Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
ficha007
 Odakle sad dugujemo opet neke pare LSV-u? Nekih 390.000 dinara.

Da li to opet neko nije dobio svoje novine, pa samim time se radi o onih 1.400 dinara koji su uzeti prošle godine za ono što sam gore naveo, između čega je bitno pre svega osiguranje lovaca.

Da li se to ponavlja pitanej od prošle godine: ako ste uzeli 1.400 dinara po lovcu da li su lovci bili osigurani cele godine. Ako jesu odakle ovaj dug prema LSV i gde su te "čuvene lovačke novine" lovcima?

Kako čujem bar 1/3 od ukupnog broja lovaca nije dobila novine?

Ko je tome kriv?

A pare uredno uzete za taj "papir". Ccccc.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007

Sremac75 kaže:
Код нас у Нештину ће бити максимално 7.500,оо СВЕ УКУПНО од чега 2.000,оо за рад удружења, 4.000,оо за унос дивљачи и рад ЛД, и вероватно 1.500,оо за "више савезе" (на жалост)!!!

Ja Sremac ne znam da li ja sanjam pa ne mogu da se probudim ili stvarno pojma nemam i treba da čuvam ovce negde na Šar planini.

2.000 dinara za rad udruženja????

4.000 dinara za unos divljači i rad LD-a.

Auuu pa ove ovde u opasno "rade".

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Sremac75
 Нас има око 90...по 2 црвене то је 180.000,оо динара.

Трошкови секретара/књиговође су око 35-40.000.

Од остатка се плаћа накнада за коришћење дивљачи, дозволе за лов, извештаји о лову, пропратнице, трошкови одржавања скупштине....

Нема репрезентације, нема дневница, нема путних трошкова....

Немамо ни трошкове стручне службе....то нам даје НП "Фрушка гора" по уговору о сарадњи...

Дружења ловаца се финансирају од средстава ЛД у која спадају закупнина (аренда) за пољопривредно земљиште и уписнине за нове чланове.

Једноставно је....ако се хоће!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Da li je neko razmišljao o tome da se da lovcima da odluče individualno ko će od njih da bude član LoSoVa a ko ne. Tada lepo učlanite u LoSoVe u okviru udruženja one koje hoće, a ostale ne. Verujem da kada lovci vide da onaj ko nije član Losova pomaže udruženju , ostali odmažu, a ako mutivode i skuju plan udruživanja , onda još 300 dinara za LoSoSe. Znači ko neće ,da bude " drug član" 1700 dinara ne daje LoSoVima i LoSoSima. Mislim da bi već iduće godine ta sredstva (koje sada odvuku one pijavice iz perjanice lovstva) bila na raspolaganju udruženjima. Pa kada se iznese u godišnjem izveštaju koliko se uštedeli i koliko se napravilo sredstvima koja nisu uplaćena pijavicama , mnogi će konačno shvatiti. Na kraju krajeva pola Srbije tako radi. Uverili smo se izveštajem sa skupštine LoSoSa .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ficha007
 Daki, puno puta sam ja pisao o tome, čak šta više na ulici sretao ljude koji su mi govorili da sam u pravu, da je to dobra ideja ali kada dođe do odlučivanja i realizacije - nigde dva zajedno.

Eto i sam vidiš koliko bi se novca samo od članarine savezima uštedelo. Ali problem je i u tome što dobar deo članstva LU čine ipak stariji lovci koji se sećaju da je to nekada bilo obavezno, a danas niko da izađe pred njih i da im kaže da to više nije obaveza, da je to sloobodan izbor.

To bi trebalo da im kažu njihovi predsednici sekcija, kao i uprava LU ali im to niko ne govori.

A i zašto bi kada na početku godine ( ne lovne već kalendarske ) LU traži da joj se uplati 1. rada akontacije u iznosu od 3.000 dinara ili 4.000 od kojih 1.400 ide savezima za ono što je gore navedeno ( između ostalog novine i osiguranje ), a onda se na kraju godine pojavi volšebno da smo dužni neke pare LSS-u i LSV-u.

Ja se samo pitam odakle sad ovi podaci kada su lovci uredno sve platili na početku godine od I rate.

