Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
sheytan
 Tebi je, kao isqsnom lovcu, treći nepotreban, meni je, kao neisqsnom, potreban, tako da svaka roba ima svoga qptza! Stari

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ultras035
 Naravno, ja bih voleo da sam imao priliku da pucam drugi, posto sam se posteno ispromasivao ove sezone, ali jedan i gotovo...odeeeee Rastanak Smean
Neka svako nosi cevke prema svojim potrebama.
A znam mladjeg lovca koji je kupio 5ometku i na svakog fazana pucao po 4-5, prosamivao i posle par nedelja video da nema bas dovoljno para za to zezanje...naravno to je extremni primer...
Ja prethodnih godina nisam imao psa koji ce pomoci i od koga to ove godine ocekujem, pa sam bio i pas i neiskusan lovac i gazio i za sebe i druge, tako da mi je puska bila prilicno teska, a posle prvog pucnja nisam imao priliku za drugi... srbijalov samo na d.patke!
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

DakiNS
 Lošem ..... i dlaka smeta. Tako i lošem strelcu ne pomaže ni ovo ali je za mesara dušu daloSad
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan
 ^ Nije to baš tahko prosto, čika-Daki! Smile

Npr., pretprošle sezone sam bio mnoooooogo sigurniji, kad sam znao da imam treći(nekada i četvrti metak, LEGALNO! Stari), nego samo dva... A divljači u mom selu skoro ni za leck... Cry

Ista priča kod mog koleze iz sexcije, a mnogo boljeg strelca! SIGURNOST! Smile Nekom taj psihitjki momenat poono znači, kao meni i njemu... Tako da... Neko voli babu, neko devojq! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ultras035
 Eh a da nije promasaja, ne bi bilo ni kvalitetnog potprckivanja!!! Smean Jaooo
Smeko
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

DakiNS

sheytan kaže:

Npr., pretprošle sezone sam bio mnoooooogo sigurniji, kad sam znao da imam treći(nekada i četvrti metak, LEGALNO! Stari), nego samo dva... A divljači u mom selu skoro ni za leck... Cry

Ista priča kod mog koleze iz sexcije, a mnogo boljeg strelca! SIGURNOST! Smile Nekom taj psihitjki momenat poono znači, kao meni i njemu... Tako da... Neko voli babu, neko devojq! Stari

Sheki veče pre lova moraš obaviti neke radnje pa ti se neće tresti ruke. Ili ih obavljaš previše pa iznemognešHaHaHa

Na kraju krajeva zar se mora sva divljač pogoditi? Neka ostane nešto za lov dogodine.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

PEZ

DakiNS kaže:

sheytan kaže:

Sheki veče pre lova moraš obaviti neke radnje pa ti se neće tresti ruke. Ili ih obavljaš previše pa iznemognešHaHaHa

Na kraju krajeva zar se mora sva divljač pogoditi? Neka ostane nešto za lov dogodine.

Da se razbije malerSmean
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Miroslaw

Indjijanac kaže:
ali po zakonu može samo 2 metka da ima u magacinuGrin
U tom slucaju nema nikakve prednosti u odanosu na klasicnu dvocevku cak dvocevka ima prednost u mogucnosti odabira cokova za razlicite daljine gadjanja.

nidzamotocross
 Ima treci metak, jer treci pored magacina ide u cev. Smile
Samo, ukusi su razliciti i o tome ne vredi raspravljati. Odobreno
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Miroslaw
 Nidzo nema treci metak ako je po zakonu samo 2 onda je dva, ako ima treci metak onda to vise nije lov. I cemu ta tolika halapljivost za odstrelom pa ne mora se sve odstreliti i promasaj je deo lova. Kada se raspravlja o funkcionalnosti i primenljivosti oruzja onda tu ukusi nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa temom a da pricamo da li bokerica ili polozara onda se tu vec raspravlja o ukusima.

sheytan
 ^ Dok god zakon dozvoljava, A DOZVOLJAVA, u poluautomat mogu 2 + 1! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

nidzamotocross
 ^ Upravo tako Sheki. Smile

Mozda mi mladji vise volimo poluautomate, mozda cemo kasnije upoznati cari dvocevke. Ali meni se svidja poluautomat ne zbog prevelike zelje za odstrelom i ne zbog "mitraljezacije" nego jednostavno mi se svidja, a i takvu cevku jos uvek nemamo u kolekciji samo dvocevke. Iz tih razloga za prvu pusku biram PA. ;)

