Da je to izaslo u nekim pravim novinama, pa i da coveku bude neprijatno, ali sve dok su ovakvi smece-tabloidi poput Kurira protiv lovaca, to samo znaci da su lovci na pravom putu!
neca90 kaže:
Da je to izaslo u nekim pravim novinama, pa i da coveku bude neprijatno, ali sve dok su ovakvi smece-tabloidi poput Kurira protiv lovaca, to samo znaci da su lovci na pravom putu!
kolega, jako puno ljudi čita to smeće od novina i veruje im
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Чини ми се да је та водитељка добила оштету и то повелику због тога.
Најбољи је пример Спилберга колико је то ретардирана и поводљива групација ''бораца за животиње''.
Баш ме занима колико се плаћају овакви чланци?
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
НА СВИРАЛИ ВЛАДЕ ЗА ЛОВСТВО НЕ ПОСТОЈИ РУПА
Ловиста још нису установљена, проблеми се не решавају, а ресорни министри и даље
седе у фотељама
Закон о дивљачи и ловству је донет почетком 2010. године. Ступио је на снагу
02.04.2010. године, међу-тим поједине његове одредбе нису спроведене у складу са
законом, а поједине нису спроведене до данас. Једна од њих је и: „Акте о
установљавању ловишта донеће министар, односно старешина надлежног покрајинског органа у року од годину дана од дана установљења ловног подручја.“
Ловна подручја су установљена 2011. године - два пута за 10 месеци ! Влада је ловна подручја установила не поштујући прописане критеријуме, определења науке и струке.
Између осталог границу ловног подручја немогуће је одредити у делу, где она пиде
границом шумског подручја, јер границе шумских подручја нису установљене (не
постоје).
Неспроводљивост или тешку спроводљивост појединих одредаба Закона и аката донетих на основу закона илуструје и ангажовање појединаца из ресорног Министарства, који се на састанцима са корисницима ловишта поред написаних инструкција здушно трудили, да „едукују“ присутне, како да превазиђу пропусте и тешкоће изазване лошим определењима, и притом сз себи дозволили, да усмено померају чак и рокове утврђене Законом.
Стратегија развоја ловства Србије још није донета.
Уредбом Владе о установљавању ловних подручја на територији Републике Србије („Службени гласник РС“, број 91/11 од 07.12.2011) установљено је 32 (43 по
претходној Уредби од фебрара 2011.год.) ловна подручја и поред свих нелогичности,
нестручности и непознавања материје у ловству Србије приказаних у овим Уредбама, РЕСОРНО МИНИСТАРСТВО је марта 2012. године расписало Конкурс за израду програма развоја ловних подручја (објављен на сајту министарства), али у то време код регистрованих правних лица за израду планских докумената, још није било стручњак а са лиценцом за израду планских докумената у ловству, да обави овај посао !
Јужно од Саве и Дунава до данас није установљено ни једно ловиште у складу са Законом, а у Војводини је установљавање и давање ловишта на газдовање завршено -није ли то за више од чуђења не само ловаца, већ и грађана државе Србије ? а посебно што министар надлежан за ловство није одредио основицу за обрачун гаранције, које мора дати корисник ловишта приликјом пријаве на конкурс. Старешина надлежног покрајинског органа Војводине је установио ловишта и дао их на газдовање, међутим ресорни министар до данас није установио ни једно ловиште јужно од Саве и Дунава.
Овакво стање, посебно када се у обзир узму и поједина небулозна решења у
подзаконским актима изазива праве конфузије и низ тешкоћа корисницима ловишта.
Такође, Законом о дивљачи и ловству уведене су две врсте ловних карата, годишља и месечна. Ловну карту штампа и издаје Министарство, а дистрибуцију врше правна лица у оквиру поверених послове у области ловства. Логично је, да је месечна ловна карта намењена ловцима туристима (сада плаћају годишњу), али то закон не прецизира, па корисници ловишта, а нарочито ловачка удружења због тога већ сада имају тешкоћа, посебно она чији је већи број чланова на привременом раду ван Србије. Одређена је накнада за годишњу, али не и месечну ловну карту. За Lовну карту ловац плаћа 1.000 динара + трошкови поште-банке, а овлашчени
дистрибутер и накнаду за трансфер новца на рачун министарства.