Sad će neko pametan da kaže da je to sve što se plaća ( kojekakve kazne za prekršaje, privredne prestupe... ) nasleđeno od BB-a, a ja pitam dokle više?

Ako je BB ili neko iz njegovog okruženja, neko od zaposelnih kriv ja pitam šta je učinjeno da se protiv tih lica pokrenu odgovarajući postupci.

Ništa je odgovor, jer je 2010. godine rečeno da nekome ne pada na pamet da bilo koga proganja niti krivično niti prekršajno...itd.

E ali onda se ne može svake godine sa Skupštini iznositi da je to nasleđe iz nekog perioda stare uprave jer je to onda demagogija i lovci se varaju za svoje novce.

Postoji nešto što se u pravu zove regres, regresna tužba prema onom ko je štetu udruženju, pa i svim lovcima prouzrokovao svojim ponašanjem ili neponašanjem, pa se onda taj tuži i traži se da štetu nadoknadi.

ficha007
 Čini mi se da se ovih dana po Vojvodini događa "lovačko proleće" pa na primer deda Deja Milkov, dugogodišnji predsednik u LU u Futogu ( kažu čak 24 godine ) više nije na toj funkciji. Lovci tražili smenu, a on brže bolje podneo ostavku iz zdravstvenih razloga.

Sad čitam da takvih "pomeranja" ima i u Slankamenu. Dakle bližimo se Rumi i sedištu "Alfa Romeo & Omega" vojvođanskog i srpskog lovstva - Kumu Vujici, alias Milošu Beukoviću.

Znate, to je onaj čika što je odlikovao BB-a ordenom LSV-a za zasluge u lovstvu ( ja bih pre rekao za nedozvoljeno ubijanje divljači i izlovljavanje po burazerskom principu ).

To je isti onaj Miloš Beuković koji je veštačio u krivičnom predmetu protiv Bore Bogunovića, dakle znao je da je ovaj osuđen pravosnažnom osuđujućom krivičnom presudom i ništa nije preduzeo jer mu je trebao Borin glas u Skupštini LSV-a.

Takođe su još neke skupštine najavljene za ovu godinu, pa videćemo... kom opanci Tom i Džeri...

...ah da, niko da se od kolega javi i napiše nešto o enormnoj članarini za 2014/2015 lovnu godinu u iznosu od 14.000 dinara za nešto što LU "Kulina" naplaćuje 7.000 dinara.

ficha007
 Juče održan sastanak UO LU "Srem" i po nekom fantomskom pravilniku finansijski izveštaji, planovi...proglašeni su internim dokumentima i zabranjeno ih je komentarisati na forumima ovakvog tipa gde "peta kolona lovstva" samo "serenda", "izvrtje i klevetje"...i šta ti još sve ne radi.

Čak će protiv onih predsednika kako sam ja shvatio, kao i protiv bilo koga ko te podatke sa tih sastanaka učini dostupnim, na primer meni i nekim drugima koji bi da informišu lovce iz šidske opštine kako to udruženje radi, biti pokrenuti disciplinski postupci.

ficha007
 Gospodo iz LU "Srem", čitajte molim vas kako zakone, tako i vaš sopstveni statut i ne zalećite se molim vas jer ćete doći u priliku da vas može biti neko tuži i dobije na sudu ( onom pravom ) a ne ovim vašim disciplinskim komisijama, pa kako ćete objasniti lovcima da ste na nekim disciplinskim komisijama donosili nezakonite odluke koje će ih koštati lovačkih novaca.

Moraćete onda da radite rebalans budžeta i da predviđenih 14.000 dinara povećate na jedno 20.000 dinara jer ćete plaćati sudske troškove do kojih će neminovno doći ovakvim vašim najblaže rečeno čudnim radom.

ficha007
 Ajmo još jednom na jedan čas pravne edukacije za one koji ne znaju, koji su prespavali taj dan ili jednostavno nisu bili u amfiteatru Pravnog fakulteta kada se taj predmet izučavao:

ZAKON O UDURŽENJIMA

Javnost rada

Član 5.

Rad udruženja je javan.

Ostvarivanje javnosti rada uređuje se statutom udruženja.

Zakonitost rada udruženja

Član 9.

