Оно што такође вређа моју интелигенцију је стална прича и извлачење управе на неке казне из претходног периода. Наводно је остало за плаћање казна од 100.000 динара али се никада неће сазнати ко је крив за исту.
Оно што се прећуткује ловцима који својим чланаринама финансирају удружење је поступак за привредни преступ који се води пред Привредним судом Срем. Митровица јер је претходна гарнитура на челу са ББ-ом направила привредни преступ предвиђен одредбама чл. 102. Закона о дивљачи и ловству који каже следеће:
Привредни преступи
Члан 102.
Новчаном казном од 1.500.000 до 3.000.000 динара казниће се за привредни преступ корисник ловишта - правно лице ако:
...
16) не одреди својим актом цене одстрела дивљачи, меса одстрељене дивљачи, услуга у лову и живе дивљачи (члан 66. став 2);
23) ако извози дивљач или делове дивљачи, а није регистрован за обављање тих послова (члан 70);
Новчаном казном од 2.000 до 200.000 динара казниће се за привредни преступ из става 1. овог члана и одговорно лице корисника ловишта - правног лица.
За привредни преступ из става 1. овог члана, поред прописане новчане казне кориснику ловишта - правном лицу може се изрећи и заштитна мера забране обављања одређене привредне делатности, а одговорном лицу заштитна мера забране вршења одређене дужности у трајању до 10 година.
За привредни преступ из става 1. овог члана може се уз казну изрећи и заштитна мера одузимања предмета који су употребљени или намењени за извршење привредног преступа, односно који су настали извршењем привредног преступа.
Дакле претходна гарнитура, коју садашњи председник, како је рекао нема намеру да гони, починила је следеће грешке прописане Законом о дивљачи и ловству
Право својине над уловљеном дивљачи
Члан 66.
Кориснику ловишта припада уловљена или угинула дивљач и њени делови (трофеји и др.).
Корисник ловишта дужан је да својим актом одреди цене одстрела дивљачи, меса одстрељене дивљачи, услуга у лову и живе дивљачи.
ДАКЛЕ: корисник ловишта НИЈЕ својим актом одредтио цене одстрела дивљачи, меса одстрељене дивљачи, услуга у лову и живе дивљачи.
Извоз дивљачи или делова дивљачи
Члан 70.
Корисник ловишта може извозити дивљач или делове дивљачи само ако је регистрован за обављање тих послова.
ДАКЛЕ: корисник ловиша НИЈЕ у моменту када је начињен привредни преступ био регистрован за извоз дивљачи или делове дивљачи
ЕПИЛОГ који може да буде известан – новчана казна по удружење ( џепове ловаца ) у износу од 1.500.000 до 3.000.000 динара. Такође удружењу се смеши и могућност забране обављања делатности.
Да зло буде веће један од ловочувара је као сведок се правио паметан па је канда дао исказ који тотално не иде удружењу у прилог.
По председнику изгледа нико није крив када није предузео никакве мере да одговорна лица сносе одговорност јер он нема намеру да то учини.
Али је битно да он као прети мени који указујем на брље из претходног периода, на то како не треба радити, на то како је исправно радити, неким пријавама.
Ево ја кажем - пријавите ме молим вас!!!
Али онда спремите све ваше финансијске извештаје и извештаје о пословању, сваки папир има да тражим из удружења почев од 2010. године када је ББ смењен, па ћемо да видимо ко је шта радио, како је радио, како није радио а морао је јер не треба заборавити један од основних постулата кривичног права - кривично дело се може проузроковати и нечињењем, а нарочито од стране одговорних лица која су била дужна да, сходно своме положају нешто предузму, а нису предузела.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Поменуто је јуче и то да ће се ловна карата добијати тек када сваки поједини ловац буде уплатио износ од 7.000 динара ( до краја јануара 3000, до краја фебруара 3000 и још у марту 1000 динара ) на име чланског доприноса.
Ја кажем – не играјте се са тим стварима.
