Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Porez na oružje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Porez na oružje
canis aureus

Jank kaže:

Sniper Hunter kaže:

LU Aleksandrovo kaže:
napisa ja da mi je kamata već odavno daleko veća od glavnice, al napisa i da sam proleter, pa nek uzmu ako imaju odakle, jer ja da platim nemam.

Da li u tom slucaju imaju pravo da ti zaplene oruzije i da ga prodaju da bi nadoknadili porez?

Ne samo da će ti zapleniti oružje...ne zaplenjuju nego moraš da se odrekneš istog u korist države ali dugovanje ostaje i dalje, od toga te ne može niko osloboditi, a narodski rečeno "porez na porez" se veoma brzo uvećava, posle dođe hipoteka na nepokretnu imovinu pa kada hoćeš da naslediš kuću ili stan od roditelja ili da ostaviš svojoj deci kažu eeee ne može nisi namirio porez državi....plati porez sa zateznom kamatom pa nasleđuj....Sad

Ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji

... tako i ondaK nekada nekako bivaloYes
-demokrate pozivaše na neplaćanje električne energije "njegovoj" vladi pa kad dođoše oni na čelo naplatiše sve to sa kamatomYes
... najbolji su bili oni što nisu verovali u demokratiju ali im se svidelo neplaćanje pa se zah.ebali ROFL

Sniper Hunter
 Neplacanje poreza =ratni zlocinROFL

LU Aleksandrovo

Sniper Hunter kaže:
Neplacanje poreza =ratni zlocinROFL

Trenutno još nije ali uskoro će da bude još gore od ratnog zločina.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

mirko knezevic
 Koliko ja znam u svim drzavama ovog sveta je najgore sto moze da ti se desi da ne platis porez.... Sniper ajde budi iskren jel ti se desi nekad da u CH ne platis nesto sto treba drzavi? Ja kolko znam tamo placas kaznu i za smece koje nisi izbacio u svom kantonu... Jeste tacno je da su tamo plate vece tacno je da je to strogo lepo uredjena zemlje da se sve zna sve se ima,ali da se razumemo ni oni nisu imali ovoliko ratova i nedaca koliko je imala nasa zemlja,ma kakva ona bila.... Ja sam ovde rodjen i volim zemlju Srbiju po kojoj hodam,volim vazduh njen sve njeno meni je milo i lepo i spreman sam i zivot da joj dam ako ne daj boze zatreba,a sto ce neka budala da uvede porez na nesto pa ni to nije sto dukata,i ja placam porez na kucu na imovinu na sve,ako se setite porez postoji jos ihahaha odavno nista novo nisu izmislili,samo sada kad ne platis porez tebi se dug gomila,a nekad je bogami za to ne placanje poreza znala i da ode kuca njiva... Tako da neka ga uvedu i to se da pregrmeti nekako...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

nemeza
 mirko knezevic, neradi se ovde o tome da li volimo ili ne volimo Srbiju, nego o debilnoj politici Srbske vlasti i njihovim zakonima koje su prepisali ko zna od koga.
Primer je moj otac kome je došlo za prinudnu naplatu 9.000,00 dinara za neizmiren porez na oružje za ličnu bezbednost, za dva iz 2010 i jedan 2011. godinu. 2004. godine je prodao jedan pištolj, od dva koliko je imao, u SUP-u greškom nije odjavljen i 7 godina je dobijao rešenja za dva pištolja i svake godine se žalio i svake godine je žalba odbijena. Obrazloženje je da poreska dobija podatke od SUP-a. Prošle godine posle "lakšeg" incidenta u SUP-u izdata mu je potvrda da je njihova greška, koja je sa žalbom dostavljena poreskoj službi. Opet je žalba odbijena (i u prvom i u drugom stepenu) sa obrazloženjem da uvidom u njegovu karticu toliko duguje, a ustvari je u pretplati za 15.000,00 dinara plus na takse za sve žalbe dao je još toliko. Predmet je sada na Apelacionom sudu. KoTuKoga Pozdrav. Bye

Sniper Hunter

mirko knezevic kaže:
Koliko ja znam u svim drzavama ovog sveta je najgore sto moze da ti se desi da ne platis porez.... Sniper ajde budi iskren jel ti se desi nekad da u CH ne platis nesto sto treba drzavi? Ja kolko znam tamo placas kaznu i za smece koje nisi izbacio u svom kantonu... Jeste tacno je da su tamo plate vece tacno je da je to strogo lepo uredjena zemlje da se sve zna sve se ima,ali da se razumemo ni oni nisu imali ovoliko ratova i nedaca koliko je imala nasa zemlja,ma kakva ona bila.... Ja sam ovde rodjen i volim zemlju Srbiju po kojoj hodam,volim vazduh njen sve njeno meni je milo i lepo i spreman sam i zivot da joj dam ako ne daj boze zatreba,a sto ce neka budala da uvede porez na nesto pa ni to nije sto dukata,i ja placam porez na kucu na imovinu na sve,ako se setite porez postoji jos ihahaha odavno nista novo nisu izmislili,samo sada kad ne platis porez tebi se dug gomila,a nekad je bogami za to ne placanje poreza znala i da ode kuca njiva... Tako da neka ga uvedu i to se da pregrmeti nekako...

