Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačke priče - stvarni dogadjaji!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačke priče - stvarni dogadjaji!
Lala
 Još da ga je utrenirao da kruni kukuruz! Svetski šampion ROFL
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Jank ono sa piletom ti je stravaSmekoDragoljupe

Browningbar

Jank kaže:
Pa bogami imenjače taj Limunov As će ući u istoriju lovstva, pas koji je nabrao najviše kukuruza...zbog toga je čak i njegov vlasnik dobio smajlić ...Limun kao najbolji odgajivač kerova kukuruzara...ha ha ha....Lovac 1

Ja sam mislio na njegovog starog kera sada vec pok. Asa koji je aportirao fazansku koku!Limun

Ali i ovaj ce novi izgleda da postane legenda jos za zivota!Dragoljupe

Lalo a zamisli jos da pocne i u dzakove da pakuje, pa svako bi ga pozeleo!Limun 1
Pravo u centar!
srbijalov

Jank

Sniper Hunter kaže:
Jank ono sa piletom ti je stravaSmekoDragoljupe

Stvarno je tako bilo Snipere...Mislim da mu je to bio prvi APORT...Na početku lovačke karijere moja Seterka je imala još žešću avanturu napisaću uskoro,,...odaću "Lovačku tajnu"...ha ha ha...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Browningbar
 Imenjace, sta bi sa tom pricom!?Confusediveli 3
Pravo u centar!
srbijalov

Jank

Browningbar kaže:
Imenjace, sta bi sa tom pricom!?Confusediveli 3

Imenjače dobro si me podsetio pišem uskoro ću je objaviti....Bye

Neca92
 Jank, da znas da ocekujemo nove price i na ovoj temi! Smile I ne samo Jank, vec sve ostale kolege! Smile Lovna sezona je gotova, svi smo puni raznih prica i novih iskustava... Opletite po tastaturi, podelite to sa nama! Comp B) Bye
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Jank
 Već dugo nisam bio na ovoj temi, vreme je da malo obnovimo temu da joj damo dušu da otkrijemo lovačku tajnu vidim da sa ovim terminom barataju po Lovačkim udruženjima a obećao sam Snipre Hunteru i drugarima

Evo moje LOVAČKE TAJNE....NEMOJTE ME IZDATI....NIKADA....

