Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomatski karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomatski karabin
nemeza
 "Al opet imas samo tri metka"... pa zar nije to maksimum koji je i dozvoljen u PA? Kolega lov je sport i uživanje a ne rat!!!

Browningbar

nemeza kaže:
Kolega lov je sport i uživanje a ne rat!!!

Kolega Mirko je mislio da mu se vise svidja PA kao vrsta oruzja od drilinga bez obzira na to koliko metaka staje i koliko je dozvoljeno za PA!B)Grin
Pravo u centar!
srbijalov

Podunavac
 Da li je i za poluautomatski karabin zakonsko ograničenje od 3 metka kao za PA sačmaricu ili je dozvoljeno više?

mirko knezevic
 Tacno Browni u pravu si...Smile A ja prvi put cujem iskreno znaci da je za poluautomatski karabin dozvoljeno samo tri metka. Za sacmare znam i postujem to ali za karabin sad cujem,ja sam vidjao mnoge da pune magacin,znaci 5 komada....Confused Ja u lov i idem radi sporta i uzivanja,ali niko od nas nije kriv sto fabrike oruzja prave lovacke puske sa vise od dva metka...Confused

petar
 [xhide]Ima slucajeva da ljudi idu u lov na srndaca sa papovkom, sredjena papovka, ma da je ne prepoznas, prava lovacka, dobra optika, 10 metaka u magacin i ko te pita. A to da li divljac ima sansu ili nema mesarima nije ni bitno! Besan Inace sam veliki protivnik poluautomatskih lovackih pusaka i karabina, pre svega zato sto mislim da divljac nema dovoljnu lovacku sansu da izbegne odstrel i ode. Aj da se slozim ako je broj metaka ogranicen, ali kako da se slozim sa PA kada niko ne postuje ogranicenje, idu sa 10 metaka u PAP-ovku u lov, da li to ima smisla ja ne znam i nikada mi nece biti jasno, ne verujem da cu ikada voleti poluautomate...Ne-ne I dodje mi, a tako cu izgleda i da uradim, kupim lepo jednu jednocevku sacmaru i jedan kipplauf i lepo u lov sa ovima "mojim kolegama" koji nose papovke sa 10 metaka (cast izuzecima koji su pravi lovci) i gospodin covek, dajem sansu divljaci...B)[/xhide]
Just like old times!

Milos88-Ivanjica
 U potpunosti se slazem sa tobom Petre,ja da mogu zabranio bih lov sa papovkom,mnogo puta sam bio svedok ranjavanja divljaci sa papovkom i po meni je to ratno a ne lovacko oruzije...Sad
LOV JE Passrbijaloviveli

petar
 [xhide]Papovka je oruzje prvenstveno namenjeno ubijanju ljudi, moze da posluzi i kao jeftini poluautomatski lovacki karabin, ali dao bih ga iskljucivo pravim lovcima (znaju oni koji su), jer ima onih koji su neumereni u pucanju i odstreljivanju, a ja njih ne smatram za prave lovce, a sa dosta takvih sam lovio nazalost...Sad[/xhide]
Just like old times!

Milos88-Ivanjica
 Tako je,ima ljudi kojima ne bi bilo dovoljno ni 50metaka u magacinu,a opet ima ljudi koji uzivaju da love sa jednocevkom 
LOV JE Passrbijaloviveli

DakiNS

petar kaže:
[xhide]Papovka je oruzje prvenstveno namenjeno ubijanju ljudi, moze da posluzi i kao jeftini poluautomatski lovacki karabin, ali dao bih ga iskljucivo pravim lovcima (znaju oni koji su), jer ima onih koji su neumereni u pucanju i odstreljivanju, a ja njih ne smatram za prave lovce, a sa dosta takvih sam lovio nazalost...Sad[/xhide]
Svaka čast LOVČINO lepo je čuti tako mladog čoveka da tako zrelo sportski i fer razmišlja imam jednog takvog kući ali sam mu poželeo samo malo podmuklosti biće mu lakše u životu jer uvek je važilo dva loša ubiše Miloša

mirko knezevic
 Mislim da je najbolje da se preradi kalasnjikov pa u lov,30 komada i rokaj ko u ratu... 10 metaka u lovu na krupnu divljac je mnogo sto je mnogo mnogo je,ali novi poluautomati su uglavnom sa magacinima od 5 kom. Jedino ako neko ne insistira bas,pa trazi dodatni sarzer od 10metaka.... Confused