Mirko nije stvar u placanju nego treba da znas zbog cega placas i kome placas a ne da nas deru za neke stvari kao nigde u svetu a mi cutimo,ne mesaj patriotizam sa placanjem poreza u ovom slucaju na lovacko oruzije jer nema veze jedno sa drugim. pozzzziveli 3

LU Aleksandrovo
 Plaćaj Mirko i treba da plaćaš i što manje pitaš.
Pa upravo kroz porez, država vidi naš patriotizam pa ga onda proveri na nekom ratištu, gde nam uvale i top u ruke bez plaćanja poreza, i tu nema opasnosti od oduzimanja kuće i njive, jedino poneki ostane bez glave, neko bez noge a neko ruke, ostali se uglavnom svi vrate celi i radno sposobni da mogu i dalje da izvršavaju svoju mirnodobski patriotizam u vidu plaćanja poreza, kako bi obezbedili neko topče i za našu decu.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

canis aureus

Sniper Hunter kaže:

mirko knezevic kaže:

Mirko nije stvar u placanju nego treba da znas zbog cega placas i kome placas a ne da nas deru za neke stvari kao nigde u svetu a mi cutimo,ne mesaj patriotizam sa placanjem poreza u ovom slucaju na lovacko oruzije jer nema veze jedno sa drugim. pozzzziveli 3

Bravo 2Bravo 2

vuk71
 kolega sniperu i treba uvesti porez na udice i sl. opremu jer ako jedni budu placali drugi im se smeju, i na pecaljke, camce, palice za golf, sah......... ima da kasa bude puna... al nama dzepovi prazni...

Podunavac

mirko knezevic kaže:

Ne slažem se da je porez na oružje opravdan i smatram da ga treba ukinutu, u stvari da je bilo pameti ne bi nikada bio ni uveden. A li za sve ostalo što si napisao druže, svaka ti čast.B)Bravo 2Tri prsta
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Ne znam kojem idiotu je palo na pamet da se oporezuje oružje? Srbija je zamlja sa dugom vojničkom tradicijom i oružje je ljubav svakog Srbina. Lovci odužuju svoj dug društvu i otadžbini na više načina. Od očuvanja prirode i životinjskog fonda u državi, pa do služenja državi u ratu (uglavnom su prvi dobrovoljci i u prvim borbenim linijama). I pored svih daždbina koje lovci plaćaju za lovišta, članarine i divljač, sad se neka budala dosetila da naplati i porez za oružje. Sramota! Država jeste u teškoj situaciji i trebaju joj pare za normalno funkcionisanje, ali se to treba drugačije urediti. Porez treba da udare onima koji imaju po 2-3 stana, 2-3 kuće i vikendice, 2-3 automobila, jahte, glisere i vozila vrednosti 50000 evra i više. A ne udarili na sirotinju. A znaju oni jako dobro da lovci (i Srbi uopšte) vole svoje oružje i da će i od svojih osta otkidati da plate porez, ali se svoga oružje neće odreći. Banda lopovska, može da ih bude sramota!
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 ... može da ih bude a svakako i treba!! Nedao Bog tih mobilizacija a naročito za te "vladare" što donose odluke, zakone i namete svom narodu koji sve bednije živi ... jer imaće ko da im se odazove mobilizaciji i dobrovoljno patriotski ...
Sad