Правиулник о ловачком испиту:
- Члан 5
Ловачки испит полаже се у просторијама ловачког савеза или код правног лица које обезбеди:
1) предаваче са одговарајућом лиценцом за обављање одређених послова у ловству, у складу са законом којим се уређује ловство*;
2) одговарајући простор, опрему и наставна средства за проверу теоријске и практичне обучености, који чине ловиште, стрелиште, кинолошке манифестације, ловачки трофеји, прибор за оцењивање трофеја, ловачко оружје и муниција, пројектор, видео бим, литература и сл.
- Члан 6
Кандидат који се пријављује за полагање ловачког испита подноси захтев за полагање ловачког испита ловачком савезу, уз који прилаже доказ да је обучено да рукује ловачким оружјем, који се издаје у складу са прописима о оружју и муницији**.
Ловачки савез утврђује место и датум одржавања ловачког испита, као и списак кандидата, о чему обавештава кандидате најкасније 30 дана пре датума полагања ловачког испита.
О месту и датуму полагања ловачког испита ловачки савез обавештава надлежног ловног инспектора најкасније осам дана пре датума одржавања ловачког испита.
Овакво стање са припремом и полагањем испита у правној држжави имало би за последицу: НИШТАВОСТ положеног испита.
*= Правилник је донет у складу са законом !
** = не и доказ за је завршио обуку прописану чланом 3 овог правилника.
Затим, Закон о дивљачи и ловству, Закон о ветеринарству и Закон о сточарству су
дефинисали фарму за гајење дивљачи, а министар надлежан за послове ловства је на предлог три управе тог министарства донео подзаконска акта „у складу са тим
законима“, тако да се фарма дивљачи у Србији не може регистровати.
Указиванња на штетност оваквог стања, обзиром да Србија има изванредне услове за гајење дивљачи у фармама нису уважена и поред интереса наших грађана, нарочито повратникаса привременог рада у иностранству за ову делатност (развој
брдско-планинских подручја). Многе државе у Европи, па и ван ње обезбеђују знатне приходе од гајења дивљачи и фармама и упосленост својих грађана(сталну или допунску).
Ово су сегменти односа државног органа надлежног за ловство, који показују зашто је ловство Србије доведено на ниске гране и по доношењу Закона о дивљачи и ловству усклеђеног са прописима и опредељењима ЕУ(тако бар напишаше његови писци).
Ресорни министри за ловство, колико год их је било по доношењу и ступању на снагу Закона о дивљачи и ловству нису обавили и не обављају веома важне обавезе утврђене тим законом. Сви су седели и даље седе у својим фотељама, а поштено би било да их Влада разрешила дужности, када бећ нису или не осећају обавезу да поднесу оставку.
ДОБАР ПОГЛЕД !
Jeremija kaže:
Neverovatno dokle idu ljudske gluposti. Još je neverovatnije koliko diploma završenog fakulteta, pa makar on bio i Pravni, ne daje garanciju za elementarna znanja iz računa ili matematike ako vam je draže. Hajde da recimo prihvatim da sam za jučerašnju ostavku gospodina Jovića ja kriv jer koliko vidim iz upisa izvesnog gospodina Lale pa i tog Sremca 75 uz naravno podršku nekoliko istomišljenika i vernih pratilaca za sve nedaće koje su ih juče zadesile ovu grupicu krivicu snosi Lorist odnosno Jeremija.