Sela u Šumadiji su uglavnom ušorena, naselje je zbijeno oko glavnog puta i ispresecano malim sokacima i uličicama koje su do skora bile posute kamenom tucanikom. Sada su svi ti sokaci i male seoske ulice asfaltirane...bogami polako ulazimo u Evropu. Poljoprivredno zemljište i lovište su izvan sela ispresecano potocima i jarugama, blago brdovito, sa puno vrzina, živica i zaštitnih pojaseva od vetra i sa malim šumicama koje su idealno skrovište za sve vrste divljači. Do poslednjih njiva u selu ima i po nekoliko kilometara. Kada se ode u tako daleke njive mora se poneti i hrana i voda za ceo dan ali kada se vreme promeni i počne kiša....e to je muka velika...Zato su ljudi pored svojih njiva gradili kolibe, male kućice pokrivene slamom, ćeramidom ili crepom. U njima se dražala hrana i voda a dobro su došle i za sklonište usled iznenednih letnjih pljuskova. Nažalost sve te kolibe su danas urušene. Lovci su ih koristili da tu predahnu i odmore se. Ali na našu sreću pre nekoliko godina ugledni domaćin i poljoprivrednik podiže lepu kolibu zidanu ciglom sa natkrivenom terasom. Mikija Milorad Ivić je sagradio kolibu na samom kraju našeg lovišta. U kolibi sto, stolice, šporet na drva i sve je to na usluzi putnicima namernicima....Tako je Mikijina koliba postala omiljeno sastajalište nas lovaca. Tu se svake nedelje smenjuje grupa za grupom lovaca, za stolom na terasi se doručkuje i prepredaju lovačke priče..Mnogo puta smo ložili šporet i na njemu sušili već pokisle kape i lovačka odela kada je kišovito...
Polako smo prilazili prvim seoskim kućama posle doručka i odmora u Mikijinoj kolibi. Prilazimo prvoj kući ili poslednjem domaćinstvu u selu, lepa kuća, dvorište i velika bašta ograđena tarabom. Vreme idealno za lov ali i za poljoprivredne radove. Zato je gazda toga dana poranio i poorao baštu da prezimi oranje, tako je bolje, bolje se zemlja usitni kada smrzne. Već smo se tu prikupili cela grupa trebalo je da prođemo pored te kuće pa putem nekih stotinak metara pa levo opet natrag u lovište. Na sred one bašte možda petnaestak kokošaka čeprka i vadi gliste iz tek prevrnute zemlje. Pogledam moje keruše, negde našle prolaz kroz tarabu i ušle u baštu. Počeše da markiraju, Seterka Aska krenu prva a za njom devetomesečna bretonka Tina...Kuče sa mog avatara. Kokoške se raskreštaše i počeše da beže prema kući a keruše za njima. Više ne vredi nikakva komanda, vikao sam dok sam mogao pa i ja u poteru za njima. Umalo da se polomim preko one metar ipo visoke tarabe pa preko onog oranja jedva ih sustigo ispred šupe pored kuće. Za sreću ekonomsko dvorište ograđeno posebno inače bi izbili u toj jurnjavi pravo gazdi pred vrata. Moja Aska davi šarenoga petla, perje leti na sve strane a Tina još čuputa sa druge strane. U onoj brzini zamahnem mojom sačmaricom pa seterku Asku lupim preko glave ona malo skviknu i poče da se povlači usta punih perja, samo pljuje perje svuda unaokolo. Onaj jadni petao pokuša da pobegne ispod velike gomile drva naslonjene na onu šupu ili garažu ni sam neznam šta je bilo. Ali mojim mukama nikad kraja. Bretonka Tina jurnu za njim i stiže ga na neki metar ipo do dva ispod onih drva. Šta ću bacim pušku na zemlju pa puzeći za njima ispod drva, uzano jedva se nekako dopuzah do njih, šopim je šakom i nekako je zgrabih za vrat te bretonka Tina pusti onog petla. Osta petao da leži pod drvima da li je živ ili ne, neznam ja se nekako ispuzah natrag, zgrabim onu pušketinu pa ponovo preko tarabe, prebacih bretonku i jedva preskočih od besa i uzbuđenja. Seterka Aska je već bila na putu, nisam ni video kako se vratila istim putem. Nisam iskoračio nekoliko koraka, pogledam moja družina stoji u dvorištu kod vlasnika ovih kokošaka....E jebem ti lovačku sreću..Šta ću polako prilazim i ja vidim iz kuće izlazi gazda Milan i nosi piće. Šta je, tu je, moji drugovi ga zagovorili pa nije ni video šta se dešava iza kuće ili je kasnije izašao, samo vidim kokoške niko ne spomonje, meni laknu. A gazda Milan kao pravi domaćin doneo flašu vina, flašu piva za Acu pošto on ne pije vino i za rezervu flašu sa rakijom. Služi on redom i kad dođe do mene pita A šta piju Beograđani ...pa i ja ću jedan špricer...promrmljah i on mi lepo nasu. Tu se otvori priča , popismo mi onu flašu vina, Aca ispi svoje pivo neko je pio rakiju, uglavnom lepo nas ugosti gazda Milan pa mi natrag u lovište...
A petao.....šta je bilo s petlom neznam ni posle nekoliko godina...ako saznam javiću vam.....

Iako sam sa Askom lovio već par godina imala je i ona svoje lude trenutke....yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

mirko knezevic
 Dobra prica smejao sam se kao lud...Grin Mogu samo da zamislim Janka kao trci i preskace ogradu a perje leti na sve strane pevac se dere kokoske urlicu... A kerovi ne popustaju....Grin Pas
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Browningbar
 Imenjace pa ti si definitivno najpozitivniji lik na ovom forum!ROFLROFLROFLiveli 3

Kucam ovo i smejem se ko lud!ROFLROFLROFL

Mogao si to perje da sakupis da napravis jedan jastuk!iveli 3Tri prsta 2
Pravo u centar!
srbijalov

aca
 hahaha jank SmekoGrinB)

Jank
 Mogao sam da sakupim perje...eeeee trt milojka , mene bre tamo smatraju za jednog ozbiljnog i uglednog lovca a moji kerovi dave kokoške po selu...pa nebi me oprala ni reka Jasenica koja tuda protiče....Dođosmo kod domaćina, lepo mu popismo piće i još mu sjebasmo petla
....eeee jadne one kokoške....bruuuuka bre.....yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS

Jank kaže:
Mogao sam da sakupim perje...eeeee trt milojka , mene bre tamo smatraju za jednog ozbiljnog i uglednog lovca a moji kerovi dave kokoške po selu...pa nebi me oprala ni reka Jasenica koja tuda protiče....Dođosmo kod domaćina, lepo mu popismo piće i još mu sjebasmo petla
....eeee jadne one kokoške....bruuuuka bre.....yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif
E JBG Jank svako se nekad zajebe a ja se zapijem

Jank
 Daki pa ja sam nepresušna enciklopedija lovačkih priča i zajebancija a baš to oko zapijanja sam hteo sledeće da vam ispričam ali neka malo neka se čita ova priča pa nastavljamo u vedrom raspoloženju u ovim teeeeškim vremenima za sve nas pa i za lovce...yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS

Jank kaže:
Daki pa ja sam nepresušna enciklopedija lovačkih priča i zajebancija a baš to oko zapijanja sam hteo sledeće da vam ispričam ali neka malo neka se čita ova priča pa nastavljamo u vedrom raspoloženju u ovim teeeeškim vremenima za sve nas pa i za lovce...yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif
Druže moj ja kad pijem onda se zapijem ,a oni bolji ............. pa se za...............

