Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
Lala
 Gedžo, samo jedna mala ispravka: administratori foruma nisu urednici. Forum je mesto gde svako iznosi svoje mišljenje. Administratori imaju samo mogućnost i obavezu da spreče vredjanje, omalovažavanje, širenje rasne, verske, polne ili bilo koje druge vrste, da bar ona ovom forumu onemoguće bavljenje politčkim temama, ili propagiranje političkih stavova, da onemoguće pozive na kršenje zakona ili bilo koje druge nepodobštine.
Svako, ama baš svako, može, ako hoće, da se učlani i iznese svoje mišljenje. Niko od administratora u razmeni mišljenja ili iznošenja stavova, neće upotrebiti administratorska ovlašćenja da bi neke stavove brisao, a druge forsirao.
Što se tiče grešaka u kucanju, u mom prethodnom upisu, to je bila posledica želje da što brže ukucam text, jer imam mnogo drugih obaveza.

Danas mi je indirektno preneta poruka od jednog dugogodišnjeg lovnog radnika iz okoline Novog Sada, kako 'Lali ništa ne valja', i 'da bi bilo bolje da je iznosio hranu za divljač, umesto što piše na forumu'?!?
Komentar potpuno na liniji onog lanjskog komentara njegovog bliskog prijatelja o 'serendanju po internetu'. Da li je moguće da bude takva koincidencija?

Zahvaljujem se dotičnom gospodinu, čije ime neću sada da kažem (pročitaće on ovo, ne brinem se), na brizi za način na koji raspolažem svojim vremenom. Samo ću da dodam, da sam lično, sam, bez da se reklamiram, pre desetak dana, izneo 2 džaka starog hleba, u teren pored rukavca Dunava pored Novog Sada u deo koji se zove Šodroš - tamo ima fazana, koji doleću sa ade prekoputa, gde se gnezdi divlji fazan. Toliko o iznošenju hrane.
I da pozdravim cenjenog gospodina (zaista cenim njegov staž u lovstvu, kao i godine života), i da ga obavestim, da za razliku od njega, ja za ovo svoje pisanje ne dobijam ni honorar, ni dnevnice, ni troškove... Ništa. Dobijam mnogo više: velik broj prijatelja i poznanika. I ne treba mi više od toga. A da li sam i koliko doprineo da lovci budu informisaniji, upućeniji, da lovstvo krene napred, umesto da tone, to neka procene drugi. To je jednako vredno, ako ne i vrednije od vreće kukuruza u lovištu.
Iznosim svoje mišljenje, i čitam tudja mišljenja. A ako se nekom ne svidja to što radim, neka ne čita moje upise ili ceo forum. Ili neka čita, ali onda neka komentariše ili u ličnom kontaktu (ima čovek moj broj telefona), ili neka napiše ovde na forumu. Ali sa argumentima. Voleo bih da čujem argument da nešto što ja mislim da ne valja, ipak valja. Možda sam ja u zabludi, možda sam neinformisan, možda sam zaveden... Pa možda i promenim svoje mišljenje!;)

Mislim da je taj komentar, koji mi je prenet doslovce iz telefonskog razgovora, po mene lično prilično razočaravajući, i osećam se povredjen takvim potcenjivačkim stavom, tim pre što je došao sa neočekivane strane! U redu, može i tako da se priča, ali ja neću da koristim taj stil. Čini mi se da pisanjem ovde pogadjamo u suštinu stvari, i da to poprilično boli one, koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem, ćutanjem i klimoglavom, doprineli da lovstvo danas bude onakvo kakvo jeste.

Ta poruka više govori o tudjoj nervozi, nego o mom pisanju ili o mom mišljenju; mogu da misle o tome šta god hoće, ne marim. Ja nit' sam funkcioner, nit' sam novinar, nit' sam 'lovni radnik' (ma šta to značilo), ne mislim da sam glup, lenj, ili nešto drugo. Ali mnogo znam, pre svega zahvaljujući običnim lovcima, kakav sam i ja.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

temudjin

DakiNS kaže:
Kolega Gedžo pa odavno pozivamo sve koji su prozvani da napišu nešto i demantuju nas. Smatram da niko neće obrisati argumentovan upis bilo koga . Brisani su upisi koji su uvredljivi , omalovažavajući , koji optužuju bez argumenata ili su laž .Samo tu postoji jedan veeeeliki problem , a to je NEMA KONTRAARGUMENATA jer su naši upisi istina. A prozivani , (svi osim temudjina koji se lažno predstavio) nisu imali petlju da bilo šta napišu u svoju obranuLovac 3