Zaista nisam znao da su tom liku Lali nudili informisanje u LSV pa ni to da se čovek već odvažio i tražio ponude za štampu. Na osnovu čega, čijeg zahteva, koje odluke organa Saveza da baš on traži ne znam ali sad vidim da forumu Srbijalov da gospodin Sremac75 iznosi čak i fotku jedne takve ponude za štampu glasila. Iz ponude čak vidim da ponuda nije ni upućena Savezu nego Srbijalovu.
Dalje, gledam ponudu koju je Sremac 75 ovako najavio: "Сметало му је што смо на форуму писали о томе да у комисији седе два човека блиска Јеремији и доносе одлуку о томе да Јеремија штампа гласило.
Сметало му је што сам му доставио понуду Дневника за издавање часописа
Дневник је понудио 12 бројева са доставом на адресе ЛУ по цени од око 250 динара по ловцу.
Комисија се ипак определила за Јеремију који ће издати 5 бројева по цени од 300 динара по ловцу.
Ове понуде се не могу мерити ни по цени, ни по ефикасности информисања"
Ne ulazeći u problem ko je dao ovakvu ponudu(odeljenje Dnevnika za oglase i prodaju novina koje se inače ne bavi davanjem ponuda) odmah upada u oči neznanje onoga koji je tražio ponudu. Vojvođanski lovački glasnik izlazi na 32+4 strana a ne na 16 kolornih strana. Drugo u ponudi jasno piše da će se tih 16 strana štampati na novinskom papiru. Koji papir, kakav papir. Očito ni to oni koji su tražili ponudu ne znaju, novinski papir je onaj na kome izlaze dnevne novine. To nije papir na kome izlazi recimo VLG, Lovac ili Lorist a razlika u ceni između takvih papira je ogromna. Što se tiče distribucije novina, pa ni to tražilac ponude ne zna, VLG se šalje na svaku kućnu adresu svih članova Lovačkog saveza Vojvodine. Razlika u ceni slanja paketima ili pojedinačno je ogromna.
I za kraj CENA. 280.000 dinara plus PDV je 308.000,00 dinara po jednom izdanju za 13.000 odštampanih primeraka i dostavljenih u paketima na adrese 84 lovačka udruženja u Vojvodini.
I to je ta ponuda koju su tražili kolege iz Srbijalova i na osnovu koje Sremac75 izvodi nedvoslmilsen zaključak: "Дневник је понудио 12 бројева са доставом на адресе ЛУ по цени од око 250 динара по ловцу." Ako imate digitron izračunajte to je po lovcu 284 dinara za samo 16 strana novina. Ili možda bolji parametar, jedan primerak novina ovako distribuiran i obimu 16 strana košta lovca u Vojvodini 24 dinara.
A sad da vam pokažem kako izgleda kad ga radi Lorist, tek da ne bude zabune.
Prvo, Lorist je redovno svojom ponudom konkurisao na raspisani konkurs za izradu i distribuciju lista VLG a koji je objavio Lovački savez Vojvodine. Na tom konkursu sa svojom ponudom učestvovao je već pominjani Dnevnik kao i još neki ponuđači.
Elementi koji su traženi, šest izdanja u toku godine, obim 32+4 strana (ukupno 36), redakcijska izrada, štampa i distribucija lista na kućne adrese lovaca.
Na tom konkursu konkursna komisija najprihvatljivijom je ocenila našu, Loristovu, ponudu.
Redakcijska izrada i štampa iznosila je po komadu 26 dinara plus PDV odnosno 28,9 dinara po komadu za 32+4 strane ili 36 strana ukupno ili da budemo još jasniji čak 20 strana više u svakom broju nego u ponudu kojom se na Srbijalovu maše. Pri ovome VLG se štampa na papiru od 60 gr a ne na novinskom papiru.
Što se tiče distribucije novina treba reći da je cena ovakve distribucije a koju naplaćuje pošta 23 dinara po primljenom i dostavljenom primerku na kućnu adresu. Ukoliko se šalje poštom u paketima na adrese LU onda trošak slanja po jednom primerku iznosi samo 3,32 dinara.
