Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
Indjijanac
 ukoliko tek sad regisruju udruženje,neverujem da će stići sve ove godine da završe,tako da je to priča za dogodine
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

punisher
 Desho, tebi sam ostao dužan za deo informacija na tvoj upis oko informacija sa kojima raspolažem.

Naime, moj dobar drugar je preko 15 godina član LU Srem. Iz razumljivih razloga ne želim da mu odajem niti ime niti prezime.

Čovek je ogorčen stanjem u LU u proteklih deset godina i kaže mi da nikada nije bilo ovako. Stariji lovci su mu pričali kako je to bilo pre 20,30 godina, koliko je divljači bilo, kako su dolazili stranci...

Ni meni nije strana ova oblast, a preko njega i njegove "kuknjave" znam za sve što se u Šidu događa.

On ne želi da piše ovde niti je nešto zainteresovan za internet i kompjutere. Voli lov i to je za njega bitno, a ostalo ga ne zanima.

Sa druge strane ja nemam dlake na jeziku i nikada je nisam imao, a po prirodi sam radoznao, i želim da mu naravno pomognem da se o problemima koji su ophrvali ovo udruženje, piše na stranama ovoga foruma, kako bi se svi lovci i članovi i oni koji to nisu, upoznali sa problemima udruženja.

I nastaviću to da radim ne samo na ovoj temi nego i na svakoj drugoj na ovom forumu, svuda gde mogu da doprinesem raskrinkavanju "bande" koja godinama unatrag uništava lovstvo i sve ono što je u njemu lepo.

punisher
 Inđijac, tebra, sad videh tvoj upis i moram reći da se slažem.

Procedura pred APR ume da potraje ako samo neki od papira nije u redu, ali se nadam da će ljudi uspeti da ovih dana dobiju to rešenje iz APR i da će im NP pomoći, jer ako je to za članove tih društava dobro i povoljno, ako je za divljač dobro, onda je to pun pogodak.

E sad ako je samo rešenje iz APR ono što im treba možda se i provuku, ali kako sam shvatio LU Srem ih neće pustiti bez odluke mislim Skupštine, minimum, pa se tu postavlja pitanje pravnog sledbeništva, planske dokumentacije... a na kraju i kazni koje LU Srem treba da plati ili je platilo iz članarine ljudi iz tih društava...

Suviše je to kompleksno a suviše je malo vremena do konkursa, mada ako je istina ovo što Desha reče da lovišta u LU Srem još nisu ustanovljena, to onda otvara razne druge mogućnosti i možda izdvajanje još nekih društava iz priče.

Srem

punisher kaže:
Kolega Srem, iz tvojih dosadašnjih upisa ja sam shvatio da si član nekog od ova tri društva, pa me molim te demantuj ako grešim.

Bogme , pravo zborite . Tu sam clan , u jednom od ova tri drustva .
Obican mali clan bez neke funkcije , i nekih velikih informacija .
Samo sa velikom ljubavlju za lov , druzenje ,boravkom u prirodi , kinologijom i ostalim sitnicama koje krase ovaj nas hobi.

Dobar pogled

descha
 Svi smo svesni da će procedura oko potrebne "papirologije" malo potrajati, ali u tom smislu nam je obećana pomoć NP i nekih drugih institucija da će sve biti urađeno u najskorije vreme. Ja ću lično biti zadovoljan ako lovove u novom udruženju otvorimo sa fazanom. Do tada smo i dalje članovi LU Srem i tako se o ponašamo i poštujemo sve odluke.

Slažem se sa kolegom punisherom da će nečija sujeta proraditi i da će "brakorazvodna parnica" biti neprijatna, ali i mi konja za trku imamo i oprostićete mi što još uvek ne mogu da pokažem karte sa kojima raspolažemo. Do tada, kao što sam već rekao članovi smo LU Srem Šid, i poštovaćemo i ispunjavati sve obaveze.

Nadam se da ću se upoznati sa kolegom Srem ili se možda poznajemo?

descha
 Aplauziveli 3

punisher kaže:
Desho, tebi sam ostao dužan za deo informacija na tvoj upis oko informacija sa kojima raspolažem.

Naime, moj dobar drugar je preko 15 godina član LU Srem. Iz razumljivih razloga ne želim da mu odajem niti ime niti prezime.

Čovek je ogorčen stanjem u LU u proteklih deset godina i kaže mi da nikada nije bilo ovako. Stariji lovci su mu pričali kako je to bilo pre 20,30 godina, koliko je divljači bilo, kako su dolazili stranci...

