Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar puškar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar puškar
I Jevtic
 tako si kolega trebao da napises na pocetku da te interesuje samo delimicna prepravka u centralnoj srbije to mozes dobiti za nekih 150do 170 pozdrav

tomo vrbas
 Univerzal Milovic 021/705-674 i 063/505-140 Vrbas,majstori Pero i Srdjan Milovic!

Max011
 *Ajmo onda da zajedno spakujemo jedan ,,jeftin,, karabin u ,,nacionalnom,, 8x57 posto gvozdjuriju vec kolega poseduje. Dakle tanjenje cevi kaskada, skidanje vojnih nisana busenje 4 rupe u osi i zakrivljenje ili skroz menjanje rucice sa ponovnim poliranjem zatvaraca-sanduka-cevii bruniranjem moze da se uradi za 150-200 evra. Za 48 pase TMM09 okidanje kao budali samar 50evra . Kundak za klasu vise od standardnog 120e moze da se uradi za 200 evra , pahmajer guma crvena , zelena ili crna (te su bas sminkeraj) je 30ak evra. Sitna gravura srafova , flor plejta i stitnika obarace , privatnika trzaja moze da se uradi za 100ak evrica sve skupa 580 -600 evra . Za te pare dobijate vrlo ozbiljnu pusku koju ste sami odradili prema sebi i koja je mnogo bolja od seriske Zastava kojoj uvek nesto fali . Licno to bih uvek pre uradio nego se nadao da sam pazario neki polovan komad jer polovnih komada koji valjaju a da su izasli iz Zastave za domace trziste ... ne bih sad o tome . A sto se puskara tice vrlo je malo onih pravih !!!
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Podunavac
 Max011 sve si nabrojao, ali si najvažnije zaboravio. Uvodnik metka iz magacina u cev. Najkritičnije mesto kod vojnih karabina. Pošto su predviđeni za vojnu municiju sa špicastim zrnom i punom košuljicom, imaju strm i loše obrađen uvodnik metka. Kada se koristi lovačka municija obavezno dolazi do problema kod uvođenja metka u cev. Kod prerade vojničkog karabina za lov posebna pažnja treba da se posveti baš ovome delu.
Tri prsta 2Kolce

Max011

Podunavac kaže:
Max011 sve si nabrojao, ali si najvažnije zaboravio. Uvodnik metka iz magacina u cev... delu.

Evo sad smo kompletni za izvodjenje zavrsnih radova u gradjevinarstvu Smile

Dakle(m) informacija je tu pa ko vole nek izvole ... Smile))
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

apinest
 Svaka čast, kolege. Nema šta, odlično poznavanje materije! E, zato volim ovaj forum... Nešto slično je obrađeno u jednom našem lovačkom časopisu prošle godine. Osnova je otprilike ista, finese se uvek malo razlikuju,ali zato se valda i zovu finese... Ostaje samo drugi (važniji) deo pitanja: KOJI PUŠKAR U VOJVODINI TO RADI? Kolega Max011 kaže da ih je malo (puškara), znači- IPAK IH IMA! Do sada sam kontaktirao sa majstorima iz Novog Bečeja, Rume i Novog Sada, odluku donosim nakon konsultacija sa VAMA koji ste koristili njihove usluge. Nadam se da vam nisam naporan (previše). Pozdrav kolegama: Podunavac, Max011, sjeftic, canis aureus, Lala, DakiNS, tomo vrbas, hamerles i ostalima!

