Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
zoranp
 Savo vala nebi ni valjalo kad bi svi ćutali i pustili sve niz vodu!!..nepalim nikoga, ali bi zaista volio kad bi neko uradio to što si napisao!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Imam jedno dobro pitanje: ko će, i pod kojim uslovima, obavljati poslove upravnika lovišta u vojvodjanskim LU, koja nemaju zaposlenog upravnika?
Da li su ti poslovi u onom paketu usluga koje firma Vojv. lovac pruža LU, članovima LSV, ili se to dodatno naplaćuje?
Čisto pitam, da ne misli niko da su lovci blesavi, i da ne znaju ništa.

Podsećanje: prema Pravilniku o organizaciji stručne službe, jedan upravnik lovišta može da pokriva ukupnu površinu od 60000 ha, bez obzira na broj lovišta. Kolika je prosečna površina lovišta u Vojvodini?

Drugo moje pitanje je malo šaljivo: što reče jedan voditelj kviza, želite li da postanete milioner, koristeći varijantu 'pomoć prijatelja', možda i varijantu 'pola/pola' ili neku sličnu?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Imam još par nedoumica:
na članskoj karti LSV (koju smo dobili lane, plastificirana), na poledjini je predvidjeno mesto za lepljenje markica, koje su dokaz da je plaćena članarina LSV. Markica nema, niko ih ni ne pominje više, a uplata članarine je valjda u toku. U finansijskom planu LSV nisam video da je predvidjen rashod za markice.
Sledeće: obzirom da su se mnoga LU u Vojvodini podelila na dva ili više novih LU, a na članskim kartama je pored imena i prezimena lovca, navedeno i iz kog je LU. Sada imamo situaciju da je dobar deo članskih karata LSV sa netačnim nazivom LU, odnosno, sa nepostojećim LU! Da li će se izdavati nove članske karte?
Sledeće: po kom osnovu se naplaćuje članarina za LSV u novoosnovanim LU, kada ih skupština LSV nije primila u članstvo? Da li novoosnovana LU imaju svoje predstavnike u skupštini LSV? Da li postojeći sastav delegata u skupštini LSV odražava realnu sliku, odnosno, koga predstavljaju delegati u sastavu skupštine i organa LSV (odbori, komisije), čija su stara LU ugašena-prestala da postoje?
Koja će to skupština, tj. koji saziv (čiji delegati), doneti odluku o prestanku članstva u LSV starih/nepostojećih LU, i prijemu novih LU u članstvo? Čiji delegati (kojih LU) će to moći da urade? Na osnovu čega će neko moći da im verifikuje mandate?
Ovo su pitanja za rukovodstvo LSV, i za statutarnu komisiju, i Nadzorni odbor. Koji se po ovom pitanju nisu oglasili!
Na sajtu LSV, naravno, nema ni reči o tome.
Jel da ne pitam dalje? Teška pitanja, za sutrašnje jutarnje čitanje foruma, uz kafu.

Indjijanac
 verovatno će se posle ustanovljenja novih lovišta i konkursa znati koliko udruženja ima u Vojvodini,logičan je redosled da sva nova udruženja podnesu zahtev u članstvo u LSV,a potom kada se izvrši primanje u članstvo da se uskladi rad sa novim brojem članova.verovatno će biti i statutarnih izmena,a trebaće i veći broj članova u upravnom odboru.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Sremac75
 Aaaaa markice, markice.....pa to sam zaboravio!

A i članske karte.......xaxaxaxa...sada Piškać nije član LSV-a jer mu na članskoj karti piše LUO Bačka Palanka čiji nije član!

A ja drug član...sve viri dva prsta....xaxaxa!

Bez zezanja, kako će se ovo rešiti?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Indjijanac
 ja mislim da će stići i markice,pa prošle godine je tako bilo sa članskim kartama pa su stigle,nego nova LU nisu još članovi LSV pa nemogu dobiti ni članske karte a ne markice.a u principu nemoraju ni biti članovi LSV ako nežele,pa sad da vidimo o čemu se toliko pričalo,kao možeš da se učlaniš u bilo koji savez koji izabereš,možeš da kupiš lovnu kartu na trafici i baš te briga....evo što je bilo daleko približili smo se pa baš da vidimo,samo pazite mogu da se kopiraju upisi od prošle godine i da se komentarišu,bar je to u skladu sa pravilima forumaUps

Lala

Indjijanac kaže:
ja mislim da će stići i markice,pa prošle godine je tako bilo sa članskim kartama pa su stigle,nego nova LU nisu još članovi LSV pa nemogu dobiti ni članske karte a ne markice.