DakiNS

mirko knezevic kaže:
Mislim da je najbolje da se preradi kalasnjikov pa u lov,30 komada i rokaj ko u ratu... 10 metaka u lovu na krupnu divljac je mnogo sto je mnogo mnogo je,ali novi poluautomati su uglavnom sa magacinima od 5 kom. Jedino ako neko ne insistira bas,pa trazi dodatni sarzer od 10metaka.... Confused
PM M-72 ima dužu cev pa je precizniji, a regulator paljbe zaglaviti na rafalno i tući samo dugim rafalima

mirko knezevic
 Ma Daki onaj americki M60 razvezes redenik pored tebe stavis na noge i cekas....kad naidje nesto pritisnes okidac i ne mislis...Grin

Salu na stranu kolege,ali mislim da je poluautomat od 5 metaka sasvim je dovoljno...Smile

nemeza
 Maksimalni broj metaka dozvoljen u PA bez obzira dali su sačmeni ili karabinski je dva u magacin i jedan u cev. Što se tiče šta je bolje i korisnije u lovu polu automati ili prelamajuće puške trba voditi diskusiju i iznositi prednosti i mane jednih i drugih jer uvek može da se čuje i nauči nešto novo (zašta uostalom služi forum) ali se sve na kraju svede na ukus i afiniteti pojedinca. Pozdrav.
P.S. mirko knezevic ideja za m60 za čeku i nije tako loša. (šala)

DakiNS

mirko knezevic kaže:
Ma Daki onaj americki M60 razvezes redenik pored tebe stavis na noge i cekas....kad naidje nesto pritisnes okidac i ne mislis...Grin

Salu na stranu kolege,ali mislim da je poluautomat od 5 metaka sasvim je dovoljno...Smile
Kolega za informaciju naš M-84 mnogo bolje kotira na svetskom tržištu

mirko knezevic
 I to si u pravu kolega... Popularna "CECA" nema zastoj....Grin

Podunavac

DakiNS kaže:
[quote]mirko knezevic kaže:

Kolega za informaciju naš M-84 mnogo bolje kotira na svetskom tržištu[/quote

Ne samo da bolje kotira, nego i bolje radi na terenu. Provereno.

vlada lovac
 Zabrana se odnosi na lov sitne divljači - puškom sa olučenim cevima, puškom sa neolučenim cevima koja prima više od dva metka, kao i poluautomatskom puškom sa neolučenim cevima koja nije reducirana na dva metka. Ograničenje broja metaka u PA karabinu se nigde ne pominje, osim da je njime (puškama sa olučenim cevima) zabranjeno loviti sitnu divljač, kao ni broj metaka (jedinačnih zrna) u PA sačmari kod lova DS.
Negde u inostranstvu je ograničen broj metaka u PA karabinima na 2+1

mirko knezevic

vlada lovac kaže:
Zabrana se odnosi na lov sitne divljači - puškom sa olučenim cevima, puškom sa neolučenim cevima koja prima više od dva metka, kao i poluautomatskom puškom sa neolučenim cevima koja nije reducirana na dva metka. Ograničenje broja metaka u PA karabinu se nigde ne pominje, osim da je njime (puškama sa olučenim cevima) zabranjeno loviti sitnu divljač, kao ni broj metaka (jedinačnih zrna) u PA sačmari kod lova DS.
Negde u inostranstvu je ograničen broj metaka u PA karabinima na 2+1

Ja znam da se zabrana odnosi na lov sitne divljaci oruzjem sa neolucenim cevima,a nigde nisam video niti cuo da je za PA karabine uvedena zabrana od 3 metka...Confused

vlada lovac

mirko knezevic kaže:

Ja znam da se zabrana odnosi na lov sitne divljaci oruzjem sa neolucenim cevima,a nigde nisam video niti cuo da je za PA karabine uvedena zabrana od 3 metka...Confused

"Pa to sam i kazao..." Mirko Yes

mirko knezevic
 Evo kolega vlada rezresio dilemu. Znaci za PA karabine nema zabrane dozvoljeno je metaka i zato se meni vise svidja PA nego driling....
Kolega Vlado...B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovački karabin i optika pomoć ORUŽJE - SVAŠTARA 47 07.04.2015. 13:03
Karabin direktne akcije KARABINI 44 26.10.2014. 11:10
Voere-karabin sa električnim paljenjem KARABINI 19 11.01.2013. 01:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,250 posete www.srbijalov.com