Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
MMilos
 Kreten!
Imao je sreće, srećom...

tomo vrbas
 Verovatno je polaganje o bezbednoj upotrebi vatrenog oruzija polozio u nekoj kafani uz 2 crvene!Papan drzato napunjenu pusku na trpezarijskom stolu!!! Zakon je pusku u futrolu od kuce do lovista i obrnuto od lovista do kuce i to za prelamace one kratke da puska mora biti rasklopljena,a imao sam priliku da gledam kako lik nosu PA pun i kuci ga neprazni nego samo jedan metak popreko ubaci u zatvarac i tako cele lovne sezone!I kad se desi nesto ovako onda su svi drugi krivi,a posle "j... nema kajanja"nego pamet u glavu sa oruzijem se samo jednom gresi!

nidzamotocross
 Na ovu vest:

http://www.blic.r...enih-ptica

Ide ovo:

LOVAČKO DRUŠTVO U SIRIGU
21214 SIRIG Ul.Novosadska br.38
Email :
Tel /faks : 021/ 849743

PIB 101455386
Mat.br. 08096643
TR 340-25871-14

Broj : 15
Datum: 04.08.2015. godine

Dnevne novine "BLIC"
11 000 Beograd
Ul. Žorža Klemensoa 19
n/r Direktora
Redakcija

Predmet : ODGOVOR NA INFORMACIJU –
ISPRAVKA INFORMACIJE

Povodom objavljenog članka u Vašoj novini od 02.08.2015. godine na strani 4. pod naslovom „LOVOČUVAR DOZVOLIO POKOLJ ZAŠTIĆENIH PTICA „ , Upravni odbor „Lovačkog društva u Sirigu „ je održao sastanak dana 04.08.2015. godine i doneo odluku da se u cilju objektivnog i istinitog informisanja javnosti , a radi zaštite ugleda lovačkog društva i njegovog lovočuvara zahteva objavljivanje sledećeg odgovora na informaciju na osnovu odredbi člana 83. Zakona o javnom informisanju i medijima (Sl glasnik RS br.83/2014 i 58/2015 ) :

Lovačko drušrvo u Sirigu godinama uspešno organizuje lov na prepelice u svom lovištu o čemu govore mnogobrojne pohvale domaćih i stranih gostiju. Sam lov na prepelice se organizuje i odvija na zakonom uređen način i do sada nije zabeležen nijedan incident ili nezgoda. Poštujući odredbe Zakona o divljači i lovstvu kao i ostale propise iz te oblasti strogo smo zabranili upotrebu elektronskih vabilica u lovu na prepelice i naložili lovočuvaru koji je naš stalno uposlen radnik da uklanja iz lovišta te naprave i da o tome obaveštava Upravni odbor društva.
Dana 01.08.2015 godine kada je počela lovna sezona organizovali smo lov na prepelice i tom prilikom je od strane ovlašćenog lovnog inspektora izvršen inspekciski nadzor po kome je tog dana odstreljeno svega 10 komada prepelica. Prema tome nisu tačni navodi u Vašem članku da se radi o nezakonitom lovu i da je izvršen pokolj nedužnih ptica.
Što se tiče nezakonite upotrebe vabilica potrebno je da nam pružite validne materijalne dokaze o tome da ih članovi našeg društva postavljaju ili da javno objavite da to nije istina.
Ovakvim načinom izveštavanja narušili ste ugled „Lovačkog društva u Sirigu“ i njegovog lovočuvara i ovom priliko Vas obaveštavamo da ćemo shodno članu 112. Zakona o javnom informisanju i medijima preduzeti sve mere kako bi zaštitili svoje interese.

PRILOG :Zapisnik o inspekcijskom nadzoru

U Sirigu, 07.08.2015. godine
Upravni odbor „Lovačkog društva u Sirigu“
Sekretar Danilo Bijelić

Pa ćemo videti šta će dalje biti.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

MMilos
 Hvala Bogu da se neko setio.
Još kad bi i drugi sledili ovaj primer...

AcaNik
 Неко се пробудио?
http://www.lovack...agande.htm

DakiNS
 Dobro jutro Lovački savezi ! Podne je davno prošlo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75
 Bravo za LD Sirig....i pohvale za reakciju LSS (bolje ikad nego nikad).....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Čitam ja ovo što su moji prijatelji iz LU 'Sirig' sastavili, i čitam ovo što je objavio LSS, pa mi samo jedna stvar pada na pamet:

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mrwa22250

DakiNS kaže:
Dobro jutro Lovački savezi ! Podne je davno prošlo.

Nisu savezi nego jadan,pardon,jedan od njih-onaj krovni.Ovaj nas tavanski se jos ne izjasnjava po ovom pitanju,valjda su iz komisije za ne-informisanje,jos uvek svi na godisnjem odmoru(red je posle takvog posla da odmore malo ljudi).Njihovo cemo saopstenje,sudeci po pravovremenim informacijama objavljenim u poslednjem broju glasnika,procitati negde krajem godineSad
Ako ovakvo informisanje nije zasluzilo povecanje sa 300 na 400 kinti po lovcu,ja ne znam sta jesteGlavu o zid
Bruka i sramota gospodo lovni neradniciSad
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Podunavac
 Odobreno
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

dzudzubajac kaže:
http://www.blic.r...ku-u-glavu

ono kad u trpezariji na stolu držiš punu pušku neko vreme...

