Poluautomati ili dvocevke?
|
nidzamotocross |
Objavljen 03.02.2014. 22:22
|
Lovčina
Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Stavili bi oni i u jednometku 100, ali ne može, pa biraju ono gde najviše mogu da naguraju. Šteta što poluautomati imaju tu mogućnost. Što se mene tiče, mogu da ih ograniče i na jedan metak, svejedno mi je, jer ja ga ne volim zbog toga što ima prostora da stane 5 metaka, već zbog toga što mi se jednostavno dopada ceo sklop, sistem, a najviše izgled i to što mi perfektno leži.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
ZleBakeRodjaci |
Objavljen 03.02.2014. 22:24
|
Mlađi član
Upisa: 23
Pristupio: 03.06.2013. 20:34
|
svaka cast...Sve je stvar ukusa....
Za Pametnog Coveka I Komarac Muzika
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 03.02.2014. 23:12
|
Lovčina
Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
canis aureus kaže:
" Na kojoj daljini se nalazi divljac(zec,fazan,prepelica...)kod cetvrtog ili petog metka.Ja u svom pa imam reducir2+1,a vadim ga samo u lovu na predatore pogonom,dok svu ostalu divljac lovim sa dovoljnih 2+1."
Mrwa22250
a na kojoj daljini se nalazi predator kod četvrtog ili petog metka?
B)
Na predatore pucam i na daljinama na kojim plemenitu divljac ne bih ni pomislio(i sacmaricom i karabinom),a posto u tim lovovima koristim krupniju sacmu koju ne koristim za zeca i fazana(4,5-5,-5,5mm)moze da bude pogodaka i na tim granicnim daljinama.Inace mi se nikad nije desilo da pucam 4 metka na jednu divljac,ali kad su predatori u pitanju od viska glava ne boli.
dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 04.02.2014. 06:48
|
Lovčina
Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Испадоше млади ловци са полуаутоматом најгори нешто нисам приметио да су старији много бољи. На кога су се то угледали поред тако савесних старијих ловаца? Мора да су млади и испразнили ловишта.
Баш су ти млади безобразни! |
|
|
|
moravac 1 |
Objavljen 04.02.2014. 09:45
|
Stari član
Upisa: 236
Pristupio: 03.11.2013. 12:21
|
Jedna od vecih gluposti naseg zakona o lovstvu su ogranicenje,odnosno reducirani broj patrona u P.A.To u nasem slucaju ne menja nista jer onaj ko se bavi krivolovom moze i jednometkom da pravi gluposti.Druga stvar je mlad lovac+P.A.Pa mislim da svako vreme nosi nesto drugacije.Espanzija tog oruzijas se desava u posledjih desetak godina...dok je u Italiji to kao dobar dan.Kada sam pricao sa nekim lovcima i u Austriji i Nemackoj i Italiji...svako ima svoj ukus o kojima ne treba raspravljati...bitno je ponasanje u lovu...a veliko pitanje je da li kod nas ljudi umeju da se ponasaju...sa ili bez P.A...i da li se kod nas postuju pravila...mislim kada bi bilo neke kontrole i kada bi imao zaista ko da kontrolise...mnogi se u najmanju ruku vise ne bi bavili lovom!
srbija
|
|
|
|
Djurovic Djordje |
Objavljen 04.02.2014. 13:51
|
Stari član
Upisa: 206
Pristupio: 07.02.2011. 01:20
|
Ljudi da se ne lazemo vecina nas mladih lovaca (ja imam 24god, a placam od 14, tako da nisam bas ni mlad lovac) ucili smo do oca ili dede da lovimo, tako da ponasanje u lovu smo ucili od njih. Ima mladih bahatih, ali ima brate i ovih starijih i matorih. Mene je jedan takav ranio jos 2007 godine umesto fazana pogodi mene u vrat i ruku srecom dobro se zavrsilo, a imao je 48 taj sto me pogodi pa jel i on mlad? A o matorima da ne pricam dalje jer za njih nema lova samo nedeljom, nego idu i radnim danima i suborom i td. Tako je ovde u Zapadnoj Srbiji, Vojvodina je daleko od nas.
Tako da nekima ni mitraljez ne bi bio dosta, ali savesnim lovcima i onima koji love iz ljubavi, a ne da bi "ubili" ne trebaju zakonska ogranicenja oni to imaju u glavi... |
|
|
|
Deki Nes |
Objavljen 05.02.2014. 21:10
|
Član
Upisa: 139
Pristupio: 12.01.2014. 21:23
|
Немам никаква искуства са полуатутоматом.Могао бих да пробам ,узећу од неког па ћу да видим.Користим бокерицу и навикао сам се,волим да је носим.Можда је то ствар укуса ( колеги ето лежи полуатутомат). Једино тај трећи ,четврти метак....?