mirko knezevic
 Jeli kolege jel vi mene napadate jer mislite da ja sedim u vladi i pisem taj zakon o oruzju??? Vi mislite da ja volim da placam porez na nesto sto mi nije ni pod znakom razno jasno zbog cega se to uvodi i cemu sve,ako treba napuniti kasu ima drugih nacina i da sad ne duzim temu,vi mislite da ja volim sto tamo nekoj budali koja sedi u fotelji i smislja sve te gluposti ne moze niko da dokaze da to nije po svakoj logici nesto sto lovcima drzave Srbije treba?! Jel mogu ja tu nesto da promenim,jel mogu? Cisto sumnjam,i sta da radim povodom toga,da pokupim oruzje odnesem u sup i kazem evo izvolite,dajem vam ono sto sanjao od malena da imam i posedujem,dajem vam svu moju najvecu srecu zbog koje sam jedva cekao da porastem i napunim 18god?! Jel je to cilj? I sta onda,da nedeljom idem da gledam fudbal i grickam semenke a da ne idem u lov,e pa nece vala pa makar umro od tolikog rada,nek uvedu sve moguce poreze ima da ih placam i ne dam puske... Jel taj predlog zakona koji jos nije ni usvojen niti sta dobar?! Nije...jel se ja slazem sa njim,ne slazem se,ali je jos samo jedan od mnogih koji me ne iznenadjuju koliko su glupi i ne profesionalni,tako da dzabe nerviranje ja da kidam zivce zbog nalickanih pedera koji to smisljaju ne pada mi napamet...
Pozdrav Kolege!!!!Veselo 2 Veselo 2 iveli 3 iveli 3 Tri prsta 2
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Podunavac
 Slavko Bravo 2B). Nije druže niko mislio da si ti kriv, niti da voliš porez, nego su svi ogorčeni na zakon. Lako je lopovima (u vlasti), napunili džepove narodnim parama, pa sad izmišljaju gluposti kojekakve. Hteli su promene i obećavali kule i gradove. I uveli su promene, nema šta. Ali na gore!
Tri prsta 2Kolce

mirko knezevic
 Ma ko ih bre j@be neka su nek kradu docice njima neko da sudi ne treba im zatvor osudice ih neko nekako nekad.... Nek pune i dalje nek im je na cast,samo sto ce i to proci jednog dana....Smile

Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

canis aureus
 Mirko i Slavko k'o brata dva rođena
Veselo 2

mirko knezevic

canis aureus kaže:
Veselo 2

Kako sam voleo taj film ljudi moji,i svi zezali za onu cuvenu recenicu:
Mirko pazi metak! Hvala Slavko spasao si mi zivot....Grin
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Podunavac

canis aureus kaže:
Veselo 2

Jel ovo opet nešta dvosmisleno? Confused Nemoj da sad planem ko Lala pa da bude svega.Angry
Tri prsta 2Kolce

asivica

Podunavac kaže:
Ne znam kojem idiotu je palo na pamet da se oporezuje oružje? Srbija je zamlja sa dugom vojničkom tradicijom i oružje je ljubav svakog Srbina. Lovci odužuju svoj dug društvu i otadžbini na više načina. Od očuvanja prirode i životinjskog fonda u državi, pa do služenja državi u ratu (uglavnom su prvi dobrovoljci i u prvim borbenim linijama). I pored svih daždbina koje lovci plaćaju za lovišta, članarine i divljač, sad se neka budala dosetila da naplati i porez za oružje. Sramota! Država jeste u teškoj situaciji i trebaju joj pare za normalno funkcionisanje, ali se to treba drugačije urediti. Porez treba da udare onima koji imaju po 2-3 stana, 2-3 kuće i vikendice, 2-3 automobila, jahte, glisere i vozila vrednosti 50000 evra i više. A ne udarili na sirotinju. A znaju oni jako dobro da lovci (i Srbi uopšte) vole svoje oružje i da će i od svojih osta otkidati da plate porez, ali se svoga oružje neće odreći. Banda lopovska, može da ih bude sramota!

[xhide]Pa Podunavac uveli su taj porez svi oni koji sve to imaju sto si ti nabrojao kuce i stanove i auto za njega pa za zenu pa za sina pa za cerku i da bi sve to izbegli porez na to uvedu na oruzje da kazu evo i mi placamo taj porez pa i ja kad bih imao dve kuce i tri stana i tri auta i mesecnu poslanicku platu od 200.000,00din. i ja bih placao porez na sest pusaka i pistolja pa cak ako treba i na zenu,ali kad smo sto se kaze goli ko pistolji ocev jos i dusu da nam uzmu.A sve je to navise zakuvao cika Voja sto se tice oruzja a da ne spominjemo druge poreze[/xhide]
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

canis aureus

Podunavac kaže:

canis aureus kaže:
Veselo 2

Jel ovo opet nešta dvosmisleno? Confused Nemoj da sad planem ko Lala pa da bude svega.Angry

Ma jok zemaro nego osvrt na post #134
Mirko-Slavko Slavko-Mirko i sl
... ma nemoj k'o Lala, ko Boga te molimMolitva
Griniveli 3

[xhide]... i švalerkama asivice i švalerkamaAngry[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,423,127 posete www.srbijalov.com