I to nije nemoguće. Samo treba proveriti kako je i pod kojim uslovima moguće sazvati vanrednu skupštinu LSV i ko ima pravo da je sazove. I onda... Još dve kiše i nema ih više. Ako neko ima Statut LSV neka ga baci na mail da ga malo prostudiram, ili da obrazujemo jedan konzilijum pravnika da malo pročešljamo te paragrafe. Nisu oni svemogući i nedodirljivi.
Lala kaže:
Ma samo sam te podsetio, Meshtan, jerbo znam da si jedno vreme bio zauzet divanom u 4 oka sa tvojim lovnikom, pa reko', da nisi možda propustio štogod...
Stvarno, šta ste to lepo divanili vas 2, ako nije tajna, dok je mene Braca pokušavao da ubedi kako nema veze ko je uništio dozvole, nego da je bitno ko mu je davao blokove istih...?
Kao sto rece pre neko vece na upravnom odboru ld "nisu ni 5 sekundi pricali odjebo ga lovnik cas posla"
Ali oni modri pečati na licu su nastali pre tih 5 sekundi!
A i ruke su im drhtale svih 5 sekundi!
A revirnik....jel malo mucao?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Nije slucajno Vojvodjanski lovac doneo cenovnik usluga koje ce pruzati u ovom trenutku jer isti ocekuju da se od Pokrajinskog Fonda za razvoj lovstva u Vojvodini istoj firmi plati izrada dokumentacije za lovna podrucja u Vojvodini i to za 9 ako se ne varam!gos.Kunovac ispred pokrajinskog sekretarijata kao poveren posao firmi Vojvodjanski lovac daje da urade potrebnu papirologiju koju placa Drzava Srbija, ali preko organa u Vojvodini gde nema uticaja jer Vojvodina ima svoju AUTONOMIJU???????????????????
Ovo tumacite kako hocete ali je tako!!Zeremski kao direktor sa donetim cenovnikom vec trlja ruke jer zna kolika cifra ulazi na mala vrata Vojvodjanskog lovca a sve ostalo su ekstra prihodi ako ih bude bilo!!!Nisam ni sumnjao da ce isti ostati bez plata ili EKSTRA PLATA!!!
ZA Beuka takodje nema zime jer ide izrada papira koja se makar ugovorima o delu ekstra placa i opet jedna ista ekipa oko kazana!!!
Ostali neka pocrkaju gladni samo da njima bude dobro !DOKLE??????
Ima li tome kraja????????
Ima ali uskoro !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niko od ove gospode pa cak i firma nema licencu da radi ovako nesto???/
Ufff.... pa, licencu nema niko, jer Komora nije počela da ih izdaje, a kad će, ne znam.
Znam samo, da su ove godine planska dokumenta za dosta LU radjena u VL, ali nije naplaćeno ništa, koliko znam, osim što je članarina veća nego u drugim delovima države (sitnica, 66% veća).
Da li će sledeće godine LSV ići sa istom ponudom, da u članarini bude i izrada planskih dokumenata za LU, takodje ne znam.
Izrada planskih dokumenata za lovna područja je u nadležnosti države, a kad je u pitanju Vojvodina, onda u nadležnosti PSPŠV.
LU su dužna da obezbede planska dokumenta, a kako, to državu (PSPŠV) ne zanima. Uprave LU su zadovoljne izgleda, kad dobiju 'besplatna' planska dokumenta, koja plate debelo, pisalo se o tome.
Koliko vidim, dosta će se koplja lomiti oko članarine za LSV, i ovog pitanja oko izrade planskih dokumenata. U 'Informatoru' je bilo na jednom mestu regulisanje odnosa na relaciji LSV-Vojv. lovac (vrsta i obim poslova koje će VL obavljati za LSV, pod kojim uslovima, itd.), i mislim da prvo treba da se to reguliše.
Nadam se da će sadašnja rukovodeća garnitura u LSV korektno odraditi taj posao, a najviše se nadam da će prvenstveno imati na umu interes LOVACA, a ne Saveza ili Vojvodjanskog lovca!