A koji će to delegati, tj. koji sastav skupštine će da ih primi u članstvo? Oni delegati koje su poslala LU, koja više ne postoje? Ne razumem.

Sremac75
 Ja imam ideju ...ali na prodaju!

Neka se gospoda iz LSV malo otvore.....

Prijatna kafica!Kafa
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Indjijanac
 malo je LU koja su se skroz ugasila,uglavnom imaju svog naslednika,naprimer jedan deo koji je ostao kao naslednik udruženja ostaje član,a novoosnovana udruženja iz starog LU su novi kandidati za članstvo u
LSV,možda je ukupno desetak LU ugašeno skroz,a tu se nameću još neki problemi kao što je čuvanje dokumentacije o polaganju lovačkih ispita i ostalog arhiva

Lala

Indjijanac kaže:
malo je LU koja su se skroz ugasila,uglavnom imaju svog naslednika,naprimer jedan deo koji je ostao kao naslednik udruženja ostaje član,a novoosnovana udruženja iz starog LU su novi kandidati za članstvo u
LSV,možda je ukupno desetak LU ugašeno skroz,a tu se nameću još neki problemi kao što je čuvanje dokumentacije o polaganju lovačkih ispita i ostalog arhiva

Pitanje je koliko je novih LU nastalo iz tih desetak ugašenih?

Sremac75

Sremac75 kaže:
Ja imam ideju ...ali na prodaju!

Neka se gospoda iz LSV malo otvore.....

Prijatna kafica!Kafa

PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75

Lala kaže:
Imam još par nedoumica:
na članskoj karti LSV (koju smo dobili lane, plastificirana), na poledjini je predvidjeno mesto za lepljenje markica, koje su dokaz da je plaćena članarina LSV. Markica nema, niko ih ni ne pominje više, a uplata članarine je valjda u toku. U finansijskom planu LSV nisam video da je predvidjen rashod za markice.
Sledeće: obzirom da su se mnoga LU u Vojvodini podelila na dva ili više novih LU, a na članskim kartama je pored imena i prezimena lovca, navedeno i iz kog je LU. Sada imamo situaciju da je dobar deo članskih karata LSV sa netačnim nazivom LU, odnosno, sa nepostojećim LU! Da li će se izdavati nove članske karte?
Sledeće: po kom osnovu se naplaćuje članarina za LSV u novoosnovanim LU, kada ih skupština LSV nije primila u članstvo? Da li novoosnovana LU imaju svoje predstavnike u skupštini LSV? Da li postojeći sastav delegata u skupštini LSV odražava realnu sliku, odnosno, koga predstavljaju delegati u sastavu skupštine i organa LSV (odbori, komisije), čija su stara LU ugašena-prestala da postoje?
Koja će to skupština, tj. koji saziv (čiji delegati), doneti odluku o prestanku članstva u LSV starih/nepostojećih LU, i prijemu novih LU u članstvo? Čiji delegati (kojih LU) će to moći da urade? Na osnovu čega će neko moći da im verifikuje mandate?
Ovo su pitanja za rukovodstvo LSV, i za statutarnu komisiju, i Nadzorni odbor. Koji se po ovom pitanju nisu oglasili!
Na sajtu LSV, naravno, nema ni reči o tome.
Jel da ne pitam dalje? Teška pitanja, za sutrašnje jutarnje čitanje foruma, uz kafu.

ZAVET ĆUTANJA U KRUGU POVERENJA! Chut
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Bez šale, ali zaista mislim da je u LSV opsadno stanje: u toku su bili i još su u toku ustanovljenja i konkursi za lovišta; u LSS je situacija takva kakva je i tu LSV mora da igra jako oprezno i pažljivo; počela nova lovna sezona; treba obaviti premer onih lovišta koja još uvek nisu premerena (ima i takvih, valjda se sad završavaju); koliko se čulo, Grdinić iz LSV ima zaduženje da napravi predlog novog statuta LSS; treba podeliti lovne karte (otkud to ove godine u savezu ili u VL, nemam pojma)...
Uglavnom, sve se zdudalo u nekoliko nedelja. Nije ni čudo, što je tajac. A i da nije takva frka, nisu se ni u mirnijim periodima odlikovali velikom otvorenošću.
A pravo da kažem, malo mi i dojadilo da svako malo pišem o ovome - ne znam šta novo da napišem, a da već nije rečeno.

Sremac75
 U nedostatku bilo kakvih informacija, nije zgoreg da se prisetimo kako je rubrika "verovali ili ne" izgledala u prošlosti.