Треба пробати и једно и друго па шта више ,,легне,, купити. |
|
|
|
klaja |
Objavljen 05.02.2014. 21:38
|
Lovčina
Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Verujem da je kod vecine lovaca presudan ukus oko odabira lovacke puske,dali PA,polozara ili bokerica. Neko nesto nasledi pa nastavi sa tim i da lovi,neko jeftino kupi pa ne razmislja o rasporedu cevi a naravno ima i prestiza.Od oca sam nasledio bokericu a ja sam kupio igrom slucaja polozaru i verujte mi obe su mi drage i uzivam sa njima u lovu.Svaka ima svoju draz.Voleo bi da imam u kolekciji i jednu PA ali za to jos ima vremena.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 06.02.2014. 08:27
|
Stari član
Upisa: 378
Pristupio: 04.01.2011. 17:11
|
klaja kaže:
Verujem da je kod vecine lovaca presudan ukus oko odabira lovacke puske,dali PA,polozara ili bokerica. Neko nesto nasledi pa nastavi sa tim i da lovi,neko jeftino kupi pa ne razmislja o rasporedu cevi a naravno ima i prestiza.Od oca sam nasledio bokericu a ja sam kupio igrom slucaja polozaru i verujte mi obe su mi drage i uzivam sa njima u lovu.Svaka ima svoju draz.Voleo bi da imam u kolekciji i jednu PA ali za to jos ima vremena.
|
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 06.02.2014. 08:36
|
Veteran
Upisa: 654
Pristupio: 02.10.2012. 21:31
|
klaja kaže:
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 06.02.2014. 17:34
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Deki Nes kaže:
Немам никаква искуства са полуатутоматом.Могао бих да пробам ,узећу од неког па ћу да видим.Користим бокерицу и навикао сам се,волим да је носим.Можда је то ствар укуса ( колеги ето лежи полуатутомат). Једино тај трећи ,четврти метак....?
Треба пробати и једно и друго па шта више ,,легне,, купити.
Jel to misliš na Jovu? Kod njega imaš izbor i dve cevi. Jedna štiklana i jedna iz komada.
Šta ćeš druže ako ti se svidi? Moraćeš da se baciš u trošak.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 06.02.2014. 17:36
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
klaja kaže:
Brašo ja iz ličnog iskustva tvrdim da za tebe nije PA puška. Najbolje da si nabaviš jednu jednocevku, kao što je bila deda Lalina (ne ovog našeg Lale sa foruma, da neupućeni nebi izvukli pogrešan zaključak).
|
|
|
|
darko7x64 |
Objavljen 06.02.2014. 17:48
|
Član
Upisa: 113
Pristupio: 30.09.2013. 18:15
|
imam PA ,bokericu i položaru,lovim sa sve tri podjednako dobro kad ima šta naravno,e sad ...pa svaka ima po nešto bočje ili pak lošije od ostalih,ali PA volim na strelištu da je naranim sa 5 komada i da je za dve sekunde ispucam,u lovištu nikad više od dva metka ne nosim u PA a položara je meraklijska puškica,pa koja god da je. Dajem glas: položara
bokierica
PA
ili obrnuto
IN VINO VERITAS
|
|
|
|
rbela |
Objavljen 08.02.2014. 12:53
|
Mlađi član
Upisa: 30
Pristupio: 15.04.2011. 13:40
|
Ma svako ima drugarciji ukus, i svako mora sam da odluci sta hoce, najvise sam lovio sa bokericom, sada vise lovim sa PA, a na pocetku lovacke karijere dosta sam lovio stetocine sa polozarom petlarom u kal 20 (pripadao jednom mom rodjaku) i mozda su to bili najlepsi lovovi. Svako mora sam da proba i jedno i drugo i videce koji mu se najvise svidja a ako kupi PA de ne zloupotrebi tu mogucnost da ima 3 ili vise metka, nije po mom ukusu kada vidim da neko ispali treci ili cetvrti metak kada je divljac na 60 70 ili vise metara! |
|
|
|
Deki Nes |
Objavljen 13.02.2014. 20:41
|
Član
Upisa: 139
Pristupio: 12.01.2014. 21:23
|
Predlažem za mog druga Klaju da nabavi praćku ,to je kažu sada novo oružje za široke mase i moderne lovce pa da sa njom lovi one njegove patke.
Možda će sa praćkom biti efikasniji....Ha,Ha,Ha |
|
|
|
golf071 |
Objavljen 13.02.2014. 22:08
|
Veteran
Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Deki Nes kaže:
Predlažem za mog druga Klaju da nabavi praćku ,to je kažu sada novo oružje za široke mase i moderne lovce pa da sa njom lovi one njegove patke.
Možda će sa praćkom biti efikasniji....Ha,Ha,Ha Moze poluautomatska pracka.
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 13.02.2014. 22:32
|
Lovčina
Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Vidi mojih "kolega,rodbine"kako me hvale. Slike govore vise od reci,nema mog zeme Bejbea da kaze koju u odbranu. Ali sa nekima cu se videti za vikend na patkama a sa nekima 23 ovog mjeseca . .pa ce biti odvukla,dobila itd
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.02.2014. 22:36
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
" skoro ranjena"
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 27.11.2014. 11:18
|
Stari član
Upisa: 418
Pristupio: 27.11.2011. 19:50
|
Da vas pitam, da li moze lovocuvar da vas kazni ili da vam domacin ako lovite kao gost zabrani lov zato sto nemate granicnik a u poluautomatu stavljate normalno jedan metak u cev dva u magacin, pitam ovo zato sto puno ljudi koji kupe poluautomat (konkretno mp153 ili 155) ne dobiju uz njega reduktor?
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 27.11.2014. 11:25
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Nije te poduze bilo, sokole, sa tvojim legendarnim pitanjima!
Ne znam qj sve moze da te kazni za ovo, ali do osamnaeste se ne boj!
Cevasti magacin ne sme da moze da PRIMI vishe od 2 metka, to je propis i to se mora poshtovati! A qj nije dobio uz pushq, to je ONAJ DIM napraviti!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|