Jank
 Da da Daki potpuno razumljivo u našim godinamayoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS
 Nekada davno kada su deca od desetak godina za vreme letnjeg raspusta trčala prašnjavom ulicom u klotanim gaćama dešavale su se prelepe dogodovštine koje su zauvek našle mesto u našim sećanjima.Žarko leto kada nismo zbog kojekakvih razloga smeli da idemo na kupanje na ciglanu ili na reku Vuku koja je u to vreme skoro celim tokom do centra grada meandrirala lenjo se pomerajući prema Dunavu gde je kao jedna od tri reke u svetu uticala uzvodno . Ciglana je imala lepo jezerce nastalo kopanjem zemlje za proizvodnju cigle, voda u jezeru koje je znalo na mestima biti i do 10 metara duboko bila je tirkizno plava bistra i zbog dubine hladnjikava .To je zajedno sa Dunavom bila zabranjena zona, ali najbliža za korišćenje i najposećenija.Zbog zabtana smo se često klinci iz ulice okupljali bezposleni i smišljali šta raditi, da li da pravimo praćke i strele da bismo zaratili sa susednom ulicom ili da idemo u ekspediciju u Gelesovu dolu.Često smo imali bliske rođake u susednim ulicama pa je rat sa njima izbegavan sve dok nije neko od njih isprovocirao novi sukob. Tada se išlo po šljunak na prugu (municija za praćke),po trsku , lesku i zovu u Gelesovu dolu . Trska za strele, zova dužine 10 cm se nabije na vrh strele a u nju se zaglavi ekser koji je pre toga morao pod voz da bi se iskovao vrh u obliku vrha iz crtanih stripova a leska za luk. Za tetivu smo stavljali gumu (Borovo) koje je bilo u izobilju i eto strele sa dometom oko stotinak metara, vrlo opasno oružije koje nije imalo praktičnu primenu pošto smo znali da može naneti vrlo opasne rane, nego smo razvijali specijalne načine ratovanja, to jest plašili protivnika da će mo ih upotrebiti. Klinci iz druge ulice čim bi primetili kako smo naoružani bežali bi kući, a mi ovenčani slavom smo obavezno te večeri na njihovoj teritoriji išli krasti voće. Normalno sutra bi oni dobili batine jer nisu mogli dokazati da nisu oni na svojoj teritoriji poharali komšijino voće. To saznanje nam je često bilo slađe od onog nedozrelog voća od predhodne večeri. Zatim je sledila njihova osveta najčešće nekoliko dana kasnije dok se oni organizuju a mi uljuljkamo u oblacima slave. Posle toga su Poglavice sklapale mir najčešće uz cigaru savijenu od orahovog lišća. Da ne bi ponovo zaratili išlo se posle toga u ekspediciju u Gelesovu dolu, to jest lov e taj prvi lov svakom klincu iz ulice ostajao bi trajno zabeležen u pamćenju . O tome ćemo za koji dan da vam ne dosadim samo da kažem da smo koristili samostrele od žbica kišobrana a poglavica je imao malu Slaviju.

Jank
 Daki priča je do yaya pa ovo je lepo da se čuje...netreba nikakva umetnička kreacija, priče iz života običnog dečaka, naša deca imaju sasvim druge afinitete, Fejzbuk im pokrivi kičme, nema više one razdragane graje dece u mom kraju, nekada smo trčali za krpenjačama družili se igrali i tukli se međusobno .....
.....a sad ....pa eto ko voli neka pročita....neko davno vreme kada se živelo skromno ali srećno...yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS
 Jeste druže neznaju oni kako se pravi voz od praznih konzervi od sardina ili puška od zove na metke od kudelje ili najbrži pištolj na kukuruze od kutije Drava 50 drvaca ili prangija od ključa od ormara sa ekserom i sumporom od šibica. Neznaju kako je nositi cipele koje nemaju onaj jezik u sredini (odsekao ga da napravim kožu za praćku , ala me ćale nalemo zbog toga)Polako kroz priče svašta će ali sa zakašnjenjem naučiti

Neca92
 Jank Bravo 2Bravo 2Bravo 2 DakiNS Bravo 2Bravo 2Bravo 2 Samo tako nastavite! 
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,226,555 posete www.srbijalov.com