Šta kaže dalje matematika, ako bi se sadašnje izdanje VLG a u našoj režiji i po našoj ponudi slao u paketima onda bi cena po komadu bila 28,9+3,32= 32,22 dinara a pojedinačno poštom 28,9+23=51,9 dinara . Na troškove pošte treba dodati i PDV od 10% ukoliko bi radio bilo ko drugi distribuciju sem LSV.
I da odem korak dalje u ilustraciji koliko je manipulacija gospodina Sremca75 glupa i neutemeljena.
Možda najjednostavnije mada ne i sa gledišta struke isto, ali dobro daje bar približnu sliku.
Ako je za 16 strana sa PDV i distribucijom potrebno za izradu samo jedne strane novina 308.000,00 dinara : 16 strana=19.250 dinara po strani u navodnoj ponudi Dnevnika onda ta ista matematika za ono što je Lorist radio iznosi ovako: 32,22X13.000 komada=418.860,00 dinara. Ako to podelimo sa 36 strana onda jedna strana košta 11.635,00 dinara ili za 40% manje ili jeftinije ako vam je to jednostavnije.
Zato mislim da je Sremac75 u pravu kad kaže: "Ове понуде се не могу мерити ни по цени, ни по ефикасности информисања." I ovo drugo oko efikasnosti dozvoljavam.
Eto tako stvari izgledaju. Za kraj da kažem da je Lorist uz ponudu za izradu novina dao i obavezu da napravi sajt LSV, da sajt drži na svom serveru i naravno da radi njegovo ažuriranje. Naravno gratis.
Alo intelektualac????
Pa jel ti ne vidiš razliku između 5 brojeva i 12 brojeva?
Jel ne vidiš razliku između informisanja jednom mesečno i jednom u 3 meseca ili 5-6 kako si znao??? Ma zabole me za kvalitet papira, valda je bitno šta piše u novinama!
Ili je jeftinije nabaviti papir za Lorist kada naručuješ isti takav i za Lovačke novine?
Količina obara cenu, zar ne? Šta se praviš lud?
Previše se nešto trudiš da objasniš???
To ne liči na tebe....
A o dva člana komisije bliska tebi ni reči?
"Što se više otimaš više će da te boli..."
A reklame?
Kome idu prihodi od reklama?
I šta te briga ko je ponudu tražio?
Problem i jeste što je nije tražila Komisija?
Ali u komisiji su bar dva tvoja verna druga, zar ne?
A ostali su prošle godine nudili da ti Savez plaća 400 umesto 300 dinara za novine i to za 5 brojeva umesto za 6?
Osim BB-Pepe75.
A što se tiče sajta...koliko je plaćen - toliko i vredi...to sam ti već rekao....
Ček samo da dobijem podatke za čega si dobio pare iz Fonda, a kako si ih potrošio.....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Evo, ako još nekoga zanima opis plašilice.
Plašilice za divljač-to su jednostavne sprave koje se postavljaju na kombajne i kosačice ili na traktore za vuču. On zvukom i mehaničkim češljanjem dela terena koji će se u narednom otkosu zahvatiti, plaše divljač, teraju ispred kose i tako spasavaju od sečenja. Najjednostavnije plašilice mogu lovci ili poljoprivrednici sami napraviti i to od motke duge 3 do 4 m, koja se horizontalno učvrsti sa prednje strane traktora ili kombajna tako da se pruža sa wegove desne strane iznad još nepokošenog dela terena. Na tu motku se, na svakih 30ak cm okači lanac koji dopire do zemlje, na koji e prethodno privezana parna konzerva. Takvim češljom se divljač uznemirava, rasteruje i spasava. Cena ovakvog uređaja je neznatna, a korist od upotrebe veoma velika.
Prepisano iz Enciklopedije lovstva I.
Do danas nisam video ni ovaj 'primitivni' model, ni neki profi.
