Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
Lala
 U današnjem izdanju novosadskog Dnevnika, izašao je tekst novinara Dušana Knežića, u kojem detaljno opisuje tok vanredne sednice UO LSV od ponedeljka, održane u Futogu.
Ceo tekst smo postavili na naslovnoj strani portala; obratite pažnju na poslednji pasus, i pitanja postavljena Marku Tici!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Evo kako poslušnici prikazuju stanje u LSS

Posle dugotrajne blokade, izazvane opstrukcijom u organima upravljanja, Lovacki savez Srbije konacno kao da se vraca redovnim zadacima zastite lovista i interesa clanstva. Vec su preduzetet konkretne akcije i izvrsena konsolidacija u radu, a sednica Upravnog odbora po prvi put nakon mnogo pokusaja, bavila se lovcima i njihovim sustinskim interesima. Pored pokretanja veceg broja zadataka koji se ticu zastite divljaci i lovista, na dnevnom redu sednice, odrzane sredinom jula, na javnu raspravu upućen je predlog novog statuta ove znacajne drustvene organizacije.

-Do kraja godine ocekuje se usvajanje ovog dokumenta, nakon cega ce biti odrzana i izborna skupstina kaze sekretar Lovackog saveza Srbije dip. ing. Aleksandar Pantelic. Opsta konstatacija je da je odblokiran rad Upravnog odbora, sto je vec dalo konkretne rezultate.

Da podsetimo, do paralize je doslo nakon sto su predstavnici saveza Vojvodine i Centralne Srbije odbili da podrze rad Lovackog saveza Srbije. A do konacnog razlaza doslo je na poslednjoj Skupstini LSS, pocetkom jula u Smederevu.

Tada je poveca grupa delegata napustila sednicu, ucinivsi medvedju uslugu, pre svega, clanstvu lovackih udruzenja, koji su se, tim cinom, ne bas svojom voljom, nasli izvan Lovackog saveza Srbije.

-Uprkos cinjenici da je doslo do osipanja organizacije, Lovacki savez je ovaku odluku docekao sa izvesnim olaksanjem kaze Pantelic. Pre svega zato sto smo mogli da se vratimo vaznijim temama, kao sto su zastita divljaci i lovaca.HaHaHaZatvor

Nova zakonska resenja kao da su lovcima donela vise glavobolje nego koristii. Pre svega jer daju prednost ekonomskom interesu, bez ideje o tome da bi trebalo cuti rec strucnjaka. Jer, uloga lovackih udruzenja mora da ima daleko siri znacaj i ne moze da pociva samo na zaradi.Grin

U vezi sa tim, i predsednik Lovackog saveza Srbije prof. dr Zoran Popovic naglasava da su mnoga od zakonskih resenja neprihvatljiva, zbog cega ce se pokrenuti inicijativa za njihovu izmenu.

-Uz podrsku naseg clanstva, zalozicemo se da lovacka udruzenja dobiju bolje uslov za rad istice Popovic. Smatramo da samo jedinstvena i cvrsto povezana lovacka organizacija moze da se izbori za pravo gazdovanja lovistem. Nas zajednicki cilj je da lovacka udruzenja steknu prava gazdovanja na oko 90 posto lovista na teritoeiji Srbije.

Lovci su pre svega entuzijasti, koji dobar deo svog zadatka vide u zastiti prirode. Lov je, ipak, manji deo njihovih aktivnosti.

Lovacki savez Srbije mora dobiti ulogu koja ce mu obezbediti efikasno gazdovanje lovistima. Lovstvo se ne sme i ne moze gledati samo kao unosna privredna grana. Lovci dobro znaju svoj zadatak, ali prepoznaju i znacaj udruzivanja. Bez cvrste lovne politike i koordiniranog gazdovanja lovista lako mog ostati prazna.

Lovacki savez Srbije najavljuje pospremanje u vlastitom dvoristu, ali zahteva i da mu bude vracena uloga koju je imao. Po njima je neophodna cisto fiskalna politika podele lovacke clanarine, iz koje se dobar deo sliva u drzavni budzet i bez podnosenja bilo kakvog racuna o tome ko je korisnik tih para.

Entuzijazam

Cinjenica da se, kao drustvo, nismo usrecili sa malo kojom privatizacijom, nalaze oprez da se sacuvamo promasaja u lovstvu. Ukoliko se svede na dinar i zaradu, nestace i entuzijazma lovackih masa, lišenih mogucnosti da u lovstvu budu drustveno korisni.

