Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
Podunavac
 U pravu si rođo. Ovaj srndać neće dugo. On nema nagone za samoodržavanje koji su mu potrebni za život u otvorenom lovištu. Polupitom je odlična meta i za krivolovce i za predatore.
Tri prsta 2Kolce

Sremac75
 ОДГОВОР ПОДРЕПАШИМА, ЉУБОМОРНИЦИМА, ПРОДАНИМ ДУПЕТИМА, И ДР. ....

Као што сам и очекивао, одмах после Скупштине ЛСВ, на којој сам указао на озбиљне неправилности у раду, непоштовање Статута, ненаменско трошење новца, лажне податке и изврштајима, почели су напади оних из наслова против мене.

И од свега, што се њима може приписати као лоше, мени је једини грех у животу што сам заступао ЛУ у једном поступку који је окончан негативно за ЛУ.... ако ми је то једини грех који можете да нађете, ја сам очигледно безброј пута исправнији и поштенији од свих вас из наслова заједно.

Мени Премил Поповић, иначе спонзор и финансијер, свекојаких баханалија истакнутих руководилаца ЛСВ-а и барем једног подрепаша, никада није "ПУНИО РЕЗЕРВОАР ГОРИВА СВАКОГ ПЕТКА", и никада ми није дао 1000 ЕУР да направим чеку поред ауто-пута, и никада ми није "БАЦИО НОВЧАНИК НА СТО", НИТИ МЕ ЈЕ КУПИО ЗА 800кг КУКУРУЗА.....
И ја никада нисам због тога или нечег сличног престао да пишем лоше о Милошу Великом и осталој булументи из ЛСВ-а...
Они из наслова су све то радили....

И онда се такви појаве, битни, на скупштини ЛСВ-а, у чојаном ловачком оделу (скупља варијанта) које ми личи на оно Премилово...
Изгледа да "тата Премил" води рачуна о својим миљеницима и са оног света, или је можда одело остављено у наслеђе, или га је неко дрпио, као што је дрпио све оне недостајуће трофеје.....

И све што о Скупштини имају да кажу јесте "Сремац је нешто говорио, али овај пут по задатку"....
А прошли пут, није било по задатку, сАмо што су подрепаши тада избегли да присуствују....побегли, да не покваре аранжмане....

Ни речи о кршењу Статута....

1.
Члан 39 ст.5 и члан 45 ст.2 и члан 65 ст.2 Статута ЛСВ јасно предвиђају да СКУПШТИНА НА ПРЕДЛОГ УПРАВНОГ ОДБОРА ДОНОСИ ГОДИШЊИ ПЛАН РАДА И ПОСЛОВАЊА, који обухвата :
- план активности на остваривању циљева савеза, и
- финансијски план

Потпуно је невероватно да савез нема ГОДИШЊИ ПЛАН РАДА који би обухватио активности на остваривању циљева савеза, и финансијски план.
Једино о чему се ми изјашњавано неколико година уназад је ПЛАН ТРОШЕЊА НОВЦА, који свакако Управни одбор сваке године прекрши.

Пажиново образложење, да нема плана зато што је изборна година, не даје одговор на питање зашто плана није било ни 2013. ни 2014. године које нису биле изборне....
Не даје ни одговор на питање, зашто је прављен онда и финансијски план, када је изборна година?????

АЛИ ТО НЕМА ВЕЗЕ..... важно је огребати се за још једно дугменце на чојаном оделу....

2. Чланом 46. ст.1 и 2 је предвиђено да УО ради и одлучује на седницама, а у ставу 7 је наведен изузетак када се може одлучивати и без седнице, али то се не може односити на ову конкретну одлуку о куповини аутомобила.

Став 7 каже :
Upravni odbor može odlučivati bez sednice ako se radi o pitanjima kod kojih se mora bez odlaganja doneti odluka, kao i o pitanjima kod kojih troškovi održavanja sednice premašuju važnost i novčanu vrednost odluke koju treba doneti.

Одлука никако није била хитна, нити је вредност одлуке која се доносила (16.300 ЕУР) мања од трошкова одржавања седнице.

Оваква Одлука је незаконита и из разлога што куповина новог аутомобила НИЈЕ БИЛА ПРЕДВИЂЕНА ФИНАНСИЈСКИМ ПЛАНОМ ЗА 2014. годину КОЈИ ЈЕ УСВОЈИЛА СКУПШТИНА 04.04.2014. године.

Поред тога, НЕВЕРОВАТНО ЈЕ ДА ЈЕ стара Шкода Фабија процењена на 2.000,оо ЕУР када је на текуће одржавање истог тог возила, до септембра 2014, ЛСВ потрошио 289.261,оо динара.