Mada, onaj cenovnik 'Vojv. lovca' mi ne liči baš na to, ali hajde da sačekamo da vidimo.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Hebem ti više i taj kazan....pa dokle, majku mu!
Kako je to lepo smislio!....
Druže moj, kazana će postojati sve dotle, dok u kazan lovci budu ubacivali novac. A kutlaču za zahvatanje iz tog kazana drži nekoliko ljudi. Problem je što obični lovci i LU nikako da dodju na red za zahvatanje, jerbo prethodni već i sa dna ogrebu.
Prestaću da razmišljam ovako onog momenta kad saznam ili pročitam da je, npr., VOjvodjanski lovac uložio bespovratno neka sredstva u razvoj lovišta, ili u divljač, ili u hranu... Dotle, smatram da je ta, kako ti kažeš, 'renomirana' firma, samo još jedan od posrednika koji troše lovački dinar, tj. koji merkaju divljač po lovištima i trguju istom, deleći pritom masne zarade, dnevnice i sve ostalo, koristeći usput logistiku, kancelarije, prostor i informacije NAŠEG LOVAČKOG SAVEZA.
Neka mi neko dokaže da nisam u pravu, javno ću se izvinuti!
I dalje smatram da je vodeći u mnogim poslovima oko VL i merkanja lovišta, ali neko ga dobro štiti i drži , jer je definitivno nedodirljiv!!!..normalno ako grešim javno se izvinjavam i zaista bi volio da grešim, ali....
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
zoranp kaže:
I dalje smatram da je vodeći u mnogim poslovima oko VL i merkanja lovišta, ali neko ga dobro štiti i drži , jer je definitivno nedodirljiv!!!..normalno ako grešim javno se izvinjavam i zaista bi volio da grešim, ali....
Zoki niko nije nedodirljiv nego neguje famu o tome da ne bi nekome palo na pamet da je običan smrtnik kao i ostali, to su stari fazoni u stilu : Rekao mi je , znaš već ko? Odozgo su poručili da se ne igrate , da vas mrak ne pojede i slično. Ma jajare najobičnije samo moram priznati dosta pametne ali ipak jajare
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Pre neki dan, prilikom potpisivanja ugovora o davanju lovišta na gazdovanje LU, izmedju Pokr. sekretarijata za poljoprivredu i LU koja su dobila lovišta na konkursu (a potpisivanje obavljeno u prostorijama LSV), pomoćnik pokr. sekretara za poljoprivredu D. Kunovac je najavio da će posao distribucije lovnih karata u pokrajini biti povereno Vojvodjanskom lovcu doo.
Imajući u vidu, da je ista firma od ranije radila poslove pripreme dokumentacije za učešće na konkursu, pa da će raditi izradu planskih dokumenata za LU, pa da je prema informacijama sa terena aktivno učestvovala u procesu obeležavanja (premera) lovišta, pa da organizuje lovni turizam u pokrajini... onda je jasno da je distribucijom lovnih karata zaokružena potpuna kontrola rada LU u Vojvodini od strane firme Vojvodjanski lovac doo, uključujući i spiskove članova LU.
Treba napomenuti, da je prema Obaveštenju Uprave za šume Ministarstva PTŠV, u tački 3., precizirano da distribuciju lovnih karata u pokrajini vrši nadležni pokrajinski organ. Ustupanje distribucije firmi Vojv. lovac, zaobidjena je ova tačka.
Ako uključim elementarnu logiku, ustupanjem posla distribucije lovnih karata jednoj firmi, ta firma je indirektno promovisana u neku vrstu nadležnog pokrajinskog organa!
Ali, izgleda da nikog ne boli glava zbog toga, šta ima veze!
Zaboravio si da će "Vojvođanski lovac" doo, ove godine sigurno, a za kasnije ćemo videti, svim udruženjima ponuditi "besplatno" pružanje usluge "upravnika lovišta"!
