Da li neko zna
|
Marko_1986 |
Objavljen 07.10.2013. 17:54
|
Član
Upisa: 147
Pristupio: 12.03.2011. 21:42
|
nebojsa1 kaže:
Jos jedno pitanje, u temi "Da li neko zna".
Da li neko zna adresu neke (ili vise njih) dobre radnje lovacke opreme (konkretno dvogled me interesuje) u Becu (Wien), obzirom da ce mi kum biti tamo narednih nedelju dana, pa da mu porucim kojesta?
Hvala unapred!
INTERARMS u 16. Beckom Bezirk-u.
Ulica je Neulerchenfelderstrasse. Tu cak radi nas covek. Zove se Dusko.
Ili Kettner u Shopping City Sd (Trzni centar)
Solinger u 8. Beckom Bezirku.
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima saita.
|
|
|
|
nebojsa1 |
Objavljen 13.10.2013. 18:58
|
Član
Upisa: 89
Pristupio: 01.06.2013. 08:41
|
Marko hvala, pomoc je dobro dosla, posao zavrsen upravo kod Duska (jer kum ne zna ni rec stranog jezika, pa se bas obradovao da ima neko ko razume srpski, i jedva je docekao da ode u INTERARMS)!;)
Hrana na usta ulazi!
Ko jede ne boji se gladi...
|
|
|
|
nebojsa1 |
Objavljen 13.10.2013. 19:02
|
Član
|
A sad jos jedno "da li neko zna?"...
Shodno zakonu o oruzju, obaveza drzanja oruzja u metalnim ormarima, sefovima, bla, bla, bla...
Ocoravih vise pored interneta trazeci nesto sto bi bilo adekvatno za mene i prostor kojim raspolazem, ali slaba vajda... Ima dobrih stvari, ali mi se ne uklapa!
Shodno tome, resio sam da napravim ormar, ideja imam, ali eventuano neki nacrt, skica, crtez... ne bi bio na odmet!
Takodje, ako je neko nekome pravio, voleo bih i neki kontakt? Eventualno sliku kako je ispalo?
Hvala unapred!
Hrana na usta ulazi!
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 13.10.2013. 20:30
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
^ Navodno tje se po novom Zakonu o prangijama i dzebani (koji se donosi vetj cca. 5-6 jahre! ) predvideti konkretni uslovi(po aktuelnom mora da se chuva tako, da neovlashtjena lica ne mogu da dodju u posed), koje tje sigurno zadovoljavati metalni sefovi, kojih par firmi u Srbiji pravi/prodaje, tako da mislim da ti je najlogichnija pricha da uzNesh neshto od tih gotovih pushchanih sefova/ormaritja...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
nebojsa1 |
Objavljen 13.10.2013. 20:37
|
Član
|
Sto bi rekao Broj 1 iz Alan Forda:
Kupiti moze svaka budala, ukradi!!!;)
E shodno tome, ja necu da ukradem, nego hocu da probam da napravim onako kako mislim da bi trebalo, a pre svega po dimenzijama koje mi se uklapaju u enterijer! U prodaju su uglavnom do max 50cm sirine, a predvidjeni za 7 cevki?! Malo ce bude guzva...
A ja imam malo vise prostora...
Hrana na usta ulazi!
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 13.10.2013. 22:24
|
Veteran
Upisa: 751
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
nebojsa1 kaže:
Sto bi rekao Broj 1 iz Alan Forda:
Kupiti moze svaka budala, ukradi!!!;)
E shodno tome, ja necu da ukradem, nego hocu da probam da napravim onako kako mislim da bi trebalo, a pre svega po dimenzijama koje mi se uklapaju u enterijer! U prodaju su uglavnom do max 50cm sirine, a predvidjeni za 7 cevki?! Malo ce bude guzva...
A ja imam malo vise prostora...
Uzmeš gotov metalni( Zimpa pravi) obložiiš-ti neki stolar da se uklapa u enterijer. Najbolje rešenje.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 01.11.2013. 23:27
|
Veteran
|
Zamolio bih za malu pomoć...
Naime, zanima me neka puška u kalibru 20, promenljivi čokovi, jedna obarača, bokerica....
Odmah da kažem šta ne dolazi u obzir- Turkinja i Ruskinja !
E sad nije u razmatranju ništa preko 100-ak hiljada( možda par hiljada gore) znači eliminisana je i "erste klasa" !
svaki predlog dobro dođe
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 01.11.2013. 23:29
|
Lovčina
|
Mozda neshto zabarsko, tipa Sabatti i Franchi... Dodushe, iskljuchivo su sa Al vuglama, shto ja lichno ne bih, ali ne tvrdim da netje dobro sluziti!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 01.11.2013. 23:33
|
Lovčina
Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Franchi, Marocchi, Sabatti...
Al' iako su Italijanske, ne znaci da nisu Turske. Razumeces me.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 01.11.2013. 23:57
|
Veteran
|
Zvao sam Meteor... nešto mi deluje neubedljivo...ili nisu promenljivi čokovi ili su dve obarače.
Franchi, kako kažu trgovci, još samo nešto sa zaliha. Tačnije kao oni to i nisu pravili već Beneli ali kao ne daju im više gotov proizvod. Upućeni (trgovci) tvrde da na Franhi-jevim cevima piše benelli.
Tako sam i pretpostavio, inače već imam jednu Sabatijevu cevku u kalibru 12 i prezadovoljan sam.