02.04.2008.
http://www.glas-j...vdoljublje
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 sreda 2. april 2008.

NOVI SAD - Bruka i sramota, ovako bi se najkraće mogla opisati Redovna godišnja skupština Lovačkog saveza Vojvodine, održana tokom vikenda u Novom Sadu. Većina članova Skupštine, ne samo što je legalizovala očigledno kršenje Zakona, Ustava, Statuta i izbornog postupka LSV, već je usvojili i godišnji finansijski izveštaj, uprkos upozorenjima jednog delegata da se iz priložene dokumentacije nedvosmisleno vidi da se negde zaturilo čitavih 140.000 dinara. Da zlo bude veće, Skupština LSV izglasala je i poverenje trenutnom rukovodstvu LSV, iako je ono i po mišljenju Komisije za pravna i organizaciona pitanja Lovačkog saveza Srbije izabrano na nelegitimni način pošto je prilikom sprovođenja kandidacionog postupka za izbor organa došlo do povrede izbornog postupka, propisanog Statutom LSV i poslovnikom o radu Skupštine.

Na samom početku rada Skupštine, grupa delegata zahtevala je da se izmeni 6. tačka dnevnog reda, odnosno izglasavanje poverenja predsedniku Milošu Beukoviću, UO i NO LSV, smatrajući da je to nelogično, jer rukovodeći organi nisu izabrani u skladu sa izbornim postupkom. Na to su burno reagovale Beukovićeve pristalice. Kako je neko od zagovornika za izmenu tačke 6. izašao za govornicu, tako je po, očigledno unapred pripremljenom scenariju, dočekivan zvižducima i glasnim dobacivanjem tipa : Šta je ovo, Ne dajte mu da govori i slično.

Glasanje o poverenju ne može izbore od 12. maja 2007. godine učiniti važećim. Nepravilno sprovedeni izbori daju nevažeće organe, što znači da rukovodstvo LSV ne može donositi punovažne odluke. Ovo je samo još jedna manipulacija Miloša Beukovića i dovođenje u zabludu vas delegata, koji ste u svojim lovačkim udruženjima izabrani da ovaj organ radi pošteno, u skladu sa zakonskim propisima, kodeksom lovaca i na dobrobit svih nas - obratio se delegatima advokat Milan Višković, predsednik LU Zec iz Bačkog Petrovog Sela.

On je pogotovu dočekan na nož i tokom svog izlaganja stalno je prekidan upadicama i dobacivanjem.

Od Beukovićevih pristalica, za govornicom se moglo čuti da je to što rade separatisti usmereno ka razbijanju vojvođanskog lovstva i narušavanju saradnje između LSV i Lovačkog saveza Srbije.

Delegat Nenad Milivojević, ustanovio je da u dostavljenom finansijskom izveštaju ima izvesnih neslaganja i o tome je obavestio Skupštinu. Milivojević je naglasio da se iz izveštaja jasno vidi da je iz 2006. godine u narednu godinu preneto dva miliona i 139.000 dinara, a da je u ovogodišnjem izveštaju iskazano da ta suma bila okruglo dva miliona.
- Neka neko objasni gde je preko noći nestalo skoro 140.000 dinara. Dok se ne utvrdi o čemu se radi Skupština ne sme da usvoji ovaj finansijski izveštaj - istakao je Milivojević.

Međutim, većina delegata, kao hipnotisana, nije se ni osvrnula na Milivojevićevo izlaganje, već je dodvorički, brže-bolje, usvojila frizirani finansijski izveštaj i izglasala poverenje predsedniku Beukoviću i rukovodećim organima LSV. Doduše, kada je počelo glasanje salu je istog trenutka napustilo dvadesetak delegata. Za njima su izašli i Zoran Živojinović i Aleksandar Pantelić, predsednik i generalni sekretar Lovačkog saveza Srbije.

- Sada je valjda svima jasno da je Milošu Beukoviću, predsedniku LSV i članovima Upravnog i Nadzornog odbora vlastoljublje preče od zakona, pravde i demokratije. Deset meseci se borimo da stvari isteramo na čistac i da sprovedemo regularne i poštene izbore za rukovodstvo LSV. Posle skandalozno sprovedenih izbora i najgrubljeg kršenja Statuta LSV, Zakona i Ustava Republike Srbije, petnaestak lovačkih udruženja sa oko 4.000 lovaca obratilo se Komisiji za pravna i organizaciona pitanja LSV. Pošto nismo dobili zadovoljavajući odgovor, poslali smo predstavke Zoranu Živojinoviću, predsedniku Lovačkog saveza Srbije i UO LSS, a Sudu časti LSV uputili predlog za pokretanje postupka protiv Miloša Beukovića. U međuvremenu, Komisija LSS, sa jednim glasom protiv, ustanovila je da je na Izbornoj skupštini Lovačkog saveza Vojvodine došlo do povrede izborno postupka, a to je u celosti usvojio i UO LSS. Uprkos takvom stavu LSS, komentar vojvođanskih vlastodržaca bio je : Beukoviću je do mišljenja Komisije stalo kao do mišljenja njegove pokojne babe - ispričao je advokat Višković.