Neko je napisao, a ja sam sve sigurniji da je tačno, da je cilj dovesti što više LU u što zavisniji položaj prema LSV i "VL"....da im nikada ne padne na pamet da ne plate članarinu!
Zato je i rađeno na cepanju postojećih LU!
Zato se od strane LSV forsiraju kadrovi tipa Piškaća, Kuma, Bogunovića......
Zato je proces dodele lovišta radi u 5 do 12!
Sve se zato radi.........
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Sremac75 kaže:
Zaboravio si da će "Vojvođanski lovac" doo, ove godine sigurno, a za kasnije ćemo videti, svim udruženjima ponuditi "besplatno" pružanje usluge "upravnika lovišta"!
Neko je napisao, a ja sam sve sigurniji da je tačno, da je cilj dovesti što više LU u što zavisniji položaj prema LSV i "VL"....da im nikada ne padne na pamet da ne plate članarinu!
Zato je i rađeno na cepanju postojećih LU!
Zato se od strane LSV forsiraju kadrovi tipa Piškaća, Kuma, Bogunovića......
Zato je proces dodele lovišta radi u 5 do 12!
Sve se zato radi.........
Moguce, moguce, da je tako plan. Sigurno rade po nekakvoj taktici.
Sremac75 kaže:
Da, to sam propustio da navedem, šta da radim, kad od mnogih poslova koje će obavljati VL, neki i propustim da navedem.
Besplatno je sve, malo morgen. U strukturi članarine za LSV rekoše, čini mi se, da je 300 dinara po lovcu za 'besplatan' rad VL. Pomnožite cifru od 18000 lovaca u pokrajini, sa tih 300 dinara - eto koliko je besplatno.
Ili pomnožite cifru broja lovaca vašeg LU, sa 300 dinara, pa vidite koliko vas koštaju besplatno obavljeni poslovi.
To 'besplatno' možda odgovara malim LU, sa malim brojem članova. Veća LU mislim da nikako nemaju 'matematiiku'.
Lepo je videti, kako nekoliko ljudi skroji situaciju prema svojoj meri. Da li ima VL konkurenciju? Ma kakvi! Kada se pogleda uticaj vertikale, za konkurenciju nema šanse!
A sve te poslove će VL obavljati iz prostorija LSV, koristeći infrastrukturu, podatke, logistiku i uticaj LSV na LU.
I nikog ne boli glava zbog toga, a i što bi? Odabranima lepo, a vi lovci, platite tu sitnu lovu, koja se multiplicira brojem lovaca, pa bude krupna lova, i nemojte puno da pitate. A i ako pitate, ko vas šiša!
Pozdravljam 'čitače' iz J.Djordjevića!
Uvezalo se u Vojvodini lepo POKRAINSKI SEKRETARIJAT, LSV,VOJVODJANSKI LOVAC DA NEMA BOLJE!!!Sigurna para ovi odobravaju ovi placaju ovi treci rade i svi oni zadovoljni!!Alal vera!!!!
slavaplana kaže:
Uvezalo se u Vojvodini lepo POKRAINSKI SEKRETARIJAT, LSV,VOJVODJANSKI LOVAC DA NEMA BOLJE!!!Sigurna para ovi odobravaju ovi placaju ovi treci rade i svi oni zadovoljni!!Alal vera!!!!
Ej, Slavo, pokusavam da se obuzdam, al ne mogu!!!!
Sta ti sad smeta? Pokrajinski sekretarijat? Mozda zbog toga sto su ceo posao oko Ustanovljenja, Konkursa i davanje lovista na gazdovanje skoro svuda zavrsili? A neki negde nisu ni zapoceli (u Centralnoj Srbiji).
Ili sto je za taj posao bila potrebna bar neka saradnja sa LSV?
Sta ti tu sad smeta? Jer je stvarno potrebno uvek sve kritikovati?
Hronicno, cini mi se, ti smeta sve (da ne bude sad hronicno ja uvek reagujem na tvoje upise).
Gospod čitači iz LSV, PSPŠV evo malo da čitate:
Zloupotreba službenog položaja
Član 359.