Закон о дивљачи и ловству:
Право на лов дивљачи
Члан 60.
Право на лов дивљачи имају лица са лиценцом из чл. 54. и 56. овог закона и лица са ловном картом за текућу ловну годину која испуњавају услове из прописа којима се регулише оружје и муниција и којима је корисник ловишта издао дозволу за лов.
Право на ловну карту има:
1) лице са положеним ловачким испитом, у складу са овим законом;
2) лице које је стекло диплому средње или високе школе у којој је изучавало предмет из области ловства;
3) инострани ловац, у складу са овим законом.
Ловна карта
Члан 61.
Ловна карта може бити месечна и годишња. Захтев за добијање ловне карте подноси се кориснику ловишта.
Захтев из става 2. овог члана садржи: презиме и име, јединствени матични број грађана, број личне карте или пасоша, пол, датум рођења, место, општину и државу рођења, држављанство, место пребивалишта и адресу стана, датум подношења захтева и врсту ловне карте за коју се подноси захтев. Уз захтев за добијање ловне карте лице је дужно да приложи доказе о испуњености услова за добијање ловне карте, у складу са овим законом и доказ о уплати накнаде за ловну карту на рачун прописан за уплату јавних прихода.
ДАКЛЕ: ако ја нећу да платим чланарину удружењу, а уплатим 1.000 динара и попуним адекватан образац и поднесем га кориснику ловишта ( ЛУ „Срем“ ), корисник ловишта ЈЕ ДУЖАН ДА МИ ОБЕЗБЕДИ ЛОВНУ КАРТУ јер можда ја нећу да ловим код њега него да идем у комерцијални лов по мајци Србији, јер сам можда сит плаћања за ништа, за чланства у „вишим савезима“, за новине које не добијам, јер нећу да гледам поједине људе, једноставно не желим да ловим код корисника ловишта ( ЛУ „Срем“ ) него хоћу на пример да одем код мога друга Гедже у Власотинце и дивим се како то они не плаћају нити једном савезу ни динара а дивљачи имају ко плеве. Поготово крупне.
Хоћу можда да одем код мог друга Килета у Вршац у лов ДС и да њему оставим 4.000 динара котизације која укључује „all inclusive“ и да можда и одстрелим нешто а не да идем са 70 добрих људи кроз празно Церије и да се том приликом одстрели једна лицица, јер је моје удружење пре тога изловило 9 комада у паушалном лову који ја зовем – скупуи паре на брзину, излови тамо где има и бегај.
Зато и кажем – не играјте се и обезбедите људима ловну карту, па макар вам дали само ту 1000 динара колико она кошта и не условљавајте издавање ловне карте уплатом чланарине ЈЕР ТО НИЈЕ ПО ЗАКОНУ.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Поново је јуче поменуто да неки наши ловци нису могли у лов, нити им је дата дозвола за лов и ако су у целости измирили чланарину за 2013/2014 годину, имају важећу ловну карту али им се не дозвољава лов докле год не уплате 1. рату ( аконтацију ) за нову ловну годину.
НИКО НЕМА ПРАВО да ускраћује ловцу право на лов у текућој ловној сезони ако је све своје обавезе уредно измирио.
Јуче је речено да је све то ОК, али управа издаје дозволу за лов и она се изгледа везује за неизмирену чланарину.
Ја кажем: где то пише у Закону о дивљачи и ловству и Правилнику о условима и начину организовања лова, изгледу и садржини обрасца ловне карте, изгледу и садржини обрасца дозволе за лов крупне дивљачи и дозволе за лов ситне дивљачи као и изгледу и садржини обрасца извештаја о извршеном лову.
Закон о дивљачи и ловству
Дозвола за лов
Члан 63.
Овлашћено лице корисника ловишта дужно је да на прописаном обрасцу, у складу са планским документом и својим актом, изда дозволу за лов крупне дивљачи на име ловца, односно дозволу за групни лов дивљих свиња на име вође групе.
