Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
punisher
 Odem ti ja sad na sajt Lorista, kad ono:

http://www.lorist...pic=4745.0

Naš dragi admin Oscar započeo temu o "Svetskom prvaku" pa oni koji poznaju situaciju znaju da su tu upetljana dva ugledna člana LSV, a naš ih Oscar udara onako "ispod pojasa".

Evo malo uvoda u temu:

"Hunting report, najautoritativniji časopis za lov u svetu, na strani 16 u novom broju, piše o evropskim skandalima sa veštački gajenom divljači. I Srbija je u nekoliko navrata spomenuta u tom negativnom kontekstu pa se pisci ovog teksta pitaju:
"Šta je preduzeto, NADLEŽNI IZ MINISTARSTVA šta su tim povodom preduzeli?? da li su "eksperti" za ocenjivanje trofeja jos uvek ZVANIČNI OCENJIVAČI?? Da li su odgovarali za nestručnost?? Šta su oni koju su ih imenovali u tu komisiju preduzeli? Da li odgovaraju što su naneli tešku povredu ugledu Srbije u lovačkom svetu?? Šta je sa vajnim "lovcem" koje nam je svima pokušao da proda rog za sveću?? Da li je još uvek lovac ili mu je nadležno Ministarstvo ukinulo pravo da se bavi ovim plemenitim sportom."
Pored Srbije u negativnom kontekstu pomenuti su Bugari i Madjari.
Inače i španski lovački časopisi su o ovome ponovo pisali, naravno u negativnom kontekstu"

Šta sad to znači? Da li je i on "progledao", ili mu se izjalovilo oko prodaje časopisa "Lorist" LSV-u, pa ko veli sad će da me vide. Sad će vrhuška iz LSV-a da vidi kad se Oscar razgoropadi.

Eeee moj Oscare, kad smo mi "nepodobni" pisali o tome, a ti nas banovao, pa sad nemaš ko da ti piše tamo...

DakiNS
 Kolega zar si zaboravio da je DŽ E P N A rana najbolnija rana, a da nije možda unapred od kuvara dobio obećanje pa se izjalovilo.Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

punisher
 Daki u pravu si. Može i ona "Obećanje ludom radovanje"ROFL
Kuvaru te prevarice nisu strane. Pa kad je "kumovski" odradio mnogo veće i umnije glave šta je njemu jedan Oscar. Poješće ga za doručak.

DakiNS
 Oscar mu dođe kao nagrada za glumu, ni čačkalica mu ne trebaSeljaHaHaHa

punisher
 Šalu na stranu, ako zanemarimo Oscara i njegov lični rat, ovo su sve pitanja koja traže ozbiljne odgovore od minimum dva aktera - kuvara i Lisica.
Nadam se da se neće zaboraviti njihov "lični doprinos" i "zalaganje" za to da Srbija dobije Svetskog prvaka.
Pogotovo se nadam da će se neko iz MUP-a RS uključiti jer se ovde radi o nekoliko krivičnih dela: Prevara, Falsifikovanje isprave, Falsifikovanje službene isprave, Neprijavljivanje krivičnoga dela i učinioca...

chaki
 Oscar i rat heheheh idi bre punisher hehheeh

O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Sremac75
 Sve teme su mu inače žive do jaja!

Nema mooda da sam postavi ta pitanja pa kao citira "Hunting report"!
Sme malo da prcne Pažina, ali Beuka ne sme ni da spomene!

A još se jadana i nada da će pisati planska dokumenta za LU u VojvodiniTrt Milojka

Jbt, ima čovek 100 godina a još nije shvatio da nema šanse i da stisne i da prdne!

Ne znam više da li da ga žalim ili da ga ismevam!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

punisher
 Chaki, kad sam mislio na Oscarov lični rat, mislio sam na "lični rat" odn. rat u finim belim rukavicama. Onako... kako bih rekao... džentlmenski...finim tonom da se protivnik ne uvredi slučajnoROFL
Sremac, za Pažina i Beuka si u pravu.
Pažina sme jer se ovaj ne srdi kao Beuk.Sad
Jer ako Beuka rasrdi moglo bi da bude puc puc
Seti se našeg druga Slave šta je od dotičnog doživeo na Vet. fakultetu.
Pa ko veli, bolje da s vremena na vreme prozovem Pažina, i ako znam da je do najvećih s...a došlo u vremenu vladavine Rodjendan ( kuvara ) i Lisica.

