Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Puške sačmarice, češke proizvodnje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Puške sačmarice, češke proizvodnje
Hunter forever
 Drugar postavljaj slike sto brze mozes , neka t dobro sluzi i sa srecom.
marka Engleski poenter marka

Podunavac
 orđe nek ti je sa srećom kupovina, i nek te dobro i dugo služi.
Tri prsta 2Kolce

Neca KS

Podunavac kaže:

Neca KS kaže:
Moze li mi neko reci koliko su cokirane cevi na zh 301? Na cevima pise 18.35, moze li neko to da mi prevede u cokovima?

Hvala iveli 3

Neco na ZH puškama obe cevi imaju pun čok. Što je veoma čudno i nepraktično.
To što piše 18,35 to ti je prečnik duše cevi (kalibar). Kod pušaka sačmarica je kalibar 12-ice od 18,2 do 18,6 mm. Neki je standard bio 18,4 mm. Kod novijih pušaka je kalibar povećan na 18,8 mm (Browning, Winchester, Fabarm...).

Kolega, hvala na odgovoru. Odobreno

p.s. Ja tek sad vid'o odgovor.

Neca KS
 Zna li neko zbog cega na zh 301 donja igla zaglavljuje kad se opali na prazno (prazna puska)?
Mozete li mi reci koliko kosta popravka i da li je dugotrajna?

Hvala.

270

Neca KS kaže:
Zna li neko zbog cega na zh 301 donja igla zaglavljuje kad se opali na prazno (prazna puska)?

Kako si došo do zaključka da igla zaglavljuje?

Neca KS

270 kaže:

Neca KS kaže:

Kako si došo do zaključka da igla zaglavljuje?

pa probao sam pusku, i kad skljocnem igla mora da izadje da bi metak opalio, a na prazno kad skljocnem igla izadje i ne vraca se...razumes kolega o cemu pricam?

sheytan
 ^ Prvobitno lošo objašnjeno, a drugobitno - polomita igla, ili tako nešto...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Neca KS
 ok..hvala na odgovoru Odobreno

270
 Prvo ako to ne smeta funkcionosanju puške ne bi ja tu ništa dirao, a ako si kupio pušku i ako je ista stara, bez obzira koliko je korišćena trebalo bi da skokneš kod puškara da izvadi glavu iz kundaka i da istu "Opere" i podmaže.
Mislim da je samo u prljavštini problem a ako je nešto drugo kad je glava već van kundaka može da se uoči i otkloni!

PEZ
 Ne verujem da je igla polomljena jer onda ne bi ni imalo sta da izadje iz baskule, pre bih rekao da je prsla povratna opruga na igli, mada postoji jos jedan razlog a to je opet "prljavstina".

Dok sam pisao kolega 270 me preduhitri sa odgovorom.
Neco u svakom slucaju poseti nekog majstora ili sam skini(odvoji) glavu od kundaka, ali samo to jer ZH puske imaju specifican mehanizam i to ti ne bih preporucio da diras, i lepo ocisti i podmazi.

Neca KS
 pa jos je nisam kupio, bila je na probi Smile Ja sam re'ko ovom coveku sto je prodaje da ako sredi to sto zeza onda je kupujem a ako ne sredi onda nista, kupujem rusku jer ja necu da se z*****vam sa majstorem oko popravke...od ruskih dolazi u obzir samo toz 34 ep. .

PEZ
 Neco nije to preveliki "kvar" da bi tek tako odustao od puske koja ti se verujem svidja. Pogledaj opet, to se moze vrlo lako otkloniti.

Neca KS

pez kaže:
Neco nije to preveliki "kvar" da bi tek tako odustao od puske koja ti se verujem svidja. Pogledaj opet, to se moze vrlo lako otkloniti.

meni se puska jako svidja, a pogotovo unutrasnjost i spoljasnjost cevi...
Mozda mi neko nece verovati ali na tacno 63 metra (mereno) ima pogotke u dvolitarskoj flasi sa krusikom standard 30 grama sacma 3.5 mm. Kad sam vec pomenuo krusik standard da kazem da svaki treci nije hteo opaliti i da je to s**nje od metka...al necemo sad o tome...

Hvala na odgovoru kolega iveli 3

PEZ
 Neco nije li se taj peh sa patronima desavao bas iz ove cevi na kojoj je i "problematicna" igla?

sheytan
 Stvarno je sranje od metka, kad neispravna puška neće da ga opali! Jaooo

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

PEZ
 Shey, nit je njeSra od metka, nit je pucaljka neispravna, samo je malko "štrokava" iznutri i treba joj "sijalica".

sheytan
 PUŠKA SA SIMPTOMIMA GOREPOMENOOTIM SE SMATRA NEISPRAVNOM! Stari

iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

PEZ

sheytan kaže:
PUŠKA SA SIMPTOMIMA GOREPOMENOOTIM SE SMATRA NEISPRAVNOM! Stari

iveli 3

Jes vala, imas pravo!iveli 3

ohotnik

Neca KS kaže:
pa jos je nisam kupio, bila je na probi Smile Ja sam re'ko ovom coveku sto je prodaje da ako sredi to sto zeza onda je kupujem a ako ne sredi onda nista, kupujem rusku jer ja necu da se z*****vam sa majstorem oko popravke...od ruskih dolazi u obzir samo toz 34 ep. .
Imao sam vise puta takav slucaj udarna igla je pukla Konkretno vrh igle je pukao i nevraca se sa ostatkom igle na kojoj je mala opruga Moze da se vrati naginjanjem puske ili prosto se pritiskom na nju vrati Svaki metaolostrugar za 500 din moze da ti napravi novu koja ce od zavisnosti koji materijal izabere trajati dosta duze od fabricke A sam je mozes skinuti i promeniti za pet minuta Za takvu vrstu puske pufer patroni i nikada okidanje na prazno i neces imati problema sa iglom

sheytan
 ^ Qj je prvi reko "pookla igla"? Stidljiv

Kolce

iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 396 22.07.2022. 10:02
IŽ -18 puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 434 01.01.2020. 14:47
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Lovačke puške sačmare Mađarske proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 89 29.12.2014. 11:35
Turske sačmarice "Kral Arms" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 26 27.01.2014. 12:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,955,099 posete www.srbijalov.com