Moje omiljeno jelo
|
DakiNS |
Objavljen 10.06.2011. 06:50
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ne odbacuj ništa trebaće ti u budućnosti, a pivo ili špricer stvar su ukusa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 10.06.2011. 11:57
|
Veteran
Upisa: 540
Pristupio: 29.12.2010. 02:53
|
Kad ti tako kazes onda u redu |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 13.06.2011. 16:46
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
... subota jutro- 02.30h spremanje i na čekama u 03.30h ...
... subota dan- bez spavanja!
... subota veče- 19.00h u večernji ... iz lova u 22.00h a iz bifea kući u 00.30h ...
nedelja jutro- 02.45h spremanje i na čekama oko 03.30h ...
nedelja dan- bez spavanja ali sa jednim od omiljenih a unutra red srneće red veprovine što je dalo preko potrebne snage da se i uveče zaposednu čeke!
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
duskov |
Objavljen 02.12.2011. 22:13
|
Lovčina
Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
Sjećam se lova još 1976. godine. Selo Lutovo. Dva stanovnika. dvije livadice po 100 kvadratnih metara okolo mjesečev pejzaž. Same stijene. Naravno nigdje vode. Nas trojica u punoj snazi. Kerovi ozbiljno pretražuju kameniti teren satima i nigdje ništa. I divljač je pobjegla u neke bolje krajeve. Imamo polupune rančeve solodne hrane ali nam ipak pažnju zaokuplja jedna jedina kuća od naslaganog kamena koja se puši.
Kada smo se primakli stari čovjek, gazda, prezivao se Jovanović, izađe da nas dočeka. Srdačan stisak ruke koji je govorio da starina nije vidio kršteno čeljade mjesecima.
Kad uđosmo u jednu jedinu prostoriju koja je u svom centru imala ognjište i kotao koji se nešto vrpoljio na pomahnitalom ognju, kao i verige koje su bile zavezane za najvisočiju kućnu gredu, znali smo da nas čeka prijatno iznenađenje.
Bili smo umorni ali i gladni.
To je starina i znao.
Na ognju koji je lizao kotao sa svake strane jedna lijepa starica je stavila nekoliko krompira, podosta sira, skorupa i nekoliko šaka kukuruznog brašna.
Postupak je, čini mi se pošto sam bio mrtav gladan, trajalo veoma dugo dok domaćica nije krenula da to sve miješa. Kotao se pušio ali se prostorijom razastro zanosan miris.
Uz prepečeni i tanki domaći hljeb, nešto kozjeg sira "koji se našao u kući" najeli smo se kačamaka.
To nikada neću zaboraviti kao ni gostoprimstvo porodice Jovanović.
Ukus božanstven, priča prijateljska, priroda nestvarna. Uvijek se rado sjećam svega toga... |
|
|
|
kelt |
Objavljen 02.12.2011. 22:17
|
Lovčina
Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
vruca kugla kacamaka kad niz grlo krene, zagrijalo bi i najsmrzlijeB)
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 02.06.2012. 14:16
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
-krmenadle DS(nazimaka ili kakvog mlađeg veprića)
-šampinjoni
-crni i beli luk
-kuvani paradajz
-začin C, biber
Krmenadle propržiti na malo masti, da porumene. Dodati vode i ostaviti da se prodinstaju. I tako dok ne omekšaDu.
OndaK ih izvaditi na tanjir a u posudi gde su se dinstale i u masnoći koja je ostala propržiti sitno isečen crni luk. Dok ne dobije lepu kristalnu boju. OndaK ubaČiti isečene šampinjone, biber i začin C.
Kada šampinjoni otpuste tečnost, vratiti krmenadle u posudu, dodati sitno iseckan beli luk i dosuti kuvani paradajz i sve zajedno ostaviti da se ukrčka.
Začiniti po ukusu!
... i to je to
Lično mi uvek prija 'ladno pivo dok spremam a i posle jela zna dobro da legne
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 02.06.2012. 17:26
|
Veteran
Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Majstor za kuvanje nisam ali Zeciji paprikas obozavam.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
Mika1 |
Objavljen 12.06.2012. 11:32
|
Pripravnik
Upisa: 1
Pristupio: 27.07.2011. 11:46
|
Jutros sam bio na pecanju ali od ribe nista (dosta je visok Dunav na potezu izmedju Čortanovaca i Beške), tako da ću danas da pravim lovačke šnicle To mi je omiljeno jelo |
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 29.03.2020. 12:14
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
Evo malo divljaci iz druge perspektive da se ne kaze da lovimo samo zbog trofeja ;)
|
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 29.03.2020. 12:16
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
Jos malo kuhinje
|
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 29.03.2020. 12:20
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
|
|
|
|
kolega_LOVEc |
Objavljen 29.03.2020. 15:05
|
Veteran
Upisa: 664
Pristupio: 19.02.2012. 22:14
|
Uff , ovo lepo i za oko ...!
Vim vi repellere licet
|
|
|