DakiNS
 Iako ja mislim da j Oscarovo prckanje Pažina naručeno od kuvara, jer često pominjanje nekoga u lošem kontekstu dovodi ljude u sumnju prema istom, što je vrlo podlo. Jako dobro zna po čijim se receptima do sada kuvalo,samo se pravi grbav ili je možda Alzheimer krivLovac 3

punisher
 Tačno tako Daki. Seti se one narodne "Dva puta izgovorena laž postaje istina" tako da je dovoljno da Pažina par puta neosnovano prozove ( po nečijem nalogu ), da ovaj to ne demantuje, i eto istine.
Pažin mora da bude oprezan u svojim koracima. Kvalitetan presek stanja ( materijalno, finansijski ) od momenta kada je preuzeo LSV je imperativ za njega.
I distanca od kužne ekipe, da ga ne bi dohvatio njihov "miris" jer onda će i njega lovci u Vojvodini doživljavati kao "deo ekipe" i smatrati odgovornim za sva s...a, i ako se zna da su sva ona nastala u prethodnom periodu kada on nije bio u opciji za prvo mesto u LSV-e.
Međutim ko te pita šta je bilo pre i ko je za ono pre odgovoran,
Pamti se samo ovo poslednje ( dobro i loše ) i lice koje je do toga dovelo.

Lala
 Videćemo u subotu, na skupštini LSS, kako će se ponašati delegati iz Vojvodine. Mnogo šta će biti jasnije.
Počev od toga ko će od delegata doći (ili ko neće doći) na skupštinu, pa do toga kako će glasati, ili eventualno diskutovati.
Ako LSCS uspe u nameri da sredstva javnog informisanja (kamere) budu prisutne, mislim da će to biti vrlo gledan materijal.
Potrudićemo se da snimak (ako ga bude) postavimo na portal, makar kroz link, ako ne u integralnom obliku.
Valjda nikom pametnom neće pasti na pamet, da ospori pravo lovaca na javnost rada svog saveza, pa i preko video (TV) snimka. I sa zakonske strane, i sa strane statutarnosti, nema smetnje da se snimaju dešavanja na javnom skupu - skupštini LSS, i da se takav snimak stavi na uvid lovačkoj javnosti.
Valjda učesnici neće dobiti tremu od kamera? Znate kakav je osećaj, kad vas snimaju, a svesni ste da će ogroman broj ljudi to gledati.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

chaki
 Izgleda da je kuvar renuo u konacan obracun sa neistomisljenicima u svom okruzenju. Jedan je upravo u toku jer se jedan rat vec vodi a sve to se dogadja u vreme ove frke oko skupstine. Svasta ce se desavati ovih dana
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

DakiNS

Cadara kaže:
Važi, da sada im je praksa čim objave ustanovljenje lovišta odmah se objavljuje i konkurs za ta lovišta.
Zadnji put u broju 4 su objavljena ustanovljena lovišta dok u broju 5 i 6 nije bilo ništa za nas lovce.

Koliko sam čuo juče je izašao SL APV ali antidatiran . Objavljen je konkurs za lovišta ali važi od 15.03 i rok za podnošenje je 15 dana od dana objavljivanja. Nekome je izgleda jako stalo da lovci ne stignu da podnesu zahteve na vreme pa onda nema ni rešenja,a ni žalbi nego pojela maca.Ispravite me ako grešimLovac 3

punisher
 Veoma moguće da je opet neka "igra", jer ako je zvanično objavljen konkurs za lovišta od 15.03. i rok je 15 dana onda je danas zadnji dan roka, a vi se LU koja ste bili dosadašnji korisnici slikajte. Niste u roku podneli dokumenta. Nastavak priče mislim da znate. NP "Fruška Gora" i JP "Vojvodinašume" po zakonu dobijaju lovišta.
Ako ja dobro shvatam priču i zakone.
Da li je ovo moralno? Ne
Da li je etički? Ne
Da li je protivzakonito? Videćemo
Ali ko vas lovci pita bilo šta. Ko vam je kriv kad niste informisani.

http://www.psp.vo...na.gov.rs/
http://www.puma.v...sllist.php

Na oba sajta ni pomena o konkursu ili SL. listu APV.

punisher
 Na sajtu Pok.sekre. za upravu i propise, na linku kojem sam dao, skinuo sam SL.list APV 4/2012 od 29.02.2012. godine, na strani 489 objavljen je tekst konkursa koji u prenosim u delu koji se odnosi na papirologiju, rokove za podnošenje, kome se i kako predaje...

Uz Prijavu na oglas potrebno je dostaviti i sledeće dokaze o ispunjenosti uslova iz člana 11. Pravilnika:

1.Upis u registar privrednih subjekata, u skladu sa zakonom kojim se uređuje registracija privrednih subjekata;

2.Obezbeđivanje stručne i lovočuvarske službe;

3.Obezbeđivanje odgovarajuće garancije u vrednosti početnih fondova lovostajem zaštićenih vrsta divljači obračunatoj popropisanoj visini naknade;

4.Program ulaganja u lovište za period na koji se lovište daje na gazdovanje koji mora da bude usklađen sa programom razvoja lovnog područja;

5.Dokaz da je podnosilac prijave na javni oglas pravni sledbenik dosadašnjeg korisnika lovišta koji je lovištem gazdovao do stupanja na snagu zakona kojim se uređuje lovstvo i koji je ispunio sve obaveze propisane planskim dokumentom na osnovu koga je gazdovao tim lovištem, ukoliko je lovište ustanovljeno na površini postojećeg lovišta;

6.Dokaz da se protiv podnosioca prijave na javni oglas ne vodi istražni postupak za privredni kriminal.