Udruženje ostvaruje aktivnosti u skladu sa zakonom, statutom i drugim opštim aktima, kao i pravilima saveza čiji je član.

Ništavost odluke organa udruženja

Član 20.

Svaki član udruženja može pokrenuti postupak pred nadležnim osnovnim sudom za utvrđivanje ništavosti opšteg akta udruženja koji je donet suprotno statutu ili drugom opštem aktu udruženja, odnosno za utvrđivanje ništavosti pojedinačnog akta udruženja koji je donet suprotno zakonu, statutu ili drugom opštem aktu udruženja, u roku od petnaest dana od dana saznanja za akt, a najkasnije u roku od šest meseci od dana donošenja akta.

Utvrđivanjem ništavosti akta iz stava 1. ovog člana ne dira se u prava stečena od strane trećih savesnih lica.

Postupak za utvrđivanje ništavosti akta iz stava 1. ovog člana vodi se prema odredbama zakona kojim se uređuje parnični postupak.

Odgovornost za štetu

Član 25.

Članovi organa udruženja odgovaraju solidarno za štetu koju svojom odlukom prouzrokuju udruženju, ako je ta odluka doneta grubom nepažnjom ili s namerom da se šteta prouzrokuje, osim ako su u postupku donošenja odluke izdvojili svoje mišljenje u zapisnik.

Postupak za naknadu štete pokreće se na osnovu odluke organa određenog statutom udruženja ili statutom određenog dela članova udruženja. Odlukom se može odrediti posebni zastupnik udruženja za postupak za naknadu štete.

Odredbe ovog člana shodno se primenjuju i na radnje zastupnika udruženja.

Poslovne knjige i finansijski izveštaji

Član 39.

Udruženje vodi poslovne knjige, sačinjava finansijske izveštaje i podleže vršenju revizije finansijskih izveštaja, u skladu sa propisima o računovodstvu i reviziji.

Godišnji obračuni i izveštaji o aktivnosti udruženja podnose se članovima udruženja na način utvrđen statutom.

Odgovornost za obaveze udruženja

Član 40.

Za svoje obaveze udruženje odgovara celokupnom svojom imovinom.

Članovi udruženja i organa udruženja mogu lično odgovarati za obaveze udruženja, ako postupaju sa imovinom udruženja kao da je u pitanju njihova imovina ili zloupotrebe udruženje kao formu za nezakonite ili prevarne svrhe.

Član 74.

Novčanom kaznom od 50.000 do 500.000 dinara kazniće se za prekršaj udruženje:

1) ako ne omogući javnost rada na način utvrđen statutom (član 5);

2) ako naziv ili skraćeni naziv ne upotrebljava u pravnom saobraćaju u obliku u kome je upisan u Registar (član 15);

3) ako u roku od 15 dana ne prijavi Registratoru promenu podataka koji se upisuju u Registar (član 33. stav 1);

4) ako izveštaj o svom radu i o obimu i načinu sticanja i korišćenja sredstava ne učini dostupnim javnosti i taj izveštaj ne dostavi davaocu sredstava (član 38. stav 6).

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara kazniće se i odgovorno lice u udruženju.

...a ovo su samo odredbe Zakona o udruženjima.

DAKLE nigde u zakonu ne stoji da pre svega Skupština kao glavni organ udruženja a potom UO mogu da donose bilo kakve pravilnike kojim će neke akte ili dokumenta da proglase službenom tajnom, da postoji zabrana njihovog iznošenja u javnost i komentarisanja.

Ako takva odluka ili pravilnik i postoji ništav je i bolje bi udruženju bilo da ga odmah povuče iz upotrebe dok neko ne pokrene sudski postupak za poništaj pa onda naplati lepo i sudske troškove postupka, a od koga će drugo nego od lovaca.

ficha007
 Dakle gospodo iz UO udruženja, vodite računa kakve odluke donosite ubuduće i zapitajte se da li možda tim odlukama ne štetite udruženju, da neko ne potegne pitanje odgovornosti shodno čl. 40. Zakona o udruženjima.

DakiNS
 Ficho meni to liči da se pravi zamena teza , pa nije kriv onaj ko je pogrešio nego onaj ko je ukazao na grešku. Da li sam dobro razumeo , da su finansijski podaci dostupni ne samo članovima udruženja nego i široj javnosti?

