Da li neko može da mi kaže imena ljudi koji su zaposleni u LSV? Znam da je zaposlen Novkov, valjda i Miloš Kunovac.... Ima li još imena?
Gde je zaposlen bvši sekretar LSV Milenko Zeremski, koji je na funkciji direktora Vojvodjanskog lovca? Da li je i on na platnom spisku LSV? Ili nije? Ili je na oba mesta, sa po pola radnog vremena? Ili je samo u VL?
Jel mi verujete da ne znam; po nekim mojim informacijama, sve je moguće.
Zaposleni u L S V su. Milan Novkov- samostalni stručni saradnik i Miloš Kunovac - šumarski inženjer.
Zaposleni u Vijvođanskom lovcu su: Zeremski Milenko - direktor, Mile Ivanović i LJilja Pajić.
Znam ja to sve Savo, ne pitam bezveze.
Do mene je stigao dokument skorijeg datuma, u kojem piše:
'...Stručno lice preko kojeg će se realizovati obaveze Vojvodjanskog lovca doo je dipl. inž. Mile Ivanović i ono pored prava i obaveza ....... ima prava i obaveze stručnog lica iz čl. 54 ZODL. Pored ovog lica, ........... je ovlašćen i dipl. ing. Milenko Zeremski, zaposlen u Lovačkom savezu Vojvodine sa kojim Vojvodjanski lovac doo ima potpisan sporazum.'
(izostavljeni su delovi teksta koji trenutno nisu bitni za komentar).
Zato sam postavio naizgled glupo pitanje o imenima zaposlenih u LSV i VL, jer mi sad uopšte nije jasno ko je gde. Možda neka greška?
U drugom delu tog dokumenta ima još par interesatnih stvari, ali o tome drugom prilikom.
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Smanjite tenzije. Ako mi vojvodjani možemo da komentarišemo LSS i LSCS, ne vidim problem da šumadinci komentarišu LSV. Svi smo mi lovci u jednoj državi.
Djuro, to što su u Vojvodini ustanovljena lovišta, a u centralnoj Srbiji nisu, to je posebna tema, koja, čini mi se, ima dosta veze sa politikom, pa ne bih o tome suviše (politiku ne volEm).
Ne znam da li si imao prilike da vidiš neke ugovore koje sklapa VL sa novoformiranim LU u Vojvodini, i da saznaš detalje? Da li si Djuro razmislio, zbog čega novoformirana LU nisu još primljena u članstvo LSV? Ko će im raditi planska dokumenta? Kako i po kojoj ceni? Da li smatraš da je baš sve što je uradjeno oko podela starih LU, oko crtanja granica novih lovišta, priča oko VL, da je baš sve potaman? U koliko lovišta će poslove upravnika lovišta obavljati zaposleni u VL, ili možda iz LSV, ne znam, i pod kojim uslovima? Znaš kako, 200-250 hiljadarki je sasvim lepa para!
Ima još nekih pitanja, ali o tom, potom.
Zašto ne izlazi Informator LSV? Zbog čega se na dugo očekivanom sajtu LSV ne postavljaju aktuelnosti, naročito vezano za lovišta? Da li su na sajtu LSV ikada objavili šta je odlučivao UO LSV, ili neki drugi organ saveza? Šta se dešava sa onim glasilom LSV, koje plaćaju lovci u okviru onih 1400 din., zašto ne izlazi (evo pa i kraj maja)? Šta se dešava u LSV, vezano za turbulencije u LSS, kakav je stav rukovodstva LSV u vezi toga? Nema opet ni jedne informacije - ono što saznamo, je uglavnom nekim poluprivatnim kanalima od treće strane.
Ne znam, očekivao sam, posle prvih prošlogodišnjih poteza g.Pažina, da će se nastaviti u dobrom pravcu, ali evo, opet, zatvaranje, izostanak javnosti. Znam da će neko reći 'koga zanima neka ide u savez, pa će mu sve pokazati', ali to nije način informisanja.
Šteta, taman sam se ponadao...