Način podnošenja prijave na oglas:

Prijava na oglas se podnosi na obrascu koji se može preuzeti u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, I sprat kancelarija 43 ili sa sajta Sekretarijata www.psp.vojvodina...

Rok za prijavu na javni oglas sa ostalom potrebnom dokumentacijom je 30 dana od dana objavljivanja u Službenom listu APV ,

na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bul. Mihajla Pupina 16, Novi Sad, sa naznakom ''za davanje prava za gazdovanjem lovištemne otvarati''.

Neblagovremene i nekompletne prijave neće biti razmatrane.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 021/487-44-07.

Nadam se da će i u ovom slučaju biti rok od 30 dana od dana objave oglasa u listu APV

Cadara
 Deco, izašao je službeni list APV br 7.
Nema ga na sajtu ali ga ja imam u rukama.
Skeniram interesantno pa ću vam postaviti:
Javni oglas za davanje prava na gazdovanje: str555 16. mart 2012.
sl List APV br 7:
i43.tinypic.com/27x1d2d.jpg

Cadara
 Izašla su rešenja o davanju lovišta na gazdovanje i to:
1. ribnjak mostonga
2. kapetanski rit
3.Čik
4. Bečejski salaši
5.kočovat
6. varoški rit
7. veliki rit
8. revenica
9.Pintovat
10. Vučjak
11. tamiš-brzava
12. brzava
13.dva bunara
14. dunav - stara pazova
15. srpski miletić
16. krivaja 1.
17. krivaja 2.
18. senćanski salaši
19. gornji rit
20. donji rit.
21.turija
22. aleksandrovo
23. koštanac
24. Karaula
25.teremija
26. gelija
27.melećin
28. visoka greda
29. novokneževački ritovi
30. RM ribokompleks uzdin
31. sveti nikola Neuzina
32. sveti nikola banatska dubica
33. sutjeska ribnjak
34. vršački ritovi ribnjak

Ova lovišta su ustanovljena i dobijena na gazdovanje na 10 godina.
Nisam hteo da pišem brojeve rešenja za svako lovište i mesto jer svako zna kako mu se zove lovište.

Sremac75
 A kako tumačiš da svi žure da predaju zahteva jer je danas 30.03.2012. godine navodno i kako kažu drugovi odozgo poslednji dan roka koji se računa od 16.03.2012. godine??? 
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

punisher
 Cadara daj reci molim te koliki je rok za dostavu dokumentacije?

Da li je 15 ili 30 dana od dana objave u Sl. listu APV?

Koji datum nosi Sl. list APV?

Cadara
 Objavljena su novoustanovljena lovišta sa granicama, mapama, opisom granica, divljači u njima i ostalim podacima:
1. Slankamen - istočno sremsko
2. Krčedin - istočnosremsko
3. Gola dobra - južnobačko
4. Lalinske livade - južnobačko
5. palanački rit - južnobačko
6. vršačke planine - deliblatska peščara
7. lupus - deliblatska peščara
8. Košava - deliblatska peščara
9. vršačka kula - deliblatska peščara
10. Neštin-vizić - severnosremsko
11. Čot - severnosremsko
12. Ecoagri - deliblatska peščara
13. subotička peščara 1 jug - severnobačko
14. subotička peščara 2 sever - severnobačko
15. subotička peščara 3 istok- istočnobačko
16. sombor 1 - severnobačko
17. sombor 2 - južnobačko
18. sonta - južnobačko
19. kurjačica - južnobačko
20. sivac sever- severnobačko
21. sivac jug - južnobačko
22. bođanski rit - južnobačko
23. veliki bački kanal sever - severnobačko
24. velikibački kanal jug - južnobačko
25. vinogradi - severnobačko
26. ribnka kolut - severnobačko
27. telečka visoravan - severnobačko
28. zapadna bačka - severnobačko
29. ribnjak baranda-srednje banatsko
30. nacionalni park fruška gora
31. smederevska ada - srednjebanatsko
32. donje podunavlje - srednjebanatsko
33. deliblatska peščara - deliblatska peščara (ograđeno)

Nije izašao konkurs za dodelu ovih lovišta!!
verovatno treba pratiti u sledećem sl. listu APV br 8.

Dobar pogled i sretno.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,143,689 posete www.srbijalov.com