Stanje lovstva Srbije se najbolje odslikava kroz reči našeg nobelovca Ive Andrića:
"Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanja jednog naroda da zdrav razum i prav sud o njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla u svetu oko sebe nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.
Suviše je ovaj narod patio od nereda, nasilja i nepravde, i suviše navikao da ih podnosi sa podmuklim roptanjem ili da se buni protiv njih, već prema vremenima i okolnostima. Između zlokovarnih, osvetničkih misli i povremenih pobuna prolazi im gorak i pust vek. Za sve drugo oni su neosetljivi i nepristupni. Ponekad se čovek pita da nije duh većine balkanskih naroda zauvek otrovan i da, možda, nikad više neće ni moći ništa drugo do jedino da trpi nasilje ili da ga čini.
U nas je čest tip čoveka koji misli da je svađa akcija, a grubost isto što i energija, da naneti neprijatelju uvrede znači isto što i zadati mu udarac, da je svaka uzdržljivost u govoru slabost, a svaki pokušaj predviđanja danguba, ukratko: da se tzv. životna borba sastoji od neprestanog laveža i režanja.
Veliki nedostaci i poroci jednog društva izazivaju u nama najpre prezir i negodovanje, pa ogorčanje, pa opasno osećanje sopstvenog savršenstva. To osećanje je dobro i korisno dok vodimo borbu protiv rđavog društva i njegovih poroka, ali onog dana kad u toj borbi pobedimo, ono postaje opasnost po nas same i po stvar za koju smo se borili".

Ovim upisom takodje želim da podsetim na činjenice iz zakona o javnom
informisanju (Službeni glasnik RS br 43/03).
Javna kleveta - izlaganje nekoga mržnji, podsmehu ili preziru javnosti - jeste prenošenje informacija koje nanose štetu nekoj osobi ili njenoj profesiji.
Kleveta često dovodi do podizanja postupka protiv medijske kuće i autora.
Da bi se pokrenuo postupak, potrebno je pet preduslova: objavljivanje (prenošenje trećem licu), identifikacija (iako to nije ograničeno na citiranje imena neke osobe), šteta naneta ugledu, dokaz da je informacija lažna i dokaz da je informacija pogrešna.
Etički kodeksi u novinarstvu uključujući i elektronske medije postoje danas u
čitavom svetu. Katkad se razlikuju, ali pojedine odrednice opstaju u svim kodeksima.
Pravila o moralnom ponašanju u javnim glasilima, opšte deklaracije koje teže da osnaže kritikovanje rada javnih ličnosti "nemaju nikakvog smisla ako se zlonamerno prenose neproverene informacije".
Pozdrav Temudjin
p.s.
Bio sam sluzbeno odsutan u Kirgistanu i ponovo putujem nazad za par dana!

DakiNS
 Kolega temudjin sretan vam put i lep provod.Ako previše ne žurite ,možete li mi objasniti šta je to u citiranom upisu što nazivate klevetom ili podsmehom, možda su mi se naočale zamaglile pa nešto nisam dobro upisao ili pročitao.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Pozdrav Temudjine, drago mi je da si ponovo tu, valjda su lovci ipak zaslužili neke tvoje upise ili objašnjenja, pa i poduku, ako treba.
Isti ovakav upis si postavio pre otprilike godinu dana, ali u ne ovoliko teškoj situaciji po LSS. Danas, godinu dana kasnije, situacija je mnogo teža u savezu, a problemi još veći, i tu se mislim, slažemo.
Ovakav upis shvatam kao upozorenje članovima, da vode računa šta pišu, i da ako nisu sigurni u nešto, napišu ogradu, da ili se radi o nezvaničnoj informaciji, ili da se radi o ličnom vidjenju nekog dogadjaja, ili o svom mišljenju o nekoj temi ili dogadjaju. Ili da ako nisu sigurni, svoju dilemu postavljaju u formi pitanja.

