LU Vlasotince
|
djosa69 |
Objavljen 20.07.2011. 17:45
|
Član
Upisa: 121
Pristupio: 16.02.2011. 17:15
|
sremac75 budi siguran da se radi na tome da ranije greske budu prevazidjene i ispravljene.mnogo je vode proteklo kroz VLASINU pa ce i ovi problemi biti prevazidjeni,kad smo se uhvatili u kolo ja i Gedja66. |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 20.07.2011. 21:30
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Lala kaže:
Hehehehehehe, ja znam barem jednog Sremca, koji lovi u Bačkoj! Sremac75!!!
ma znam ja jednog lalu koji lovi u bačkoj
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.07.2011. 21:39
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Stvarno, nema nešto ni lovcajoce, ni tikespica... Zanemeli ljudi
A i ovaj Gedža i Djoša izgleda da su prilično ubedljivi, kontraargumenata izgleda da nema? Ili su tokom diskusije dotaknute neke stvari, koje mogu da imaju nezgodan ishod za jednu stranu u diskusiji?
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 20.07.2011. 21:46
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Mir mir niko nije kriv !
|
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 20.07.2011. 22:13
|
Član
|
Ava ava ava niko nije krava. |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 20.07.2011. 22:40
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
B)
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.07.2011. 22:44
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Drugim recima skoro zaboravljena KOLEKTIVNA ODGOVORNOST tu nikad niko nije kriv
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 20.07.2011. 23:22
|
Veteran
Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Sremac75 kaže:
LU Vlasotince...lovački ispiti.....diplome....poravnanja......članarine...... težnje da se greške iz ranijeg perioda uvide i ne ponove!
Ma ja i Djosa69 i dalje cvrsto stojimo na teznjama da se greske iz ranijeg periode UVIDE i dao bog vise ne ponove. Nema nam izlaska iz kola a bata Djoso.
Na jednom upisu sam se dotakao i "gresaka" u vezi lovackih ispita. Tema je izuzetno kompleksna i skakljiva. Da bih vam na prakticnom primeru prikazao o cemu se radi, ja sam u jednom nedavnom postu na ovojh temi, zamolio lovacjocufilipovica da nas upozna sa njegovim polaganjem lovackog ispita.
Da nas je upoznao sa datumom polaganja, sa imenima i prezimenima clanova komisije pred kojima je polagao, sa nacinom polaganja, sa izgledom diplome, itd, verujem da bi nam bilo mnogo lakse da vam docaramo te "greske"iz ranijeg perioda.
Hocemo li lovacjocifilipovicu dati jos par "akademskih dana" ili da pocnemo bez njega? Mozda se u raspravu ukljuci i onaj advokat, sto da ne, pa i on je lovac i clan je udruzenja. Mozda ce se ukljuciti jos poneki clan udruzenja. U redu je biti gost na portalu ali je interesantnije biti clan i ucestvovati u drugarskoj diskusiji.
Ako ocekujete komeNdiju, nje nece biti, mada je izgleda tako pocelo. Zavrsilo se ili ce se zavrsiti
kao trageNdija.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.07.2011. 23:31
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ako bidnesch zovio avokada doturaj gi i pleH2Ooca da nam nako sprotzu jedan drugog ovjasni sta je pisatelj teo da zbori
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 25.07.2011. 19:19
|
Član
|
Sniper hunter otkako je bilo: mir, mir, mir niko nije kriv ava ,ava, ava niko nije krava sve se smiri samo nemoj da bude zatisje pred buru,mada meni ne nedostaje onakvo prepucavanje valjda se jos traze argumenti. |
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 29.07.2011. 11:10
|
Veteran
|
Lovacjocofilipovic, Tikaspic66, proslo je 12 dana, a od vas ni traga ni glasa na ovom forumu i ovoj temi. Pa gde su vasi argumenti? Obecavali ste ih koliko sutra. Vidjam i Bobana Milovanovica po gradu. Covek je na godisnjem odmoru, pa mozete skoknuti do njega po argumente, a ne da trazite da charuga to radi umesto vas po Pancevu.
