"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Jedan od perjanika vojvodjanskog lovstva, omiljen lik u LSV, predsednik u selu P, je tom svom selu odnosno LD, uradio statut "zelena trava" i tu uslugu naplatio 200 evra iz društvene devizne blagajne (odkud devizna bl. i kakve sve to prekršaje za sobom povlači posebno je pitanje, ali imaju je).
Istu tu uslugu pružio je i susednom selu koje se takodje zove na P, a pošto ovi nisu imali para doveo je nekog svog gosta da ovaj na ime te usluge odstreli srndaća, što je i učinjeno (zli jezici kažu da je srndać izneo i celih 300 evra, ali nismo cepidlake).
Sve to ne bi bilo ništa čudno niti mnogo nepošteno kad ne bismo svi znali da je dotični statut "zelena trava" za sva društva napravio Sloba Grdinić, naravno besplatno.
Dotični predsednik je na prazna mesta ubacio nazive sela, i tako im napravio statute.
Nepoznato je da li je dotični predsednik iz sela P. bar neki teško zaradjeni evro dao Slobi Grdiniću, ili makar bar srneći but.
Mada za dotičnog predsednika kruži priča da nisu to jedine usluge koje svojim lovcima naplaćuje.
Sve pišem sa inicijalima da neko ne bi mogao da me tuži, iako je ovo sve proverena istina koju puno ljudi zna. Samo ne znaju u LSV i ne zna Sloba Grdinić.
stane kaže:
Jedan od perjanika vojvodjanskog lovstva, omiljen lik u LSV, predsednik u selu P, je tom svom selu odnosno LD, uradio statut "zelena trava" i tu uslugu naplatio 200 evra iz društvene devizne blagajne (odkud devizna bl. i kakve sve to prekršaje za sobom povlači posebno je pitanje, ali imaju je).
Istu tu uslugu pružio je i susednom selu koje se takodje zove na P, a pošto ovi nisu imali para doveo je nekog svog gosta da ovaj na ime te usluge odstreli srndaća, što je i učinjeno (zli jezici kažu da je srndać izneo i celih 300 evra, ali nismo cepidlake).
Sve to ne bi bilo ništa čudno niti mnogo nepošteno kad ne bismo svi znali da je dotični statut "zelena trava" za sva društva napravio Sloba Grdinić, naravno besplatno.
Dotični predsednik je na prazna mesta ubacio nazive sela, i tako im napravio statute.
Nepoznato je da li je dotični predsednik iz sela P. bar neki teško zaradjeni evro dao Slobi Grdiniću, ili makar bar srneći but.
Mada za dotičnog predsednika kruži priča da nisu to jedine usluge koje svojim lovcima naplaćuje.
Sve pišem sa inicijalima da neko ne bi mogao da me tuži, iako je ovo sve proverena istina koju puno ljudi zna. Samo ne znaju u LSV i ne zna Sloba Grdinić.
prica je kompletna slika danasnjeg "gazdovanja" lovistima...samo fali konzul iz Nikaragve...hehehe
charuga kaže:
prica je kompletna slika danasnjeg "gazdovanja" lovistima...samo fali konzul iz Nikaragve...hehehe
Priča je ipak možda samo deo, a nikako kompletna slika.
Za kompletnu sliku treba ubaciti još likova. Mogao bi se od Nušića pozajmiti još koji lik.
Pre nešto više od dve godine smo otvorili temu 'Nestaje li LSS'. Dobro se sećam kako su mi onda neki od lovnih radnika upućivali podsmešljive strelice zbog te teme, maltene su ismevali i samu pomisao da onda prividno 'jak' LSS, neprikosnoven, sa abnormalnim primanjima zaposlenih i drugim apanažama, uopšte može da dodje na ivicu opstanka.
Danas smo svedoci da upravo na ovom forumu skoro jednistveno branimo opstanak LSS, da ne nestane. Gde su sada oni koji su se onda onako omalovažavajućim stavom odnosili prema forumašima, koji smo izgleda ipak bolje videli pravo stanje stvari? Još onda smo rekli da će onakvim radom ljudi iz LSS, doći do ovoga. I bili smo u pravu.
U zadnje vreme, u upisima na toj temi (LSS) se pominje prelivanje krize saveza i na LSV. Nadam se da će, poučeni iskustvom oko LSS, istaknuti lovni radnici dobro razmisliti šta rade, vezano za LSV. Da sagledaju pažljivo moguće posledice svojih sadašnjih poteza.
Da ne bude ova trenutna članarina LSV i de facto preuzimanje skoro svih uticaja i poslova u lovstvu Vojvodine, oko lovišta i oko divljači za LSV ili ćerku firmu (Vojvodjanski lovac), 'labudova pesma' ovakvog LSV? A šta će dogodine biti - lovišta podeljena, LU samostalna (neko manje, neko više), Komora će licencirati još novih upravnika lovišta, da li će baš svima trebati usluge LSV i VL? Kojom 'polugom' misle da ponovo vežu LU za savez, i za koliku članarinu? Da li neko ima iluziju, da će se desetine miliona dinara tek tako slivati u savez?
