Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Turske puške YILDIZ

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Turske puške YILDIZ
sheytan
 ^ Nije problem PA napraviti jeftino, jer su prostiji za izradu od dvocevki. Npr., za slične pare, pa i manje, ima Benelli Premium Plus, brat blizanac Berette ES100, a oba se proizvode u Španiju... Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

MMilos
 Kolega PEZ, nadam se da ne misliš na Kinu?!

Znam da se Bereta i Benelli prave u Španiji, u Beretta-Iberica ili Benelli Iberica fabrici ili tako neko ime.
Bilo gde da se prave, ne bih imao problem da kupim takvo oružje...i žalim što to nisam uradio kada sam kupovao PA.
Mada, za ove pare i Ruja praši dobro. ;)

PEZ
 Šeki znam da je proizvodnja PA jeftinija od proizvodnje klasičnih sačmarica ali to ne menja priču. Mnoge fabrike su svoju proizvodnju prebacile u Tursku to je ono što hoću da kažem.

Miloše ne pričamo o Kini.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Podunavac

MMilos kaže:
Upravo tako.
Slažem se apsolutno da su Turske puške lepše na oko i da imaju lepši finiš.
Za ostalo ne mogu da tvrdim jer nikad nisam metak opalio iz njih. Ali ruku na srce, 75.000 din nije ni mala cifra. Još par stotina evrića i eto ga Franchi (da ne pričam da ima Franchi PA za 85000)!
Iz ruskih jesam, čak imam ruski PA, i to su traktori...namenjeni da rade i traju, ali lepoti i završnoj obradi nema puno mesta.
Ja se već dugo zanimam za te CZ USA puške, i skoro sam saznao da je to sada Huglu, pa se malo pokolebao.
Zar Zbrojevka više ne pravi sašmarice?
Koja je cena tog RingNeck-a?
I ako neko zna cenu Mallard-a cal 12?

Zbrojovka pravi samo bokericu Brno BO 802 i kombinirku na njenoj osnovi. Sve druge sačmarice koje prodaje pod svojim imenom su iz turske fabrike Huglu. Ringneck je malo skuplji od ostalih sačmarica iz ponude, ali je i lepša i uređenija od ostalih. A vrh ponude je bokerica Woodcock, koja je najlepša i najkvalitetnija. I naravno najskuplja.
Tri prsta 2Kolce

PEZ

Podunavac kaže:

MMilos kaže:
Upravo tako.
Slažem se apsolutno da su Turske puške lepše na oko i da imaju lepši finiš.
Za ostalo ne mogu da tvrdim jer nikad nisam metak opalio iz njih. Ali ruku na srce, 75.000 din nije ni mala cifra. Još par stotina evrića i eto ga Franchi (da ne pričam da ima Franchi PA za 85000)!
Iz ruskih jesam, čak imam ruski PA, i to su traktori...namenjeni da rade i traju, ali lepoti i završnoj obradi nema puno mesta.
Ja se već dugo zanimam za te CZ USA puške, i skoro sam saznao da je to sada Huglu, pa se malo pokolebao.
Zar Zbrojevka više ne pravi sašmarice?
Koja je cena tog RingNeck-a?
I ako neko zna cenu Mallard-a cal 12?

Zbrojovka pravi samo bokericu Brno BO 802 i kombinirku na njenoj osnovi. Sve druge sačmarice koje prodaje pod svojim imenom su iz turske fabrike Huglu. Ringneck je malo skuplji od ostalih sačmarica iz ponude, ali je i lepša i uređenija od ostalih. A vrh ponude je bokerica Woodcock, koja je najlepša i najkvalitetnija. I naravno najskuplja.

Podunavac zašto misliš da je najkvalitetnija, rekao bih da samo ima drugačiji finiš od ostalih bokerica ove fabrike (bočne pločice i paljeni finiš i ajd' orahovina klasu više) pa je po meni zato i skuplja, što se materijala od kog su rađene i mehanizma tiče tu ne verujem da ima neke razlike.?
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

MMilos
 Ne znam za mehanizam i materijale, ali izgleda mnogo dobro.
Cena je verovatno reda italijanskih pušaka?

