Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
Sale Zr
 Izvinite kolega Maxe, ona čutura sa druge slike, gde to može da se nabavi? Lepo se slaže sa tim pravišom...

Cvele
 Epa vidis Nex to i mene buni.... na nozu pise Muela SCORP, kupio sam ga na standu Snajpera na sajmu lova i ribolova u Nisu, a na internetu kada sam gledao pise Muela SCORPION, ne znam dali je ovaj moj neka kopija ili sta Angry tU.a a potpuno su identicni, i uz noz sam dobio kutiju.... ima ga ovde medju pocetnim stranicama, pa pogledaj Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Max011
 eeee ćutura je ona starinska koja se koristila do uvodjenja plastike u JNA valjda tamo negde sredinom 70ih ... od luminimijuma je a kad piješ iz nje piće je ladno k*o iz frižidera, zbog čoje koju potopiš u vodu... pa ti sve milina oko srca a u ustima metalan ukus Smile a nabavio sam u akciji inventarisanja ratnih rezervi Smile... najbolje se pokazala za tanku bevandu 3 dela vode 1 deo crnog vina e to je leži Smile osvežava i gasi žedj a ne goji , otvara u struku ...
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Nex357
 Pozdrav Cvele ...
Pogledao sam stvarno kod tebe pise SCORP ??? pravo da ti kazem prvi put vidim takav noz(msm SCORP) a drzao sam scorpiona u ruci ,koliko vidim sve ostalo je identicno ??? jel futrola kozna (msm prava koza) ako jeste onda se verovatno radi o Muelinom nozu koji nije prosao zavrsnu kontrolu , tkz drugi izbor , takvi nozevi su po pravilu od 30 do 50 % jeftiniji od istog modela koji je prosao , uglavnom se radi o lakim greskama kao sto je neispravna stampa na secivu , ili naprsnuce na drskama od prirodnog materijala ili tako nesto ... vidjao sam takve nozeve po Spaniji :-) kome nije stalo dobija super noz za upola cene ...
I inace ne bi rekao da je kopija jer je stvarno lepo uradjen vidi se cak i na fotkama :-)

deki68
 Hvala Nex357,puno si mi pomogao u odluci da kupim master hunter,veliki pozdrav.

Cvele
 Nex, po mojoj proceni je futrola kozna... Confused nadam se da je tako kako ti kazes, da je samo greska u zavrsnoj obradi... Smile

Nex357
 P mislim cvele kad su sve super uradili,i futrolu i dugmad i sve oznake , da je kopija najmanji problem je umesto scorp da stave scorpion tako da sam 99% ubedjen da je fabricka greska u pitanju :-)
big pozz

Cvele
 Nex, planiram da i sledece godine na sajmu uzmem jedan, mislim isto Muelin Smile ovaj nisam probao jos uvek, jos uvek je nov, jer sam se razocarao u sve... na prolecnom sajmu kupim sve, od noza do pantalona, jakne, prsluka, sve, sve jer sam se nadao da cu dobiti odobrenje za nabavku oruzja, jer nemam NI NAJ MANJU MRLJU u policiji... ali odbise me.... Cry

Nex357
 Uf bre Cvele , nije tu mrlja u pitanju , nego imas nekog pacenika od komsiju koji mrzi celu ulicu a bas njemu brat od tetku radi u policiju pa kad je provera ovaj navrati kod njega,ovaj te ocrni na pasja kola i sto rece Hemigvej "zbogom oruzje" ... i inace mnogo ljudi pada bas na proveri podobnosti na terenu...mada... brate ako si agresivan,pijanica imas kratak fitilj(to jest ako je komsija u pravu a nije) on nema pravo da odobri dalji postupak jbg bas mi zao brate Cry

nenad_franc

Cvele kaže:
Nex, planiram da i sledece godine na sajmu uzmem jedan, mislim isto Muelin Smile ovaj nisam probao jos uvek, jos uvek je nov, jer sam se razocarao u sve... na prolecnom sajmu kupim sve, od noza do pantalona, jakne, prsluka, sve, sve jer sam se nadao da cu dobiti odobrenje za nabavku oruzja, jer nemam NI NAJ MANJU MRLJU u policiji... ali odbise me.... Cry

cvele,ako nisi krivicno osudjivan,mozes da podneses zalbu,da iznesu dokaze zbog cega su te odbili!