Mislim da ipak veoma vodimo računa, da upisi članova ne predju granicu pre svega pristojnosti, a naravno i zakonskih okvira. Promakne štošta, ali to ili kasnije, prilikom pregleda upisa, korigujemo, ili odmah brišemo deo koji može da napravi problem; sve zavisi kad šta vidimo.
U nekim upisima, u kojima članovi iznose svoje vidjenje nekog dogadjaja, trudimo se da bude jasno da se radi o mišljenju ili vidjenju tog čoveka.
Nadam se da se razumemo?
Voleo bih kada bi ti dao svoje vidjenje skupštine LSS. Mislim da bi lovcima to pomoglo.

temudjin

Lala kaže:
Pozdrav Temudjine, drago mi je da si ponovo tu, valjda su lovci ipak zaslužili neke tvoje upise ili objašnjenja, pa i poduku, ako treba.
Isti ovakav upis si postavio pre otprilike godinu dana, ali u ne ovoliko teškoj situaciji po LSS. Danas, godinu dana kasnije, situacija je mnogo teža u savezu, a problemi još veći, i tu se mislim, slažemo.
Ovakav upis shvatam kao upozorenje članovima, da vode računa šta pišu, i da ako nisu sigurni u nešto, napišu ogradu, da ili se radi o nezvaničnoj informaciji, ili da se radi o ličnom vidjenju nekog dogadjaja, ili o svom mišljenju o nekoj temi ili dogadjaju. Ili da ako nisu sigurni, svoju dilemu postavljaju u formi pitanja.

Mislim da ipak veoma vodimo računa, da upisi članova ne predju granicu pre svega pristojnosti, a naravno i zakonskih okvira. Promakne štošta, ali to ili kasnije, prilikom pregleda upisa, korigujemo, ili odmah brišemo deo koji može da napravi problem; sve zavisi kad šta vidimo.
U nekim upisima, u kojima članovi iznose svoje vidjenje nekog dogadjaja, trudimo se da bude jasno da se radi o mišljenju ili vidjenju tog čoveka.
Nadam se da se razumemo?
Voleo bih kada bi ti dao svoje vidjenje skupštine LSS. Mislim da bi lovcima to pomoglo.

Tekst objavljen u Tabloidu od autora Josipa Bogića takodje odslikava sitaciju u srpskom drustvu i lovstvu.

Zakonopravila
Kako nastaju i čime se hrane politički vampiri koji se bore protiv promena
Srbija u raljama torijevaca
U političkom životu Srbije u poslednjih dvadesetak godina, otkako je uveden višestranački sistem, rodila se jedna nova vrsta političara i pripadnika političkih stranaka koji su pretrčavali iz stranke u stranku, takoreći iz tora u tor. Urednik Tabloida Josip Bogić, bivši pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala i stalni konsultant OEBS-a, u svom istraživanju ovog fenomena, pripadnike takvog tora prepoznaje i kao političke torijevce ......