Овлашћено лице корисника ловишта дужно је да на прописаном обрасцу, у складу са планским документом и својим актом, изда дозволу за лов ситне дивљачи на име вође групе.
ПРАВИЛНИК:
II. УСЛОВИ ОРГАНИЗОВАЊА ЛОВА
Члан 2.
Корисник ловишта може да организује лов на одређену ловостајем заштићену дивљач ловцу који поседује ловну карту за текућу ловну годину, оружни лист за одговарајуће ловачко оружје и одређену дозволу за лов, која се сачињава и издаје у складу са овим правилником.
Члан 7.
У зависности од врсте дивљачи која се лови и начина организовања лова, овлашћено лице корисника ловишта после утврђивања исправности ловне карте, оружног листа, личне исправе ловца/вође групе ловаца и документациј е ловачког пса издаje ловцу/вођи групе ловаца и стручном пратиоцу/пратиоцу одређену дозволу за лов дивљачи.
ДАКЛЕ где овде стоји, а поготово у чл. 7 правилника да уколико ловац члан ЛУ „Срем“ није платио 1. рату, аконтацију или шта већ за будућу ловни сезону која још није наступила, управа ЛУ му неће дати дозволу за лов.
ЛЕПО ПИШЕ у чл. 7. да овлашћено лице корисника ловишта после утврђивања исправности ловне карте, оружног листа, личне исправе ловца/вође групе ловаца и документациј е ловачког пса издаje ловцу/вођи групе ловаца и стручном пратиоцу/пратиоцу одређену дозволу за лов дивљачи.
ДАКЛЕ НИГДЕ НЕ СТОЈИ да овлашћено лице проверава и да ли је ловац уплатио у чланатину или део чланарине за будућу ловну сезону.
КРШЕЊЕ ЗАКОНА И ПРАВИЛНИКА. ФЛАГРАНТНО.
Да ли овде постоји одговорност одговорних лица за свесно кршење закона? Наравно.
Мислите о томе када будете хтели да пишете пријаве.
Прво погледајте у своје двориште и како ви кршите законе и прописе па онда „баците камен“, али водите рачуна да вам се не врати бумеранг.
Ловци у ЛУ "Кулина" имаће ове године чланарину од 7.000 динара, а чујем и да су неки ловци напустили ЛУ "Срем" и прешли у ЛУ "Кулина".
Замолио бих колегу Срем или неког из тамношњег удружења да потврди или демантује ове наводе.
Како то они са толико мало чланова могу да имају 7.000 динара чланарине, а ми са 460 ловаца морамо да имамо 14.000 динара чланарине питам се питам ја?
Ficho za lovnu 2013/ 2014 meni je članarina iznosila 10 .000 dinara .
Od toga je za udruženje išlo 6.000 dinara I tu je uračunata članarina za LSV , nabavka fazana itd....
Stručna služba , lovočuvari te troškove nemamo , jer to obezbedjuje NP u sklopu saradnje . To smo već pominjali .
Članarina matičnom društvu je 4.000 dinara , I ona je nešto povećana , jer nas ima malo članova ( oko 40 )
To su naravno troškovi za funkcionisanje jednog društva , održavanje doma I slično.
U Nedelju je inače I planirana godišnja skupština lovačkog društva .
Колега Срем, хвала на информацијама. Чисто да разуверим секретара ЛУ који тврди да ми имамо најнижу чланарину у окружењу, што ето видимо није тачно.
Са друге стране, а везано за моја писања на овом форуму и претње неким пријавама - само ћу се позвати на одредбе чл. 7 важећег Статута ЛУ Срем које кажу следеће:
Јавност рада
Рад удружења је јаван
Рад и седнице органа удружења доступни су јавности, средствима јавног информисања и представницима државних органа и организација.
Удружење информише јавност о својим активностима путем средстава јавног информисања и информативног гласила Ловачких савеза чији је члан.