(1) Službeno ili odgovorno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
(2) Ako je izvršenjem dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko četristopedeset hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.
(3) Ako vrednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina.
Nesavestan rad u službi
Član 361.
(1) Službeno lice koje kršenjem zakona ili drugih propisa ili opštih akata, propuštanjem dužnosti nadzora ili na drugi način očigledno nesavesno postupa u vršenju službe, iako je bilo svesno ili je bilo dužno i moralo biti svesno da usled toga može nastupiti teža povreda prava drugog ili imovinska šteta, pa takva povreda, odnosno šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara i nastupi,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
(2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do teške povrede prava drugog ili je nastupila imovinska šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara,
učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
(3) Odgovorno lice u ustanovi ili drugom subjektu, osim onih koje se bave privrednom delatnošću, koje učini delo iz st. 1. i 2. ovog člana, kazniće se kaznom propisanom za to delo.
a ovo je naročito interesantno
Trgovina uticajem
Član 366.
(1) Ko zahteva ili primi nagradu ili kakvu drugu korist za sebe ili drugog, neposredno ili preko trećeg lica, da korišćenjem svog službenog ili društvenog položaja ili stvarnog ili pretpostavljenog uticaja, posreduje da se izvrši ili ne izvrši neka službena radnja,
(2) Ko drugom neposredno ili preko trećeg lica obeća, ponudi ili da nagradu ili kakvu drugu korist da korišćenjem svog službenog ili društvenog položaja ili stvarnog ili pretpostavljenog uticaja posreduje da se izvrši ili ne izvrši neka službena radnja,
kazniće se zatvorom do tri godine.
(3) Ko koristeći svoj službeni ili društveni položaj ili stvarni ili pretpostavljeni uticaj posreduje da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti ili da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti,
kazniće se zatvorom od jedne do osam godina.
(4) Ko drugom neposredno ili preko trećeg lica obeća, ponudi ili da nagradu ili kakvu drugu korist da koristeći svoj službeni ili društveni položaj ili stvarni ili pretpostavljen uticaj posreduje da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti ili da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti,
(5) Ako je za posredovanje iz stava 3. ovog člana zahtevana ili primljena nagrada ili kakva druga korist,
učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.
(6) Strano službeno lice koje učini delo iz st. 1. do 4. ovog člana,
slavaplana kaže:
Ej, Slavo, pokusavam da se obuzdam, al ne mogu!!!!
Sta ti sad smeta? Pokrajinski sekretarijat? Mozda zbog toga sto su ceo posao oko Ustanovljenja, Konkursa i davanje lovista na gazdovanje skoro svuda zavrsili? A neki negde nisu ni zapoceli (u Centralnoj Srbiji).
Ili sto je za taj posao bila potrebna bar neka saradnja sa LSV?
Sta ti tu sad smeta? Jer je stvarno potrebno uvek sve kritikovati?
Hronicno, cini mi se, ti smeta sve (da ne bude sad hronicno ja uvek reagujem na tvoje upise).
Djuro kada pogledaš rezultat ispada na kraju baš lepo uvezano, sa tom razlikom po mom mišljenju da je " kuvar" lepo čorbu zakuvao i preveo žedne preko vode ove iz pokrainskog sekretarijata , i kada im se skrene pažnja mislim da će grešku ispraviti. Ako nešto radim i pri time NENAMERNO grešim zahvalan sam svakome ko mi na grešku ukaže posebno onom prvom jer je sve posle već ponavljanje.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
punisher kaže:
Šta mislite " čitači" u LSV da li u ovome što sam citirao ima obeležija krivičnoga dela nekog iz "vertikale"?
Mislite li da će to doveka biti tako? Da će neko doveka ćutati na marifetluke pojedinaca u LSV?
Žali Bože one u PSPŠV što ovakvu bruku dozvoljavaju. Da im jedna grupa građana, udruženje obavlja posao za koji su nadležni pokrajinski organi.
Bome kako priča selo, ako pobede neki na izborima, nikome neće ni dlaka s glave faliti!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?