Beuković :
Aktuelni predsednik LSV profesor Miloš Beuković kaže da su izbori bili po zakonu i da je grupa predvođena Viškovićem pobrkala lončiće.
- Oni doživljavaju kao da je Lovački savez Srbije stariji brat LSV i smatraju da bi neko drugi trebalo da poništi izbore. Ne može komisija nekog drugog registracionog organa da raspravlja o našim pitanjima. Mišljenje Komisije LSS je za njihovu ličnu upotrebu i za nas ne važi, niti LSS ima pravnu osnovu da utiče na LSV.
Višković je jedan pravni siledžija i zamara ljude pokušavajući da dokaže da je veliki pravnik. Što se finansijskog izveštaja tiče, on je čist kao suza i u njemu nema nikakve greške, a Neša je izgleda sabirao babe i žabe - naglasio je Beuković.
PraviloPraviloPravilo
Palica

punisher
 Auuu Sremac dobar ti ovaj vremeplov. Sve u stilu nekad bilo sad se pripoveda. Kuvar je neprikosnoveni autoritet. Samo polako.
"Polako Anto polako. Tiha voda breg roni." ( D.D Apis ).
Dolijaće i on. Samo polako.

slavaplana
 Buduci kandidat za predsednika LSS!!!

Lala
 Na web prezentaciji LSV je osvanuo sledeći poziv:

DOPIS SVIM LOVAČKIM UDRUŽENJIMA
posted 6 hours ago by Lovački Savez Vojvodine Vojvodine

Dragi prijatelji lovci,

Spremamo prvi broj našeg vojvođanskog glasnika i zajednička nam je želja da vaše udruženje i vi budete prisutni na stranicama.

Molimo vas za dugoročnu saradnju kako bi se ostvarilo ono što ste vi odlučili na Skupštini LSV, da se čuje reč lovaca koju treba da pročitaju i drugi.

Dostavite nam vesti, informacije, priče i sve što smatrate da je važno i zanimljivo o radu u vašoj sredini, LU, odnosno lovstvu.

Potrebni su nam materijali u pisanom obliku i fotografije.

Molimo vas da nam za prvi broj dostavite do 13.05.2012. godine na adresu LSV ili elektronskom poštom na e-mail adresu fotografije u rezoluciji 300 dpi JPG format.

Neka to bude vaš doprinos da naš vojvođanski glasnik bude pravo glasilo vas lovaca, učlanjenih u LSV.
Zahvaljujemo i uz lovački pozdrav Dobar pogled.

Vaša redakcija

Predsednik LSV

Milan Pažin, s.r.

Ko su članovi redakcije? Ko je urednik? Kome je poverena priprema i štampa? Ako je u pitanju osoba sa inicijalima S.P., onda će pomoć zaista biti neophodna! Nisam siguran koliko je verziran sa lovstvom, a treba napuniti 36 strana lista (ako je moja informacija tačna, to je predvidjen broj strana). Shock
Zaista, zašto ne objave na sajtu kompletnu informaciju, pa zar je to tako teško? Nije valjda u pitanju 'lovna tajna'?
Mislim da se potkrala nesvesna greška u ovom pozivu: nisu lovci izglasali da se izdaje ovaj glasnik, nego delegati u Skupštini LSV.

Evo, da ne bude da nećemo da doprinesemo: velikodušno ustupamo diskusije i mišljenja lovaca sa ove teme i sa teme 'Vojvodjanski lovac', na korišćenje i objavljivanje. Dozvoljeno je copy/paste, slobodno, poslužite se! Grin
Naravno, uz navodjenje izvora - to bi S.P. trebalo da zna.

Indjijanac

slavaplana kaže:
Buduci kandidat za predsednika LSS!!!

kako to misliš budući ,jel to ima nekih novosti koje mi neznamo

slavaplana
 Kazu ljudi da mnogo voli da bude predsednik LSS?????????????

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,144,560 posete www.srbijalov.com