Е сад ако ја нисам луд, или може бити да сам преспавао нека предавања на Правном факултету, одакле некоме право да мисли да је било који документ, па и финансијски план, завршни рачун, план прихода и расхода нека тајна у коју имају увида само "одабрани" да не кажем "иницирани".
Оставите се поистовећивања са приватним привредним друштвима, пословним тајнама, правилницима о тајности докумената...Господо ви сте удружење које је као и свако друго подложно суду јавности. Ловачке или људске, небитно.
Дужни сте да поштујете законе ове земље, да се владате према њима а не да глумите увређене снајке када вам неко укаже на пропусте које из дана у дан правите.
Уместо да ангажујете некога да вам укаже како и шта да радите ви претите пријавама и тужбама, покушавате тог неког да дискредитујете, да му угрозите посао и егзистенцију ако није страначки члан...да кадрирате и ломите некоме врат уместо да признате где сте погрешили и да се потрудите да грешке не правите више убудуће јер се грешке плаћају туђим новцима.
Ето ЛУ "Кулине" колика им је чланарина. Имају чланарину за удружење од 6.000 динара. Па и Мића Бабић је предложио толико колико ја видим у његовом финансијском плану.
Како то ЛУ "Кулина" може са толико мало чланова да опстане са чланарином од 6.000 динара а удружењу са 460 ловаца је мало отприлике и ових 14.000 динара?
Шта је урађено да се наплати штета нанета ЛУ продајом плаца који је прво додељен удружењу па му је узет и продат трећем лицу а ловци жицу за ограђивање платили 2.000 еура о чему постоје уредни рачуни у ЛУ, ако је веровати секретару?
Ко је за то одговоран. Па ваљда одговорна лица. Да ли ту има обележија кривичнога дела Несавестан рад у привредном пословању питам се питам, или неког другог кривичнога дела?
И шта ћемо сад?
Ви претите пријавама али лепо рекох - може да се врати као бумеранг.
Шта је урађено да се наплати наводно потраживање од ЛУ Јамена и ЛУ Кулина за које ја тврдим да га нема али сам убеђиван на Скупштини да ја отприлике немам појма, да је Закон о удружењима то тако јасно и децидно рекао? Шта су одговорна лица предузела тим поводом?
Да ли су одговорна лица предузела нешто да се открије, утврди ко је одговоран за прекршајне казне које смо платили – ове године око 100.000 а прошле мислим 200.000 динара?
Ко је крив за привредни преступ који се води пред Привредним судом Срем. Митровица и шта је поводом тога предузето од стране одговорних лица ЛУ „Срем“?
Ко је од одговорних лица крив што ЛСВ-у није плаћена чланарина од 390.000 динара?
Ко је од одговорних лица крив што поједини ловци нису добијали ловачке новине за које су уредно узете паре? Шта је тим поводом предузето?
Шта су по Статуту ЛУ „Срем“ дужни да раде органи ЛУ а везано за све горе наведено?
Шта су поводом тога предузели?
14.000 динара чланарине – за чега питам ја?
Од кога питам ја?
Ако је од 480 ловаца прошле године узето по 1.400 динара за ЛСВ, укључујући и за те фамозне новине, а данас имамо људе који их нису добили, па имамо дуг од 390.000 динара ЛСВ-у, да ли ја треба да сумњам да је мање чланарина плаћено ЛСВ-у од ових 480 ловаца?
ficha007 kaže:
...Са друге стране, а везано за моја писања на овом форуму и претње неким пријавама - само ћу се позвати на одредбе чл. 7 важећег Статута ЛУ Срем које кажу следеће:
.....
Е сад ако ја нисам луд, или може бити да сам преспавао нека предавања на Правном факултету, одакле некоме право да мисли да је било који документ, па и финансијски план, завршни рачун, план прихода и расхода нека тајна у коју имају увида само "одабрани" да не кажем "иницирани".
