Ma šampion! Perjanica!
Svako se češe tamo gde ga jako svrbi!
Meni je baš simpatično kako se reaktivirao lepo na svom forumu, ovoliko koliko je napisao u par dana o Srbijalovu, Sremcu i Lali nije napisao valjda u mesec dana prethodnih na svim drugim temama! Baš ga pritislo... ili ga neko pritisnuo?!? Šta će čovek, valjda tako mora?
Oterani administrator Brkić Milan kaže:
Raspravke o svemu i svačemu po lovačkim forumima,ali niko ne postavlja pitanje šta je to kome bilo obećano u predizbornoj kampanji Milovančeva?
Kakvi su to rodoljubivi admini srbijalova koji "NENMAJU LIČNOG INTERESA" ,a onda teško povredjena sujeta kad ih otresu za ono što su oni krvavo zaradili u predizbornoj kampanji
Obećanja nisu tajna?
- Modernizacija Saveza
- Izmene Statuta u korist lovaca
- Menjanje Zakona u korist lovaca
- Štednja i smanjenje članarine
- Informisanje
- "Obračun" sa onima koji su Savez doveli na ovako niske grane
- Savez bez Beukovića i njegovih obožavatelja
To su razlozi zbog kojih sam ja podržavao "protivnike" prethodnog rukovodstva.
Niko nije obećavao kukuruze u neznanoj količini, 1000 EUR po čeki, sipanje goriva u rezervoar svakog petka, bacanje otvorenog novčanika na sto......
Ali tebi je to teško da shvatiš, zar ne?
Koja bi budala bilo šta radila bez lične (posebno finansijske) koristi?
Koja bi budala pokušala da ukine dnevnice koje mu pripadaju?
Koja bi budala odbila da naplaćuje dnevnice koje su mu pripadale?
Ne možeš ti to da razumeš, i to je ono zbog čega si ti tamo gde jesi...
E, a kada sam video da se te zamisli ne mogu ostvariti bez većinske podrške UO LSV, i da tu čak ni Bata ništa ne može jer Beuković Miloš može i sme da radi šta hoće, shvatio sam da mi tamo nije mesto....
I što se tiče sujete, i tu grešeiš...
Meni čak nije ni žao što nisam uspeo da pomerim stvari sa dna, jer znam da sam pokušao.
Nije mi žao ni govana koje sam pojeo sedeći sa nekim ljudima za istim stolom, jer znam da sam pokušao da učinim nešto za korist svih lovaca...
Ali ti sve ovo nikada nećeš moći da razumeš....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Jeremija kaže:
Nego Lalo ništa ne napisa o ovoj famoznoj ceni i novinama na 16 strana. Daj da čujemo i pročitamo malo o tome. Ostavi se obrisanog posta, biće vremena za još postova i tvojih bisera. Valjda je važnije da je neko mažnjavao lovačku lovu a ti to otkrio i sprečio. E pa to ljudi hoće da znaju. Dakle hajde pucaj bre.
Neću da pucam, Jeremija moj veseli, puca se u lovištu ili na strelištu, na forumu se piše, iznose argumenti, postavljaju pitanja, pa ću ja kao vaspitan i kulturan da pišem, a ti pucaj... od jeda!
O ceni novina, o 12 brojeva godišnje na po 16 strana sam već pisao, ali ti kao i svaki nepažljivi čitač nisi video, a ja da se ponavljam neću, naročito neću tebi da ponavljam, znaš kako kažu stari učitelji kome se ponavlja? Čitaj brate šta pišem, pismen si, pažljivo čitaj i ne preskači, jer si već neke stvari preskočio da pročitaš, a neke si bogme preskočio i da napišeš!