Prvi put sam se sreo sa takvim načinom osvajanja i održavanja na vlasti kada sam kao mlad operativac dobio slučaj da ispitam navodne zloupotrebe rukovodilaca u jednom preduzeću. U prijavi su bile napisane takve informacije da sam bio ubeđen da ću, kada budem završio provere, pola rukovodilaca da pohapsim. Bilo mi je malo čudno zašto su starije kolege baš meni dale takav slučaj da se "proslavim" kao Eliot Nes. Kada sam došao u dotično preduzeće, pomalo samouvereno i odsečno zatražio sam kompromitujuća dokumenta, misleći da je tačno sve što piše u prijavi. Nakon nekoliko dana provera i nakon uvida u svu dokumentaciju, ustanovio sam da gotovo ništa iz prijave nije bilo istinito. Napisao sam izveštaj i predao ga rukovodiocima koji je trebalo da obaveste nadležne o tome.
Kasnije sam saznao o čemu se u stvari radi. U tom preduzeću su isticali periodi na koja su vodeći rukovodioci bili birani i trebalo ih je ponovo postaviti na ista mesta. Međutim, neko od potencijalnih pretendenata napisao je prijavu protiv njih. U to vreme na snazi su bili propisi da neko protiv koga postoji krivična prijava ne može da bude postavljen na rukovodeća mesta dok se to ne proveri, bez obzira na to šta u noj piše. Takođe sam saznao da ti rukovodioci koji su bili navedeni u prijavi nisu bili izabrani zbog prijave, iako je izveštaj pokazao da nisu izvršili nikakvo krivično delo.
Mnogo godina kasnije i sam sam bio u sličnoj situaciji. Bio sam predložen na rukovodeće mesto. Tokom radne karijere nisam dolazio u lične sukobe ni sa kim od kolega, a svoje radne zadatke obavljao sam u skladu sa zakonom i svojom savešću. Do momenta kada sam predložen na rukovodeće mesto, nisam bio svestan u kakvom sam okruženju radio i da postoje ljudi sa lošim namerama. Protiv mog unapređenja nekoliko pojedinaca napisalo je takve anonimne prijave da bi neko neutralan, ko me nije poznavao, odmah naredio da budem lišen slobode. Naravno da to nije bilo tačno, ali je neko hteo na pokvaren način da me diskvalifikuje. Lično sam zatražio da se izvrše provere podataka, moje poligrafsko testiranje i sve što je potrebno za utvrđivanje istine.
Nakon izvesnog vremena i izvršenih provera bio sam postavljen za rukovodioca. Međutim, kako sam napredovao u karijeri (nadam se uspešnoj), više puta sam bio u sličnim situacijama.
Kasnije sam ovakav način diskvalifikovanja prepoznao i u političkom životu. A, naravno, saznao sam i u kojoj i čijoj kuhinji se kuvala ova vrsta jela. U to vreme, a i do današnjih dana zadržao se recept izbora kadrova u organima uprave, pravosuđu diplomatiji i dr., tako što je određena služba proveravana da li u njoj postoje bezbednosne smetnje da neko bude biran i izabran. To nam je pokazao i nedavni slučaj reformisanja pravosuđa.
Naši torijevci vuku svoje korene iz Udbe, a kasnije iz BIA. U vrhovima skoro svih političkih partija prisutni su kreatori ili saradnici. Zbog čega do danas nisu otvarani dosijei saradnika?
Kada se bliži kraj vladavine jedne političke opcije, tada ovi torijevci imaju "nepogrešivo političko čulo" da osete pobednika i da se priklone novoj pobedničkoj opciji.
Zbog svega ovoga mislim da će torijevci i dalje biti odlučujući faktor u predstojećim političkim izborima i da će i dalje nastaviti sa pljačkanjem onoga što je preostalo. Oni će, naravno, biti konzervativni i protiv bilo kakvih promena.

Pozdrav Temudjin

Sremac75
 HAUG Temudjine!
Šta ima?
Svašta....raspad sistema....ccccc!No no no
Ko je kriv???
Lovci?
Mongoli?

Kada sam video tvoj prvi upis posle dugo vremena pomislio sam da si konačno izabrao pravu stranu, ali sam se zahebao!
Opet pretnje!
Opet metafore i čitanje između redova!
Cccccc No no no

Ajmo malo konstruktivno,....zahebi i mongole i krivične prijave i pretnje i sve gluposti.....hajde da vidimo šta nam je činiti, situacija nam nije ni malo ružičasta, a toga si i ti svestan!
Šta sad raditi?
Kako dalje?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS
 Izgleda da je kolega temudjin jako žurio ili ignorisao moj upis ili nema šta da kaže. Ali mislim da u ova dva upisa nije izneo niti jedan kontraargument da pobije upise na ovoj temi nego je onako nonšalantno političarski nagovestio neke svoje stavove kroz citate. Pa dobro pred nama je vreme a pred nekima nevremeLovac 3

Jank
 Obzirom da naš stari prijatelj sem pretnji i citata ništa ne napisa evo i ja malo da citiram:
"Čobane...vrati se...
ovce tvoje,... ne mogu bez tebe"...

Temuđine, niko tebe ne optužuje, znamo da si dobar i pametan čovek ali...
ostavi se bre politike (a sve je politika) i uradi nešto u korist nas običnih lovaca...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala
 Rekoh pre neki dan (juče valjda) - neka reše unutar saveza ovo u šta su se zaglibili. Ako mogu.
Ali ne mislim da je rešenje 'puj pike ne važi' - neko zbog svega ovoga mora i treba da snosi odgovornost. Na koji način, to će skupština odlučivati.

Hajde da im damo još nekoliko dana vremena, imajte na umu da je sutra skupština LSV, i da i od toga dosta stvari zavisi.