Podunavac
 Pez druže sve turske puške koje se rade za zbrojovku (na HR tržištu) sam imao u ruci i dobro pregledao. Woodcock najbolje radi, odlično se prelama i zatvara, nema nigde lufta niti zapinjanja, ima ejektore i lep paljeni finiš. Drvo odlično i odlično upasovano. Vidi se da je na njoj ručno upasivano sve prilikom sklapanja. Što se tiče materijala osim drveta je isti kod svih (osim onih sa alu glavom). Ali je razlika u finišu i nekim detaljima (jedan obarač, ejektori...) A cena ista kao za Bettinsoli Diamond. Ravno hiljadu evra. Da nije tolika cena kupio bi je u kalibru 20/76. A Bettinsoli Diamond ne prave u tom kalibru. Tako da sam se odlučio za položaru Brno Ringneck u kalibru 20/76. Ona nebi trebala da me izađe preko 600 evra. Ali je problem što je nema i čekam je već duže od godinu dana.
Tri prsta 2Kolce

PEZ
 Ne sumnjam da su Woodcock odradili pedantnije u odnosu na druge modele ali kao što i sam kažeš materijali su isti.
P.S.

Cvele
 Treba da se otvori nova tema-"Huglu ili Yildiz" Smeko
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nidzamotocross
 To nije teško. HUGLU Grin
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

mrwa22250

Cvele kaže:
Treba da se otvori nova tema-"Huglu ili Yildiz" Smeko

Ili da ih zajedno sa njihovim serijama oteramo u tri lepe,ali to je samo moje misljenjeGrin.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

sheytan
 ^ Bravo 2

Mislim, neka su i odlichnog hvaliteta, al draze mi je npr. roosko gomno, neg... Tri prsta Tj., ne treba Toorchinu praviti posao, ako se vetj ne mora! Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

mrwa22250
 A ne mora se,dosta je bilo 500 ljeta zar ne.Tursko oruzje je relativno skoro doslo na nase trziste,a vreme ce pokazati koliko vredi.Srecom ja sam video prve godine tako da i nisam puno izgubio ali me i dalje na sam pomen turaca spopadne mucninaSad

MMilos
 Ako su im i puške su dugotrajne, kao i serije - ima da traju ihaaaaj Grin Pfft
Kakve god bile, ja ću ih preskočiti... ;)

Podunavac
 Kad su u pitanju žene, oružje i kola nisam nacionalista. Ne volim ja ni švabe, ali niko ne pravi karabine kao oni. A i kola su im dobra. Žene baš i nisu, ali zato jesu turkinje. A i u njima ima srpskih gena. Pa odvodili su našu decu u janičare 500 godina pa su se pomešali sa nama.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

PEZ kaže:
Ne sumnjam da su Woodcock odradili pedantnije u odnosu na druge modele ali kao što i sam kažeš materijali su isti.

Jeste druže, ali evo ti drugi primer. Češke puške Zbrojovka ZH i Super Brno. Od istog materijala obe, a razlika ko dupe i oko. Verujem da se slažeš sa ovim.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250

Podunavac kaže:
Ne volim ja ni švabe, ali niko ne pravi karabine kao oni. A i kola su im dobra. Žene baš i nisu, ali zato jesu turkinje. .

Zemo cim se vidimo moramo ozbiljno porazgovarati,cuj zene bas i nisu.Znaci Svabo(ni ja ga ne volem)kad napravi on je napravio bilo da je to auto,puska,televizor,pas ili onaKiss

PEZ

Podunavac kaže:

PEZ kaže:

Jeste druže, ali evo ti drugi primer. Češke puške Zbrojovka ZH i Super Brno. Od istog materijala obe, a razlika ko dupe i oko. Verujem da se slažeš sa ovim.

Slažem se naravno tu nema priče koja je bez obzira na isti materijal od koga se proizvode(proizvodila jedna od njih) kvalitetnija puška.
Ono što sam ustvari hteo reći kad su Huglu u pitanju Woodcock i recimo Redhead isti su materijali, isti mehanizmi, razlika je kao i što sam rekao u tim nekim detaljima koji zahtevaju malo više rada i normalno podižu cenu puške.
P.S.

Miroslaw
 http://www.ar15.c..._Pics.html
http://discussion...p?t=402404

sheytan
 ^ Qquuu! Što se tiče prveg linka, mogu samo reći:

a drugi linak ne fercera...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Turske puške "Akkar" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 12 22.01.2015. 22:14
Turske sačmarice "Kral Arms" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 26 27.01.2014. 12:52
Turske puske Armed LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 5 31.05.2013. 23:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,475,281 posete www.srbijalov.com