НЕВЕРОВАТНО ЈЕ и то да је цена купљеног аутомобила 16.334,87 ЕУР, када је цена истог аутомобила код исте куће 14.750,оо ЕУР, а код друге куће 14.424,оо ЕУР, па се поставља питање које су то понуде прикупљене, и ко их је оцењивао.

Да ли је штетна одлука да се аутомобил узме на лизинг, јер је разлика у цени око 2000 ЕУР?
Да ли је штетна одлука да се стари ауто прода за 2000 ЕУР а у њега је само пар месеци уназад уложено 2500 ЕУР?

3. Спомињу подрепаши и ОСИГУРАЊЕ, јер је то највише заболело....

Само за оне неписмене :

Пажин је у извештају о раду навео податак да је чланарину за 2014/2015 годину платило 15.871 ловац.
15.871 ловац је у оквиру чланарине платио и по 100,оо динара за осигурање од последица несретног случаја, што је укупно 1.587.100,оо динара.

У образложењу финансијског извештаја је неведено да је плаћена премија осигурања ловаца у износу од 1.331.034 динара.

Зашто није плаћено 1.587.100,оо динара, колико је од ловаца и прикупљено?

Разлика је 256.066,оо динара.

А полиса закључена за 11.500 ловаца и плаћена 1.150,.000,оо динара.
ТУ ЈЕ РАЗЛИКА ВЕЋА.....437.000,оо динара....

И да поверујем да су постојали неки анекси полисе, јер један члан УО ми је пред сведоцима рекао да никакве анексе није видео, зашто није по анексима плаћено 1.587.100,оо динара, него 1.331.034 динара.

А и да питам чојаног из наслова ДА ЛИ СИ ТИ ВИДЕО ТЕ АНЕКСЕ У КОЈЕ БЕЗПОГОВОРНО ВЕРУЈЕШ????

АЛИ НИШТА ОВО НИЈЕ ВАЖНО ..... важно је огребати се за још једно дугменце на чојаном оделу....

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 oscar
Administrator
Lovac veteran
Na mreži Na mreži

Odg: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
« Odgovor #236 poslato: danas u 12:23:47 »

Bata Fićo, pa naravno da je sprdačina, zar misliš da tvoji upisi vrede više od toga. Na žalost NE. Iznosiš ovde neistine koje si čuo od svog mentora, iznosiš takve nebuloze da bi čak mogao popiti i tužbu. Upozoravam te da neću dozvoliti da se na ovom forumu manupuliše i iznose neistinite tvrdnje i omolovažavaju lovci.
Uz put pitaj svog mentora šta mu je na kraju rekao lekar i čuveni ginekolog akušer iz Bačke Topole Dr Zoltan Namestovski na kraju skupštine LSV. Doduše ja sam to znao i ranije ali dobro je kad takva procena dođe od stručnijih od mene.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Е овако се према ловцима односи Јеремија Лажов....
Иако је потпуно погрешио када је написао да Фића има ментора, очигледно је мислио на мене, иако се Фића и ја нисмо чули бар месец-два дана.

Колики лицемер можеш бити да постављаш провокативна питања преко трећег, а да знаш да онај коме је упућено не може да ти одговори.

Зато ћу ја одговорити овде :
Тај чувени доктор, који ми се није представио, је потврдио речи Милоша Великог, Кума Вујице, Лажног Сремца, и гробара војвођанског ловства, да сам ја болестан у главу....

Нисам желео да му одговорим имајући обзира да је већ у позним годинама, на заласку живота, иако му ту, управо зато, није ни било место.
Али сада када га је Јеремија Лажов поменуо ка стручњака, морам и да одговорим да обзиром на његову струку, да је постао познат и био паметнији док је гледао у пи.чке кроз раширене ноге, и да је за психијатријске дијагнозе стручан исто онолико колико је стручан да схвати и разуме све проблеме у војвођанском ловству изазване истакнутим дугогодишњим ловним радницима на челу са његовим идолом Милошем Беуковићем.
Значи деда Золтане, држи се ти пи.чке.....и не петљај се у оно о чему немаш појма...

Мада сада кад знам која му је специјалност, и да се то не може радити цео живот без посебне љубави према Њој, ондаК ми је мало јасније одакле толике симпатије за Милоша Великог....

Е сад нека му Фића постави мој одговор,....да га обрише а Фићу банује...

Njanjanja
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Sremac ta reč iz naroda ima dvostruko značenje. Po jednom tumačenju predstavlja ženski spolni organ , a po drugom , karakternu osobinu perjanice i satelita.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

dzudzubajac
 https://www.youtu...mp;t=1m48s
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

ficha007
 Hebalo majku kada se deda ginekolozi razumeju i u pravo. E onda smo kao zemlja zreli za jedan protektorat.

E to su oni Miloševi podrepaši koje je ovaj kupio sa par kila mesa, ručkom...itd. Kao što je odlikovao Boru Bogunovića, osuđenog ubicu jer mu je trebao njegov glas dok je bio Predsednik LSV-a.

