Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
davorcalic

davorcalic kaže:
jesam...cene se kreću od 98.000 do 350.000 u zavisnosti od ,,dodatne opreme,, u vidu gravura,kundaka od ebanovine itd....
Najjeftiniji model je 98.000,sve je isto samo je razlika u ,,šminci,,...

Trt....cene Bernardelija je od 79.000 do 400.000 al svi modeli uključujući i PA...moja greška...položare od 2000e-3700e...
PA od 79.000-250.000 din....
Kimi bacio si me u ,,trip,, pa sam ponovo pogledao....hvala...
Žena mi Makedonka....ena Shock

kimi
 Kažem ti ja druže, teško italijanska položara ispod 1500 evra.

Al da ti kažem i za tog bernandelija.... malo mi se ogadio, nit sam držao pušku u ruci nit sam je video al sam se toliko naslušao o njoj od naših trgovaca da mi se ogadila. Pojavile su se relativno skoro a o njima se priča zadnjih 2-3 godine, svi su je obećavali, ma eto je samo što nije stigla, biće uskoro, vrhunska puška, jeftina-ispod hiljadarke!!!! Kad ono-prc !!!
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

rk
 Nesto mi malo sumnjivo to italijansko poreklo
RK

Miroslaw
 Bernardeli se proizvodi u Turskoj tako kazu, kako sam citao na nekim stranim forumima i nisu nesto presrecni sa njom.

davorcalic

kimi kaže:

Al da ti kažem i za tog bernandelija.... malo mi se ogadio, nit sam držao pušku u ruci nit sam je video al sam se toliko naslušao o njoj od naših trgovaca da mi se ogadila. Pojavile su se relativno skoro a o njima se priča zadnjih 2-3 godine, svi su je obećavali, ma eto je samo što nije stigla, biće uskoro, vrhunska puška, jeftina-ispod hiljadarke!!!! Kad ono-prc !!!

Malo sam pobrkao lončiće...

Baš čitajući mišljenja nekih kolega o tome koju pušku izabrati kao svoju prvu,palo mi na pamet nešto i pitao sam sina koju bi on želeo kao svoju prvu pušku,kad položi lov.ispit i postane lovac,rekao mi je - Marochi bokerica (video je kod kolege iz grupe),a kaže onu moju će da okači na zid...šta da ja sad kažem....

Može, al sam će da je kupi a dotle....Belgijanka 16/70.....

ja ću se dotle već ponoviti nečim...naleteće već a to su uvek najbolje kupovine,kad naletiš na nešto dobro.....

PEZ

Miroslaw kaže:
Bernardeli se proizvodi u Turskoj tako kazu, kako sam citao na nekim stranim forumima i nisu nesto presrecni sa njom.

Negde sam pročitao da je turska fabrika ATA-arms kupila Bernardeli-ja
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

rk
 Zato i pitam, negde i ja čuh da se radi u turskoj
RK

MMilos
 Previše su jeftini za italijane...
Imaju neki PA za manje od 700 eur. Meni to poprilično jeftino...
Mada opet, ove položare imaju cenu preko 2K eur, što opet može da bude da grešim. Možda Turad rade samo PA?

kimi

davorcalic kaže:

kimi kaže:

Baš čitajući mišljenja nekih kolega o tome koju pušku izabrati kao svoju prvu,palo mi na pamet nešto i pitao sam sina koju bi on želeo kao svoju prvu pušku,kad položi lov.ispit i postane lovac,rekao mi je - Marochi bokerica (video je kod kolege iz grupe),a kaže onu moju će da okači na zid...šta da ja sad kažem....

ja ću se dotle već ponoviti nečim...naleteće već a to su uvek najbolje kupovine,kad naletiš na nešto dobro.....