Zasto vas nema? Nije valjda zbog onog mog pitanja lovacjoci o njegovom polaganju lovackog ispita. Pa pitanje je veoma lako, kao i odgovor. Treba samo napisati datum polaganja, nacin polaganja (usmeno ili pismeno), navesti clanove komisije pred kojima si polagao i navesti obrazac diplome koji posedujes. Prosto zar ne.
Prosto je ukoliko si legalno polagao i polozio lovacki ispit ali ako uopste nisi polagao a posedujes overu u clanskoj knjizici, da si na primer sa 17 godina starosti polozio lovacki ispit 06.10.1993, da je overa izvrsena potpisom lica koje je u udruzenju zaposljeno od 2000. godine i overeno sluzbenim pecatom udruzenja koji je u upotrebi od 2000. godine, onda je odgovor malo tezi i zaista trazi vreme od 12 ili 112 pa i vise dana.
Da bih vam olaksao dilemu koju imate oko lovackog ispita, dilemu oko toga sta je verodostojan dokaz o polozenom lovackom ispitu, pokusacu da vam dam objasnjenje. Ukoliko vam u tom objasnjenju bude nesto nejasno, mozete se obratiti ostalim clanovima foruma i verujem da cete doci do objasnjenja i da cete na taj nacin otkloniti dilemu koju sada izgleda imate u vezi lovackog ispita.
Polozen lovacki ispit je oduvek bio preduslov da bi se neko lice moglo baviiti lovom. Do 1994. godine, programi, uslovi i organizacija polaganja lovackog ispita je bila u nadleznosti samog lovackog udruzenja. Stupanjem na snagu prethodnog Zakona o lovstvu, znaci od 1994. godine, programi, uslovi i organizacija polaganja lovackih ispita je bila u nadleznosti Lovackog saveza Srbije. Ta nadleznost LSS jos uvek traje i izgleda da ce trajati i u buducnosti.
Do 1994. godine, polaganje lovackog ispita je organizovalo samo tadasnje lovacko drustvo.
Do 1991. godine, komisiju za polaganje lovackog ispita su cinili visegodisnji clanovi udruzenja. Polagalo se usmenim putem. Komisija je i izdavala diplomu o polozenom lovckom ispitu na A3 obrascu. Diploma je bila overena citkim i prepoznatljivim potpisima clanova komisije i overena sluzbenim pecatom iz tog vremena. Obrazac diplome je stampalo samo lovacko drustvo. O polaganju i izdavanju diplome se vodila pisana evidencija u lovackom drustvu. . Nakon polaganja i izdavanja diplome, vrsena je i overa u clanskoj knjizici. Verodostojnu overu je uvek vrsio sekretar udruzenja iz tog perioda, koju je overio svojim citkim i prepoznatljivim potpisom i sluzbenim pecatom drustva iz tog vremena.
Od 1991-1994. godine, komisiju za polaganje lovackog ispita su cinili visegodisnji clanovi udruzenja. Polagalo se pismenim putem, popunjavanjem testova. Testove za polaganje je izradjivao LSS. Komisija je i izdavala diplome o polozenom lovackom ispitu na A4 obrascu. Diploma je imala svoj delovodni broj i bila overena citkim i prepoznatljivim potpisima clanova komisije i overena sluzbenim pecatom drustva iz tog vremena. Obrazac diplome je stampao LSS. O polaganju i izdavanju diplome se vodila pisana evidencija u lovackom drustvu. Nakon polaganja i izdavanja diplome, vrsena je i overa u clanskoj knjizici. Verodostojnu overu su vrsili sekretar udruzenja ili upravnik lovista iz tog perioda, koje su overavali svojim citkim i prepoznatljivim potpisom i sluzbenim pecatom drustva iz tog vremena
Od 1994-2011. godine, polaganje lovackih ispita je na zahtev strucne sluzbe udruzenja ili drustva, organizovao LSS. LSS je svojim pravilnicima utvrdjivao programe i uslove za polaganje i donosio odluku o visini naknade za polaganje. Komisiju za polaganje je takodje odredjivao LSS. Diplome o polozenom lovackom ispitu je izdavao LSS na A4 obrascu. Diploma je imala svoj broj i uvek je bila potpisana od strane predsednika LSS i predsednika komisije za polaganje. Diploma je uvek bila overena suvim zigom LSS i sluzbenim pecatom udruzenja u kome je organizovano polaganje lovackog ispita. Evidenciju o polaganju i izdavanju diploma o polozenom lovackom ispitu su vodili lovacka udruzenja i LSS.