Jeremija kaže:
Dokle seže ljudska glupost i mržnja možda će reći najbolje ovaj slučaj. Napisao sam u prethodnom postu šta i kako izgleda oko izlaska novina. Ono što me je od početka mučilo je ponuda Dnevnika koja je data skroz neprofesionalno. I evo sad sve znam. TO JE LAŽNA PONUDA.
Toliko o poštenju ljudi koji su mahali ovom ponudom. Nadam se da advokat Jović zna šta sledi posle ovoga.
Jadno, bedno i neljudski. Bolesno.
Знам, Јеремија, знам....само нисам сигуран да знаш и ти....
Ово је још само једна у низу увреда које је изрекао Јеремија Трифуновић, који је изгледа погубио конце на сам помен трошења средстава добијених из Фонда за развој ловства......
Али овај пут се неће на овом завршити....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
'Ajmo redom: pre sednice Komisije za informisanje mene je zaintrigiralo to što je poslednji broj glasila za prošlu godinu kasnio jedno 4 meseca otprilike, a nekako u isto vreme se pojavila nečija ideja da umesto 6 brojeva lovci dobiju samo 5 brojeva glasila saveza godišnje, za onih 300 dinara koje uplate za informisanje.
E onda sam ja lepo kao gradjanin i kao lovac, u želji da lovačko informisanje bude ažurnije i jefitinije, stupim u kontakt sa direktorom 'Dnevnika' zaduženim za prodaju i oglase, i postavim pitanje koliko bi koštalo štampanje glasila LSV u nekom teoretskom tiražu od 13000 primeraka, i sa isporukom na adrese LU. (Da ne bude zabune, čoveka ne poznajem, niti sam ga video ikada, pričali smo telefonom i komunicirali preko e-maila).
Direktor prodaje mi lepo odgovori, i taj e-mail sa odgovorom je Nikola Jović-Sremac dobio i odneo na sednicu Komisije za informisanje kao jednu od mogućih opcija. Na sednicu Komisije ga je poslao predsednik LSV da im pomogne, i uredno je pozvan da prisustvuje!
Dakle, ja sam nabavio informaciju koju oni iz Komisije za infomisanje LSV nisu umeli (ili nisu hteli?) da dobiju - pomogao sam im, ta ponuda je bila na stolu, trebali su samo da okrenu broj telefona ili da pošalju mail, i rešen problem. Ali NE! Nisu ni pokušali da razgovaraju sa nekim drugim osim sa njihovim ljubljenim Jeremijom... Gospoda iz Komisije za informisanje nisu hteli (ili nisu smeli?) da provere da li ima boljih ponuda od onogo što je Jeremija plasirao za glasilo LSV, i nije ih bilo briga što je i na godišnjoj Skupštini LSV informisanje (koje su vodili isti ljudi u prethodnom sazivu!) ocenjeno kao loše! Dakle nekom izgleda odgovara da sve ostane kao što je bilo!? Sajt LSV je katastrofa, toliko loš, neažuran, da ni osnovnih informacija nema na njemu (npr. Statut LSV), a o održavanju da i ne govorim - sajt je toliko loš da je novi predsednik Milovančev rekao da će ga hitno menjati! BIlo je perioda da na sajtu LSV po mesec i po dana ne bude ni jedna informacija!
Sad nastaje muka za veselog Jeremiju i za članove Komisije za informisanje (u kojoj sede dva člana redakcije Jeremijinog časopisa 'Lorist', i koji su istovremeno administratori Lorist portala!). Dakle, kako sad da objasne zašto se forsira Jeremijina ponuda za 5 brojeva na 34 strane, a ne ponuda 'Dnevnika' za 12 brojeva sa 16 strana? Svako normalan će se složiti da je mesečno izlaženje glasila daleko ažurnije u informisanju nego dvomesečno (a ponekad i višemesečno). Dalje, svako normalan će se složiti da je više informacija moguće odštampati na 12 x 16 strana = 192 strane za 250 dinara, a da je 5 x 34 strane = 170 strana za 300 dinara. Obaška što je jeftinije!!! Komisija za informisanje izgleda ne misli tako! POsebna priča je kako se deli i kome idu prihodi od reklama koje se objave u glasilu LSV?