Оставите се поистовећивања са приватним привредним друштвима, пословним тајнама, правилницима о тајности докумената...Господо ви сте удружење које је као и свако друго подложно суду јавности. Ловачке или људске, небитно.
Ooo, pa vidim ja da je već vidjeni scenario oprobavaju i za tebe, Ficho! Nisi prvi koji prolazi kroz pokušaje praznih pretnji nekim tužbama, to baš strašno zvuči kad nekom smeta pisanje na forumu, pa preti tužbom, brrrr... da se smrzneš od straha!
Da neće možda neko da ospori pravo bilo kog člana LU da bude pravovremeno i celovito informisan o radu udruženja u kom je član? Bolje da pogledaju Zakon o udruženjima, član5., a i da zavire u kaznene odredbe za kršenje tog člana 5. Zanimljivo štivo, za pred spavanje. Obećava insomniju!
Na kraju krajeva, ako je statutom LU predvidjeno da se informisanje obavlja u javnim glasilima i u glasilu LSV, onda bi bilo zanimljivo postaviti pitanje kada je to uprava i u kom glasilu objavila izveštaj o radu i finansijski izveštaj, pa ako nije, onda postaviti pitanje poštovanja Statuta, a ako se ne poštuje Statut, onda može Upravna inspekcija da se zainteresuje za rad uprave, ili da sud po prijavi postupi u skladu sa Zakonom o udruženjima, čl.74: 'Novčanom kaznom od 50.000 do 500.000 dinara kazniće se za prekršaj udruženje: 1) ako ne omogući javnost rada na način utvrđen statutom (član 5);' ...
Лала: Na kraju krajeva, ako je statutom LU predvidjeno da se informisanje obavlja u javnim glasilima i u glasilu LSV, onda bi bilo zanimljivo postaviti pitanje kada je to uprava i u kom glasilu objavila izveštaj o radu i finansijski izveštaj, pa ako nije, onda postaviti pitanje poštovanja Statuta, a ako se ne poštuje Statut, onda može Upravna inspekcija da se zainteresuje za rad uprave, ili da sud po prijavi postupi u skladu sa Zakonom o udruženjima, čl.74: 'Novčanom kaznom od 50.000 do 500.000 dinara kazniće se za prekršaj udruženje: 1) ako ne omogući javnost rada na način utvrđen statutom (član 5);' ...
Е мој Лало, какав црни финансијски план и извештаји, какви црни планови...па то се није видело још од окончања 2. св. рата.
Само им не тражи да буду транспарентни и јавни не дао Бог. Да негде објаве те своје планове и извештаје да се сви ловци информишу. Лепо сам написао да и ЛСС и ЛСВ пред своје редовне годишње скупштине поставе на својим сајтовима извештаје и планове да их "мало сецирамо".
Чега се боје не знам Ако тврде да је све по закону онда неби требало да буде страха да се то јавно и објави.
Овако неким претњама тужбама само подгревају сумњу да није баш све по закону или се плаше коментара и суда јавности.
Са друге стране су у обавези да поштују Закон о удружењима и одредбе о јавности рада, као и одредбе свога Статута које говоре о истом.
E moj kolega....
Šta da ti kažem, osim da tačno znam o čemu pričaš!!!
Odakle tebi hrabrosti da se usudiš da nešto pitaš?
Odakle tebi pravo da se nadaš da ćeš dobiti odgovore?
Šta misliš kada bi preCednici svim odgovarali na pitanja......ko bi ondaK brinuo o divljači???
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Odakle meni da jedno udruženje građana čiji je rad javan pitam bilo šta i da ne daj Bože komentarišem bilo šta?
O divljači se brinu i lovci u LU "Kulina", njih oko 40-50 pa im nije članarina bila u 213/2014 godini 12.000 nego 6.000 dinara.
Ove godine naša ode na 14.000 + 2.000 društvu - ko to ima da plati ako uzmeš da je gro članova običnih ljudi, radnika?