Verujem da oko ovoga nema nejasnoca. Napred navedeni nacin polaganja lovackog ispita je bio predvidjen pozitivnim zakonskim propisima iz tog vremena i normativnim aktima LSS i lovackog drustva ili udruzenja. Na nama je bilo samo da se ponasamo u skladu sa tim propisima. Nema opravdanja za nepoznavanje propisa.
Znaci svaka diploma ili overa u clanskoj knjizici o polozenom lovackom ispitu, sa datumom polaganja do kraja 1993. godine, mora biti na odgovarajucem obrascu, mora biti overena citkim i prepoznatljivim potpisima clanova komisije za polaganje ili sekretara drustva kod overa u clanskim knjizicama i overena sluzbenim pecatom lovackog drustva iz tog vremena i mora se nalaziti u evidenciji sa polaganja lovackih ispita u tom periodu.
Diploma ili overa u clanskoj knjizici o polozenom lovackom ispitu, sa datumom polaganja do kraja 1993. godine, koja nije na odgovarajucem obrascu ili koja nije overena citkim i prepoznatljivim potpisima clanova komisije za polaganje ili sekretara drustva kod overa u clanskim knjizicama i koja je overena neodgovarajucim sluzbenim pecatom iz tog vremena i ne nalazi se u evidenciji sa polaganja lovacih ispita iz tog perioda, predstavlja neverodostojnu, odnosno, laznu javnu ispravu.
Svaka diploma ili overa u clanskoj knjizici o polozenom lovackom ispitu u clanskoj knjizici , sa datumom polaganja od 1994-2011 godine, koja nije na odgovarajucem obrascu LSS, koja nije overena potpisom predsednika LSS i citkim i prepoznatljivim potpisom predsednika komisije za polaganje ili sekretara drustva kod overa u clanskim knjizicama i koja je overena neodgovarajucim sluzbenim pecatom iz tog vremena i ne nalazi se u evidenciji LSS i udruzenja sa polaganja lovacih ispita iz tog perioda, predstavlja neverodostojnu, odnosno, laznu javnu ispravu.
Da li u nasem lovackom udruzenju ima neverodostojnih, odnosno, laznih javnih isprava o polozenom lovackom ispitu? Da li se radi o zabrinjavajucem broju takvih isprava.? Ko je sve odgovoran za postojanje toliko i takvih laznih isprava? Za koliko novcanih sredstava je osteceno nase udruzenje? Moze li sadasnje odgovorno lice iz udruzenja (predsednik udruzenja), da pod krivicnom i materijalnom odgovornoscu, garantuje za lica koja poseduju te lazne javne isprave, da ispunjavanju uslove predvidjene cl. 61. ZODL i da istima omoguci dodelu lovnih karti za lovnu 2011/12 godinu a na osnovu lovnih karti i mogucnost dodele dozvola za lov divljaci u ovoj lovnoj godini?
Evo, to su vam pitanja za razmisljanje. Nadam se da cete dati neki komentar ili cete mudro cutati. Pa vi ste bili u organima upravljanja udruzenjem za svo to vreme izdavanja takvih laznih javnih isprava. Zasto ste to dozvolili? Dajte neko objasnjenje. Lako je zavuci glavu u pesak i cekati da neko drugi resi probleme, pa kad se problem rese, izvuci glavu iz peska i ponovo pustiti glas i traziti da cinite deo organa upravljanja.