Lala kaže:
Smanjite tenzije. Ako mi vojvodjani možemo da komentarišemo LSS i LSCS, ne vidim problem da šumadinci komentarišu LSV. Svi smo mi lovci u jednoj državi.
Djuro, to što su u Vojvodini ustanovljena lovišta, a u centralnoj Srbiji nisu, to je posebna tema, koja, čini mi se, ima dosta veze sa politikom, pa ne bih o tome suviše (politiku ne volEm).
Ne znam da li si imao prilike da vidiš neke ugovore koje sklapa VL sa novoformiranim LU u Vojvodini, i da saznaš detalje? Da li si Djuro razmislio, zbog čega novoformirana LU nisu još primljena u članstvo LSV? Ko će im raditi planska dokumenta? Kako i po kojoj ceni? Da li smatraš da je baš sve što je uradjeno oko podela starih LU, oko crtanja granica novih lovišta, priča oko VL, da je baš sve potaman? U koliko lovišta će poslove upravnika lovišta obavljati zaposleni u VL, ili možda iz LSV, ne znam, i pod kojim uslovima? Znaš kako, 200-250 hiljadarki je sasvim lepa para!
Ima još nekih pitanja, ali o tom, potom.
Zašto ne izlazi Informator LSV? Zbog čega se na dugo očekivanom sajtu LSV ne postavljaju aktuelnosti, naročito vezano za lovišta? Da li su na sajtu LSV ikada objavili šta je odlučivao UO LSV, ili neki drugi organ saveza? Šta se dešava sa onim glasilom LSV, koje plaćaju lovci u okviru onih 1400 din., zašto ne izlazi (evo pa i kraj maja)? Šta se dešava u LSV, vezano za turbulencije u LSS, kakav je stav rukovodstva LSV u vezi toga? Nema opet ni jedne informacije - ono što saznamo, je uglavnom nekim poluprivatnim kanalima od treće strane.
Ne znam, očekivao sam, posle prvih prošlogodišnjih poteza g.Pažina, da će se nastaviti u dobrom pravcu, ali evo, opet, zatvaranje, izostanak javnosti. Znam da će neko reći 'koga zanima neka ide u savez, pa će mu sve pokazati', ali to nije način informisanja.
Šteta, taman sam se ponadao...
Nije sve sjajno, ma ok, ajd da ih ubijemo sto nisu sve uradili bas, bas, bas korektno, i po volji svih!!!!!!!!!!!
Dobio si loviste, napisan ti je GPGL, ako si sve dobro uradio potpisao ti je to Lovni Inspektor, i gazdujes svojim Locistem.
To je mnogo vise nego kod drugih, ne????
I jos nesto, molim te, nemojte se postaviti kao da nista neznamo, znamo mi dosta, i poznajemo materiju, sigurno toliko kao i ti....................
Djuro kolega koji ti je ? Kao da si pišao po koprivama , svaki upis samo neko izazivanje , poziv na svađu, nemoj tako, ovde smo da se družimo razmenjujemo mišljenja.Daj napiši nešto konstruktivno. Niko nije rekao da ne znaš , zašto onda takvi upisi?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Djura33 kaže:
Nije sve sjajno, ma ok, ajd da ih ubijemo sto nisu sve uradili bas, bas, bas korektno, i po volji svih!!!!!!!!!!!
Dobio si loviste, napisan ti je GPGL, ako si sve dobro uradio potpisao ti je to Lovni Inspektor, i gazdujes svojim Locistem.
To je mnogo vise nego kod drugih, ne????
I jos nesto, molim te, nemojte se postaviti kao da nista neznamo, znamo mi dosta, i poznajemo materiju, sigurno toliko kao i ti....................
Zaboravi tu filozofiju koju propragiraš 'dobio si lovište, imaš GPGL, dovoljno ti je, drugi nisu dobili ni toliko, ne talasaj...', ta priča ne pije vodu. To je ona logika koju bi najviše voleli da čuju u savezu, jer time dobijaju odrešene ruke da rade sa lovačkim novcima po svom nahodjenju. Kakvo crno ubijanje pominješ čoveče?!? Pa cilj je valjda da savez i LU posluju u interesu lovaca, a ne bilo koga razapinjati?