Nešto sam takodje čuo, da će uredjivanje glasila LSV možda biti povereno jednoj privatnoj firmi, koja je do sada bila vezana za ribolov. Mislim da znam o kome se radi i da znam vlasnika, pošto sam kao ribolovac bio u kontaktu sa njim ranije. Zna ga i Daki, možda još bolje od mene. Samo mogu da se prekrstim, ako to bude tako, kako sam čuo, i da poželim puno sreće. Da podsetim, finansiranje glasila LSV je deo OBAVEZNOG članskog doprinosa. Malo sam porazgovarao sa nekoliko mojih prijatelja novinara u NS i BG, bogme, kada su čuli da je nekom garantovan finansiran tiraž od 18 000 primeraka, bez remitende (neprodatih primeraka), samo su me pitali gde to ima.
Ne želim nikom ništa loše, ni savezu ni pojedincima, ali da li 'vozači' saveza razmišljaju, da pored gasa, postoji i kočnica?
Samo za digresiju: ovogodišnji budžet LSV, ako naplate planirano, i ako za LSS budu u LSV izdvajanja 200 din po lovcu, onda će, moguće, budžet LSV biti veći od budžeta LSS i LSCS zajedno! Znači, blizu 18 000 (ili manje) lovaca LSV će za savez(e) izdvajati više nego drugih 60 000 lovaca!
E to, po mom mišljenju, nije normalno!
A svi smo, koliko ja znam, članovi LSS!!!
Nisam se jedno vreme javljao ali imam jedan vrlo konkretan predlog. A pre predloga hteo bih da kažem da me najviše iritira kada mi neko kaže: rekao mi je taj i taj da je taj i taj uradio ovo i ono ali nemoj reći da sam ti ja kazao. Narode, ako se bojite da kažete ko je za koga nešto kazao ili se predstavljate sa nekim da ne kažem smešnim pseudonimima nemojte ni pisati na ovom forumu.
Predlog je jasan PREDSTAVITE SE PUNIM IMENOM I PREZIMENOM I KAŽITE KO JE I ŠTA KAZAO. Ja sam SAVO KESIĆ iz Bačke Palanke.
Savo, pretpostavljam da si iziritiran upisom člana Staneta; možda je važnije pitanje da li je to pisanje tačno, nego predstavljanje punim imenom? Svako može, a ne mora da se predstavi svojim imenom i prezimenom. Mislim da je Stane korektno postupio, ako već on nije naveo svoje podatke, onda nije želeo ni da iznosi imena onih na koje je mislio. Pa ko se prepozna, sam je sebe optužio.
A da nisi ti možda, daleko bilo, prepoznao u toj priči nekog?
Stvar izbora, da li ću nekom svoje podatke reći ili neću. Ti ih znaš, a koliko ljudi zna moje ime, pa čak i adresu i br. telefona, to već ni ja ne znam. Neki put nisam čak ni siguran da li sam dobro postupio, kada sam neke svoje podatke davao ljudima. Ne mislim na tebe, kad ovo kažem.
Stvarno ne zelim da ulazim ni sa kim u polemiku i licno prepucavanje. Ne znam zasto bi moje ime nekome bilo smesno. Koga zanima i krsteno ime i prezime poslacu mu na pp, a ako je dobar sa administratorima verovatno moze da sazna moju mail adresu koja sadrzi puno ime i prezime.
Nisam bio lenj pa sam pogledao i vase upise gospodine Savo, i zaista slobodno mozete da se predstavljate punim imenom i prezimenoms obzirom da u vasim upisima niste nikog konkretnoni spomenuli a ni osudili. ni ljude a ni dogadjaje, a priznacete da ste samo hteli imali ste o cemu do mile volje pisati s obzirom na sredinu iz koje poticete. A vi sve kao kisa oko Kragujevca. Evo ja nisam hrabar, ali budite vi pa konkretno nesto recite, ili je kod vas sve u redu a vama sve potaman?
stane kaže:
Stvarno ne zelim da ulazim ni sa kim u polemiku i licno prepucavanje. Ne znam zasto bi moje ime nekome bilo smesno. Koga zanima i krsteno ime i prezime poslacu mu na pp, a ako je dobar sa administratorima verovatno moze da sazna moju mail adresu koja sadrzi puno ime i prezime.
Nisam bio lenj pa sam pogledao i vase upise gospodine Savo, i zaista slobodno mozete da se predstavljate punim imenom i prezimenoms obzirom da u vasim upisima niste nikog konkretnoni spomenuli a ni osudili. ni ljude a ni dogadjaje, a priznacete da ste samo hteli imali ste o cemu do mile volje pisati s obzirom na sredinu iz koje poticete. A vi sve kao kisa oko Kragujevca. Evo ja nisam hrabar, ali budite vi pa konkretno nesto recite, ili je kod vas sve u redu a vama sve potaman?