Ali da se ja okanem ovoga, glavni problem za neizvesnog Jeremiju, koliko ja vidim, nastaje danas kada je dotični dozvolio sebi da osporava ponudu koja je objavljena u okviru e-maila upućenog meni sa službenog e-maila direktora Dnevnika. Eee tu se neizvesni Jeremija Trifunović (alias Oscar) jako zaleteo, pa je tu ponudu i taj e-mail nazvao LAŽNOM PONUDOM!!!! Evo upisa:
oscar
Administrator
Lovac veteran
Van mreže Van mreže
Odg: UO LSV prihvatio ostavku Jovića
« Odgovor #5 poslato: danas u 02:30:42 »
Dokle seže ljudska glupost i mržnja možda će reći najbolje ovaj slučaj. Napisao sam u prethodnom postu šta i kako izgleda oko izlaska novina. Ono što me je od početka mučilo je ponuda Dnevnika koja je data skroz neprofesionalno. I evo sad sve znam. TO JE LAŽNA PONUDA.
Toliko o poštenju ljudi koji su mahali ovom ponudom. Nadam se da advokat Jović zna šta sledi posle ovoga.
Nadam se ja da Jeremija kad ohladi glavu i kad pročita šta je napisao, zna šta sledi iako nije advokat?
Direktor prodaje i oglasnog odelenja novinske kuće 'Dnevnik' je, blago rečeno, 'odlepio' kad je pročitao šta je veseli Jeremy napisao, nazvavši njegov (direktorov) mail poslat sa službene e-mail adrese LAŽNOM PONUDOM, pa je lepo čovek rekao da će autoru tog upisa da sevne takva tužba da će se sve pušiti. Kažu upućeni da novinska kuća 'Dnevnik' ima vrlo sposobne advokate!
Pošto znam da će neizvesni Jeremija pročitati ovo, samo da ga obavestim da nema potrebe da briše svoj nes(p)retni upis, ja sam uradio printscreen, i sa zadovoljstvom ću svedočiti na sudu oko verodostojnosti e-maila koji sam primio od direktora Dnevnika, kao i o verodostojnosti upisa gde se taj mail naziva LAŽNOM PONUDOM.
A imam i vrlo zanimljivih dokumenata vezanih baš za Jeremiju i njegovo edukovanje lovaca, materijal je baš obiman, tako da, sorry Jeremy, ali nije ti trebalo da se kačiš sa mnom, Sremcem, Fićom, Dakijem i ostalima, da pretiš nekim tužbama (Za čega? Koga da tužiš? Mene? Sremca? Evo prepao sam se živ! ), a još manje ti treba da ti eventualno padne na pamet genijalna ideja da zivkaš nekog člana Srbijalov i da ga možda preko SMS pokušavaš nagovoriti da te kao pravnik zastupa u tužbi i da 'podelite odštetu'!!!! Ili da ti dune da možda zivkaš neke druge članove Srbijalovv portala i da im kukumavčiš da te ne diramo? Ma ne bi valjda ti to uradio?!? Ili ipak bi uradio? Pa prevazišao si sam sebe, Jeremy!!! Šta ti treba da praviš to od sebe? Da te nije možda ovo jako sunce opaučilo u glavu pa ti se zamantalo da ovakve stvari radiš?
Svako ima pravo da tuži nekog ako smatra da je oštećen, pa na sudu da dokazuje svoje optužbe. Samo mi se čini da 'pretiš praznom puškom', majstore, plašiš mečku rešetom, jer ne znaš kako sad da se vadiš iz pekmeza u koji si upao... Smešno mi dok ovo pišem, smejem se kako se Jeremy umrsio kao pile u kučine!
