Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Najbolji je...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Najbolji je...
ficha007
 Malo moga pisanija sa nekog drugog foruma na temu "Terenci, moda ili potreba..."

" Negde u Srbiji...

Priča prva

Novi Beograd. Splav "Blaywatch". Goran J zvani "Mićo" star 40 godina izašao je sa ovog elitnog beogradskog splava praćen dekoltiranom crnkom "standardnih" dimemzija: 100-60-90, tiCenzurisanonom devojkom svoga vremena. I dok je ona nabadala štiklama, držeći ga pod ruku, Mićo je preturao po džepovima svojih pantalona pokušavajući da pronađe ključ od svoga automobila. Najzad. tak-tak, zvuk alarma i ulazak u najnoviji model BMW X6 crno, nacrne boje. Kontakt. Moćni motor oglasio se svojim potmulim brundanjem. Zvuk do daske. Otvara prozor da dođe do vazduha. Malo mu je muka od onog "Chivas regala" i bučnog društva za stolom. Trenutak kasnije primetio je dva mladića kako prilaze automobilu. A onda su se začuli pucnjevi.

Priča druga

Ulica Strahinjića Bana. Beograd. Crni Audi Q7 lagano je prolazio ulicom tražeći mesto za parkiranje. U njemu Aleksandar P. Nadimak "Acke". Godina 26. Na prednjem sedištu suvozača sedelo je devojče od maksimalno 22 godine, blajhovane plave kose, nakvarcovana i nauljena. Manikirana, pedikirana, sa uredno nameštenim veštačkim noktima. Njena drugarica sedela je pozadi, a do nje "Acketov" drug Slobodan S zvani "Slobex". I konačno su ugledali mesto za parkiranje. Jeste malo uže, ali će da prođe. I dok parking senzor navodi mladog pilota, on baci pogled na prekrštene preplanule noge svoje mlade saputnice i... Tup. O neeee. Udario je auto. Šta li će matori da mu kaže sada...hmmm verovatno ništa. A i šta ima veze. Vreme je da se auto zameni za neki drugi. Nešto što nema niko iz njegovog društva. Što će ih učiniti ljubomornim. Mmmm, daaa recimo Porsche Cayenne Turbo S. Ala će da mi zavide drugari.

Priča treća

Lovište Karađorđevo. Dejan M. Star 45 godina. Nadimak "Deki". Pratio je vepra kroz nišan Swarovski optike uvećanja 1-7 x 50 dok se ovaj lagano kretao kroz šumu nesvestan trenutka kada će pasti. Končanica na plećku. Udah. Zadrži dah. Nišani malo duže. Pucanj. Moćni kalibar 9.3x74R iz njegove nove dvokuglare odradio je posao. Prilazi mu lagani praćen lovočuvarom. Čestitke za dobar pogodak. Poslednja počast divljači. Krvava grančica zadenuta je za njegov lovački šešir. Toki-vokijem lovočuvar javlja kolegama da dođu po ulov. U daljini se čuje brundanje dizel motora i brzo se pojavljuje Land Rover Defender. Zelene boje, naravno. Koja druga može da bude. I dok 90-ka lagano brekće sa ulovom u zadnjem delu, Dejan vadi pljosku domaće rakije kajsijevače i dodaje svima da otpiju po gutljaj. Mmmm da. Lep dan i lep ulov.

Priča četvrta

Jezero Garaši. Goran P. Star 55 godina. Nadimak "Prke". Pecaljke uredno razbacane po obali jezera, dok pecaroš lagano prati njihanje vode. Odjednom mu se učinilo da je jedna od njih blago zadrhtala. Da, nije mu se učinilo. Struna je počela da se drma, a plovak da skače po vodi. Prišao je pecaljki i lagano krenuo da navlači strunu na mašinicu. Veoma brzo ukazala se glava, a potom i telo poveće ribe. I dok ju je vadio iz vode i skidao sa udice, zazvonio mu je telefon. Ma gde li je sada prokleti telefon. Pogledom ga je tražio i ugledao ga na sedištu svoje verne Toyote LC 100 3.0 D4D parkirane par metara od obale. Kud bre sad da zvoniš. I dok je žurio da otkači ribu sa udice, i da se što pre javi na telefon, riba se naglo trznula i pala u vodu a potom oslobođena udice otplivala u sigurne dubine dalje od obale. Psujući došao je do Toyote i iznerviran gubitkom ulova opsovao a zatim se javio na telefon.