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 02.11.2013. 00:01
|
Lovčina
|
Kod Franchijevih pusaka jeste Benellijeva cevka. Ali ne kod svih. Na cevki koja je iz Benellijeve fabrike pise jasno da je tamo napravljena, kod one koja nije, ne pise.
Franchijev uvoznik za Srbiju je Canona, gde imas mogucnost narucivanja puske. Ako ti je Sabatti tako dobro legla, uzmi Sabatti.
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 02.11.2013. 00:26
|
Veteran
|
sheytan kaže:
Mozda neshto zabarsko, tipa Sabatti i Franchi... Dodushe, iskljuchivo su sa Al vuglama, shto ja lichno ne bih, ali ne tvrdim da netje dobro sluziti!
Šek, što ne Al glava?
Niko mi nije ni spomenuo da su sa al glavom a iskreno nije mi ni palo na pamet da pitam.
Nemam iskustva sa takvim puškama i ne poznajem nikoga ko ima tako nešto.
|
|
|
|
srle1976 |
Objavljen 02.11.2013. 05:54
|
Mlađi član
Upisa: 35
Pristupio: 25.08.2013. 14:47
|
kimi prijatelju drug je proletos uzeo u pozarevcu cesku zbrojevku kalibar 20 promenjljivi cokovi jedna obaraca selektor za biranje cevi na kocnici, cena je bila 96 000 dinara. puskica je mnogo lepa lagana a u nedelju je pajao fazane samo tako. |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 02.11.2013. 07:51
|
Lovčina
|
kimi kaže:
sheytan kaže:
Šek, što ne Al glava?
Niko mi nije ni spomenuo da su sa al glavom a iskreno nije mi ni palo na pamet da pitam.
Nemam iskustva sa takvim puškama i ne poznajem nikoga ko ima tako nešto.
Zashto? Bem li ga, ne znam!
Ali, chelik mi deluje sigurniji... Pomenuh vetj nedavno, praktichno IDENTICHNE pushke istog proizvodjacha - Al varijanta je par stotina EUR jeftinija... A ima proizvodjacha shto uopshte ne prave Al...
Inache, chesto su NEVEROVATNO LAKE te sa Al glavama, shto je primamljivo, naravno.
Srle, da li je to cheshka pushka, ili CZ-USA, shto znachi Huglu Turska? Inache, mislim da su te Huglu sasvim solidne pushke, ali su sve, samo ne lagane, pogotovu u 20cal!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 02.11.2013. 08:56
|
Veteran
|
srle1976 kaže:
kimi prijatelju drug je proletos uzeo u pozarevcu cesku zbrojevku kalibar 20 promenjljivi cokovi jedna obaraca selektor za biranje cevi na kocnici, cena je bila 96 000 dinara. puskica je mnogo lepa lagana a u nedelju je pajao fazane samo tako.
Druže to je Huglu, samo se zove CZ Usa. Ima je kolega, ona nema ramnik ni pređice. Pravljena je za Američko tržište, ali kao što sam rekao ne bih turkinju, mislim pušku
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 02.11.2013. 19:55
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Mislim kolega da za te pare ne možeš naći ono što bi ti hteo. Za nepunih hiljadu evra kvalitetnu italijansku pušku sa izmenjivim čokovima, jednom selektivnom obaračom, ejektorima i magnum ležištem, nema šanse. Ili povećaj fond za kupovinu ili spusti kriterijume. Ne bi da te nagovaram ali te turske (Huglu) puške koje se rade za Zbrojovku su sasvim solidne i nebi te razočarale. Pogotovo model Woodcock. Držao sam je u ruci i veoma lepo izgleda. Završna obrada je na solidnom nivou i sve lepo radi bez ikakvog zapinjanja i potrebe za razrađivanjem. Vidi se da se vodilo računa o finišu i upasivanju delova. Od italijanskih pušaka kod mene (u HR) je najpovoljnija puška Bettinsoli Diamond i košta ravno hiljadu evra. Jedan obarač, magnum ležište, ejektori, pet izmenjivih čokova sa dobro urađenim ključem i originalni kofer. Stvarno fer cena za takvu pušku.
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 16.11.2013. 00:31
|
Stari član
Upisa: 418
Pristupio: 27.11.2011. 19:50
|
zbog cega dolazi luft u glavi kod puske u pitanju je crvena zastava polozara 12/70 zbog cega moze da dodje do toga i koji su razlog B)
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 16.11.2013. 00:33
|
Lovčina
|
Cim sam video temu "Da li neko zna" i ime "pavlepavlaka", tacno srcka da me strefi za malo.
|
|
|
|
sukic |
Objavljen 16.11.2013. 11:09
|
Mlađi član
Upisa: 38
Pristupio: 16.01.2012. 18:50
|
nidzo mali je biser a siroma mnogo voli da zna
|
|
|
|
Josev |
Objavljen 16.11.2013. 12:25
|
Član
Upisa: 85
Pristupio: 25.09.2013. 21:43
|
pajo druze imam ja to naoruzanje u kuci i taj luft imaju skoro svi zastavine polozare to tacno i ja neznam zbog cega se pojavlja taj luft. ja mislim da je to zbog matriala od koj je napavljna glava vrlo je mekan ii zbog koriscenje jaka municija ali to je samo moje vidjenje to najbolje ce da ti objasni neki puskar ili neki od nasih stariih dragi kolege koji imaju vrlo mnogo znanje. a to sto ima lufta brzo se ja toga resim ubacim jedno malo parce hartiju i ono potpuni taj luft i kao nova nemrda ona mora da se snadjemo nekako
|
|
|