Cvele
 Daleko od toga da sam osudjivan... ali ne znam, nekako sam dig'o ruke od svega, razocarao sam se totalno... cekam da prodje ova 2010... pa valjda ce u sledecoj biti bolje Molitva

bela
 Redak primerak bajoneta, pretpostavljam još iz vremena pre prvog svetskog rata, poklon od mog tasta! Ako neko ima više podataka o ovome, dobro bi došla informacija. Na nožu postoje oznake: broj 35, neki grb, i veliko slovo 'S'. Sa druge strane su oznake C8J.
vižlan i terier

Nex357

bela kaže:
Redak primerak bajoneta, pretpostavljam još iz vremena pre prvog svetskog rata, poklon od mog tasta! Ako neko uima više podataka o ovome, dobro bi došla informacija. Na noću postoje oznake: broj 35, neki grb, i veliko slovo 'S'. Sa druge strane su oznake C8J.

Pozdrav bela ...
Ovo sto vidim je tkz. bajonet "jataganskog" tipa mod. 1884 , koji su u Srbiji poceli s kraja 19 veka da se koriste kao zamene za tesak , narocito kod artiljerijiskih jedinica , (mada moze da bude i nož za ''Vensensku ili Belgijsku'' pušku ''Mini Frankot-Petrovic'' model 1856. Sam nož nazvan ''Vensenski'' predstavljao je teško i glomazno oružje a po obliku seciva pripadao je takozvanom jataganskom tipu)... ako bi slikao grb mozda bih mogao da ga tacnije klasifikujem ... bilo kako bilo lep kolekcionarski primerak s kraja 19 veka B)
veliki pozdrav

bela
 hvala i za ovoliko . probaću da slikam i grb skroz izbliza valjda ćese nešto i videti

vižlan i terier

bela
 evo sam ga uslikao valjda će dase vidi nešto
vižlan i terier

bela
 i druga strana
tu piše C&J akodobro vidim
vižlan i terier

Nex357

bela kaže:
evo sam ga uslikao valjda će dase vidi nešto

ipak je model 1884 B) jataganac ... meni fali u kolekciji Cry imam i ja nekoliko bajoneta ako ih volis mogu da ih slikam i postavim da vidis Bye

bela
 vidi Nex-e nisam kolekcionar noževa obožavam famipine noževe s tim da imam manu neznam kako ali već sam izgubio 4_5 noževa i bar 10 brisa od toga su noževi sve famipini a brise razne, a volim i da pogledam sve vrste i dobrih i loših u stvari loših i nema samo dobri i bolji. pa ako imaš volje postavi rado ću ih pogledati,za komentare možda nisam kompetentan ali mogu da kažem dali je lep ,dali doro leži u ruci i takve stvari.Srean
vižlan i terier

Lala
 Bela, dodješ mi piće, samo da znaš!
A tastu dodješ piće, večeru i tamburaše!
Rekoh ja tebi, da stavimo sliku na forum, sigurno će neko pomoći sa informacijama.
Nex357, na koju pušku se kačio ovaj bajonet-jatagan? Na one što si već rekao u prethodnom postu, možeš li malo više podataka? Da li ga je koristila srpska vojska, ili možda neka druga (austrougarska, npr., ili turska vojska)? 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Nex357
 Pozdrav lalo ...
Pa da izmedju ostalog koriscen je i za veznesensku pusku , ali i na vise modela francuskih i belgijskih pusaka , pa cak i na nemackoj 88 ... inace (malo modifikovan)kacen je i na mauzer 98 ... sto se tice koriscenja koriscen je od srpske vojske a nosen je cak i za vreme 2 svetskog , i da bio je u naoruzanju osim gore navedenih proizvodjaca i u bugarskim i turskim formacijama ...
Bela i od mene pozdrav za tasta Bravo 2
big pozz

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,965,077 posete www.srbijalov.com