Priča peta

Zlatibor. Selo Sirogojno. Nedeljno jutro. Branislav Đ. Star 38 godina. Nadimak "Bane". Probudio ga je bat dečijih nogica koje su tapkale po podu sobe. Sin i ćerka su upali sinhronizovano u sobu i počeli da ga vuku za ruku iz kreveta. Glava njegove žene pojavila se u dovratku i samo se nasmejala. Obećao si im, pa se spremaj. Hrana je spakovana u korpu, igračke su već u autu. Na brzinu se obukao i potom izašao iz kuće praćen smehom razdragane dece. Ispod strehe stajala je zelena Lada Niva. Zakačio je prikolicu, otvorio vrata automobila i deca su brzo utrčala u auto. Lagano je zviznuo i njegov verni pratilac Apis, mađarska vižla, uskočila je u prikolicu. Ušao je u auto. Deco idemo na izlet. Jupiiiii, čulo se sa zadnjih sedišta.

Priča šesta

Pešterska visoravan 2012. godina

U malenoj sobici pod treperavom svetlošću sijalice žena je sedela za stolom i slušala radio. "Nezapamćena zima zavejala je 15 sela pešterske visoravni od kojih je najgore u selima Braćak, Ramuševo i Reževiće" govorio je spiker. Znala je ona to i bez njega. I dok je peć na drva grejala malu sobicu, pogled joj je pao na malenu devojčicu od 5 godina koja je u groznici ležala na krevetu. Žmurila je i jecala u snu, a brižna majka očiju punih suza stalno joj je kvasila peškir i stavljala na čelo. Nije znala šta da radi. Živela je na obodu sela Reževića, usamljena kuća, uherena među velike hrastove, na kraju sela. Od kako joj je muž poginuo sekući drva pre dve godine u šumi, sama je morala da se probija kroz okrutni život. A sada je sudbina pretila da je odvoji i od njene male petogodišnje ćerke Ane. Bogdanka je bacila pogled ka ikoni Sv. Đorđa koja je visila na zidu i plačnim glasom zamolila svetca sa slike za pomoć. Život u detetu je kopnio i pitanje je bilo da li će mala Ana preživeti ovu noć. Da je samo znala i bila pametnija i poslušala doktora Markovića koji joj je savetovao da sa detetom ostane u obližnjoj bolnici jer sama nije mogla bez pomoći u vučijim uslovima.

Usamljeni vuk počeo je da zavija u šumi nedaleko od sela. Otužni zvuk od koga se ledila krv u žilama prolomio se kroz noć. I opet. I opet, i opet.

Za to vreme doktor Marković zabrinuto je šetao kroz svoju kancelariju u bolnici. "Nisam trebao to dete da pustim da se vrati. Morao sam je zadržati ovde jer mi je lekarska etika i Hipokritova zakletva to nalagala." Iz turobnog raspoloženja trgao ga je zvuk kucanja na vratima koja se otvoriše i unutra uđe čovek u maskirnoj uniformi sa crvenom beretkom na čelu.

"Pozdravljam te doktore" reče mu kapetan čiju su kosu krasile prosede vlasi i koji uđe unutra. "Kako je, šta ima" upita ga kapetan.
Doktor mu ispriča kako je u stvari zabrinut zbog male Ane koja je bila bolesna i koja je trebalo sa majkom da dođe na kontrolu, ali sada u uslovima visokog snega koji je padao iz dana u dan to nije bilo moguće.
Kapetan ga je slušao, očiju crnih kao noć. Niti jednog momenta njegovo lice nije odavalo nikakve emocije. Odjenom se diže na noge i uze službeni toki-voki. "Poručniče Popoviću, Vi i tri vojnika kod doktora Markovića da ste za pet minuta. Ponesite sa sobom ćebad, ašove, opremu za reanimaciju. Odmah!!!! Rekao sam odmah!!!!"