Eto, o tome i pričam...ne treba se opterećivati toliko tradicijom. Nego ti Davore lepo da se otvoriš jedno 2000 evra i da malom pazariš FIN 612...Njanjanja pogledaj šta je puškica
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

davorcalic

kimi kaže:

davorcalic kaže:

kimi kaže:

Eto, o tome i pričam...ne treba se opterećivati toliko tradicijom. Nego ti Davore lepo da se otvoriš jedno 2000 evra i da malom pazariš FIN 612...Njanjanja pogledaj šta je puškica

Pogledao sam,bogami puškica ko violina....al ću prvo ja jednu sezonu da je razradjujem a on će za to vreme da se prepusti čarima položare...Njanjanja

ringe357
 Iskreno kolege, sa prvom sacmarom mucim muke vec par mjeseci, i vi ste svjedoci toga jer smo dosta diskutovali na tu temu. Beretta mi je za sada poskupa, jer mislim da ulozim u psa, IZH-27 kazu da nije nesto ove nove serije, IZH-43 mi se najvise svidja ali nisam nesto cuo misljenja o njemu, izgleda da ce poluautomat na kraju ispasti kao solucija mislim na MP- 155.

Cuvajmo i hranimo nase zivotinje...
lovac Tandrčak Badžo

rk
 Super je to da ulozis neke parice i u kera, ja sam najveći protivnik iz novih modela izmedju ostalog jel sam zaznao za kolko se nabavljaju ovde kod nas.
zato bi se pre opredelio za polovnu berettu ili neku drugu polovnu pa cak i polovnu Iz, a ja bi se tek opredelio za polovan toz34
RK

PEZ
 Polovna IŽ je svakako dobar izbor (naravno ako je kolko toliko očuvana) pogotovo za nas kojima su Berete i ostale skupocene igračke finansijski nedostupne. Što se tiče polovnih TOZ-34 nisam nešto zadovoljan onim što sam viđao jer u 90% slučajeva te TOZ-ovke su imale luft i još ponešto što po meni odvraća od kupovine.
Kupiti polovnu pušku a kasnije u nju ulagati počev od bruniranja, drvenarije, stezanja i ko zna čega već sigurno nije dobar izbor jer će cena sigurno premašiti njenu realnu vrednost, sem ako sve to možeš sam odraditi pa da ne košta.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

ringe357
 Kod nas u Republici Srpskoj, rijetkost je naci polovnu Berettu, vecinom su to zastave, i ne bas u dobrom stanju, volio bih da kupim novu pusku, ovde je Beretta bas skupa, i za sad nemam potrebu sa njom ipak sam student lovac, moja trenutna platezna moc je oko 700 evra za pusku.
lovac Tandrčak Badžo

AcaNik
 Ако ти је то прва пушка онда боље узми ИЖ-27 него ИЖ-155. Имам обе, само што је моја 27 спорт. Јесте тежа али сам са њом презадовољан. Истина сада се углавном користи за глинене јер преферирам неке мање калибре. Са њом никаквих проблема за све ове године. Уопште нису тако лоше као што неки тврде овде. Најбоље ти је да сам одеш и да пробаш неку од њих. Ако узимаш ИЖ-155 препоручио бих ти да узмеш са пластичним кундаком.

ringe357
 Lovac sam, nesto malo vise od dve godine, do sad sam u vecini slucajeva isao u lov na divlje svinje, i bilo je uspijeha i ucestvovao sam u lovu na srnecu divljac, ovo pisem jer u svom posjedu imam karabin. E sada ono sto mi se najvise svidja je lov na patke, zato sam se dvoumio izmedju petometke i dvocijevke.

Pozdrav...
lovac Tandrčak Badžo

PEZ

ringe357 kaže:
E sada ono sto mi se najvise svidja je lov na patke, zato sam se dvoumio izmedju petometke i dvocijevke.

Ako uzmemo u obzir da PA po zakonu mora imati graničnik tj. da prima samo dva metka onda ne vidim nikakvu prednost u odnosu na dvocevku.
P.S.

AcaNik
 Можда код њих нема правила да мора да има редуцир у полуаутомату.

PEZ
 ^ Naravno možda nema tog pravila u RS.
P.S.

sheytan

PEZ kaže:

ringe357 kaže:
E sada ono sto mi se najvise svidja je lov na patke, zato sam se dvoumio izmedju petometke i dvocijevke.

Ako uzmemo u obzir da PA po zakonu mora imati graničnik tj. da prima samo dva metka onda ne vidim nikakvu prednost u odnosu na dvocevku.

Jopet može da se stavi i jedan u cevq, i bidneš legalističan! Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,475,354 posete www.srbijalov.com