Ni meni nije strana ova oblast, a preko njega i njegove "kuknjave" znam za sve što se u Šidu događa.

On ne želi da piše ovde niti je nešto zainteresovan za internet i kompjutere. Voli lov i to je za njega bitno, a ostalo ga ne zanima.

Sa druge strane ja nemam dlake na jeziku i nikada je nisam imao, a po prirodi sam radoznao, i želim da mu naravno pomognem da se o problemima koji su ophrvali ovo udruženje, piše na stranama ovoga foruma, kako bi se svi lovci i članovi i oni koji to nisu, upoznali sa problemima udruženja.

I nastaviću to da radim ne samo na ovoj temi nego i na svakoj drugoj na ovom forumu, svuda gde mogu da doprinesem raskrinkavanju "bande" koja godinama unatrag uništava lovstvo i sve ono što je u njemu lepo.

punisher
 Odlično Desho, jer lično smatram da ovo i ovakvo udruženje, koje više brine o pojedincima nego o interesima lovaca koji ih plaćaju da im bude bolje, ne može sa ovim ljudima više da postoji.

Ispada da su se ljudi pogrešno nadali da će sa odlaskom BB-a situacija biti bolja. Ovima svašta pada na pamet. Naknade za rad članova...Ccccc. Pa nije vam to LSS i LSV. Malo ste se zaigrali gospodo.

Indjijanac
 [quote]descha kaže:
Svi smo svesni da će procedura oko potrebne "papirologije" malo potrajati, ali u tom smislu nam je obećana pomoć NP i nekih drugih institucija da će sve biti urađeno u najskorije vreme. Ja ću lično biti zadovoljan ako lovove u novom udruženju otvorimo sa fazanom. Do tada smo i dalje članovi LU Srem i tako se o ponašamo i poštujemo sve odluke.

Slažem se sa kolegom punisherom da će nečija sujeta proraditi i da će "brakorazvodna parnica" biti neprijatna, ali i mi konja za trku imamo i oprostićete mi što još uvek ne mogu da pokažem karte sa kojima raspolažemo. Do tada, kao što sam već rekao članovi smo LU Srem Šid, i poštovaćemo i ispunjavati sve obaveze.

i naravno da ostanete dobre komšije
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

DakiNS
 Nekako mi se čini da je BB kadar ispekao zanat i da su još napredniji od bivšeg lidera. Istina izgleda da su se dobro iškolovali i svi završili sa odličnim uspehom.Ovo pišem jer po onome što sam do sada pročitao u stanju su da ubede lovce da više veruju njima nego vlastitim očima.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

punisher
 Prošli su oni "Razvojni put Bore Šnajdera" moj Daki. Samo mi nije jasno kako to lovci mogu da dozvole. Par ljudi ih vuče za nos i oni ne mogu da se odupru.

Sa druge strane, rečeno mi je da je dobar deo, ako ne i svi predsednici LD-a, se funkcija dočepao za vreme BB-a, onda ti je razumljivo zašto su lovci , mislim obični lovci, "slepi i gluvi". Jer ako je onaj ko "servira" informacije do juče sa BB-om i njegovim perjanicama iz udruženja duvao u istu tikvu, onda je sasvim jasno zašto je to tako.

Dokaz je i poslednje odlučivanje UO gde svi jednoglasno, bez da se iko i pobunio ili bilo kakvo pitanje postavio, donose odluke o tome da bi bilo dobro da delegati, članovi UO i predsednik imaju naknade za rad, da članovie UO u buduće bira Predsednik i na taj način postavi sebi podobne ljude koji će ovo udruženje konačno da "privatizuje".

Boga mi, ako to budu uradili, ne da će da bude obaveštena upravna inspekcija, Pok. sekretarijat za poljoprivredu... svi nadležni će biti obavešteni i svaki od predsednika LD-a koji bude glasao za tako nešto će imenom i prezimenom biti prozvan u dom dopisu koji će biti poslan svim institucijama ove zemlje, a ako bude i elemenata krivičnog dela preskočiće se sve institucije i obavestiti direktnos MUP RS.

Lovci u šidskoj opštini se polako bude, i svesni su lopovluka i samo čekaju da prvo mirnim putem pokušaju, a potom će ići verovatno i pismeno obaveštavanje nadležnih institucija.