Temudjinove metafore su mi kao način slanja poruke razumljive u toj meri, da obzirom na trenutnu situaciju, i ne sme/neće da direktno kaže nešto, ali da nam možda šalje upozorenje, da nam neko od 'torijevaca' pokušava smestiti, ne svima, ali pojedincima možda. Ja sam to tako shvatio - kao dorbonamerno upozorenje.

Mislim da će narednih par nedelja/mesec dana će pokazati ko šta u savezima želi da uradi, na koji način, a pokazaće i ko na šta 'puca'.

chaki
 who is temudjin
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Gedza66
 Daki, Lalo, veoma je teško seljaku sa juga Srbije, koji jedva ima priliku da nakon obaveza u štali, napravi razliku izmedju pojmova "uredjivati" i "sprečavati". Da ne dužim mlogo, nego bih hteo da pozdravim našeg kolegu Temudjina. Zaista ga dugo nije bilo i priznajem da su mi nedostajale njegove basne.

Čudi me da administratori dozvoljavaju ovakve upise. Nalazimo se na temi "NESTAJE LI LSS" ( Ne, samo se reformiše, odnosno svodi na pravu meru i koštanje), pa bih vas zamolio da otvorite novu temu: Kleveta i elementi iste ili Komentari na tekstove Josipa Bogića.

Meni, seljaku sa juga Srbije, ovi upisi kolege Temudjina uopšte nisu jasni, niti bre brate razumljivi. Možda bi bilo dobro da ovakve upise šalje PP onima kojima su namenjeni a ne i nama, koji to i da hoće ne mogu da razumeju.

Pa nijednom rečju nije spomenut LSS i aktuelna prekinuta sednica Skupštine LSS. Mogao je čovek, a vidim da je načitan, da kaže nešto o posledicama prekida iste a naročito o uzrocima.

Lepo piše Josip Bogić a ništa manje ni A. Nadj a naročito B. Dragaš. Siguran sam da bi se jedno 80% stvari o kojima pišu ova dva autora, mogli primeniti i na dešavanja i pojave u LSS.

Ako se govori o sumnjama, vrlo je lako te sumnje pobiti. Siguran sam da postoje tehničke mogućnosti da se svi izvodi banaka sa tekućih računa LSS i sve analitičke i subanalitičke knjigovodstvene kartice javno prikažu na web sajtu LSS. To javno prikazivanje relevantne dokumentacije će pružiti mogućnost mojim gedžama, da formiraju mišljenje o opravdanosti postajanja ovakvih lovačkih saveza. Za sada je mišljenje da džaba jedu lebac.

Gledamo ove papire, koji se nazivaju Izveštaj o finansijskom poslovanju LSS u 2011 godini i ništa nam nije jasno. Gledamo u Izveštaj o radu Nadzornog odbora LSS i stvari su nam još nejasnije. Čuli smo mnoge zabrinjavajuće stvari na poslednjem sastanku Južnog lovnog regiona u Aleksincu u vezi finansijskog poslovanja LSS, . Pročitali smo i neke insinuacije da knjigovodstvene usluge LSS možda pruža agencija aktuelnog predsednika Nadzornog odbora LSS, ili nekog njemu vrlo bliskog.

To su kolega Temudjine stvari koji kod nas seljaka, nakon izlaska iz štale, izazivaju opravdano podozrenje i bojazan. Veoma teško zaradjujemo i nećemo dozvoliti da tu našu muku olako troše.Sad
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

stane
 Osim osecaja licne superiornosti, makar on i bio opravdan, postoje i druge vaznije osobine koje bi trebalo da krase coveka koji je osvojio pola sveta. Na primer licno postenje, najpre prema sebi, pa onda i prema drugima, kao i citav niz drugih da ih ne nabrajam.
A Temudjin je valjalo biti tamo u savezu a ne ovde na forumu. Forum ne propada, sto nije slucaj sa savezima i lovstvom Srbije. I nije forum kriv sto se sve urusava, vec ljudi koji vode lovstvo u Srbiji bilo da su funkcioneri u savezima ili radnici strucnih sluzbi.

Lala

Gedza66 kaže:
Daki, Lalo, veoma je teško seljaku sa juga Srbije, koji jedva ima priliku da nakon obaveza u štali, napravi razliku izmedju pojmova "uredjivati" i "sprečavati".