Ja bih voleo da znam strukturu tih naših 14.000 dinara. Ko, šta, kako, zašto, kome, čemu i na kraju naravno ZBOG ČEGA?
Za sada samo su mi dve stvari poznate:
1. članski doprinos "višim savezima"
2. lovna karta
sve ovo ostalo je veliki rebus za mene.
Kako to neko može da se uklopi sa 6.000 dinara a nekome nije dosta ni 14.000, a opravdanje za tako visoku članarinu nalazi se u rečima: pa napustila su nas neka društva, povukla svoje članstvo.
Како је на састанку Шиђана изнето да ће избори за органе ЛУ бити негде на јесен, ако се добро сећам, ево двоумим се да се кандидујем за председника ЛУ. Статут нигде не прописује какви су то услови потребни, па самим тим то може да буде било ко.
Две ствари које ћу да предложим као кандидат је да смањим чланарину на 6.000 динара и ЛУ више неће бити члан ЛСС и ЛСВ па ћемо годишње уштедети додатних 500-600.000 динара.
Ја сам знао од раније да појединцима сметам јер нећу да савијем врат и играм како неко други свира, али нисам очекивао да и неким "пријатељима" сметам ја или моје писање на овом форуму, па када изађем из просторије и окренем леђа крену да ми "пакују" иза леђа.
Јел то постоји неки договор и "дил" са појединцима из ЛУ. Ви нама њега, ми вама нешто?
Ауу нисам знао да сам толико на цени. Или да сметам некоме да настави да ради како је до сада рађено.
У српском речнику постоји реч за тако нешто:
"тет а тет"
1. тајни састанак, разговор насамо, у четири ока,
2. канабе са два седишта
3. прибор за чај за две особе
...да није негде било ово под 1.) па је нешто договорено и обећано?
Sticajem okolnosti, pre neki dan sam u opštini sreo čoveka koji je član LU "Srem" ove godine, a dogodine... i pitam ja njega kolika je članarina u LU "Kulina" u prvoj godini od kada rade sami, izdvojeni od LU "Srem".
Reče mi čovek - 7.000 dinara i 4.000 dinara društvu ( sekciji ). A opet pre par nedelja čovek iz LU "Srem" tvrdi lovcima u Šidu, na sastanku UO našeg udruženja da LU "Srem" ima najmanju članarinu u okruženju.
Pa kad sam im to pomenuo za LU "Kulina" bilo je...ma da ali oni će od seldeće godine morati da plaćaju planska dokumenta, ovo, ono...itd.
Ljudi moji ta demagogija kao da je iz najcrnjeg komunizma izašla ( Bejbe izvini ).
Pa da li je normalno da 400 lovaca plati 14.000 dinara i još njih oko 80 kao počasni članovi mislim 4.000 dinara, za nešto što lovci u LU "Kulina" plaćaju 7.000 dinara?
Planska dokumenta - nije nego.
Lovna osnova je planski dokument koji se donosi na period važenja od 10 godina.
Godišnji plan gazdovanja je dokument koji se donosi na osnovu lovne osnove za period od1 godine.
Tačka.
Prošlogodišnjih 1.400 dinara koliko se plaćalo LSV podrazumevalo je izradu LO i GPGL za LU "Srem".
Dakle Lovna osnova trebalo bi da bude urađena i da smo imali GPGL za 2013/2014.
GPGL može da radi i upravnik lovišta jer ima licencu i član je Komore.
Zašto bi za tako nešto plaćali LSV-u ko zna koliko novaca ( kod normalnih pravnih lica koji se ovim poslom bave to košta 15-30.000 dinara a kod LSV-a ko zna koliko )
Dakle LO imamo, GPGL možda da radi upravnik lovišta i zbog čega se onda plaća LU "Srem" članarina od 14.000 dinara.
Mića Babić je na sastanku UO imao predlog za članski doprinos od 6.000 dinara koji je po meni i više nego realan i postaviću ovde njegovo pisanije da se ljudi upoznaju sa tim.