Podrska

-Tesko je oteti se utisku da zagovornici cepanja Lovackog saveza Srbije, kao krovne i jedinstvene organizacije, ipak rade po diktatu, a ne po zeljama i potrebama lovaca. To potvrdjuje i podrska koju je Lovacki savez Srbije dobio od znatnog dela lovaca i udruzenja s podrucja otcepljenih savza kaze Aleksandar Pantelic

Skidanje nameta

-Zakon je, izmedju ostalog, doneo brojne poteskoce kad je rec o sprovodljivosti, zbog komplikovane procedure i enormne administracije koja onemogucava gazdovanje lovistima kaze dr Zoran Popovic i dodaje: - Trazili smo da se odredi i prihvatljiva cena lovne karte, kao i naknada za odstreljenu divljac, cime ce se znacajno smanjiti izdaci lovackih udruženja.

Tekst preuzet iz revije ZOV, tekst napisao Zelimir Strbo

Comments:
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Da li ljudi koji su davali ovakve izjave, i ja i moje kolege, živimo u istoj državi?
Kažu ljudi da je Browning Bar jako dobra puška; takodje kažu ljudi, da je 200 000 evra jako velika cifra, naročito kada je tudja, pa se prisvoji!
Da li može ZOV da dobije neki pehar za ovakav tekst, od onih silnih koji su navodno pokupovani u LSS?

zoranp
 Jel to ZOOTEKA opet sekretar???ShockShock....ooo SRbijo zemljo jedinstvenih mogućnosti!!!!CryCry...jel to boljitak kad je opet stari Lisica opet Lisica?? Kad je on izabran i kad je to odlučeno???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Samo Zatvor pomaže
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Pantelica treba izbaciti iz LSS!!!

Posle svega SEKRETAR???

Popovicu kako te nije SRAMOTA???

Gde ti zivis covece??/

Predlazem Djukica za zamenika predsenika!!!!

SVAKA VAM CAST!!!!

Od goreg oca i gore majke da ste se sastavljali u LSS bi sedeli bolji ljudi to je sigurno!!!Ovaj clanak u ZOVU vredja inteligenciju postenih lovaca!!!

Indjijanac
 http://www.blic.r...lovocuvare
Bravo 2
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

DamirKS

Bravo 2
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

nidzamotocross
 Pa ovo je pokusaj ubistva! Glavu o zid
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

sheytan
 http://www.b92.ne..._id=632948
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

stojkuki
 I sta ce se desiti ...... Nista ..... ''' se kladimo?

Indjijanac
 eto..imam tu čast da i ja napišem da je slika našeg druga Glavnog izašla u VOJVODJANSKOM LOVAČKOM GLASNIKU br.2
na 10 strani uz tekst Milovana Stojića sekretara lovačke komore Srbije o edukaciji lovnih radnika.
E pa druže Lalo čestitamo!Foto

DakiNS
 Opa bato ........ Znači SP je slikao Glavnog, da nisu posle i na ručak zajedno otišliVeselo 2

Indjijanac
 ko zna?Dragoljupe

Sremac75

DakiNS kaže:
Opa bato ........ Znači SP je slikao Glavnog, da nisu posle i na ručak zajedno otišliVeselo 2

Ili na neko pićance???iveli 2

Samo.... da li se to on infiltrirao u njihove redove, ili u naše???Hmmm
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Jesu li na slici iLisicaKuvarujem te a sigurno je slikaoiveli 4
Ups

Lala
 Šabani, nije to slikao SP, nego Milovan Stojić, koji je i napisao tekst, a da je SP znao da sam na slici, kladim se da ta slika ne bi bila objavljena! Grin

Indjijanac
 nemoj ti sad nama ono ovo,znamo mi kolko košta da izadješ u novinamaROFL

Sremac75

Indjijanac kaže:
nemoj ti sad nama ono ovo,znamo mi kolko košta da izadješ u novinamaROFL

Ja ne znam...nemojte mene da mešate u tu družinu!

Ali zna brat Inđijanac...on je izašao u prvom broju...
Ko li je sledeći?Hmmm
PraviloPraviloPravilo
Palica

Indjijanac
 aaaaaaaaaaaa,imaš i ti Sremac ali se nevidi baš najbolje,strana 6 slika koja prati tekst o aktivnostima na relaciji LSV-LSS i o skupštini u Futogu.zadnji red kod vrataDragoljupe

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,472,741 posete www.srbijalov.com