Posto sam preterao sa duzinom ovog upisa, odgovore na napred postavljena pitanja, ukoliko vi ne date odgovore, dacu vam u narednim upisima.
|
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 01.08.2011. 23:30
|
Član
Upisa: 173
Pristupio: 29.12.2010. 17:54
|
Pepi, ja sam polagao 28.06.2002 god. Na diplomi u levom uglu stoji samo potpis predsednika komisije, a i ne trazi se potpis od ostalih clanova komisije kao na starijim diplomama na A3 formatu. A u desnom uglu stoji predsednik LSS, i na sredini pecat LSS, pa mi kazi jesu li ovo vazece diplome ili ne, i sta ako nisu? A znam i da nas je bilo vise na polaganju i da je jedan clan komisije bio Zivojin Cecic, neko iz Leskovca, a treceg i ne mogu da se setim! Pa ako ovo nisu vazece diplome a mi platili polaganje i polagali LI, ko ce onda da odgovara za ovakvu zajebanciju?! Inace ja sa ovom diplomom na uvid od kako se trazi zbog lovne karte istu i dobijam. Pozdrav |
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 01.08.2011. 23:44
|
Veteran
|
Bata79 kaže:
Pepi, ja sam polagao 28.06.2002 god. Na diplomi u levom uglu stoji samo potpis predsednika komisije, a i ne trazi se potpis od ostalih clanova komisije kao na starijim diplomama na A3 formatu. A u desnom uglu stoji predsednik LSS, i na sredini pecat LSS, pa mi kazi jesu li ovo vazece diplome ili ne, i sta ako nisu? A znam i da nas je bilo vise na polaganju i da je jedan clan komisije bio Zivojin Cecic, neko iz Leskovca, a treceg i ne mogu da se setim! Pa ako ovo nisu vazece diplome a mi platili polaganje i polagali LI, ko ce onda da odgovara za ovakvu zajebanciju?! Inace ja sa ovom diplomom na uvid od kako se trazi zbog lovne karte istu i dobijam. Pozdrav
Posto ovog tipa koga si pitao u vezi tvog polaganja i tvoje diplome o polozenom lovackom ispitu ne poznajem, bicu slobodan da ti ja dam odgovor.
Bato79, pod rednim brojem 5. Zapisnika LSS, sa polaganja od tog datuma, nalazi se neki Dimitrijevic Bratislav, rodjen 05 februara 1979. godine. Ako si to ti, tvoje polaganje i tvoja diploma je ok. Takvu informaciju si mogao da dobijes u udruzenju. I polaganje tvog drugara sa tvojih slika o lovu divljih svinja je takodje legalno, jer se isti nalazi u istom zapisniku pod rednim brojem 15.
|
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 01.08.2011. 23:46
|
Član
|
Bato dodji u prostorije l.u. dok popijemo hladno pice provericemo diplomu u evidenciju koju posedujemo i dobices odgovor na pitanje. |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 01.08.2011. 23:46
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
JBT pa kod vas je neko zaista i polagao LI!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 01.08.2011. 23:47
|
Član
|
Samo sam to hteo da znam, da ne ispadne da se neko cisto zezao sa nama, uzeo novac od lovaca i da ga boli ..... Hvala na odgovoruB) |
|
|
|
Bata79 |
Objavljen 01.08.2011. 23:49
|
Član
|
Moze djoso69 ali i na partiju bilijar! |
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 01.08.2011. 23:50
|
Član
|
Gedzo brz si sa informacije,svaka cast. |
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 01.08.2011. 23:55
|
Član
|
Vazi samo kazi termin samo da znas da mi lovimo subotu i nedelju golub,grlica,prepelica, ti si zaboravio ovaj lov. |
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 02.08.2011. 00:01
|
Veteran
|
djosa69 kaže:
Gedzo brz si sa informacije,svaka cast.
Pa kad lovacjoca, lovacmilan, lovaclaza, lovacstole i ostali, ne zele da da pomognu kolegi u "dilemi", red je da ja to ucinim.
Kazu moje gedze: ako koza laze, rog ne laze ili sto bi rek^o Sremac75, otvoris, vidis, fik i gotovo.
|
|
|