Možda ima u onoj prodavnici u kojoj Sremac kupuje Brenneke kugle za 20/70 (76), pa će i bata Fića da pazari za olučenu cev. Neki Supr Sabot na primer. Nego kalsična slug cev je glatka cilindrična cev sa mehaničkim nišanima i obično kraće dužine od klasične sačmene. Olučena cev se označava kao rifled slug barrel.
Apsolutno sam za dvocevke bez obzira na polozaj cevi,PA nema bas nikakvu prednost posebno u brdovitim krajevima.Lovci pocetnici ce se sa dvocevkama mnogo vise truditi da nisane divljac jer im je broj patrona ogranicen.Licno sam imao dilemu izmedju Benelli PA ili Sabatti dvocevke i odabrao sam ovu drugu sto toplo preporucujem i ostalim kolegama,jednostavno nema potrebe za PA.
Pozdrav kolega to je tvoje misljenje POSTIVAM,,,ja sam bas suprtotno od tebe za mene PA zakon i to treba da se POSTIVA,,,,To je sve stvar ukusa svakom svoje,,,moj brat voli bokericu i ja to POSTIVAM,,ne uticem na nikog kakva puska bi bila bolja,,,mogu savet dati a odluka je na njemu pa neka izvoli....!!!!!!!
100 Ljudi 100 cudi, uvek je bilo i uvek ce biti.
Moj otac trenutno lovi sa Fausti Stefano polozarom, a pre toga je imao na pozajmici neku belgijanku nisam siguran koji je model, uglavnom petlara, polozara, obe u kalibru 16 i uglavnom je takve puske nosio. A ja, prva puska Baikal MP155.
Jednostavno kome sta odgovara, sa tim i lovi. Od kako sam poceo da pucam na glinene golubove, probao sam razne puske od kolega, i ni jedna mi ne lezi kao PA, mada je to do mene jer sam povelik, ali opet PA mi lezi savrseno.
A sto se tice 5 metaka, kao sto su neke kolege vec napisale, ko ima kocnicu u glavi moze u magacinu da bude i 12 metaka, ne pravi razliku.
Bravo kolega Bigman86,,,korektno napisano svakom svoje pa teraj a ne pametovati koja je puska bolja koja nije,u sustini sve su one dobre al na neki svoj nacin u nasim ocima.... Moj otac lovi sa starom orozarom kal.16,nebi je dao ni za jednu drugu a brat bokericu berettu kal.12 i kraj,njnima netreba druga tako ija se PA kal.20
Zdravo svima
Evo i ja nesto da napisem posle duzeg vremena.
Ustvari treba mi savjet - pomoc.
Kao sto znate imao sam problema sa browningom b 525 - 76 cm cijev , problemi sa probijanjem kapisle.
Zamjenim je za drugi b 525 71cm cijev, daju mi novu pusku ,ali je to bio prvi brovnongov model sa nekom ruznom gravurom , licila je na turske cilime. vratim i nju nazad
Treci put uzzimam B 725 76 cm cevka kal 12/76 . puska kao san, radi kao sat, balans perfektan, pada mi u rame extra, ma puska 100 % za mene.
Odem na trap da je isprobam, razocarenje .... ne mogu da pogodim vise od 4-5 glin golubova.
Sa prvom puskom b 525 sam imao dobre pogotke na trapu cirka 7 promasenih od 25.
Vidim da je B 725 dosta drugacija u odnosu na b 525 . balans, glava puske primjetno niza ,cokovi drugaciji itd.
Zna Li neko u cemu je problem, dajte mi neki savjet, ubrzo pocinje sezona lova na guske i goluba
Cini mi se da kolega Stojkuki zna malo vise o ovoj pusci.
Ovo je tekst koji je on napisao pa bih ga-vas zamolio da mi malo pojasni-te oko nisanjenja ovom puskom, cini mi se da je u tome najveci problem, inace koristim polu cok na trapu.
Da izvines podunavce ne bik se bas slozio stebom.
Nisu izmene bas tako male. Izmene su vise nego male. Drasticne su. 725 ima daleko nizu liniju glave, manja je, potpuno je drugacija za pucanje, ima i svoje prednosti i nedostatke. Zavisno od onoga ko je sebi namenjuje. Drugacije se i kundak odnosi prema glavi ... Drugacije je. Mehanizam okidanja je drugi, brzi je. Direktniji. Cokovi su drugaciji. I kad svedemo dolazimo do toga da je sistem bravljenja isti osnova cevi ... i nista vise. A to iam isto toliko kopija browninga koji ne naj cesce kopirana puska u svetu.