Super je što poznaješ materiju, još kada bi umeo to poznavanje da primeniš u praksi... Verujem ti na reč.
Za razliku od tebe, ja ono što znam uredno podelim sa kolegama, svidjalo se to nekom ili ne. Ne vidim razlog zašto ti svoja saznanja ne podeliš sa drugima, to je u interesu tvojih kolega lovaca. Jako puno naših kolega zaista vrlo malo zna.
I zaista, imam utisak da stalno želiš neku svadju. Kao da si nakrivo nasadjen, čoveče, čemu to?
Pored ovog lica, ........... je ovlašćen i dipl. ing. Milenko Zeremski, zaposlen u Lovačkom savezu Vojvodine sa kojim Vojvodjanski lovac doo ima potpisan sporazum.'
Pa na koliko to me sta radi g.Milenko?
A još je interesantnije to koliko plata prima i koliko je to zbirno na mesečnom nivou?
Milenko, Milenko, crni Milenko.....
Davno je kera lajala da treba što više LU da se osamostali....ali ne radi sela!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kako sam nezvanično saznao, izgleda da je konačno pripremljen prvi broj glasila LSV; taman za jun mesec da izadje.
Sadržaj me živo zanima.
Ako bude informativan u meri u kojoj je i sajt LSV informativan, džaba ga bilo!
Stvarno, na njihovom sajtu tuga od informacija - nekoliko puta info o deljenju lovnih karata, i to je to. I sada poslednja info, o stručnom seminaru koji prave u BGD sa LSS (zanimljiv je sastav organzacionog odbora, počasnog i naučnog odbora). Lovci po LU garant gore od želje da saznaju to! Ni slučajno da ih zanima nešto drugo, aktuelno iz rada LSV i VL, o nekim drugim dogadjajima 'prizemnije' vrste, koji direktno dotiču lovce na terenu. O tome nema ništa - a i što bi o tome pisali, pa da samo daju materijal za komentarisanje!
Kakav kvalitet sajt - takva i posećenost. A mi se kao radovali, što su napravili taj sajt, sad kad krene javnost rada... Ćorak!
Možda u LSV misle da lovce ne zanima šta se dešava na sednicama UO ili nekog drugog tela LSV (da li su ikad objavili kada je sednica nekog organa LSV, i o čemu su raspravljali i odlučivali?), i o trošenju lovačkih para od članarine 1400 din. po lovcu.
Možda smatraju da u ovim teškim i turbulentnim vremenima lovce ne treba opterećivati informacijama šta i kako se radi? Nema reči o početku nove sezone i lovnom turizmu, ni slovca o eventualnim trofejima odstreljenim u vojvodjanskim lovištima? Kako se barata markicama za divljač? Naravno, ne objavljuje se šta radi VL i kakve ugovore nudi novoformiranim LU po Vojvodini, vezano za gazdovanje lovištem. Lane su baš bili ponosni da je preko VL odstreljeno preko stotinu srndaća, a ove godine izgleda da je u prvom planu pozicioniranje VL (i ljudi iz VL) kao glavnog aktera vezano za poslove upravnika lovišta, izgleda da je sladja para od toga nego od lovnog turizma.
