Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vuk

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vuk
vlada lovac
 I tako...dok mi ovde raspravljamo u koju kategoriju da svrstamo vuka, ja i drugar ostadosmo bez kerova.
U ponedeljak smo izasli da beremo pecurke i malo ih prosetamo iznad sela posle duzeg vremena provedenog u boksu. Bese tad i poslednji njegov kontakt sa divljaci od oko dvadesetak minuta, lepo je raspravljao trag i pratio kao nikad do tad, cak se i na moj poziv vratio i dosao u noge. U povratku kuci nisam ga vezivao, bio je poslusan i isao pored mene sve dok nije naisao da trag neke komsijske macke i poceo da je juri po vocnjaku na 100m od kuce, za par minuta se nista vise nije culo, pomisleo sam da je macka usla u dvoriste i ker odustao, zvao sam ga da se vrati i to vece jos nekoliko puta odlazio u vocnjak da ga zovem, proveravao da se nije vratio i usao u boks koji je ostao otvoren. Sutradan po povratku sa posla smo sa drugarom izasli da ga trazimo, verovao sam da se prikljucio nekoj psecoj svadbi i da ce se u toku dana vratiti.
Na istom brdu drugarov posavac od godinu ipo nalazi neki trag i krece za njim, posle desetak minuta smo culi da je ker pricvileo i tu mu se gubi svaki trag, ker se nije vratio do duboko u mrak iako smo ga zvali i cekali u brdu. Juce smo nasli tragove vuka u brdu i iznad sela sve do vocnjaka na 100m od moje kuce, bukvalno mi vuk silazio u dvoriste jer mi vocnjak nije ogradjen i za dva dana odneo dva dobra kera, mog ostrodlakog istarca od dve godine i drugarovog posavca nesto mladjeg.

aca81
 Mogu samo da zamislim kakav je to gubitak za tebe i druga,ako pricamo o lovu to su psi koji vec sazrevaju i mogu da pruze maksimum i godine su pred vama zajednickog lova ali jos gore je to sto si ga zavoleo,kao i on tebe,stekli ste jedno u drugo poverenje i imali ustaljene navike......jednom recenicom bio je DEO PORODICE,pa neka ti sad objasne dusebriznici i zeleni kako je to normalno i u njegovoj prirodi,jer vuk je gospodar prostora i on je jaci,u stvari vi ste krivi sto ga niste hranili i zasto ste bas tu prosli i bas toga dana Besan Ako ga pothitno ne odstrelite podavice vam sve kerove jer se vec naucio i nece odustati a ne daj boze da je vucica pa da uci mlade kako da kolju Frown sto pre napravite neku akciju ili sacekusu ako treba zovi u pomoc i bice mi zadovoljstvo eliminisati takvu STETOCINU!!!
DOBAR POGLED

nidzamotocross
 Vlado, žao mi je za pse, svi mi goničlije znamo kako je kada se ostane vez svog vernog pomoćnika, a još u najboljim godinama… Aco, druže, nemoj pogrešno da me shvatiš, ali ljudi kažu "ne donosi odluke kad si ljut i ne obećavaj kad si srećan". Znam koliko si sada izrevoltiran da bi tog vuka mogao da zadaviš golim rukama, jer sam ja takav bio kada mi je vuk sa lanca odneo mladog psa za koga sam bio jako vezan. Slažem se potpuno da tog vuka treba uloviti, jer će on nastaviti da lovi na tom terenu! Takođe se slažem da je on kriv, ali koja je njegova krivica? Vuk je plod prirode u kojoj važi pravilo jačeg, snalažljivijeg, lukavijeg... Malo je glupo, ali stavi se u njegovu poziciju - da li on zna koliko je tebi, Vladi, meni, pas značio? Da li zna da će ako ga zakolje učiniti nekome loše? Ne.. Za njega je to lovina, komad hrane, koji mu je serviran na tanjir, koji će on naravno pojesti. Za njega je pas isto što i srna, svinjče, zec, miš... Njegova obaveza je da jede, da bi preživeo i on je uspešno ispunjava. Ne bih voleo da sam na tvom ili Vladinom mestu, ali...