O poštenju ljudi možemo kad god hoćeš, neizvesni Jeremija, i gde god hoćeš. O tvom koristoljublju, i o mom volontiranju takodje. Samo da ne bude ono 'ko o čemu... baba o uštipcima'. O neljudskosti, jadu i bedi možeš da pričaš sam bez mene, tu si pretpostavljam vrlo upućen kroz praksu kao mogući expert? Ja nisam iz te priče, pa ne bih da pokušavam ono što ne znam.
I molim te, neku bolest ne pominji, ne prizivaj djavola, daleko bilo! Nego kontroliši zdravlje, Jeremija, ne uzbudjuj se suviše, 'oće pritisak da ripi od toga. Ako baš hoćeš da nastaviš i dalje da cinculiraš Srbijalov, Sremca, Dakija, Fiću, mene i sve ostale koji ovo čitaju, računaj da ćeš tek imati da šištiš itekako zbog nekih stvari. Zato opušteno, neće biti velike doze papirologije, samo pomalo, dozirano... Evo baš sad gledam, ima barem 30 listova A4 formata, pa kad malo prolistam (čuj, malo? ), onda ću probranim dokumentima sa tvojim potpisom i pečatom EDUKOVATI LOVCE kako se troše pare koje ti isti lovci uplaćuju!!! Ili ću ja, ili Sremac, ili neko treći, nema veze, bitno je da se vidi šta se radi, ko radi i kako radi, jel tako, perjanico informisanja? Naravno, dokumenti su dobijeni na potpuno zakonit način, ne sekiraj se, a ti sad dumaj o čemu se radi.
Bolje bi ti bilo da si ćutao, ovako, tražili ste, gledajte...
Gazi te vreme, Jeremija, i pregazilo te je polako, isto kao što će i mene i sve ostale pregaziti, nekog pre nekog kasnije. Jedan mudar čovek, koji više nije medju živima, mi je govorio da čovek treba da oseti i zna kada treba da kaže 'dosta je bilo', i da se skloni. Nadam se da ću ja taj momenat umeti da procenim, a za tebe (i još po neke oko tebe) nisam siguran - ne znaš ti kad je dosta.
Jeremija kaže:
Знам, Јеремија, знам....само нисам сигуран да знаш и ти....
Ово је још само једна у низу увреда које је изрекао Јеремија Трифуновић, који је изгледа погубио конце на сам помен трошења средстава добијених из Фонда за развој ловства......
Али овај пут се неће на овом завршити....
Да ли је ПОНУДА ЗАИСТА ЛАЖНА, или си обмануо јавност, и оклеветао и увредио оне који су "махали понудом"????
Колико још о мом поштењу имаш да кажеш или си све рекао?
Јеремија, чије је понашање јадно, бедно, нељудско, болесно?
Видим да си схватио шта сада следи!!!
Hahahahahahaha.... Ovaj je stvrano obrisao onaj upis gde punudu Dnevnika naziva lažnom!!! Neko mu je kanda šapnuo šta ga čeka, pa je brže-bolje brisao! Pljuvao pa lizao!!! Šampion informisanja, istinitosti i objektivnosti došao u situaciju da mora da briše sam sebe!?!
SJAJNO!!!!
Posle (ne)prospavane noći izgleda je čika Jeremija ukapirao da se debelo zaleteo, i da mu je izletelo dosta toga što nikako nije smelo da mu izleti. Pa se valjda posle konsultacija opredelio da poliže ono što je pljunuo, i da sam sebi skače u stomak.
Džaba si brisao, Jeremija, džaba, lepo sam napisao da sam uradio screenshoot tvojih upisa. Kad dodjem sa posla danas popodne ću postaviti taj screenshoot, da vidiš šta si napisao, a i da ti pokažem da postoji dokaz za odgovarajući postupak, kao što postoje i svedoci, barem 5 njih, koji će posvedočiti da je taj tvoj upis bio postavljen skoro 24h na tvom najprvom portalu.
