Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lampe, nosači, montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lampe, nosači, montaže
arsa
 Ma nisam ja neki ljubitelj Kineskih prodavnica, ali udjem po nekad sa suprugom. Od kako sam nasao lampu idem redovno jer sam vec kupio kod njih oko20 komada , meni 4 i prijateljima jos petnaestak i svi su prezadovoljni. Ja,kao sto sam vec napisao imam dve Next... lampe na dva karabina a ovu sam montirao na sacmaricu i vec dva puta je pucano na svinje sa njom. Inace sam slucajno svratio u Kinesku cetvrt na Novom Beogradu i jedan Brus Li mi nudi samo jednu lampu koju je imao u radnji za 1300 dinara- znaci duplo. Sto se tice baterija garantujem da ce Duracel da svetle bar 10 sati bez prekida i to extra. Poz...
lovac Joca i Luka srbijalov

darkon
 Nisam ni ja ljubitelj Kineskih prodavnica,ali otkad si rekao po kojoj ceni si nabavio i kakve su lampe,svracam kod njih kad god sam u blizini.
Danas sam gledao neke od 400-500din.,pise da imaju domet od 200m,ali su kompletno plasticne i ne bi izdrzale ni pucanj iz sacmare.

nenad_franc
 http://www.youtube.com/watch?v=NiKzrn...re=related

gledajte sta je lampa Grin

canis aureus

petar kaže:

Cuo sam dosta puta da su neki ljudi pravili far za nocni lov od starog fara od automobila, kao domet je 200m, ali moraju da nose mali akumulator sa sobom, jel ima neko iskustva sa tako necim, zvuci malo glomazno i nezgrapno, ali i zanimljivo? Smile

grupa sa kojom lovim DS uglavnom koristi te "ručne tvorevine" za noćni lov mada ima tu i drugih lampi i farova. Tako i sam imam jedan far od Golfa u te svrhe iako imam nextorch t9, streamlight-stinger, maglite
Jedini pravi farovi(u bukvalnom smislu) za noćni lov jer su farovi sa automobila(ne stari farovi već novi iz prodavnice). Traže se što manjih dimenzija -golf 2, bmw, alfa .... sa novijih autobusa i sl. H3 sijalica. Akumulatori su za "dečija auta na struju"(12Volt 7,5Ah), mikroprekidači od stonih lampi. Kad se sve sprovede u delo veoma može da posluži jer na oružju imate osvetljenje kao na autu kad upalite dugo svetlo(koliko "baca" i osvetljava?! pa koliko i auto). Malo je teže i glomaznije od lampi ali za lov sa čeke odlično služi!!

petar
 Hvala canisareus na objasnjenju, znam da sam cuo negde za to, ali eto, hvla sto si mi pojasnio. B)

nenad_franc, sa tom lampom ides u lov i bez puske, osvetlis svinju i ona je odma pecena ko' na raznju, samo poneses pribor za jelo i lampu i na ceku...Grin
Just like old times!

jasen
 Pozdrav kolege,

video sam na www.nocnilov.com lampe Jetbeam i Fenix pa bih molio iskusnije kolege da mi pomognu u odabiru!
koja?
Tamo ima i forum koji radi nekakve testove lampi! Cekam da urade test lovacke lampe!

Hvala,
Jasenko

darkon
 Pre par dana sam u prodavnici video LED za NexTorch lampu,model T9.
Cena mu je oko 2000dinara.
Kazu da daje mnogo jacu i lepsu svetlost,a sto se tice baterija,usteda je velika.

Ja cu je kupiti za par dana,pa cemo videti kako ce se pokazati.

arsa
 darkon jel to kod Bojana ili u nekoj drugoj prodavnici?

darkon
 Da Arso,kod Bojana sam video.

darkon
 Kako sam rekao,tako sam i uradio i kupio led diodu za NexTorch T9.

Mogu vam reci da sam ja zadovoljan.
Baterije koje mi stoje u lampi nisu menjane sigurno 5-6meseci,dosta su koriscene i potpuno istrosene.
Bar je to tako sto se tice ksenonske,originalne sijalice.Znaci jedva da daje znake zivota.
Stavljam LED,kad ono dan.Snop svetlosti do nekih 100m,a na 50-60m se odlicno vidi.
Ja u neverici,ponovo stavljam originalnu sijalicu,opet jedva da svetli.
Ajde opet LED,ma ljudi to je neverovatno kakvu svetlost daje sa praznim baterijama.
Razmisljam i resim da svetlim malo duze,sa prekidima da vidim da li ce doci do nekih promena.Kad se sabere,LED je radio sigurno 15min.,a promene svetlosti nije bilo.

Mogu samo da pretpostavim kako ce raditi sa novim baterijama i koliko ce iste trajati.
Mislim da nisam uzalud dao pare za LED.

darkon
 Sinoc sam nasao neke stare baterije,koje su bile potpuno prazne(za ksenon).Stajale su nekih 5 meseci i nisam ih bacio.
Stavim ih ja sinoc u lampu,ksenonska sijalica ne daje svetlost.
Stavim LED,imam sta i da vidim.
Ponovo na 50-60m odlicna svetlost.

darkon
 Evo kakva je svetlost sa "praznim" baterijama.

arsa
 Darkon sinoc sam bio kod Bojana i kupio sam LED za moju devetku ali nisam uspeo da je probam drago mi je da si zadovoljan a nadam se da cu biti i ja.

canis aureus
 kolege, a Bojan je??

nedzad

nenad_franc kaže:
http://www.youtube.com/watch?v=NiKzrn...re=related

gledajte sta je lampa Grin

nenade ovo je prava lampa, nju kupujem boze zdravlje.
drugarski pozdrav

nenad_franc
 sakale,ja mislim da je to vlasnik prodavnice lovacke opreme u jagodini!
nedzad,uzmes tu lampu i ne treba ti puska,samo uzmes noz i zakoljes,jer posle ovoga nema bezanja Grin samo sto je ovo kao neka vrsta lasera,ali je dobra stvar Smile

darkon
 Arso,ne verujem da ces se razocarati.

Ja cu u toku nedelje da uzmem jos jedan NexTorchT9,pa cu videti,kako radi sa punim baterijama.

arsa
 Darkon probao sam je danas sa punim baterijama i mogu ti reci da je neuporediva a kad se uzme u obzir i duzina trajanja baterija i odnos od 1:10 u korist Led onda se svakako isplati.
Tako je ,Bojan je vlasnik prodavnice MAGNUM iz Jagodine.

nenad_franc
 uh,sad me grize to sto pricate,i ima da mi izbijete 2000 iz dzepa Smile

deki68
 Ja sam pre neki dan pazario fenix tk20 i mogu vam reci da je fantasticna lampa,vidljivost do 150metara ali izuzetna uocljivost detalja u sumi i na otvorenom,a koristi baterije od 1,5v i sa njima dovoljno snage i dva moda 150lum. i 45 lum.Mala je {manja od nextorcha t9}i lepo lezi u ruci a i moze da se montira na pusku,moja topla preporuka.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Skidajuće i fiksne montaže OPTIKE I MONTAŽE 458 10.03.2022. 00:38
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Nosač za kuku OFF-ROAD 78 07.02.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,078 posete www.srbijalov.com