A kada se umeša policija i upravna inspekcija, šumarska inspekcija, finansijska policija to je onda kraj udruženja ali i ovih pojedinaca da ne kažem opet neku grubu reč.

Srem
 Descho , necemo se upoznavati " jerbo " nema potrebe , poznajemo se odavno .

Pozdrav za tebe i drago mi je da si prisutan na temi .

descha

Srem kaže:
Descho , necemo se upoznavati " jerbo " nema potrebe , poznajemo se odavno .

Pozdrav za tebe i drago mi je da si prisutan na temi .

Hm..... Pazi sad ovo! KoTuKogaiveli

ficha007
 Pozdrav za članove udruženja Srem. Čitam sve što je ovde napisano i mogu da kažem da je ono što je kolega Desha izneo o želji Nacionalnog parka "Fruška Gora" i u okviru njega lovišta "Vorovo" o vraćanju jelena na te prostore zaista tačno.
Otac mi je bio iz te branše pa sam ga malo zapitkivao oko toga i potvrdio mi je tu priču jer poznaje dobro tu problematiku.
Znate kako nas pripravnike sve interesuje i kako smo radoznali.Smile
Sa stanovišta njegove struke to bi po njemu bilo pun pogodak za ovaj deo Vojvodine, a naročito za Frušku Goru. Ne samo zbog lova nego pre svega zbog prirode. Naročito sa stanovišta Vorova koje trenutno ima dobro rukovodstvo koje dobro radi svoj posao.
Dobar pogled.

Lala

ficha007 kaže:
o želji Nacionalnog parka "Fruška Gora" i u okviru njega lovišta "Vorovo" o vraćanju jelena na te prostore zaista tačno.
...to bi po njemu bilo pun pogodak za ovaj deo Vojvodine, a naročito za Frušku Goru.

Hehehe, smeo bih da se kladim, da i jedan deo lovaca koji su iz okoline NP Fruška Gora, sa nestrpljenjem čeka puštanje jelena!
Sremcima nije doakala ni Marija Terezija, ni njeni grofovi...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007
 Iskreno se nadam da će namere ljudi iz NP uspeti i da će vratiti jelena na te prostore. Što se tih lovaca koje pominješ Lalo tiče, mislim da su ljudi u Vorovu spremni za svakakve "neugodnosti".
Lovočuvari im dobro rade posao pa se nadam da će lovci iz tog kraja imati dovoljno razuma da očuvaju tu plemenitu životinju u svome zabranu, bar dok mu populacija ne dostigne dovoljan broj.
Ako se dobro gazduje i ako bude bilo kvalitetnih jedinki, strani lovci-turisti mogli bi da imaju lepe odstrele i uspomene na te krajeve.
A tu je šansa i za silne zapuštene fabrike, zem. zadruge, pp kombinate, jer je opštepoznato da stranci koji imaju da odstrele kapitalne primerke jelena mogu da budu i potencijalni investitori u šidsku opštinu.
Dakle treba jelena očuvati, treba strance dovesti, treba im pored tog jelena pokazati i neku napuštenu fabriku...itd, pa se možda zainteresuju za ovaj kraj.

wolf
 Opet me nečim izazvaše da se obratim većini sa ovog sajta (čitaj neznalcima).Vidim da ste se okanili BB iako on ostaje jedini uzročnik svih problema u LU Šid.To sad ide onim principom:ŽANJETE ŠTO STE POSEJALI.I sad svi ti dragi lovci koji su dizali ruku podrške BB hoće da "pobegnu" glavom bez obzira.
Samo još jedna stvar oko gospode lovaca iz LU "Kulina" Erdevik.Cela ta stvar je pun pogodak,ali samo za NP "Fruška Gora"!
Nadam se samo da će vreme pokazati ko misli ispravno!Confused
Veselo

Srem

wolf kaže:
Opet me nečim izazvaše da se obratim većini sa ovog sajta (čitaj neznalcima).Vidim da ste se okanili BB iako on ostaje jedini uzročnik svih problema u LU Šid.To sad ide onim principom:ŽANJETE ŠTO STE POSEJALI.I sad svi ti dragi lovci koji su dizali ruku podrške BB hoće da "pobegnu" glavom bez obzira.
Samo još jedna stvar oko gospode lovaca iz LU "Kulina" Erdevik.Cela ta stvar je pun pogodak,ali samo za NP "Fruška Gora"!
Nadam se samo da će vreme pokazati ko misli ispravno!Confused

Vreme , svakako i jeste pouzdan pokazatelj ispravnosti neke odluke ...
Medjutim ovde ce finansijski gledano ( pretpostavljam ) biti dve neuporedive
opcije , posebno sad kada se pred lovce servirala opcija o placanu rukovodeceg kadra- uprave , sto je ovde i ocenjeno kao presedan .
Ako se to pokaze kao tacno i usvoji se , pa kolika ce to biti konacna cifra clanarine za clanstvo u LD Srem Sid za 2012 godinu ?