Ni slovca o tome, da li će ta LU biti primljena u LSV, ili su članovi LSV po nekom automatizmu? O odnosima sa LSS, i problemima vezanim za prekid godišnje skupštine LSS, ništa. Kakav je stav LSV prema tom pitanju? Kakav je stav prema aktuelnom rukovodstvu LSS, i prema (po mom mišljenju) praktičnom rasulu u LSS? Da li je LSV sproveo svoju odluku, da uplati 200 din. po lovcu, za LSS? Kako teku pripreme za proslavu godišnjice LSV, za čega je fin. planom predvidjen trošak od 900 000 dinara, ako se ne varam? Kako teče naplata članarine od LU, da li tu ima nekih problema? Da li se po LU registruje odliv članstva, obzirom na značajno uvećane troškove poslovanja LU i povećane članarine? Čujem da po Vojvodini ima poprilično gundjanja lovaca - prvu ratu ljudi još kako-tako platiše, a šta ćemo dalje? Kako da LU izguraju godinu, a da visokom članarinom ne rasteraju lovce? Šta bi, sa onim markicama za članske karte LSV? Kako će se organizovati polaganje lovačkih ispita, imajući u vidu da je izašao novi pravilnik? Bitno da je LSV primljen u CIC, za ostalo ćemo lako, jelte... Ima još puno nepoznanica, jedna je i pitanje kako se formiraju stručne i 'stručne' službe po LU, sa kakvim kadrovima...
Čisto sumnjam, da će odgovore na neka od ovih (i još dosta drugih) pitanja, dati novo glasilo LSV! Da su hteli to da objave, mogli su odavno, preko svog sajta.
A posle će u godišnjem izveštaju pisati kako je ostvarena javnost rada preko glasila i preko sajta. Forma zadovoljena, a suština?
Lalo otkud ti to da bi trebalo da odgovore na sva ova pitanja. Ma jok, što bi se oni mučili mučenici.
A možda ipak Lalo to objave u svome glasilu na jedno 1234 strane. Ti si sa ovim pitanjima njima stvorio osnova da imaju materijala da svakih 15 dana izdaju časopis na 100 strana.
Zahebali bi i Oscara.
Lalo neka izdaju, pa ćemo lepo opet malo da komentarišemo...taman nam je ponestalo materijala!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Lala kaže:
Kako sam nezvanično saznao, izgleda da je konačno pripremljen prvi broj glasila LSV; taman za jun mesec da izadje.
Sadržaj me živo zanima.
Ako bude informativan u meri u kojoj je i sajt LSV informativan, džaba ga bilo!
Stvarno, na njihovom sajtu tuga od informacija - nekoliko puta info o deljenju lovnih karata, i to je to. I sada poslednja info, o stručnom seminaru koji prave u BGD sa LSS (zanimljiv je sastav organzacionog odbora, počasnog i naučnog odbora).
Lovci po LU garant gore od želje da saznaju to! Ni slučajno da ih zanima nešto drugo, aktuelno iz rada LSV i VL, o nekim drugim dogadjajima 'prizemnije' vrste, koji direktno dotiču lovce na terenu. O tome nema ništa - a i što bi o tome pisali, pa da samo daju materijal za komentarisanje!
Kakav kvalitet sajt - takva i posećenost. A mi se kao radovali, što su napravili taj sajt, sad kad krene javnost rada... Ćorak!
-Možda u LSV misle da lovce ne zanima šta se dešava na sednicama UO ili nekog drugog tela LSV (da li su ikad objavili kada je sednica nekog organa LSV, i o čemu su raspravljali i odlučivali?), i o trošenju lovačkih para od članarine 1400 din. po lovcu!?
-Možda smatraju da u ovim teškim i turbulentnim vremenima lovce ne treba opterećivati informacijama šta i kako se radi?
-Nema reči o početku nove sezone i lovnom turizmu, ni slovca o eventualnim trofejima odstreljenim u vojvodjanskim lovištima!?[/b]
- Kako se barata markicama za divljač!?
-Naravno, ne objavljuje se šta radi VL i kakve ugovore nudi novoformiranim LU po Vojvodini, vezano za gazdovanje lovištem. Lane su baš bili ponosni da je preko VL odstreljeno preko stotinu srndaća, a ove godine izgleda da je u prvom planu pozicioniranje VL (i ljudi iz VL) kao glavnog aktera vezano za poslove upravnika lovišta, izgleda da je sladja para od toga nego od lovnog turizma!?