To su dve razlicite puske. Kvalitet izrade je vrhunski kod obe i brownig pored berete predstavlja vrh u toj klasi. Naravno necemo porediti modele poput b25 i slicne jer ipak nije ista klasa a samim tim i cenovni razred.
@ bojant:
Bojane, ako ti pasuje b525 insistiraj da ti je poruce. Nemoj da ti uvaljuju. To jesu dve puske istog proizvodjaca istog nivoa kvlaiteta ali nikako nisu iste puske.
Ako imas zivce trazi da poruce i dobices sigurno ono sto hoces. I bices vrlo, vrlo, vrlo zadovoljan.
Nije mi jasno sta je kolega Stojkuki mislio kada je rekao da se kundak drugacije odnosi prema glavi, mozda je stos u tome kada treba brzo reagovati odnosno pucati na cilj.
Kolega bojant-e pre svega mislim da je u pitanju kundak nema veze da li je puska sa nizom ili visom baskulom to sa nisanjejem nema apsolutno nikakve veze.
To kako ce ti puska leci u ramenu a samimtim i dovesti nisansku liniju kako treba "u oko" to zavisi samo od kundaka.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Danas sam malo pucao, stanje se dosta popravilo 14 od 25 glinenih golubova. kolega PEZ u pravu si, vidim da mi je kundak malo prenizak,moram to nekako srediti. ne znam kako to puskari odrade,jeli se primjecuje da je radjeno nesto na pusci, ili da kupim novi kundak?
bojant kaže:
Danas sam malo pucao, stanje se dosta popravilo 14 od 25 glinenih golubova. kolega PEZ u pravu si, vidim da mi je kundak malo prenizak,moram to nekako srediti. ne znam kako to puskari odrade,jeli se primjecuje da je radjeno nesto na pusci, ili da kupim novi kundak?
Kolega moze da se ugradi podesiva obrazina ili da napravis kundak po zelji cena kundaka je od 150e pa navise, za podesivu obrazinu postoji mehanizam koji pozicionira polozaj po konstrukciji (zelji-navici) pucaca-vlasnika.
Posto se Avgust priblizava, a ja nikako da pronadjem dovoljno finansijske podrske, morao sam nekako da se snadjem pa mi je danas pala za sada dosta isplativa ideja. Sta znam, ako se nastavi kako je pocelo, mozda i napune dovoljno za Affinity, ili bar cetvrtinu. Svaki dinar je vazan.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
nidzamotocross kaže:
Posto se Avgust priblizava, a ja nikako da pronadjem dovoljno finansijske podrske, morao sam nekako da se snadjem pa mi je danas pala za sada dosta isplativa ideja. Sta znam, ako se nastavi kako je pocelo, mozda i napune dovoljno za Affinity, ili bar cetvrtinu. Svaki dinar je vazan.
Polako ... Samo ubacuj što više ovih "zelembaća" i ne boj se! ;)
Hehe, kamo srece da ih ja imam toliko, bili bi oni ubaceni. Ovo stoji tu ispred kuce na stolu, na nezaobilaznom mestu. Pa ko kolko da, ne gledam u zube. ;)
nidzo, izmedju pune cene puske i 1/4 je mnooogo velika razlika, pogotovo kod skupljih pusaka kao sto je Franchi... ali sa srecom, pa mozda se skupi za oroz, eventualno zatvarac
Tolko i jesam skupio. Imam taman za jedan čok i bočicu Balistola.
Pravi cilj je da probudim sažaljenje kod članova porodice, da ovo bude inicijalna kapisla za neku veću investiciju. Da vidim da li imaju volju da daju koji dinar ili evro, sve vrste deviza primam.
Usput će biti dovoljno za džebaniju potrebnu za razrađivanje. ;)
druže, jedan savet iz rodjenog iskustva: ne nadaj se previše u familiju da se ne bi razočarao. pogotovo ako nisu u onim vodama u kojima si ti. ja bi npr svom sinu kupio bilo koje oružje (za koje imam para, normalno), gitaru, kvalitetan štap za pecanje ili nešto drugo što ja volim, ali mu žutu banku ne bi dao za "nike patike" ili loptu. iz istog razloga sad imam brdo štapova, mašinica, varalica, silu božju džebane, 6 dvogleda... jer sam lečim komplekse iz detinjstva.
zato se ne nadaj mnogo, pa ako se sabere (tj KAD se sabere) onda ćeš da se raduješ ;) a ja ti želim da bude što pre
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?