Pozdrav svima...

Sremac75

wolf kaže:
Opet me nečim izazvaše da se obratim većini sa ovog sajta (čitaj neznalcima).

Nije lepo da kolege lovca nazivaš neznalcima!
A posebno nije lepo da neznalcima nazivaš većinu sa ovog sajta iako su članovi ovog sjta ubedljivo najinformisaniji od svih lovaca u Srbiji o svemu što se dešava u lovstvu Srbije.
Pored toga to nije ni dozvoljeno!

Svako ima pravo na svoje mišljenje, tako da je princip - argumente na sto pa da vidimo ko je u pravu...to je suština.
Ako neko nekoga uspe argumentima da ubedi da je o nečemu imao pogrešno mišljenje svrha forumske diskusije je ostvarena!

Zato kolega Wolf No no no
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

punisher

wolf kaže:
Opet me nečim izazvaše da se obratim većini sa ovog sajta (čitaj neznalcima).

Sremac me je preduhitrio, ali Wolf druže, pojasni malo na koga si mislio kada si ovo napisao?

Da li na ljude sa foruma, ili ljude koji pišu u ovoj temi?

Nadam se da je ovo drugo, mada i to nije u redu. Nazivati ljude neznalicama veoma je hrabra izjava, pogotovo ako ti nešto više znaš, a mislim da znaš i da nisi do kraja bio iskren.

Sam reče da si član Skupštine, mada po tvome načinu pisanja mislim da si daleko više u hijerarhiji udruženja Srem, ali neka ti bude.

Po onome što si napisao, ništa novo nisi rekao tako da...Sad

Dakle ako imaš nešto konkretno reci, a ako ne nemoj ljude prozivati i nazivati neznalicama, naročito ako su bili argumentovani u svojim upisima.

Ja sam se trudio da argumentovano pišem, a kada to nisam bio, i kada sam bio pobijen argumentima ja sam se javno izvinuo, što smatram odlikom pre svega pravog i časnog čoveka i lovca.

Govoriti da su ljudi neznalice, a toliko toga su ovde javno izneli, argumentovano, toliko se trude da marifetluke raznih "lovnih stručnjaka" i "vrhunskih poznavaoca lovstva" raskrinkaju govori samo o tome koliko malo poznaješ ovaj forum i ljude na njemu.

Vrlo nadobudan stav koji mi se ne sviđa ni malo.

Ako Deshu, Srem i mene smatraš neznalicama onda nas tako i prozovi a nemoj sve ljudi trpati u isti koš.

Pogotovo kada ćeš sigurno dići glas u Skupštini za plaćanje naknada članovima UO, delegatima Skupštine i Ppredsedniku udruženja.

Ovo pod uslovom da si u opšte delegat a ne neki član visokog rukovodstva.

punisher
 Citiram deo teksta koji je kolega Elko postavio na temi o LSS:

"...predstavljanje saveza i njihovo učešće u upravljanju LSS biće odraz brojnosti i učešća u finansiranju uz uvažavanje da nam trebaju organi i tela LSS koji će biti manji, funkcionalniji pa i jeftiniji..."

Pa kolega Wolf kako objašnjavaš činjenicu da i LSS i LSV i LSCS pokušavaju da se eto dogovore o smanjenju broja članova, a naročito o pojeftinjenju rada LSS, a udruženje Srem dosta "široko" nastupa i članovi UO onako, baš "velikodušno" dodeljuju sebi privilegije i zasluge koje im u opšte ne pripadaju. Ovde mislim na čuvene naknade za njihov rad, kao i rad delegata Skupštine i rad predsednika udruženja.

To je, prijatelju moj, šamar svim lovcima u šidskoj opštini koji ni krivi ni dužni plaćaju prvo marifetluke prethodnog rukovodstva, a sada još treba da plaćaju i buduće rukovodstvo, koje će da bira i postavlja predsednik??????!!!!!!!!

Crni lovci sa njima, ne piše im se lepo tamo u Šidu.tU.a

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,144,415 posete www.srbijalov.com