-Ni slovca o tome, da li će ta LU biti primljena u LSV, ili su članovi LSV po nekom automatizmu? O odnosima sa LSS, i problemima vezanim za prekid godišnje skupštine LSS, ništa!?
-Kakav je stav LSV prema tom pitanju!?
-Kakav je stav prema aktuelnom rukovodstvu LSS, i prema (po mom mišljenju) praktičnom rasulu u LSS!?
-Da li je LSV sproveo svoju odluku, da uplati 200 din. po lovcu, za LSS!?
-Kako teku pripreme za proslavu godišnjice LSV, za čega je fin. planom predvidjen trošak od 900 000 dinara, ako se ne varam!?
-Kako teče naplata članarine od LU, da li tu ima nekih problema!?
-Da li se po LU registruje odliv članstva, obzirom na značajno uvećane troškove poslovanja LU i povećane članarine? Čujem da po Vojvodini ima poprilično gundjanja lovaca - prvu ratu ljudi još kako-tako platiše, a šta ćemo dalje? Kako da LU izguraju godinu, a da visokom članarinom ne rasteraju lovce!?
-Šta bi, sa onim markicama za članske karte LSV!?
-Kako će se organizovati polaganje lovačkih ispita, imajući u vidu da je izašao novi pravilnik!? Bitno da je LSV primljen u CIC, za ostalo ćemo lako, jelte...??
-Ima još puno nepoznanica, jedna je i pitanje kako se formiraju stručne i 'stručne' službe po LU, sa kakvim kadrovima...????
Čisto sumnjam, da će odgovore na neka od ovih (i još dosta drugih) pitanja, dati novo glasilo LSV! Da su hteli to da objave, mogli su odavno, preko svog sajta.
A posle će u godišnjem izveštaju pisati kako je ostvarena javnost rada preko glasila i preko sajta. Forma zadovoljena, a suština?
Pitanja osnovana i legitimna.
Ukoliko Lala, odnosno svi mi do 31. avgusta dobijemo odgovore na 50% napred postavljenih pitanja, OBAVEZUJEM SE da ću biti domaćin (o svom tošku) vikend druženja, za sve zainteresovane članove ovog foruma u lovištu "Lužnica"(sa malo lova a više "razgovora") , nad kojim još uvek legalno i legitimno gazduje LU iz Vlasotinca (bez obzira na sve direktne ili indirektne "pretnje" pojedinih čelnika LSS).
Ponuda ne važi za "profesionalce" a naročito za VOLONTERE iz viših lovačkih asocijacija.
Milan Pažin kaže:
- Visina članskog doprinosa za Lovački Savez Srbije od 200,00 dinara utvrđena je i prihvaćena od strane svih regiona u Srbiji, koji bi, za razliku od prethodnog perioda u istom iznosu plaćali svi lovci u Srbiji, ali samo za finansiranje zajedničkih poslova utvrđenih Zakonom o divljači i lovstvu za čije je obavljanje potrebno maksimalno tri radnika u stručnoj službi ovog Saveza.
- Za članski dopirnos Lovačkog Saveza Srbije planirana su sredstva u iznosu od 3.600.000,00 dinara.
Ovo je bio deo uvodnog izlaganja na prethodnoj Skupštini LSV na kojoj je kasnije i usvojena članarina od 1400 dinara.
Lovci su svojim LU uredno izvršili plaćanje članskog doprinose, a LU su naplaćena sredstva prebacila LSV-u (čast izuzecima), ali kako čujem LSV nije LSS-u prebacio mojih 200 dinara, i po 200 dinara za svih ostalih oko 18000 lovaca.
Zašto?
Ako postoji bilo koji odgovor na ovo pitanje, odmah se postavljaju sledeća :
ZAŠTO NAM NISTE VRATILI NAŠIH 200 DINARA???
KO VAM JE DAO PRAVO DA NAŠIH 200 DINARA NE POTROŠITE ZA NAMENU ZA KOJU SMO VAM IH DALI?
Da li je to utaja ili pronevera?
IVICE SPREMAJ 2 MARICE!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?