Podunavac
 Nisam kortistio usluge majstora iz Srbije (osim pokojnog puškara Gagija iz Beograda) pa ne mogu da kažem iz ličnog iskustva koji je dobar. Premda svaki bolji majstor puškar može da odradi osnovne prepravke na M48. Lično smatram da bi trebao popričati sa majstorom Milovićem. Meni je više komada M48 i Mauser K98 radio majstor iz Vukovara. Bio sam zadovoljan sa svim što je napravio. Ali je čovek posle ove naše propasti otišao sa familijom u Kanadu, tako da i ja sada muku mučim kada mi treba nešto napraviti. Verujem da ga Daki zna, a možda su i sarađivali.
Što se tiče osnovne prepravke i naravno najjeftinije to je ravnanje cevi na strugu, zamena nišana (prednjeg i zadnjeg), prepravka ručice zatvarača, sređivanje i poliranje uvodnika metka i bruniranje oružja. To je obavezno, a zamena okidačkog mehanizma po mom mišljenj nije neophodna. Lovio sam jedno vreme sa originalnim mehanizmom i nije mi smetalo. Što se tiče kundaka bolja je solucija da se napravi novi, ali i stari može da se prepravi. Samo treba deblji amortizer da se stavi i pojavljuje se problem kod postavljanja prednje pređice za remnik, pošto je vojnički kundak u prednjem delu probušen zbog šipke za čišćenje koja se navrće ispod cevi u kundak.
Tri prsta 2Kolce

apinest
 Kolega Podunavac, danas sam razgovarao sa g. Milovićem, kao i kod većine majstora i kod njega je prepravka stvar dogovora (bez zamerke). Ono oko čega nema razgovora je kundak- MORA se raditi nov, jer ovaj na M-48 zaista ne liči ninašta!!! O ostalom možemo razgovarati, s tim što moramo imati na umu da je ovo Srbija, a ne Ferlach-Borovlje ili Kranj... Naravno da bismo svi želeli da imamo unikatno oružje, ali socijalno-ekonomske prilike kod nas to ne dozvoljavaju. Pri tom sam duboko svestan svog položaja u ovakvoj situaciji, ali mislim (slobodno me ispravite ako grešim) da za 400-500 evra prosečna 48-ica može da se preradi u sasvim solidan lovačkim karabin...

I Jevtic
 kolega nemoj da me pogresno shvatis ja te ne odgovaram od toga ali za 500e imas da kupis u zastavi karabin sa debelom cevi solidnim kundakom prepravljenom rucicom sa sandukom koi je duzi kome su izbusene originalne rupe jedna podesljiva obaraca samo da ga ti malo izgraviras pozdrav

Mile
 Kolega moj naj iskreniji savet ti je tu 48-cu ostavi na zid ,kakva je takva ,a sebi kupi nov karabin i mirna glava . Ovo ti kazem iz iskustva, posecivala je moja puska par vrh majstora i osta sarena ko indijanski konj trebalo je da postavim slike,ali sada sam se ohladio . A racuni ko vrata , zato odi kupi novo, a to neka te seca na uspomene okaci ga na zid pa kad-kad prangijaj tik da ne zaboravi .

I Jevtic
 nije to nego se posle javljaju veliki problemi da bi ti odradio prelaze na cevi mora da odvije cev od sanduka pa da ti uradi leziste za 8x57 jer kada budes koristio lovacku municiju desice se da glavi u prelaznom konusu pa da ti lepo obradi sanduk u zadnjem delu i da izbusi rupe pravo posebno na sanduku koi je termicki obradjen pozdrav

Podunavac
 Slažem se sa kolegama u vezi cena i prepravke. Za 500 evrića kupiš dobru original lovačku pušku i ostane ti M48 za šenlučenje na svadbama i strelištu. Ja sam 90-ih godina imao dve prepravljene M48 i jednu Mauser K98, ali puške su bile na poklon od prijatelja (i neprijatelja Grin) a prepravke stvarno povoljne kod drugara. Ovo ti sada izađe skuplja dara nego mera.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Dobih nekoliko slicica od naseg kolege sa foruma i puskara sjeftic posto sam mu poverio moju puskuTOZ63 kupljenu u maju na bruniranje sredivanje dotezanje i sve sto uz to ide znaci generalni servis puska je odnesena u ponedeljak 18.07.2011
ovako je izgledala pre
i56.tinypic.com/29c589d.jpg
i53.tinypic.com/9zuixe.jpg
i53.tinypic.com/2nvaydw.jpg
A ovo su slike koje mi je on upravo poslao jedva cekam uzivo da je vidim a sudeci po slikama majstor zna posao ,bice spremna za prepeLJic
Ovo je majstor odradio gvozdjuriju
i54.tinypic.com/2vvj955.jpg
i55.tinypic.com/2n81og7.jpg
i52.tinypic.com/eq9lbb.jpg
i53.tinypic.com/24cd26p.jpg
i55.tinypic.com/9j0xuu.jpg