Mislim da je tim planom sve ono što je bitno za finansiranje i rad udurženja obuhvaćeno.
Skupština još nije ali nije kasno da se porazmisli malo o tome da li je ovolika članarina neophodna.
Opravdanje za LU "Srem" je da eto otišla su LD iz Jamene, Erdevika, Ljube i Bingule pa je manji broj članova...itd.
ALI kako onda ta udruženja ( 2 novonastala ) su u prvoj godini svoga postojanja koja je možda i najteža kao i svaki početak, IMALA DUPLO MANJU ČLANARINU OD LU "SREM"???!!!!!!???.
Ko je ovde lud?!!!!???
Mislim da ja nisam.
Код нас у Нештину ће бити максимално 7.500,оо СВЕ УКУПНО од чега 2.000,оо за рад удружења, 4.000,оо за унос дивљачи и рад ЛД, и вероватно 1.500,оо за "више савезе" (на жалост)!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Prerađeni Finansijski plan za 2014/2015 predlagača predsednik LD iz Privine Glave
Ja sam isti samo malo doradio i ubacio da LU "Srem" ne bude član LSS niti LSV što je ušteda od 672.000 dinara
Naime odlukom UO LSV izglasana je članarina od 1.400 dinara za LSV po lovcu.
Članskim doprinosom su predviđena:
- sredstva za finansiranje rada LSV i LSS,
- osiguranje lovaca,
- šest brojeva "Vojvođanskog lovačkog glasnika"
- izradu svih potrebnih planskih dokumenata potrebna za funkcionisanje lovačkih udruženja (Lovne osnove, GPGL, Konkursnu dokumentaciju za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva i dr.)
Dakle od tih 672.000 dinara opravdano je samo osiguranje lovaca, što je oko 100 dinara po lovcu, pa je to 48.000 dinara i lovna karta što je 480.000 dinara.
Tako da bih ja krenuo od 7.100 dinara po lovcu ( 6.000 dinara + 100 dinara za osiguranje i 1.000 dinara za lovnu kartu )
Prihodi:
Članarina 350 x 7.100 = 2.485.000 dinara
Počasni 80 x 4.000 = 320.000 dinara
Turizam 600.000 dinara
UKUPNO: 3.405.000 dinara
Rashodi
Bruto plate 3 radnika 1.650.000 dinara
Troškovi za odstrel divljači 150.000 dinara
Troškovi knjigovodstva 70.000 dinara
Troškovi kancelarijskom mat. 70.000 dinara
Zakup, struja, voda 200.000 dinara
Troškovi goriva 250.000 dinara
Registracija Nive i motora 60.000 dinara
Osiguranje lovaca 48.000 dinara
Lovne karte 480.000 dinara
UKUPNO: 2.978.000 dinara
NERASPOREĐENA SREDSTVA: 427.000 dinara
DA LI JE NEKO OVDE LUD ILI JA NISAM NORMALAN!!!!
Eee ali to znači da onda ovde nema prostora za nerad i plaćanje kojekakvih kazni jer mi malo malo pa neke kazne plaćamo, a niko ne zna ko je kriv i da li u opšte neko snosi odgovornost za ta kažnjavanja.
Takođe nema mesta za plaćanje bivšeg sekretara 10.000 dinara mesečno jer imamo odluku Skupštine da upravnica lovišta može i te poslove da obavlja pa ne znam da li se bivšem nešto plaća ili radi volonterski. Ja sam čuo da radi za neko gorivo. Takođe bespotrebni trošak jer su tri radnika dovoljna.
Zanima me da li postoji bilo kakva odluka UO ili Skupštine za ovakve troškove oko tog čoveka???
Kakav je to trošak za Veterinarsku stanicu "OVS". Ja nagađam da je to varijanta "ruka ruku mije, a lice obadvije" jer znam tačno ko je i zbog čega angažovao ovu privatnu veterinarsku stanicu.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?