Sada je našao ginekologa koji je na zalasku karijere da ga brani. Jadno je ovo srpsko lovstvo ko nas sve predstavlja.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

DakiNS
 Vidim da je tu i Vuki , da ne zaboravim reći nemamo para ali zato imamo opremu i znanje za planinarenje, a oni samo pare.

DakiNS
 Dok nije brisano da se vidi i drugačije mišljenje, osim ako i to nije dupli nickGrin

Iskusan lovac
Van mreže Van mreže

Odg: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
« Odgovor #246 poslato: Март 30, 2015, 11:01:22 »
Radi se o tome da je jedan bivši administrator sa SRBIJALOVA(ssslavaplana) počeo da iznosi "prljav veš" o dojučerašnjim prijateljima, i da je sad više zanemarena prava tema iz naslova već je sad viši cilj narušavanje ugleda "protivničkog foruma", onog koji ne staje na stranu čelnicima LSV i LSS kao što to radi npr. "vojvođansko glasilo" scenic
Da nije tako admini bi odavno temu vratili na "pravi put" Wink

ssslavaplana kako sada pljuješ po bivšim prijateljima tako ćeš kroz neko vreme pljuvati i po ovim novim -takav si Wink ...... a možda te provale na vreme pa ....

lovac junior
 https://www.faceb...mp;theater

Msm da bi ovako svaki pravi lovac,a i covek trebao da postupi Respekt

P.S. izvinjavam se adminima ako sam postavio na pogresnu temu Smile
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

AcaNik
 замислите прасе луталицу Smile
http://petface.ne...-ljubimce/

MMilos
 Ne bi dugo lutao...brzo bi napipao neko furunče, na dobrobit vlasnika iste!? Smeko

DakiNS
 Grin

AcaNik
 Добровољно се јављам да удомим прасе луталицу Smile
може и теле Smile

ssekir75
 ствар је у ствари врло јасна. сетите се да смо врсту пас поделили у три групе - куца (кућни љубимац), кер (радни пас са неком наменом) и џукела (без икакаве намене сем да смета). пошто је куца кућни љубимац и укућани га воле, а кер им треба, остаје ко? Pfft
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Tomash

ULOVILI SOMA KAPITALCA- SA ŠTAPOM I UDICOM IZVUKLI DŽINA OD 280 KILOGRAMA

www.radiodunav.com/wp-content/uploads/2015/04/Som-kapitalac-620x330.jpg

Dvojica apatinskih ribolovaca sinoć su na Dunavu uhvatili soma teškog 280 kilograma.Dubajić M. i Zorić Đ, ribolovci iz Apatina , uspeli su na udicu , nakon 8 sati borbe izvući grdosiju od 280 kilograma. Ulov je zabeležen kod “Rumuna”deo Dunava između Apatina i Lavača.

Dvojac sada čeka potvrdu ribolovačkog udruženja “Bucov” o obaranju rekorda reke ali i onog svetskog koji drži som uhvaćen prošle godine u Španiji, težak 215 kilograma.

Prema rečima Milana Ćopića iz udruženje “Bucov” za svetski rekord je potrebno da ribolovac ulovi ribu sam, uz pomoć štapa sa mašinicom, a vaga mora imati prethodni sertifikat. Meri se i dužina i težina ribe.

-Za postavljanje novog rekorda potrebni su i nezavisni svedoci a ribolovac mora overiti izjavu da je ribu ulovio pošteno-dodao je Ćopić.

Link ka originalnoj vesti: http://www.radiodunav.com/ulovili-som...kilograma/

Bravo!

DakiNS
 Tomash pogledaj datum objavljivanjaYesHaHaHa
DakiNS priložio:
6xsfhjb.jpg

Predator

DakiNS kaže:
Tomash pogledaj datum objavljivanjaYesHaHaHa

Preduhitri me Daki! ;)

Ovo nije prvoaprilska šala, već redovna pojava kod mene u lovištu!

www.srbijalov.com/forum/attachments/viber_image_1.jpg

www.dodaj.rs/f/3E/L/34GvWQJP/31122014-02012015-015.jpg

www.dodaj.rs/f/17/iW/4Z7MUny1/31122014-02012015-028.jpg

Fotografije su urađene za vrijeme novogodišnjih praznika.

Sasvim prirodno

DakiNS
 U jednom lovu sam video da su i takve opeglali;)

AcaNik
 Код нас би исто одмах елиминисали те опасне луталице ;)

Lala
 Evo kako bi jedan Nišlija rešio problem sa psima lutalicama (ima i video snimak izjave u članku):

http://www.kurir.rs/vesti/srbija/odgo...ak-1724235
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,140,417 posete www.srbijalov.com