Možda kolege lovci koji nemaju veze sa pravom, ne mogu da vide razliku. Zakonski, razlika je ogromna.
Urednik nečega je onaj koji odobrava objavljivanje, uredjuje tekstove, daje zadatke novinarima o čemu i kako da pišu, u skladu sa uredjivačkom politikom, i koji nosi odgovornost za objavljeno.
Administrator foruma je onaj koji sprečava pisanje koje sadrži psovke, uvrede, pretnje, mržnju svake vrste, poziv na rušenje pravnog poretka, itd., onaj, koji sprečava svadju i kavgu na forumu, prilikom razmene mišljenja učesnika. Niko od učesnika foruma ne pita admina da li sme da piše o bilo kojoj temi, i iznosi svoje mišljenje. Pravo na iznošenje svog mišljenja je zagarantovano Ustavom, pod uslovom da ne krši neka osnovna pravila (to je svakom normalnom čoveku jasno).
Dakle, administratori ne mogu odgovarati za nečiji upis, čiji sadržaj ne mogu da provere. Članovi sami treba da vode računa šta pišu, ili kakve slike postavljaju.

Koliko ja čujem, na subotnjoj skupštini LSS, a posebno posle skupštine u par navrata, je izgleda bio potreban neka vrsta administratora, koji bi sprečio deo onog što sam pominjao (svadja, pretnje, kavga, uvrede i psovke upućene nekom lično, pa čak možda i nešto još grdje, itd.).
Samokontrola je zlata vredna osobina, gubitak iste može da ima vrlo nezgodne posledice, naročito kad su lovci u pitanju.
Onako usput: setio sam se juče (otkud mi pade na pamet to?), iz mojih mladjih dana, reči jedne neobrazovane ali mudre žene, majke mog drugara, koji se nacvrcao pa napravio glupost, rekla mu mater: 'sine kad već piješ, nemoj da piješ u glavu, nego u noge!'. Lepo rečeno!
Ko razume, shvatiće!

stane
 A uostalom Temudjine, tebe skoro pa uopšte nismo ni prozivali. Ovde su se pominjala imena mnogih pojedinaca iz redova funkcionera i radnika strucnih službi, najčešće u negativnom kontekstu (valjda su to i zaslužili) ali tebe niko ni da pomene. Kao da nisi tamo. Ni u pozitivnom ni u negativnom kontekstu.
S obzirom na tvoje strašno ime i na tvoje neosporne intelektualne kapacitete, možda smo se mi ovde i nadali da ćeš baš ti pokušati da uhvatiš bika za rogove i verovatno bi u tome imao našu vatrenu podršku.
Umesto toga imam utisak kao da si ostao negde po strani i posmatrao kako se komplikuje ionako zamršena situacija. Da si bar bio Gordije, pa fik i gotovo. A ti si lovio zecove u društvu ždrepca i bin ladena.
Šteta.

Lala
 Podršku, barem moju ličnu, ima svako ko na neki način doprinosi boljitku lovstva, prvenstveno običnih lovaca.
A naročito tu podršku ima onaj, koji svoje lične interese podredi kolektivnim, onaj kojem nije do sebičluka i koristoljublja.
Oni kojima je lični položaj, status i korist preči od interesa lovaca i lovstva, od mene mogu samo da očekuju kritiku, i osudu.
Svako bira kojim putem će da krene.

stane

Lala kaže:
Danas mi je indirektno preneta poruka od jednog dugogodišnjeg lovnog radnika iz okoline Novog Sada, kako 'Lali ništa ne valja', i 'da bi bilo bolje da je iznosio hranu za divljač, umesto što piše na forumu'?!?
Komentar potpuno na liniji onog lanjskog komentara njegovog bliskog prijatelja o 'serendanju po internetu'. Da li je moguće da bude takva koincidencija?