[xhide]Ako su dostupni široj javnosti onda nas zelembaći mogu brzo sahraniti, dovoljno je da zatraže na uvid dokumenta i potom ukoliko ima grešaka jednostavno podnesu tužbu. Tada će Lu plaćati toliko kazni da će se redom gasiti zbog finansijskih problema[/xhide]
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ficha007
 Daki finansisji izveštaj svako udruženje dužno je da dostavi APR i taj izveštaj je javan i svakome dostupan. Uprava svakog LU bi trebala da povede računa o tome šta i kakve odluke donosi i dobro bi bilo da u svojim redovima ima ponekog pravnika ( ali na mome primeru vidiš da to izgleda nije poželjno ) koji će im ukazati gde greše i kako da greške isprave a ne da plaćaju kazne ni za šta.

ficha007
 STATUT LU "SREM"

Član 7.

Javnost rada

Rad udruženja je javan

Rad i sednice organa udruženja dostupni su javnosti, sredstvima javnog informisanja i predstavnicima državnih organa i organizacija ( valjda i ja tu negde spadam kao OJP ).

Udruženje informiše javnost o svojim aktivnostima putem sredstava javnog informisanja i informativnog glasila Lovačkog saveza čiji je član.

PITANJE: kada i gde su to objavljeni podaci o radu LU "Srem"?

Na sajtu? Pa tamo je zadnji podatak iz 2012. godine.

A oni donose kojekakve pravilnike i proglašavaju dokumenta, finansijske planove za tajne, samo za internu upotrebu...

A ovamo Zakon o udruženjima govori o kažnjavanju kaznama koje nisu male. Da li nam još kazni treba pitam ja?

ficha007
 Još jedan kuriozitet sa tog sastanka je da je iznet podatak o tome kako su novci trošeni u 2013. godini ali nije iznet u opšte podatak KOLIKO JE LU „SREM“ prihodovao novca od članarine, pa onih 600.000 dinara od opštine, pa od PSPŠV...goleme novce su oni prihodovali ali se o tome kanda juče nije pričalo.

Da li je to zbog toga da neko ne sabere prihode i rashode ???

Šta bi sa tih 600.000 dinara koji su dobijeni od opštine?

ficha007
 Baš juče sam sreo i ljude iz Erdevika, lovce novoformiranog LU "Kulina" koji su mi ponovo potvrdili da im je članarina 7.000 dinara bila za prošlu 2013/2014 godinu, a načuli su dase ovih dana sprema i prodaja hladnjače koja je izgrađena zajedničkim novcima svih lovaca u šidskoj opštini o čemu postoji kvalitetna dokumentacija. Kako su i oni svoje novce tada uložili u izgradnju iste postavlja se ondak lepo pitanje koliko je njihov udeo u tome kolaču koji LU „Srem“ želi da ostvari prodajom.

Čisto a propo priče uprave LU „Srem“ da će oni da tuže odvojena društva za neke novce koje im kao šatro dođu zbog odlaska.

ficha007
 U rashodima za 2013/2014 godinu pominje se i neka suma od 240.000 dinara za mobilne telefone na nivou LU.

Pa to ne vredi više od 100.000 dinara na godišnjem nivou.

Telefone imaju upravnica i dva lovočuvara, sekretar ( koji još od prošle godine nije to više ), svaki predsednik sekcije i nisam siguran da li ga ima predsednik LU.

Ako je tačno da je za 12 meseci potrošeno mobilnog telefona za 240.000 dinara onda tu nešto nije normalno.

Pa to nema ni u LSS ni u LSV da se toliko daje na mobilne telefone.

Slobodnom procenom na bazi malo matematike mislim da suma ne može i ne treba da bude veća od 100.000 dinara.

Ne znam ko koliko ima od lica koja su zadužila telefone plaćenog telefona ali sam mišljenja da svako onaj ko tu sumu prekorači dužan je da plati od svoga novca ono što je prekoračio.

