Verovatno je polaganje o bezbednoj upotrebi vatrenog oruzija polozio u nekoj kafani uz 2 crvene!Papan drzato napunjenu pusku na trpezarijskom stolu!!! Zakon je pusku u futrolu od kuce do lovista i obrnuto od lovista do kuce i to za prelamace one kratke da puska mora biti rasklopljena,a imao sam priliku da gledam kako lik nosu PA pun i kuci ga neprazni nego samo jedan metak popreko ubaci u zatvarac i tako cele lovne sezone!I kad se desi nesto ovako onda su svi drugi krivi,a posle "j... nema kajanja"nego pamet u glavu sa oruzijem se samo jednom gresi!
LOVAČKO DRUŠTVO U SIRIGU
21214 SIRIG Ul.Novosadska br.38
Email :
Tel /faks : 021/ 849743
PIB 101455386
Mat.br. 08096643
TR 340-25871-14
Broj : 15
Datum: 04.08.2015. godine
Dnevne novine "BLIC"
11 000 Beograd
Ul. Žorža Klemensoa 19
n/r Direktora
Redakcija
Predmet : ODGOVOR NA INFORMACIJU –
ISPRAVKA INFORMACIJE
Povodom objavljenog članka u Vašoj novini od 02.08.2015. godine na strani 4. pod naslovom „LOVOČUVAR DOZVOLIO POKOLJ ZAŠTIĆENIH PTICA „ , Upravni odbor „Lovačkog društva u Sirigu „ je održao sastanak dana 04.08.2015. godine i doneo odluku da se u cilju objektivnog i istinitog informisanja javnosti , a radi zaštite ugleda lovačkog društva i njegovog lovočuvara zahteva objavljivanje sledećeg odgovora na informaciju na osnovu odredbi člana 83. Zakona o javnom informisanju i medijima (Sl glasnik RS br.83/2014 i 58/2015 ) :
Lovačko drušrvo u Sirigu godinama uspešno organizuje lov na prepelice u svom lovištu o čemu govore mnogobrojne pohvale domaćih i stranih gostiju. Sam lov na prepelice se organizuje i odvija na zakonom uređen način i do sada nije zabeležen nijedan incident ili nezgoda. Poštujući odredbe Zakona o divljači i lovstvu kao i ostale propise iz te oblasti strogo smo zabranili upotrebu elektronskih vabilica u lovu na prepelice i naložili lovočuvaru koji je naš stalno uposlen radnik da uklanja iz lovišta te naprave i da o tome obaveštava Upravni odbor društva.
Dana 01.08.2015 godine kada je počela lovna sezona organizovali smo lov na prepelice i tom prilikom je od strane ovlašćenog lovnog inspektora izvršen inspekciski nadzor po kome je tog dana odstreljeno svega 10 komada prepelica. Prema tome nisu tačni navodi u Vašem članku da se radi o nezakonitom lovu i da je izvršen pokolj nedužnih ptica.
Što se tiče nezakonite upotrebe vabilica potrebno je da nam pružite validne materijalne dokaze o tome da ih članovi našeg društva postavljaju ili da javno objavite da to nije istina.
Ovakvim načinom izveštavanja narušili ste ugled „Lovačkog društva u Sirigu“ i njegovog lovočuvara i ovom priliko Vas obaveštavamo da ćemo shodno članu 112. Zakona o javnom informisanju i medijima preduzeti sve mere kako bi zaštitili svoje interese.
PRILOG :Zapisnik o inspekcijskom nadzoru
U Sirigu, 07.08.2015. godine
Upravni odbor „Lovačkog društva u Sirigu“
Sekretar Danilo Bijelić
Pa ćemo videti šta će dalje biti.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
DakiNS kaže:
Dobro jutro Lovački savezi ! Podne je davno prošlo.
Nisu savezi nego jadan,pardon,jedan od njih-onaj krovni.Ovaj nas tavanski se jos ne izjasnjava po ovom pitanju,valjda su iz komisije za ne-informisanje,jos uvek svi na godisnjem odmoru(red je posle takvog posla da odmore malo ljudi).Njihovo cemo saopstenje,sudeci po pravovremenim informacijama objavljenim u poslednjem broju glasnika,procitati negde krajem godine
Ako ovakvo informisanje nije zasluzilo povecanje sa 300 na 400 kinti po lovcu,ja ne znam sta jeste
Bruka i sramota gospodo lovni neradnici
ono kad u trpezariji na stolu držiš punu pušku neko vreme...