Opet kažem, tog vuka treba uloviti, ali ne kao štetočinu već na način na koji je on ulovio psa, kao divljač, predatora, tako da vam želim dobar pogled u lovu na njega! Pozdrav.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

aca81
 U svemu se slazem sa tobom i jeste tako Odobreno bice ulovljen kako dolikuje,niko ovde ne potencira neke nehumane metode ali ne bih voleo da zavlada zakon jaceg jer onda vuk pored coveka ne bi imao sta da trazi u prirodi i vrlo brzo bi bio istrebljen raznim metodama,ipak treba kao i svuda odstraniti agresivne jedinke i one koje prave stetu makar bile najzasticenija vrsta na svetu a vuk ne bi bio vuk da ne zna da se sacuva Odobreno i da se razumemo vuk je zivotinja koju najvise postujem a i u isto vreme trofej koji najvise zelim Smile
DOBAR POGLED

nidzamotocross
 Aco Odobreno Bravo 2

iveli 3

vlada lovac
 Drugari slazem se sa vama u svemu, cak i posle ovoga ja njega ne tretiram kao stetocinu vec... da ne ponavljam sta ste sve rekli i sta je sve receno na prethodnim stranama ove teme, zao mi je mladih i perspektivnih kerova koji su dosta obecavali, ali izgleda nece se prica zavrsiti na tome, naucio je da silazi blizu sela i bira lak plen, skoro svako popodne mu nadjem svezi trag posle kise i pokusavam da mu otkrijem prelaze i lociram mesto gde boravi.
Danas popodne su me zvali kolege iz susednog sela i rekose da su videli mesto gde je pojeden ker, ostala samo glava od posavca, ali dosta daleko od mog sela oko 5km, cudi me da je toliko daleko nosio da bi ga pojeo, verovatno se radi o vucici koja ima mlade pa im nosi plen.

nidzamotocross
 Vlado, pre bih rekao da je drugi pas, neće ga on toliko nositi, a mladi u ovo vreme i nisu više mladi.

aca81
 i57.tinypic.com/n203mg.jpg

i58.tinypic.com/9abmys.jpg

i57.tinypic.com/2ujqtdx.jpg

Noga od treceg kera (istarca) je pronadjena nedaleko odatle Shock
DOBAR POGLED

DakiNS
 Ako sam nekada mogao mesec dana da čekam srndaća kojeg na kraju nisam ni pucao, ovog vuka bih čekao i 2 meseca ako treba. Razumem predatore i nagon za opstankom ali razumem i kolege koji su voleli svoje pse ulagali u njih i sredstva i vreme. Prekontroliši Aco pušku , uzmi dozvolu i dobar pogled!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

aca81
 Daki hvala ti na podrsci Odobreno sve ovo se desava na nekih 100km od mene i nisam u mogucnosti da ucestvujem ali kolege vec rade na tome i nadam se da ce uskoro imati uspeha Smile inace ovo se desava u kraju koji je po meni ravnicarsko - brdski predeo a mozete zamisliti kako je ljudima i lovcima u planinskim krajevima Frown
DOBAR POGLED

nidzamotocross
 Odomaćio se, niko ne uznemirava, a hrane na pretek. Skoro sam siguran da bi tihi doček na prelazu u svitanje i jutro doneo uspeh. Ovamo kod mene nestao trobojac sa lanca od jednog lovca. Kaže da ga nije pronašao, a ja sam skoro siguran da znam gde je pojeden jer je to isti vuk koji je sve pse do sada u okolini odneo sa lanca i pojeo ma istom mestu. A to sve na 300m od moje kuće. Do sada nije nikad u gonu presreo psa, ali zato se ispraksovao za skidanje sa lanca. Moji su zaštićeni, a sneg će pokazati gde se krije ovaj vučko. Smile

aca81
 Prosle godine sam bio svedok isto takvog slucaja,vuk je vidjen 3-4 puta skoro u istom mestu od 2-3ha ali cele sezone nijedan pas nije zafalio dok je i proslegodine a i ove nastavio da kolje pse na lancu i cuvarkuce tj.avlijanere Confused
DOBAR POGLED

nidzamotocross
 U svakom slučaju, ne pada sneg da pokrije breg nego da zveri pokažu svoj trag. ;) Pa će lovac da postane lovina. Odobreno

vlada lovac
 Jeste Aco, na prvoj slici je posavac koji je nestao u utorak predvece, nekoliko metara odatle je drugar jutros nasao zadnju nogu mog istarca, a treci je neki trobojac, posavac koji je nadjen juce daleko od sela je zrtva od dan-dva pre ili kasnije