Pa i meni se od plate odbije svaki dinar razgovora koji sam obavio a koji ne ulazi u plaćeni iznos.

ficha007
 Što se tiče prihoda udruženja u 2013/2014 godini nije teško izračunati okvirne prihode:

- članarina 400 lovaca po 12.000 4.800.000 dinara

- počasni 80 lovaca po 4.000 320.000 dinara

- opština Šid 600.000 dinara

- ostali prihodi ( komercija... ) oko 300.000 dinara

Suma sumarum, totales oko 6 MILIONA i koji dinar pride, što nisu male pare.

ficha007
 ...e sad vi koji ste bili na poslednjem sastanku UO i koji ste dobili izveštaj o rashodima za 2013/2014 godinu ( onaj na kojem je pisalo "interno", "top secret", "samo za tvoje oči"ROFL ) uporedite malo cifre pri čemu vas molim da uzmete u obzir da je ova suma od 6 MILIONA verovatno i veća i ide do nekih oko 6.5 MILIONA dinara.

Priupitajte jer na to imate pravo kao predsednici sekcija kakvi su to i odakle troškovi telefona od 240.000 dinara, pa pitajte za ostale troškove slobodno, a naročito ako postoje neke kazne koje treba da se plate - ko je za to kriv i da li su pare naplaćene od onoga koji je štetu prouzrokovao...

Takođe bi bilo lepo priupitati kako je potrošeo 600.000 dinara koji su dobijeni od opštine Šid, potom kako to da se svake godine duguje neka suma od oko 300-400.000 dinara LSV-u.

Kakvi su to poslovi sa "OVS" i da li su oni jedini koji te usluge mogu i moraju da rade za LU?

Ja mislim da moraju jer tu ima onoga "ruka ruku mije a lice obadvije". Kakva je njihova uloga u nekim postupcima koji su vođeni i da li im se to neka usluga "odrađuje" preko leđa ( i novčanika ) lovaca?

Gedza66

ficha007 kaže:
...e sad vi koji ste bili na poslednjem sastanku UO i koji ste dobili izveštaj o rashodima za 2013/2014 godinu ( onaj na kojem je pisalo "interno", "top secret", "samo za tvoje oči"ROFL ) uporedite malo cifre pri čemu vas molim da uzmete u obzir da je ova suma od 6 MILIONA verovatno i veća i ide do nekih oko 6.5 MILIONA dinara.

Priupitajte jer na to imate pravo kao predsednici sekcija kakvi su to i odakle troškovi telefona od 240.000 dinara, pa pitajte za ostale troškove slobodno, a naročito ako postoje neke kazne koje treba da se plate - ko je za to kriv i da li su pare naplaćene od onoga koji je štetu prouzrokovao...

Takođe bi bilo lepo priupitati kako je potrošeo 600.000 dinara koji su dobijeni od opštine Šid, potom kako to da se svake godine duguje neka suma od oko 300-400.000 dinara LSV-u.

Kakvi su to poslovi sa "OVS" i da li su oni jedini koji te usluge mogu i moraju da rade za LU?

Ja mislim da moraju jer tu ima onoga "ruka ruku mije a lice obadvije". Kakva je njihova uloga u nekim postupcima koji su vođeni i da li im se to neka usluga "odrađuje" preko leđa ( i novčanika ) lovaca?

Ficho, najiskrenije, ne mogu da shvatim zašto ovo udruženje ima problema? Lovište od preko 47 000 ha., stručna služba sa upravnikom, dva lovočuvara, administrativnim radnikom i adekvatnom opremom, sa odgovarajućim brojem lovnotehničkih objekata (čeke, hranilišta, solišta itd), oko 750 članova sa prosečnom članarinom od oko 10 000,00 dinara i dotacijama iz opštine od 600 000,00 dinara.???

Pišeš o troškovima telefona od oko 240 000,00 dinara. Pa koliko to pojedinaca ima pravo na službene telefone i ima li tu nekih limita? Stvarno ne razumem.

