Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Rusija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Rusija
Podunavac

kelt kaže:
detalj sa Kavkaza iz majke Rusije

Jeli ovo neka ruska autohtona rasa bizona, ili su uvezeni iz severne amerike?
Podunavac priložio:
25196925_1.jpg

Tri prsta 2Kolce

kelt
 ja mislim da je to evropski bizon koji se jos zadrzao samo u tako nekim nedirnutim krajevima, ali posto nisam strucnjak iz te oblasti izvinjavam se ako gresim. ja ovo nisam slikavao, ovo su slike sa panoramia- cisto da kolegama podgrejem mastu u ovaj ladni aprilski danCao poljubac
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

petar
 [xhide]Evropskog bizona ima i u divljini Poljske, Svedske, Norveske, Finske i naravno Rusije, a cuo sam da ima planova da se nasele u Karadjordjevo, jer ga ima u dosta ogradjenih lovista, a u prirodi samo kako kaze kelt u predelima koji su coveku tesko pristupacni...B)[/xhide]
Just like old times!

Podunavac
 Ima li kakve razlike između evropskog i severno američkog bizona, ili su identični?
Tri prsta 2Kolce

kelt
 meni izgledaju isto namam pojma. imam jedan dvd gde je predstavljen evropski bizon ja ne vidim razliku ev. po bujnosti dlake,ali i to ovisi o god.dobuZbunjen
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Lovac Stari
 U Evropi ga zovu jos i Vizent, mnogo je laksi od Americkog srodnika!A i razlikuje se podosta. Nastanjuje u Evropi jos Bugarsku,Cesku i Slovacku!

Verujem da je Rusija izmisljena za Lov ili receno pravi raj na zemlji za Lovce.
Pocev od Sumskih Koka,pa preko raznih vrsta Krznasica, pa veliki (Grabezljivci) Predatori: Medved,Vuk,Ris,Zderavac. Pa onda supljoroge vrste kao sto su Kozorog,Argali-Marko Polo i jos mnoge druge podvrste divljih Ovaca. A tu su i Jelenske vrste > Obicni Evropski,Sika ili Maral.
Dobar pogled.

ohotnik
 U Rusiji ga zovu zubr i populacija im je vrlo stabilna i u porastu Imao sam cast da 94 godine ga Odstrelim u Belorusiji i bjeloveckim sumama na Granici sa Poljskom gde vrlo uspesno gazduju sa njim i imaju u planu odstrela.Inace je malo manji od severno americkog rodjaka ali ne znacajno po mojoj proceni nekih 20% Inace se radilo o vrlo krupnom muzjaku koji im je stvarao velike probleme jer je znao da ode za noc i do 70 km od stanista praveci stete okolnim seljacima naskacuci na krave i koliko znam imao je oko desetak ubijenih domacih bikova.Rezervat je placao stete i vracao ga u svoje staniste ali na kraju je postao agresivan i odluceno je da se odstreli.Po mojoj proceni imao je oko 700 kg.

vlada lovac
 I ja bi reko da je na slici Evropski bizon-Zubr, negde sam vidjao slične slike

Podunavac
 Kolega Ohotnik sa kojim si ga kalibrom odstrelio, sa koje daljine i kako je podneo pogodak? Može malo opširnije i ako imaš koju sliku? Ovo je stvarno retko iskustvo za naše lovce.
Tri prsta 2Kolce

ohotnik

Podunavac kaže:
Kolega Ohotnik sa kojim si ga kalibrom odstrelio, sa koje daljine i kako je podneo pogodak? Može malo opširnije i ako imaš koju sliku? Ovo je stvarno retko iskustvo za naše lovce.
Nazalost tada nismo imali digitalne aparate vec obicne i imam par fotografija u albumu koji mi je u stanu u Rusiji i prvom prilikom kada budem isao tamo donecu ga i postaviti sliku.A kako je doslo do odstrela Ranije sam naveo da je on stalno u zadnje vreme bezao iz jednog recimo tipa rezervata koji je sa jedne strane ogradjen a sa druge tri strane ima prirodne prepreke i tu ih je bilo oko osamdesetak i imali su solidan prirastaj On je ogradu od 2,5m vrlo jaku prosto guzvao kao papir i odlazio za noc u pocetku krace a kasnije i po 70 km dok ga nenadju susednog dana dal u podne ili kasnije.Uvek su javljali domaci seljaci kojima je jurio stada krava i ubijao bikove.Radnici lovocuvari su ga vracali jer je bio vrlo miroljubiv i ja sam ga ranije mazio uz neku poslasticu.Ali kako je postajao stariji sve je bio zlobniji i teze ga je bilo vracati.Na kraju je cim vidi uaz lovocuvara bezao i bilo mu je nemoguce prici.Na kraju je posle vise pokusaja vracanja gde je poceo da nasrce na uaz lovocuvara i mestane odluceno da se odstreli.Pozvali su mene jer sam u prijateljskim odnosima sa direktorom lovista i ranije izrazio zelju da bih voleo da odstrelim zubra.Odstrelio sam ga na nekih 250m jer mu nije bilo moguce prici sa kalibrom 8x68s i pao je nakon nepunog koraka Bukvalno na mestu.Procene su se kretale od 600 do 800 kg Mada ja mislim da je imao tu oko 700kg

Podunavac
 Kolega hvala na informacijama. Ako imaš još neki egzotičan trofej, mogao bi da nam ispričaš kako si ga odstrelio.
Tri prsta 2Kolce

vuk71
 lapsih fotografija skoro nevideh... jos samo da je para i vremena i pravac RUSIJA...

dreger
 da li neko zna kako u Rusiji love lisice,sakale da li lovac moze da ide sam ili mu trebaju jos najmanje dvojica,pa vodja grupe i ostale gluposti kao kod nas.

DakiNS

dreger kaže:
da li neko zna kako u Rusiji love lisice,sakale da li lovac moze da ide sam ili mu trebaju jos najmanje dvojica,pa vodja grupe i ostale gluposti kao kod nas.
Ma sta dvojica ceo upravni odbor a ako je sumnjiv onda i skupstinaROFL
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

SUMO
 Prvo krvna grupa, pa visina, pa tezina.....

privet !

SUMO
 a u tolikoj Rusiji loviti lisice....em retke.....em ima lepse divljaci....

SUMO
 predlazem da u Srem naselimo sibirskog srndaca,
em velik i krupan, em u nekim delovima Srema nema ni S od srne pa se ne bi ukrstali
a bilo bi - jedan dovoljan za citavu grupu, zasitili bi seFrown

SUMO
 a

nenadx
 SUMO Sibirska nije bas pogodna za nase krajeve,bolje bi se primila ova lepsa divljac sa slike-Yespa kreni sa uvozom.
Dobar pogodak

stojkuki
 Ih kakav trofej ... ;)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,472,728 posete www.srbijalov.com