DakiNS
 Imam petlaru puskarne kranj 16 pa bih dao da se sredi koliko kosta zadovoljstvo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

canis aureus
 takođe me interesuje koliko bi koštalo ovakvo sređivanje metalnih delova(bruniranje) i otklanjanje lufta između cevi i baskule? U pitanju je TOZ63
-i interesuje me da li se radi hladno bruniranje cevi ili ne?(koliko mi se čini na slici je u pitanju "toplo"?!?)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

I Jevtic

canis aureus kaže:
takođe me interesuje koliko bi koštalo ovakvo sređivanje metalnih delova(bruniranje) i otklanjanje lufta između cevi i baskule? U pitanju je TOZ63
-i interesuje me da li se radi hladno bruniranje cevi ili ne?(koliko mi se čini na slici je u pitanju "toplo"?!?)

kompletna puska je brunirana na vruce cevi se vec duze vreme ne rade na hladno postoje jos malo puskarskih radionica koje rade na hladno
sto se tice cene to je diskutabilno pitanje imate pp pa se javite pozdrav

Sniper Hunter
 Zaboravih da kazem postojece gravure su pojacane i dodate nove neke majstorova idejaBravo 2
canis a sto se plasis toplog bruniranja , ako je majstor pravi nista mu ne fali ispere se lepo i sredi ne brini nadzivece nas sigurno puska i toplo brunirana , to isto sam i ja pitao majstora ali me je razuverio , uostalom nadam se da ce da se ukljuci i sam da ne advokatisem ovde pozzziveli 3

Sniper Hunter
 A evoga pretekao me , poz majstore!

canis aureus
 ... ne plašim se ni "vrelog olova" a kamo li ...
-ma pojedini majstori su me toliko ubeđivali da ne može Tozovka na taj način da se brunira zbog "mekog spoja" kalajem koji će da se rastopi od tople kiseline te će i cevke da se razdvoje ... ali ni to nije strašno imaću dve jednocevkeConfused ako dođe do toga. Naravno, ima jedan i jedini, najbolji i neprevaziđeni majstor koji će to da "odradi" na najbolji način ... bla, bla, bla ... a znam jednog drugara kome je "neki dunđer" toplo brunirao pre više od 10god i još uvek ima dvocevkuConfused kojom lovi svo vreme i koja mu je jedina puška.
tako da ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

I Jevtic

canis aureus kaže:
... ne plašim se ni "vrelog olova" a kamo li ...
-ma pojedini majstori su me toliko ubeđivali da ne može Tozovka na taj način da se brunira zbog "mekog spoja" kalajem koji će da se rastopi od tople kiseline te će i cevke da se razdvoje ... ali ni to nije strašno imaću dve jednocevkeConfused ako dođe do toga. Naravno, ima jedan i jedini, najbolji i neprevaziđeni majstor koji će to da "odradi" na najbolji način ... bla, bla, bla ... a znam jednog drugara kome je "neki dunđer" toplo brunirao pre više od 10god i još uvek ima dvocevkuConfused kojom lovi svo vreme i koja mu je jedina puška.
tako da ...

ne razletuju se prutevi od temperature nego od nagrizanja sude jer temperatura topljenja kalaja je 180 stepeni a brunira se mahimalno na 130 stepeni i prutevi nisu letovani samo sa kalajom nego ima i primesa srebra tako da se tacka topljenja povecava nije vruc brunir tako opasan pozdrav

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar nož OPREMA 2195 12.03.2023. 01:00
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,955,126 posete www.srbijalov.com