Budala napravi sranje a onda mu je krivo oružje. Niti se puška sama napunila niti je sama opalila. I sada taj paćenik tvrdi da oružje ne treba nikome. Odličan materijal za protivnike oružja, lova i lovaca. Za neke ljude jednostavno nije oružje. Jer ne znaju da ga koriste. A svi oni imaju i mozak, ali na žalost ni njega ne znaju da koriste.SadBesan
Tri prsta 2Kolce

Bacvanin55
 Poštovani Lovci!
Bravo za lovce iz Siriga, koji su prvi od lovaca JAVNO zatražili da se Netačne vesti o lovu na prepelice, demantuju u glasilu koje je te vesti plasiralo u javnost, još jednom BRAVO ZA LOVCE SIRIGA.
Ali ne mogu da se ne zapitam: Jesuli lovci Siriga članovi nekog LU, nekog SAVEZA koji ima "KOMISIJU ZA INFORMISANJE" koja se JOŠ nije oglasila. Taj SAVEZ ima predsednika , podpredsednika i "VELIKOG SEKRETARA" koji se pravi da je GLUV, NEM, i ne pokuša da pomogne lovcima SIRIGA koji su "OBLAĆENI" od tačno znamo koga. Da se javnosti saopšti istina o tom lovu koja postoji u dokumentima, i da se stane iza lovaca koji žele da love po zakonu koji trenutno reguliše lov, a da ne budu prozivani u sredstvima informisanja i prozivani kao KRIVOLOVCI. Ako predstavnici LSV smatraju da je članarina mala, neka podignu za sledeću godinu na 2000 dinara ali neka rade nešto na ZAŠTITI LOVACA I LOVA. Neka se oglase u sredsvima informisanja sa svojim stavovima da običan lovac VIDI zašto postoji SAVEZ i čemu članstvo u tom savezu ako svaka NVO može da obmanjuje javnost sa lažima i da na to niko ne reaguje. Sada pljuju po lovcima sutra će po Vama, draga gospodo, VREME JE DA SE PROBUDITE I DA OPRAVDATE VAŠE POSTOJANJE I IZBOR U ORGANE LSV. SUTRA ČE BITI KASNO; LOVSTVA NEĆE BITI. DOBAR POGLED.

Lala
 Ljudi, evo vam malo da uživate u izjavama i stavovima čuvenog Milana Ružića, predsednika Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije iznete u emisiji TV Vojvodine 05.08.2015. Za iznošenje svojih stavova u javnosti ovaj čovek je dobio skoro 10 minuta na nacionalnoj frekvenciji - a gde su predstavnici lovaca, predsednici saceza, sekretari, stručne službe, privredna društva koja su savezi osnovali, gde su da argumetnima pobiju gomilu izgovorenih reči bez pokrića?

Ovaj čovek je zaista uporan u svojim tvrdnjama nepotkrepljenim dokazima, koji ide dotle da čak iznese poredjenje da je šverc ptica isto kao šverc droge, i slične gluposti... Čovek ima svoju priču, logoreičan je, ima viška reči, ali podataka i dokaza NEMA!!! Nigde ni traga relevatnim zvaničnim podacima, nigde ni od korova dokaza, nego samo priča, priča, priča... O načinu finansiranja niko da ga pita...

Uostalom, pogledajte sami ovaj snimak:

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

AcaNik
 Лепо је рекла кампања на интернету јер живот за такве као они и не постоји ван интернета. Ок, можда паре добијају соларно ;)
Подржало петицијом преко 200 000 људи у Србији?! Ма важи ;)

DakiNS
 Od njega bi naša perjanica lovstva imala šta da nauči ( za laganje su odavno stručnjaci), Gebelsova metoda će na kraju dati rezultate. Ponavljaj izmišljotinu 1000 puta i ona će postati istina.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

dzudzubajac
 http://www.blic.r...ega-u-lovu
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

dzudzubajac
 http://evrsac.rs/.../item/7045

"Ugašen požar, izgorelo 200 hektara šume kod Markovca"

Hvala za informacije, kolega!
Srbijalov Admin Tim

Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

mb-bb
 http://www.rtv.rs...30068.html
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

nidzamotocross
 Evo kolege kako izgleda članak u Blicu povodom već svima poznatog slučaja. Ovo je SRAMOTA!

www.dodaj.rs/f/E/cD/1WX9p6BP/119140051020733147062884.jpg
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

tomo vrbas
 Jaoooj pazi kad sam znao da ce nesto ovako sitno i nebitno da bude ali zato pomor preko cele strane razvucen mada ko nas Cenzurisano sami smo krivi i treba da nas Cenzurisanou kad neznamo da izadjemo pred skupstinu i da napravimo jedan miran protest ko ljudi,a ne cekamo da se neko drugi zauzme za nas i nasa prava!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,138,822 posete www.srbijalov.com