas ovakva slicna ridjoglava ili gresim [/xhide] |
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 24.12.2013. 23:09
|
Veteran
Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Pardon ovo ipak nije pernata već dlakava a ako se iznervira možda postane i divlja.Zato pristupiti nežno i oprezno
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 24.12.2013. 23:46
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
[quote]nidzamotocross kaže:
Riđoglava
Negde osamdesetih godina pa na dalje lovio sam samo ovakve, nije bilo važno da li je riđokopsa ili plavuša važno je bilo samo da nema patku....danas je sve moguće....zato vi mlađi se više zanimajte oko ovih dlakavih a pernete uvek ima neće vam pobeći.....
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 25.12.2013. 08:05
|
Stari član
|
Jank kaže:
[quote] nidzamotocross kaže:
Riđoglava
Negde osamdesetih godina pa na dalje lovio sam samo ovakve, nije bilo važno da li je riđokopsa ili plavuša važno je bilo samo da nema patku....danas je sve moguće....zato vi mlađi se više zanimajte oko ovih dlakavih a pernete uvek ima neće vam pobeći.....
Taman posla kolega da ima patku o toga bezite daleko a jedno sam siguran 100% imate pravo pametnije je da se perije zaobudje siroko samo dlaka i podlaka nem,a rizika |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 25.12.2013. 11:49
|
Lovčina
Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
kad smo kod patke krdže, ovde je zovu i krža i kržulja. a inače ptice imaju razna imena u raznim krajevima. primeri: sojka-šojka-kreja, detlić-kljundrvo-čukavac, senica-žutka-žltaća, ševa-ševrljuga, prepelica-putpudaljka, zlatovrana-smrdivrana... moguće je da da kod kolege anubisa krdžu zovu i ridjoglavka
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 25.12.2013. 12:32
|
Stari član
|
ssekir75 kaže:
kad smo kod patke krdže, ovde je zovu i krža i kržulja. a inače ptice imaju razna imena u raznim krajevima. primeri: sojka-šojka-kreja, detlić-kljundrvo-čukavac, senica-žutka-žltaća, ševa-ševrljuga, prepelica-putpudaljka, zlatovrana-smrdivrana... moguće je da da kod kolege anubisa krdžu zovu i ridjoglavka
Vidi kolega da sam se pogresno skroz izrazo to je tacno posto klasicna ridjoglavka ili "(Ayithya ferina)"je sasvim druga vrsta patke I lepo sto me kolega pez ispravio a ja vec priznao gresku da drugi lovci ne padaju u nedoumicu I te kako su potrebni latinski nazivi ja sam samo mislio na krdju sa lepom ridjom glavom za razliku od obicne krdje pa kao znak raspoznavanja kazemo krdja ridjoglavka inace mislim da je svima sada jasno sta je krdja(Anas crecca) I sta je ridjoglavka(Ayithya ferina) tako da tu nema dileme inace kolega ssekir75 lovimo po skoro po istim terenima posto smo iz istog mesta |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.12.2013. 20:20
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega možeš li mi objasniti koja je to krdza sa lepom ridjom glavom a koja je obicna krdza.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|