zoranp
 Taj se sada navadio na kerove i neće daleko odmicati... kako bude zima stezali još će se više primaći selima, pogotovo, ako je vučica sa novim čoporom! Ako se bude dovoljno mudro, uz neko pristojno mrcinište, čim list otpadne eto njih na mušicu!! Šteta je goniča, jer malo je onih koji idu gonitri vuka, a možda je i okupila vučica kucaljku, pa su zato tako daleko i otišli...u tom slučaju tu ima više odraslih vukova i to menja sliku, jer je moguće da su samo u prolazu!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

ssekir75

nidzamotocross kaže:
Odomaćio se, niko ne uznemirava, a hrane na pretek. Skoro sam siguran da bi tihi doček na prelazu u svitanje i jutro doneo uspeh. Ovamo kod mene nestao trobojac sa lanca od jednog lovca. Kaže da ga nije pronašao, a ja sam skoro siguran da znam gde je pojeden jer je to isti vuk koji je sve pse do sada u okolini odneo sa lanca i pojeo ma istom mestu. A to sve na 300m od moje kuće. Do sada nije nikad u gonu presreo psa, ali zato se ispraksovao za skidanje sa lanca. Moji su zaštićeni, a sneg će pokazati gde se krije ovaj vučko. Smile

па шта кој андрак чекате??? пушке у шаке и на место злочина puc puc

био сам у ниш сад за викенд, тачније дођох пре два сата. каже ми деда, пре неки дан (среда или четвртак, не сећа се тачно) течином братанцу вукови поклали 20 оваца и то скоро у центру села. понављам, то су стара села и ретко ко иде у планину, тако да отпада прича о томе како нема дивљачи (знам да има и шта има) и да је узнемираван. то је ШТЕТОЧИНА и тачка!!!Angry (иначе, добро се сећам, јесу биле некад 22 појате, као што наведох ономад. потврдио деда)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

aca81

vlada lovac kaže:
Jeste Aco, na prvoj slici je posavac koji je nestao u utorak predvece, nekoliko metara odatle je drugar jutros nasao zadnju nogu mog istarca, a treci je neki trobojac, posavac koji je nadjen juce daleko od sela je zrtva od dan-dva pre ili kasnije

Pericu mozda bi trebali da napravite mrciniste na tom mestu gde dovlaci kerove,pa kasnije i kad se budete resili vuka tu podignete ceku za predatore (sakala,lisicu,vuka....) jer verovatno ima dobar razlog zasto Smilebas tu nosi plen.....poz.
DOBAR POGLED

vlada lovac
 Aco mrciniste je u planu i to vec od sutra pocinjemo sa drugarom da prikupljamo "materijal", za ceku je neizvodljivo jer su svuda okolo oranice i ne verujem da bi neko dozvolio da mu se na njivi stavi ceka, mozda neka privremenog karaktera, videcemo da iskoristimo neko pogodno drvo ako ima u dometu karabina. Za sada smo nasli samo jedan trag i to dosta veliki, sto ne mora da znaci da se radi o samo jednom vuku. Navadio se na kerove, osetio lak plen i nece da trosi snagu da juri divljac, a divljaci ima dovoljno u nasem ataru, bar za sada, nego tesko da ce iko smeti da pusti kera vise posle ovoga.

nidzamotocross

ssekir75 kaže:

nidzamotocross kaže:

па шта кој андрак чекате??? пушке у шаке и на место злочина puc puc

Ima on razloga zašto baš tu jede svoj plen, zaravan na jednoj livadi, gde jedino padobranom možeš da mu priđeš, a da te ne primeti. ika A kao što sam i mislio, danas dođem iz Niša, odem na to mesto i nađem glavu i dve šape. Što znači da je isti vuk! Ovo mu je već peti-šesti ker pojeden na tom mestu.

Josev
 Kolege citam ove vase muke i vidim da nije jedino u Makedoniju vuk problem sto se tice za pse nego vec i nesto severnije. Isti probleme imamo i mi ovde u opstinu Probistip i nesmemo da pustamo pse, jer je do sada zaklao dosta psi a pre neko vreme komsije su ga vidjali i kako seta po ulicu kod mene a ovaj ja zivim u gradu ovaj jeste da sam ono na kraj grada i zadna sam kuca ja ali preblize je to do gradu. Pred jedno 5 godina tu kod mene u sred naselje vukove su poklali magarac koji je bio tu na jednu livadu i to u sred kuce ima ih dosta, a kad pravimo hajke nesto nismo bas najuspesni sta je problem neznam
marka fazan

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,093 posete www.srbijalov.com