Samo to ce ostati vecita dilema. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Miroslaw
 To ne menja cinjenicu da su manje funkcionalni za lov sitne divljaci od klasicne dvocevke. Za razliku od tebe nidzo mnogi nemaju kolekciju od caleta ili dede pa im je prva puska bukvalno prva u kuci koja postoji. Sheky bez obzira na zakon ja sam misljenja da to nije eticki cak sve vise pocinjemo da licimo na istrebljivace nego na lovce. Gledajuci razne serijale o lovu sitne divljaci na youtubu primetio sam da jedino ameri aktivno koriste poluautomate u lovu na fazana dok recimo Nemci,Englezi,Madjari,Rusi,Italijani i jos mnogo drugi narodi kod kojih je svest razvijenija jako slabo cak i ne koriste poluautomate vec klasicne dvocevke u lovu na fazana, zeca,sumsku sljuku, prepelicu,jarebicu i td.

sheytan
 Sve OK, Miroslawe, o etiki mozemo da prichamo, ali ja sam samo hteo da te ispravim da zakon DOZVOLJAVA 2 + 1, i to tako da mora da bude cevasti magacin redukovan(ili fabrichki da je namenjen za dva metka, ili da je ubacheno parche plastike), a ne da vlasnik u "velikom" magacinu drzi 2 metka... Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Miroslaw

sheytan kaže:
Sve OK, Miroslawe, o etiki mozemo da prichamo, ali ja sam samo hteo da te ispravim da zakon DOZVOLJAVA 2 + 1, i to tako da mora da bude cevasti magacin redukovan(ili fabrichki da je namenjen za dva metka, ili da je ubacheno parche plastike), a ne da vlasnik u "velikom" magacinu drzi 2 metka... Odobreno
Odobreno iveli

mrwa22250
 ETIKA JE U GLAVI A NE U CEVKI.ja od prvog dana lovim sa pa sacmarom i ne znam da li sam vise od dva puta pucao treci metak osim na dostrel vidno ranjene divljaci.pored pa posedujem i iz 18.super puskica,laka kao pero ali mi se zeludac okrene kad vidim kako odlece petao sa spustenim nogama a ja nemam mogucnosti da korigujem prvi los hitac.previse puta sam video da lovac sa dvocevnom sacmarom puca na divljac koja je pokrenuta na 50-60 m,leti dlaka,leti perje a divljac odlazi da skonca u mukama.znaci ko u glavi ima kocnicu ne smeta mu magacin od 10 metakaStari
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ficha007
 S obzirom na činjenicu da me do lovca deli jedan korak ( položio za neolučene cevi ali ne i lovački ispit jer sam trenutno u nekoj drugoj priči i nemam vremena ) i sam sam razmišljao o danas - sutra svome nekom prvom oružiju.

Razmišljanja su bila i još uvek su raznovrsna.

1. da položim za olučene pa da vijam neku povoljnu kombinaciju tipa IŽ94 u kalibru 12/76 7.62x54R sa dodatnim cevima u 12/76 i 12/76 i ako mogu da se poruče i ekspres cevi u 9.3x74R i to bi bilo to.

2. kombinovana Brno ZH u 12/70 i 7X57R sa dodatnim cevima 12/70 i 12/70

3. PA Turčin 12/76 ali sa dodatnom slug cevkom za pogonski lov DS i kasnije neki karabinčić M70 u 7x64 kalibru na primer sa skidajućom montažom i dve optike ( 3-9x50 ili3-12x56 za predatore ) i neku manju tipa 1.5-6x42 ili tako nešto za lov sa čeke DS. Pa upucati jednu optiku sa lakšim a jednu sa težim zrnom i samo menjaš optike.

U principu 90% lova kod nas je fazan i sve ređe zec. Lično nisam zainteresovan za lov srneće i jelenske divljači pa mi zato ova 3. kombinacija najviše zaokuplja pažnju jer bi sam PA 12/76 i dodatnom slug cevkom rešio za početak sve svoje dileme a naknadno kupovinom karabina i optika ( kad se malo sviknem i naviknem i uđem u problematiku) završio sve svoje nedoumice.

E pa sad vi opletite.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Miroslaw
 Da razjasnimo nesto kada kazes ova slug cevka mislis na: paradox cev tj ozljebljena cev ili cilindricna cev????

ficha007
 Tako je. Gledam na primer na sajtu Armsana ima takva PA sačmarica model 612 kombo gde uz klasičnu neolučenu cev ide i dodatna slug tj. ožljebljena cev.

http://www.armsan...rmsan.html
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Miroslaw

ficha007 kaže:
Tako je. Gledam na primer na sajtu Armsana ima takva PA sačmarica model 612 kombo gde uz klasičnu neolučenu cev ide i dodatna slug tj. ožljebljena cev.

http://www.armsan...rmsan.html
Imaces problem kolega sa municijom jer na nasem trzistu nema da se kupi municija tj jedinacna zrna za ozljebljene cevi a ova klasicna jednostavno nece da rade.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,613 posete www.srbijalov.com