I sa tim rečima, bez pozdrava napusti prostoriju. Za pet minuta ispred je stajao maskirni Puch G, čiji je moćni benzinski motor nečujno radio, spreman za izazov.

Kapetan reče vozaču: "Izlazi napolje i pređi pozadi. Ja vozim. Brže!"
Zbunjeni vozač samo je seo pozadi a poručnik Popović na mestu suvozača samo je ćutao. "Kapetane gde ćemo?" ali njegovo pitanje ne dobi odgovor. Njihov starešina stisnu gas i moćna mašina samo zabrekta i krenu ka planini. U početku brže, a posle, kako su kilometri odmicali, sve sporije i sporije terenac se probijao kroz noć. Moćna svetla sekla su noć i obasjavala krupne pahulje snega ispred šoferke dok je kapetan samo zurio u noć i vozio. Vojnici su se zgledali međusobno plašivši se da pitaju gde se ide, i samo su ćutali.

Život je isticao iz male Ane. Ona je sanjala oca kako je došao po nju, i pružao joj je ruke. Želela je da mu potrči u naručije. A opet kao da je kroz to svetlo čula kako je neko doziva. Kada se okrenula ka glasu, a potom ponovo prema svome ocu - njega nije bilo. Nestao je, a tama ju je obuzela.

Vojni Puch G grabio je kroz noć, razbijajući silovito smetove snega, bacakajući se levo, desno. Blokade diferencijala, prednjeg, srednjeg i zadnjeg odrađivale su svoj posao u tmini pešterske noći, a moćni benzinski motor nije niti jednog momenta poklekao pod navalom snega. Brzo su stigli do usamljene kuće i potrčali unutra gonjeni kapetanom koji je samo vikao: "Brže, ljudi. Brže, Brže. Ne dajte da nam to dete umre. Uleteli su unutra i za tren oka umotali malu Anu u ćebad, i zajedno sa majkom ubacili u džip. Kapetan je dao gas i sjurio se niz planinu, a vuk je u tami zavijao. Ubrzo su mu se pridružili i ostali pripadnici čopora i veoma brzo šuma je odzvanjala od njihovog zavijanja.
Na zidu kuće, obasjan svetlom sijalice, Sv. Đorđe zamahivao je svojim kopljem ka velikoj aždaji.

Brzo sustigli do bolnice, a kapetan je izleteo iz terenca i preuzeo devojčicu u svoje naručije, odneo je do nosila hitne koja su u međuvremenu čekala, a onda skrhan krenuo ka kolima na koja se naslonio, zaronio glavu u ruke i tužnim glasom rekao: "Bože ne daj da ovo dete umre. Nadam se da smo stigli na vreme...". Vojnici su ga samo nemo posmatrali.

Proleće. Sneg se povukao i otopio, a žedna zemlja brzo upila u sebe. Ana se igrala kod svoje kuće kada je čula zvuk motora automobila koji se približavao. Prepoznala je vojni ternac koji je veselo brektao uz brdo ka njihovoj kući. U kolima su bili kapetan i doktor Marković koji su joj doneli igračke i slatkiše, i novi kompjuter kako bi kao i sva ostala deca imala uslove za pristojno obrazovanje. Poklon od vojske i opštine.

Kada su izašli iz kola devojčica im je potrčala u naručije, a oni su se samo pogledali i nasmejali jedan drugome sećajući se kobne noći i terenca koji je odradio posao. U tom momentu kapetan je bacio pogled ka šumi, i ugledao vuka kako ih posmatra sa nekih 50-ak metara udaljenosti. Samo je stajao tamo i posmatrao ih, a potom, klimnuvši glavom nestao u obližnjem čestaru.