Zahvaljujem se dotičnom gospodinu, čije ime neću sada da kažem (pročitaće on ovo, ne brinem se), na brizi za način na koji raspolažem svojim vremenom. Samo ću da dodam, da sam lično, sam, bez da se reklamiram, pre desetak dana, izneo 2 džaka starog hleba, u teren pored rukavca Dunava pored Novog Sada u deo koji se zove Šodroš - tamo ima fazana, koji doleću sa ade prekoputa, gde se gnezdi divlji fazan. Toliko o iznošenju hrane.
I da pozdravim cenjenog gospodina (zaista cenim njegov staž u lovstvu, kao i godine života), i da ga obavestim, da za razliku od njega, ja za ovo svoje pisanje ne dobijam ni honorar, ni dnevnice, ni troškove... Ništa. Dobijam mnogo više: velik broj prijatelja i poznanika. I ne treba mi više od toga. A da li sam i koliko doprineo da lovci budu informisaniji, upućeniji, da lovstvo krene napred, umesto da tone, to neka procene drugi. To je jednako vredno, ako ne i vrednije od vreće kukuruza u lovištu.
Iznosim svoje mišljenje, i čitam tudja mišljenja. A ako se nekom ne svidja to što radim, neka ne čita moje upise ili ceo forum. Ili neka čita, ali onda neka komentariše ili u ličnom kontaktu (ima čovek moj broj telefona), ili neka napiše ovde na forumu. Ali sa argumentima. Voleo bih da čujem argument da nešto što ja mislim da ne valja, ipak valja. Možda sam ja u zabludi, možda sam neinformisan, možda sam zaveden... Pa možda i promenim svoje mišljenje!;)

Mislim da je taj komentar, koji mi je prenet doslovce iz telefonskog razgovora, po mene lično prilično razočaravajući, i osećam se povredjen takvim potcenjivačkim stavom, tim pre što je došao sa neočekivane strane! U redu, može i tako da se priča, ali ja neću da koristim taj stil. Čini mi se da pisanjem ovde pogadjamo u suštinu stvari, i da to poprilično boli one, koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem, ćutanjem i klimoglavom, doprineli da lovstvo danas bude onakvo kakvo jeste.

Ta poruka više govori o tudjoj nervozi, nego o mom pisanju ili o mom mišljenju; mogu da misle o tome šta god hoće, ne marim. Ja nit' sam funkcioner, nit' sam novinar, nit' sam 'lovni radnik' (ma šta to značilo), ne mislim da sam glup, lenj, ili nešto drugo. Ali mnogo znam, pre svega zahvaljujući običnim lovcima, kakav sam i ja.

Lalo, Lalo dokle ćeš ser..dati po forumima i uznemiravati zaslužne, odlikovane perjanice našeg lovstva?
Pa šta je to drugovi lovci???
Kako se samo usudjuje taj Lala a i ko je on uopšte?
Drži se ti deda i ne sekiraj se, pusti ti te Lale i ostale ko ih more ....!
Ti guraj svoju priču, pa od nečeg mora i da se živi.
Valja raniti unuke.
A ovi mladi, oni i nisu nizašta.
Jerbo da jesu ne bi ti sedeo tu gde sediš.

milos zoric
 Prijatelji lovci zasto mi obicni lovci nemozemo da odlucujemo o LSS i o poverenju istima?Oni su tamo postavljeni radi nas i kao takvi treba nama da odgovaraju za sve sto je ucinjeno ili ne u prethodnom periodu.Zasto ne traziti da se raspise referendum o poverenju vladajucoj strukturi LSS pa mi obicni lovci da izkazemo svoje misljenje o istima?To bi po meni bilo najpostenije pa kako se izjasnimo tako ce nam biti.

DakiNS

milos zoric kaže:
Prijatelji lovci zasto mi obicni lovci nemozemo da odlucujemo o LSS i o poverenju istima?Oni su tamo postavljeni radi nas i kao takvi treba nama da odgovaraju za sve sto je ucinjeno ili ne u prethodnom periodu.Zasto ne traziti da se raspise referendum o poverenju vladajucoj strukturi LSS pa mi obicni lovci da izkazemo svoje misljenje o istima?To bi po meni bilo najpostenije pa kako se izjasnimo tako ce nam biti.

Rođo , rođo pa nisu ludi kada znaju rezultatika

milos zoric
 Izgleda rodjo da nam jedino ostaje ona motka nasa poznata.Smile

DakiNS
 Ma ne treba ni to jer je oni imaju a brzo će doći vreme kada će sami sebe lupati po glavi, što bi mi prljali ugled i rukeLovac 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,154,473 posete www.srbijalov.com