Za početak, perjanico objektivnosti, istinitosti i profesionalnog informisanja, hajde odgovori koga si zvao sinoć oko 20h, i sa kime si pričao čitavih 40 minuta, i o čemu? Ponovi kako si kukumavčio, jer si suočen sa ozbiljnom brljotinom koju si napravio i sa realnom opcijom tužbe po kojoj ćeš vrlo verovatno da 'popiješ' plaćanje debele odštete i visokih sudskih troškova? Ponovi šta si za mene govorio? I ponovi javno ako imaš petlju zašto si napisao onakav prvi upis na temi o usvajanju ostavke Jovića, da li je to bilo po nečijem zahtevu, da ne kažem diktatu? Jesi li ti lovački novinar, kako tvrdiš i kako se predstavljaš, ili si nečiji daktilograf koji piše kako mu se diktira, pa to diktirano potpiše svojim imenom ili nickom? Poštenje? Ljudskost? Nije to jadno i bedno, jel' da, ali može biti korisno? I vrlo je zdravo i moralno, pretpostavljam? Nećeš odgovoriti na ova pitanja, jer nemaš 'petlju' da to uradiš, a i bilo bi prilično neslavno po tebe da se to sazna, jel tako ili nije tako? Ovo što si radio ovih dana u svoje ime (a za čiji račun?) je zaista kako neko reče 'kao španska serija'! Što ne napišeš kome si slao SMS i sa kakvim sadržajem, šta si predlagao? 'Ajd napiši koga si zvao da kukaš i da tražiš da taj koga si zvao kaže Joviću (i meni verovatno) da te ne pominjemo i da te ne diramo? BUUUUUUUUU!!!!!
Pa onda, objektivni i istinoljubivi Jeremija, odgovori mi na pitanje da li si danas oko 10:30h zvao onog čoveka kojem si prišio da šalje 'neprofesionalne' i 'LAŽNE PONUDE', i kako si prošao u tom razgovoru? Jeste li stigli uopšte do razgovora o broju strana glasila? Uzortao si se, Jeremija, jako si se uzvrpoljio kad si shvatio kakav cirkus si napravio sa nekoliko rečenica! Zvao si telefonom čoveka za kojeg si kanda u jednom SMS tvrdio da ga niko u 'Dnevniku' ne poznaje? Zanimljivo! Pojasni sada ko je to obmanjivao, ko je podmetao, ko je .... Ma znaš ti već šta si sve pisao i pričao na račun Srbijalov portala, i na moj račun, i kome si pričao.
Objasni to i onom '800 kila kuruza' što se sam sa sobom dopisuje da li si razgovarao sa portirom 'Dnevnika' (on je načuo, kaže, da je ponuda poslata sa e-mail adrese portira, paz' Boga ti?), ili si pričao sa nekim drugim daleko višlje pozicioniranim od portira i u odnosu na tebe i njega po mojim merilima daleko odgovornijim?! Ni na ovo pitanje nećeš odgovoriti, jer je i tu epilog vrlo neslavan po tebe!
Hajde pokaži se, Jeremija, odgovori! Pokaži da si 'dasa', da si ljudeskara, moralna gromada, pokaži se, evo ti prilike da na delu demonstriraš sve one osobine koje sebi pripisuješ, ali samo do momenta dok ne postane gusto!
Ili možda ja treba da odgovorim na ova pitanja što sam postavio? Neću da ti iz pristojnosti stajem na muku, neću ja da napišem šta se dešavalo ovih dana, koga si sve zvao i šta si kome predlagao preko SMS, šta si koga molio, koga si na neki način posle 'cinkario' samo da bi pokušao da spaseš svoju pozadinu koja se našla ugrožena jer izgleda, koliko ja mogu da razlučim, nisi koristio svoju nego tudju pamet? 'Ajd bolje TI napiši šta se dešavalo ovih dana!
I da ne zaboravim, odakle tebi pravo da iznosiš javno dešavanja sa UO LSV, jesi li imao ono nekakvo do sada nepoznato ovlašćenje iz LSV o javnosti rada? Pa to javno pisanje po forumu o dešavanjima u savezu je upravo bio povod (razlog je nešto drugo) da dobar deo UO LSV napadne Jovića, i da se on okane ćorava posla u savezu?! Boji se NEKO javnosti? A tebe ne napadaju kad uradiš isto što je Jović radio - pisao na forumu o dešvanjimma u savezu? Šta sad to znači? Kako to objašnjavaš? Boji se NEKO da na videlo i u lovačku javnost ne izadju razne brljotine?ETIČKI KODEKS o ograničavanju javnosti rada?!!? Etički kodeks sa selektivnom primenom?!?