Lepo sam ti par puta govorio da ne radiš neke stvari, i da jako grešiš u nekim stvarima, ali nisi hteo da čuješ. Sad šta će biti, ne zavisi više ni od tebe ni od mene.
Kud ćeš bre praćkom na Rusiju, Jeremija čoveče?!?
Ima još jedan oblik života koji se takodje zaleteo, pa napisao da je ponuda Dnevnika poslata sa e-mail adrese portira. Mislim da je vrlo moguće da će gospodin koji je meni na mail poslao ponudu Dnevnika i tu individuu uvrstiti u spisak lica kojima će se pozabaviti advokati novinske kuće 'Dnevnik'.
Uradio sam screenshoot i tog upisa, i jako sam voljan da i u tom postupku svedočim. Onako sa merakom, uz iznošenje pune istine.
Gospodi kojoj nije jasno kako sam ja mogao da dobijem cenu za štampanje glasila koju bi 'Dnevnik' ponudio, neka shvate da svako, ali baš svako, može da nazove bilo koju novinsku ili izdavačku kuću, ili štampariju, i da pita koliko nešto košta! I da taj podatak dostavi Komisiji na odlučivanje - pa valjda je interes LSV da dobije glasilo po što povoljnijoj ceni uz odgovarajući kvalitet, a ne da na silu Boga puni džepove jednim te istim ljudima?
Zeznuli ste se, momci; u želji da što više pokušate da omalovažite Srbijalov i ljude sa ovog portala, prešli ste neke granice tolerancije kod drugih ljudi. Niste dovoljno pazili! Imaćete prilike da pokušate da se vadite iz gliba u koji ste upali.
ČESTITAM VAM SREĆAN USPEH!
Baš me zanima da mi opišete kakav je osećaj kad sam sebe zaebeš?!?
E Lalo, da se UVEK i za SVE tako radilo, mnogo toga bi bilo izbegnuto! U svakom slucaju bolje ikad nego nikad ! Samo napred svom snagom i bez stajanja, to je jedini nacin da se nesto promeni na bolje!
Naravno da nema tog posta, jer ga je obrisao kad je ukapirao šta je napisao. Ali Jeremiju ne žulja samo taj upis koji je obrisao, napravio sam ja screenshoot, džaba mu brisanje.
Žulja njega nešto mnogo ozbiljnije, ono što sam ja napomenuo da posedujem od dokumentacije. Polako samo, prvo malo neka se sekira oko onoga što je napisao i kako je okarakterisao Sremca i mene sa pričom o 'lažnoj ponudi' i sve ostalo u vezi toga, pa ćemo onda videti da li ćemo se pozabaviti i u kojoj meri na forumu oko ostalog, zanimljivijeg dela priče. I kakvim papirima će se mahati, eeee Jeremija, Jeremija... Ko te terao da čačkaš mečku?
Možda ako se lepo i kulturno javno izvine za sve ružno i gadno što je pisao i govorio o Srbijalov portalu, meni, Sremcu i ostalim forumašima, za omalovažavanja, za nipodaštavanje, za priče o nečijem poštenju, ljudskosti, bolesti, jadu i bedi... Možda i previdim neke papire, otkud znam? Mada, struka mi je da se brinem o oštrini vida, pa ponekad vidim i ono što drugi ne vide ili neće da vide!
Za svaki slučaj sam juče uradio screenshoot svih Jeremijinih upisa na temi koju je otvorio povodom ostavke Nikole Jovića, čisto da ne dodje na ideju da neke delove upisa menja, kao što je došao na ideju da obriše onaj poslednji upis.
Kao što sam obećao, evo screenshoota obrisanog spornog upisa Jeremijinog (klik na sliku za uvećanje):
Nemogu da postavim(preko mobilnog) link sa FB stranice drustva......"Zelenih" gde ponovo krece napad na lovce kada je upitanju pocetak lova na patke???
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?