Sa znatno manjim brojem članova i znatno manjim prihodima na godišnjem nivou, LU iz Vlasotinca funkcioniše bez ikakvih finansijskih problema a ima identičan broj zaposlenih radnika u Stručnoj službi, pet službena mobilna telefona, dva fiksna, internet, fiskalnu kasu a u izradi je i sajt, čije će održavanje takođe koštati. Naravno da i ovo udruženje ima problema ali su oni sasvim drugojačije prirode. Muku mučimo oko izbora lokacije za koju ćemo raditi projekat Repro centra za divlje svinje, mučimo se oko iznesenja tone kukuruza i 200 kg. soli u lovište,mučimo se kako da ubedimo poljoprivrdnike da ne podnose zahteve za naknadu šteta od fazana koji se prenamnožio, muku mučimo kako da ubedimo članove skupštine radi donošenja odluke da uputimo jednokratnu pomoć LSS iznosu do 20 000,00 dinara, čiji smo članovi bili do pre tri godine, muku mučimo da ubedimo načelnika policijske stanice da povremeno uputi patrole u lovište, jer pamtimo vreme kada je u Vlasotincu bilo 14 milicionara a patrola u lovištu svake nedelje, dok toga sada nema iako je broj plavaca porastao na preko 40 ili 50.

U čemu je VAŠ problem? Možda u nedostaku nekih 1 000 000,00 dinara koje sada dajete za članstvo u LSV-u. Pa taj problem je veoma lako rešiti. Ili ćete povećati članarinu za još 1 400,00 dinara po članu ili ćete staviti na vagu interese svojih članova i interese pojedinaca iz LSV-a, odnosno zapitati se da li možete funkcionisati bez ove više lovne asocijacije, ukoliko od nje nemate nikakve koristi? Morate shvatiti da će uskoro ucene tipa "ako ne budete članovi LSV, nahebaćete od tate iz pokrajinskog sekretarijata i svakodnevnih kontrola od strane lovnih inspektora koje će vam slati ", NESTATI ako bog da Krsti, a daće, jer ne vidim razloga da nam bog to uskrati.

Zato se okrenite svojoj budućnosti - BUDUĆNOSTI U KOJU VERUJETE!!!Jaooo
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

ficha007
 Gedžo, iskreno sam priželjkivao da se javiš i ostaviš svoj komentar kako se radi "tamo južnije" i demantuješ onu narodnu "što južnije, sve tužnije" jer to u slučaju vas iz LU Vlasotince nema veze sa mozgom.

Problemi u LU "Srem" mogli su da budu opravdani do tamo 2010. godine kada je Bora Bogunović morao da abdicira, ali ne mogu da shvatim u čemu je sada problem kada njega više nema.

Ono što meni lično smeta je na primer što se dokumenti koji trebaju da budu javni, da svako komentariše, proglašavaju tajnim, preti se i ucenjuje, zastrašuju se pojedinci koji hoće samo dobro udruženju, koji ukazuju na pogrešne stvari i praksu koja se obavezno završava sa nekim sudskim kaznama koje ko zna koliko fazana "pojedu" tokom godine a da niko ko je odgovoran za tako nešto ne odgovara.

Troškovi rada se gomilaju, bezobrazno su i neopravdano visoki, to se pokriva svake godine sve većom članarinom za koju lovci realno od udruženja nemaju nikakvu "satisfakciju"...

Pojedini predsednici sekcija umesto da budu konstruktivni, da zahtevaju papire, da komentarišu sve ono što ne valja izigravaju fikuse na UO, dozvoljavaju da ih pojedinci nadglasavaju i ućutkuju a posle - zna se večera i piće za sve...

I onda svake godine na Skupštini ista pesam. Većina samo čeka da se trivijalnosti oko tog dnevnog reda izglasaju, da što pre prođe i naravno - paprikaš.

Iskreno vam zavidim druže na organizaciji rada i poslovanja. Tako to rade oni koji znaju, umeju i hoće. Mi ostali možemo samo da gledamo.

Pa ovde kod nas se ne poštuju ni odluke Skupštine kao najvišeg organa, pa se dojučerašnji radnici koji su čak i sat dobili za rad u LU i koji treba da idu u zasluženu lovačku penziju drže na nekom platnom spisku. Od čijih para - naravno lovačkih.

A Skupština lepo rekla da upravnica može da obavlja i posao sekretara.

Vrh vrhova gluposti je proglašavanje dokumenata za "interne", "top secret", "james bond" koje ne sme niko da iznosi, komentariše na tamo nekim "petokolonaškim forumima"... katastrofa moj druže.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,117,323 posete www.srbijalov.com