Ajd još jednom da te podsetim da će od nedelje verovatno biti nekih drugih pitanja ovde na Srbijalov, u stvari, ne pitanja, nego samo konstatacija sa objašnjenjima na osnovu dokumenata koje si ti Jeremija potpisivao, u vezi dobijanja i korišćenja sredstava iz Fonda za razvoj lovstva koji Fond PUNE LOVCI SVOJIM UPLATAMA, a te novce izmedju ostalih koristiš i ti kao vlasnik agencije iako tvoja Agencija u Fond za razvoj lovstva ne uplaćuje ni dinar, ti ipak nemaš problem da lovačke pare uplaćene u Fond za razvoj lovstva koristiš za potrebe svog privatnog biznisa!? I to na kakav način, i za čega?!? Čak razmišljam da otvorim posebnu temu o tome, pa samo postavim jedan po jedan dokument (kažu lekari da se ne sme preterati sa dozom!), znači, jedan komad dokumenta dnevno, dovoljno za početak? Još nisam odlučio definitivno šta raditi... Možda bi bilo bolje da recimo ti sam da objaviš to, ili će opet neko od nas to morati, kako bi se istinito informisala lovačka javnost o tvom podvižništvu?
Možda da otvorim i jednu malo širu temu pod nazivom, recimo, 'Piršovanje po Fondu'?
Ili možda ipak razmišljaš da se lepo kulturno i javno izvineš za sve ružno i lažno što si pričao i pisao za Srbijalov, za Sremca, Fiću, Dakija, mene i još nekoliko ljudi odavde (lično mislim da bi ti to bila trenutno najbolja opcija)?! Kontam, kad si već došao u fazu da sam sebi brišeš upise, verovatno ti neće biti teško da se malo pospeš pepelom, šta ima veze, jedno vreme će se pričati o tome, pa će se zaboraviti (možda). Šta misliš o tom predlogu?
Pozdravi svog tutora, lepo ti je napakovao problem, pa te ostavio da se sam vadiš ako je uopšte moguće da se izvadiš. Ako ti je za utehu, nisi prvi koji je tako prošao... Pitaj nekoliko bivših funkcionera saveza.
Lepo sam ti već rekao, bolje bi ti bilo da si ćutao...
P.S.
U pravu si za epitet koji si mi dodelio 'uplakani' Lala. Kad vidim kakvih sve beskičmenjaka ima u ljudskom rodu, plače mi se! A još ako se neki takvi pojave u lovstvu, onda sam uplakan načisto. Ali opet mislim, bolje da sam uplakan, nego da sam UPLATKAN kao što ima slučajeva!
E moj Lalo, pa zna se ko je i dalje i pored svega "mali Bog" vojvođanskog lovstva... i najgore je da je čovek suvi profesionalac za ove pacere i amatere...stari lisac koji iz prikrajka drma lovstvom i svim ostalim zbivanjima svo ovo vreme i kome niko izgleda ništa ne može.
Sutra će promeniti dres kao i mnogi, biće na taj način aboliran od svega i pojeo vuk magarca. Ako to Milovančevu nije jasno onda je stvarno izlišno pisati.
O Jeremiji ne želim više da trošim reči. Banovan sam sa Lorista jer sam Jovića nazvao moralnom ikonom. Pa kako drugačije nazvati čoveka koji podnese ostavku kad vidi sa kim ima posla i kakvi su to igrači zajahali vojvođansko lovstvo a oni koje smo podržavali ćute li ćute.
Nagađam ko mu je "naredio" da na svome forumu otvori temu o Joviću jer je i vracima na grani jasno ko toliko mrzi Jovića da ne može da se suzdrži. Jeremija je to uradio po diktatu, što ga ne abolira naravno nego samo pokazuje neke njegove karakterne osobine, i to je najcrnje u celoj priči.
Slika je "vrh sine, vrh"
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Ja ne brinem za njega , mislim da je presvukao taj mnogo dresova, uštinuo gde god je uspeo ,zeznuo koga je mogao i još pliva bez posledica osim možda zdravstvenih.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Ovi lupetaju za sve novce. Samo mislim da su se ovaj puta zaleteli na malo jače igrače. Nadam se da će vlasnici ribnjaka da im uzmu lepe novce za ovakve optužbe bez dokaza.