B)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
stane kaže:
Ja ne znam o kome se ovde radi, ali znam da sam ja napisao nekoliko (3-4) Statuta za LD iz starog LUO Bačka Palanka, naravno besplatno, i znam da su me neki, dal u šali dal ozbiljno, prekorili da im "rušim cenu" nakon čega sam ja nastavio da ne naplaćujem Statute!
Ako je istina onda je stvarno sramota!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ma otkud sramota?!? Zbog čega sramota?
Pa treba znati naplatiti, nije to tek tako jednostavno, nekog napraviti budalom. Ne može to svako.
Možda se neko pokaje, pa uplati anonimnu donaciju na račun onima koje je opleo, em će malo obraz oprati, em će ona 'crna sredstva' vratiti u legalne tokove.
Problem u razotkrivanju ovakvih brljotina predstavlja činjenica da ako je to tačno, onda odgovara i onaj koji je pare dao 'na crno', i onaj koji je primio. Pa hajd' sad ti dokaži.
A i ti, brate, što radiš džabe... radio sam i ja džabe, ne samo statut (nisam prepisivao od Grdinića), nego još štošta drugo, pa si video kako su mi se kolege lovci iz grupe zahvalile. Sad kao nekima krivo, ovo-ono... Pozdrav za ekipu iz Bača.
e moj Lalo pričao mi jedan stari majstor da je on još dok je učio zanat kod švabe pre drugog svetskog rata naučio od majstora da nevalja ako nešto uradiš džabe,onda to mušterija neceni kao kad plati,a ako dobro uradiš onda nemoj da se stidiš da naplatiš jer onda što više naplatiš više te hvale
ej,nemoj da stvaraš zabunu,da neko ne pomisli da si Indjiji uradio statut,nama je statut i registraciju udruženja uradio izvesni advokat Vladan Bogičević iz Beograda,jeste da su iz APR-a vraćali na prepravku zbog neusaglašenosti sa zakonom o udruženjima ali je ipak sve odradjeno,on čovek nije kriv što je neko zahtevao da predsednik udruženja bude i predsednik skupštine i izvršnog odbora i.... ALI čovek je sve uredno fakturisao i pošteno procenio svoj rad
a ti lalo bolje oceni svoj rad ,on je čovek procenio svoj rad na 100.000 dinara i mi ga svugde hvalimo kako je dobar advokat
Ma nemam ja veze sa statutom LU iz Indjije, nisi shvatio šalu na pravi način.
Moj rad ima cenu, još kako, evo pitaj u Baču: zacepio sam cenu nes kafa&kisela voda na lovačkom domu, ali nešto kasne sa plaćanjem, kriza je, jbg!
ma ja shvatio nego da drugi nemisle da je statut jevtina stvar i da razjasnim to se izgleda naplaćuje po lovcu jer je za Maradik isti advokat fakturisao 50.000 dinara,mi smo imali oko 100 članova,a oni su imali oko 50ClAQue
A brat Sremac odradio 4-5-6 statuta za džabaka!
Mogao je samo na statutima da zaradi nekog polovnog Perazzija, da parira njegovom ex presidente!
Zato ga i volem, brata Sremca, što je neki put blesaviji i od mene!
Privatna firma koja ima veze s ribolovom, a radice vojvodjanske novine? Pa to moze biti samo preposteni velecasni S. P.! Ako je on, onda LSV - u SVAKA CAST! Olicenje lukavog, inteligentog prevaranta, bas kao onaj iz saveza, pomoste mi kasti... kako se ono zove...?
Nema Save da se javi?
Kod njega je sve super. Bravo Savo!!!
A da bude advokat nekome i da ga brani samo pod predpostavkom da zna o kome se radi, i za to bravo Savo! Ako znas o kome se radi, i znas da nije tacno to sto sam napisao, kazi i napisi da ja lazem. Budi fajer pa napisi sva imena i prezimena, da ne bude zabune!
A u mom osnovnom upisu, na kraju imam jednu gresku! Sloba Grdinic ne zna zaista, ali bivsi, i predsednik i sekretar znaju, i jos neki drugi znaju ali su to isti tipovi, poslenici na istom zadatku! Pokrivaju jedni druge i prave se da nista ne vide jer imaju koristi jedni od drugih, svako lapa na svom nivou a jedni drugima daju podrsku.
Izvinjavam se kolegi Stanetu ako sam ga uvredio, mislim da nisam niti mi je to bila namera, ali očigledno da je moj upis pogrešno protumačen.
Mene je iziritiralo pisanje kolege Staneta samo zato što ne znam/ i zaista ne znam/ o kome se radi niti mogu predpostaviti. Samo objavljivanje imen ličnosti otkrilo bi mnoge stvari.
Kolega nije kod mene što šta u redu /mislim u L D / ali ne mogu ništa konkretno da kažem.
Međutim, uskoro će biti mnogo materijala ali sa imenima i prezimenima samo da izvršim još neke konkretne provere.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?