Budala napravi sranje a onda mu je krivo oružje. Niti se puška sama napunila niti je sama opalila. I sada taj paćenik tvrdi da oružje ne treba nikome. Odličan materijal za protivnike oružja, lova i lovaca. Za neke ljude jednostavno nije oružje. Jer ne znaju da ga koriste. A svi oni imaju i mozak, ali na žalost ni njega ne znaju da koriste.
Poštovani Lovci!
Bravo za lovce iz Siriga, koji su prvi od lovaca JAVNO zatražili da se Netačne vesti o lovu na prepelice, demantuju u glasilu koje je te vesti plasiralo u javnost, još jednom BRAVO ZA LOVCE SIRIGA.
Ali ne mogu da se ne zapitam: Jesuli lovci Siriga članovi nekog LU, nekog SAVEZA koji ima "KOMISIJU ZA INFORMISANJE" koja se JOŠ nije oglasila. Taj SAVEZ ima predsednika , podpredsednika i "VELIKOG SEKRETARA" koji se pravi da je GLUV, NEM, i ne pokuša da pomogne lovcima SIRIGA koji su "OBLAĆENI" od tačno znamo koga. Da se javnosti saopšti istina o tom lovu koja postoji u dokumentima, i da se stane iza lovaca koji žele da love po zakonu koji trenutno reguliše lov, a da ne budu prozivani u sredstvima informisanja i prozivani kao KRIVOLOVCI. Ako predstavnici LSV smatraju da je članarina mala, neka podignu za sledeću godinu na 2000 dinara ali neka rade nešto na ZAŠTITI LOVACA I LOVA. Neka se oglase u sredsvima informisanja sa svojim stavovima da običan lovac VIDI zašto postoji SAVEZ i čemu članstvo u tom savezu ako svaka NVO može da obmanjuje javnost sa lažima i da na to niko ne reaguje. Sada pljuju po lovcima sutra će po Vama, draga gospodo, VREME JE DA SE PROBUDITE I DA OPRAVDATE VAŠE POSTOJANJE I IZBOR U ORGANE LSV. SUTRA ČE BITI KASNO; LOVSTVA NEĆE BITI. DOBAR POGLED.
Ljudi, evo vam malo da uživate u izjavama i stavovima čuvenog Milana Ružića, predsednika Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije iznete u emisiji TV Vojvodine 05.08.2015. Za iznošenje svojih stavova u javnosti ovaj čovek je dobio skoro 10 minuta na nacionalnoj frekvenciji - a gde su predstavnici lovaca, predsednici saceza, sekretari, stručne službe, privredna društva koja su savezi osnovali, gde su da argumetnima pobiju gomilu izgovorenih reči bez pokrića?
Ovaj čovek je zaista uporan u svojim tvrdnjama nepotkrepljenim dokazima, koji ide dotle da čak iznese poredjenje da je šverc ptica isto kao šverc droge, i slične gluposti... Čovek ima svoju priču, logoreičan je, ima viška reči, ali podataka i dokaza NEMA!!! Nigde ni traga relevatnim zvaničnim podacima, nigde ni od korova dokaza, nego samo priča, priča, priča... O načinu finansiranja niko da ga pita...
Лепо је рекла кампања на интернету јер живот за такве као они и не постоји ван интернета. Ок, можда паре добијају соларно ;)
Подржало петицијом преко 200 000 људи у Србији?! Ма важи ;)
Od njega bi naša perjanica lovstva imala šta da nauči ( za laganje su odavno stručnjaci), Gebelsova metoda će na kraju dati rezultate. Ponavljaj izmišljotinu 1000 puta i ona će postati istina.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Jaoooj pazi kad sam znao da ce nesto ovako sitno i nebitno da bude ali zato pomor preko cele strane razvucen mada ko nas sami smo krivi i treba da nas u kad neznamo da izadjemo pred skupstinu i da napravimo jedan miran protest ko ljudi,a ne cekamo da se neko drugi zauzme za nas i nasa prava!
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?