[xhide] http://www.evrsac.../item/7392
Ko pise ove tekstvove ove laze.....najace.... "Mnogi ljudi u EU verovatno poznaju lovce ili su i sami lovci. LJudi na vlasti vole da se bave ubijanjem. Osim toga, opravdavanja lova na ptice selice kao "tradicije" i "dela kulture" ohrabruju krivolovce i jačaju njihove krvave pohode u prirodi - navodi se u izveštaju Partnerstva za zaštitu ptica" [/xhide]
Zbog čega sakrivaš sadržinu upisa, čega se bojiš?
Srbijalov Admin Tim
E ovako...pošto moj veliki prijatelj i kolega lovac u mom LD, radi na tom ribnjaku (posao mu je da plašilicom tera patke,guske i ostale ptice sa privatnog ribnjaka zbog velike štete koju čine vlasnicima) e upravo ću njega pitati o čemu je reč i napisati istinu kakva god da je..... mi lovimo par kilometara od Ritova i deli nas kanal i periodično čujemo tu plašilicu,nešto kao vazdušni top. to nije mesto koje je zaštićeno kao prirodni rezervat već privatni ribnjak....‚
to je sve što znam o tome,a baš ću ga pitati..... dali u sklopu privatnog ribnjaka ima i neka bara,jezero koje je zaštićeno isto neznam jer nikad nisam bio tamo iako je samo nekoliko km od mene....... http://www.evrsac.../item/7392
Pa ja to znam davore.zivim u vrscu i lovio sam na top privatnom ribnjaku i dobro poznajem vlasnike i znam da je sve legaono jer oni gazduju tim ribnjakom a imaju i svoje lu.
A ta plasilicacje plinski top koji tera kormorane koji su najvecanstetocina na ribnjaku jedu mladj i sitnu ribu
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
И новости су објавиле исту вест. http://www.novost...svoje-ovce
Можда би требало да се отвори нова тема и да тамо качимо линкове покољима паса луталица. Још би боље било кад би и старе вести могле да се поваде и убаце у ту групу.
oscar
Administrator
Lovac veteran
Na mreži Na mreži
Loristu sredstva za "Podigni ekološku svest, stop trovanju"
« poslato: danas u 06:13:36 »
Danas smo primili Rešenje o raspodeli sredstava po Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2015. godini a koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje Vlade Vojvodine.
Po tom rešenju projekat Lorista pod naslovom, "Podigni ekološku svest, stop trovanju" prihvaćen je i biće delimično finasiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje u visini od 500.000 dinara. Projekat sadrži seriju napisa o ugroženosti divljači od radnji u savremenoj poljoprivredi i nepravilnoj i nestručnoj primeni pesticida.
Zahvaljujemo se Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i informisanje na razumevanju lovačkih problema kao i na shvatanju ukupne problematike ugroženosti divljeg sveta od neekoloških mera koje se danas primenjuju u savremenoj poljoprivredi kao i na shvatanju potrebe da javnost sa tim treba da bude upoznata.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kile_ kaže:
Pa ja to znam davore.zivim u vrscu i lovio sam na top privatnom ribnjaku i dobro poznajem vlasnike i znam da je sve legaono jer oni gazduju tim ribnjakom a imaju i svoje lu.
A ta plasilicacje plinski top koji tera kormorane koji su najvecanstetocina na ribnjaku jedu mladj i sitnu ribu
Zemo, zaštitari idu u Ritove da posmatraju ptice i budu ugošćeni pa posle govore kako je tamo leglo krivolova..... to sam hteo da pitam mog kolegu....
Kile_ kaže:
Zemo, zaštitari idu u Ritove da posmatraju ptice i budu ugošćeni pa posle govore kako je tamo leglo krivolova..... to sam hteo da pitam mog kolegu....
Taj što je pisao tekst nije ni video ni ribnjaka ni ptica...Tekst nema ni trunke logike, pozivaju se na "javno dostupna dokumenta" i "slike sa socijalnih mreža", pa na osnovu toga su zaključili da je u krivolovu odstreljeno 170000 ptica...mda
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?