Moda ili potreba, pitanje je sad.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

mrwa22250
 svaka cast za pricu br.6-tera suze na oci.luksuz ili potrebaOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Lala

mrwa22250 kaže:

Eto šta ti je čovek emotivac, a Ličanin!!! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007

Lala kaže:

mrwa22250 kaže:

Eto šta ti je čovek emotivac, a Ličanin!!! Grin

aaaa nee, neeee...od druge sam ja "sorte".
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Planinko011
 Da li neko od kolega ima iskustva iz terenske voznje a i iz svakodnevnog zivota sa Suzuki Grand Vitarom iz 2002-2004, dizelom. Planiram da zamenim moju nivu za auto koji bi imao cetvora vrata i sluzio za voznju porodice a imao i veci gepek. Video sam i verziju sa 7 sedista neku long sto bi bilo dobro. Zanimaju me potrosnja i cesci kvarovi pretpostavljam slicni i na kratkoj verziji koja je za teren bolja? Dosta lovaca ima kratku verziju pa mi znace i iskustva i za nju. Cini mi se da je ipak, obzirom na reduktor, bolja za teren od freelendera i sl. Iskreno ne bi mi smetao ni dzip do 2.5l ali da potrosnja ne bude preko 12l po gradu. Ali da se otvorim za registraciju pa za delove pa za 3l na 100km vece potrosnje vec vise boli.

davorcalic
 Evo ti da vidiš nešto što sam pazario lov radi....sreća imam ženu koja toleriše moje ludorije...nisu skupi a troše MANJE od lade nive garantovano i provereno....

2531cc...103 KS...1988god...TNG-BENZIN....proban na veoma gadnom terenu koji bukavalno gazi ko traktor.... razmisli ...nisu skupi i nisu neke kvariše....
Žena mi Makedonka....ena Shock

davorcalic
 MITSUBISHI PAJERO KOCKICA...

davorcalic

davorcalic kaže:

davorcalic

Prava stvar za lov...raspitaj se malo ako baš hoćeš dobar terenac

darkolovac
 Koliko je registracija za mitsubishi?

vojkan
 Kolega ja sam se skoro podnovio novim terecnom Land Rover Diskavery TD5 2,5 litra dizel,5 zilindra,139 konja automatski menjac sa blokadom diferencijala i vazdusnim jastucima.Auto sam kupio iskljucivo za lov i mogu ti reci da sam prezadovoljan.Moze se i koristiti i kao familijarni auto veoma je udoban i ima dovoljno mesta za petoclanu familiju.Sto se tice performansi na terenu sve pohvale jer sam ga zimus testirao na najtezim terenima Suve planine,zbog svoje jacine,prenosa i uzvisenosti ide kao tenk.Potrosnja Auto put pri prosecnoj brzini od 120 kmh je 8,5 litra natovaren maximum(posto sam ga tako vozio 2000 km iz Nemacke do Srbije)gradska voznja oko 10 litra zavisi od vozaca.
Po meni idealan auto za jednog lovca i njegovu familiju.Evo par slika.
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

vojkan
 jos jedna

vojkan
 jos jedna

vojkan
 jos jedna

vojkan
 jos jedna

vojkan
 jos jedna

davorcalic

darkolovac kaže:
Koliko je registracija za mitsubishi?

oko 35.000 din...ali ima i sa manjom kubikažom od 2400 i tu je reg. oko 23000 din...

davorcalic

vojkan kaže:
jos jedna

ExtraBravo 2

vojkan

davorcalic kaže:

vojkan kaže:
jos jedna

ExtraBravo 2

Hvala kolega ziv bio!

davorcalic
 NIS.NAFTAGAS je nedavno objavio konkurs za prodaju vozila bilo je NIVA od 300 do 700e,bilo je GAZ-ova,DEFENDERA,TATRI...za bagatelu...neznam šta je još ostalo i dali još traje konkurs...ako neko hoće pitaću..

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,354,589 posete www.srbijalov.com