Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Držanje oružja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Držanje oružja
nenad_franc
 evo resenja Grin

http://vukajlija....eri/748885

AcaNik
 Не одај нам штек!
Smile

ssekir75
 ненаде, ненаде... Palica
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

paninm
 ja sam napravio(tj stolar) mini ormaric za municiju, u koji moze da stane 7 kutija municije za sesnajsticu pusku(sasvim dovoljno ), moze da se premesta gde hoces .
i195.photobucket.com/albums/z188/Maqerdan/ormaric%20za%20municiju_zpstv2vkigd.png

arli
 Lepo kolega.

stefan092
 Sta nam donosi novi zakon o oruzju i municiji po pitanju skladistenja oruzja? Po novom zakonu oruzje mora da bude cuvano u metalnim kasama sa dva odvojena dela za municiju i oruzje, sto po meni i nije tako lose. Jedino da ne preteraju ,pa da traze da svaki odmar mora da ima sertifikat(da je testiran od strane nekog zavoda...) i ostale gluposti koje ce sluziti samo da se uzmu pare!

dzudzubajac

stefan092 kaže:

Sta nam donosi novi zakon o oruzju i municiji po pitanju skladistenja oruzja? Po novom zakonu oruzje mora da bude cuvano u metalnim kasama sa dva odvojena dela za municiju i oruzje, sto po meni i nije tako lose. Jedino da ne preteraju ,pa da traze da svaki odmar mora da ima sertifikat(da je testiran od strane nekog zavoda...) i ostale gluposti koje ce sluziti samo da se uzmu pare!

Kolega, zakon ne traži da bude odvojeno municija od oružja i ne traži da bude metalna kasa! Odvojena municija od oružja je zahtev samo za pravna lica koja se bave prometom oružja i muncije.

Zakon traži da se oružje čuva u kasama,sefovima ili ormanima, ali ne precizira kakve izrade (metal ili drvo), koliko brava, koja debljina drva/lima itd.
Trenutno niko ne može da kaže za sigurno šta je neki minimum, tako da je bolje sačekati tumačenje pravilnika pre nego što se uleti u troškove.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

vajsmiler
 Juče sam bio da podignem odobrenja za nabavku lovačkog oružja, i pitao sam referentkinju u vezi ovog novog pravilnika o uslovima za držanje oružja, konkretno sam je pitao da li puške mogu da se drže zaključane u drvenim ormanima, rekla mi je da ne može, nego isključivo zaključana u metalnim ormanima, tako da ne može lako da se obije.

dzudzubajac
 Nama je referent rekao da mora oružje odvojeno od municije, pa kad smo pogledali zajedno zakon, ispalo je da ne mora.

Verovatno ćemo nekim tumačenjem pravilnika dobiti malo određenije zahteve po pitanju kakvoće ormana, ali dok to ne urade svako tumači kako hoće i zna...

vajsmiler
 Nadam se da će taj pravilnik malo da dovedu u red, da se zna šta i kako, a ne da neko baci pare na nešto što u stvari možda i ne bude toliko potrebno. Slažem se da je bezbednost na prvom mestu, ali dati 200-300 eura za metalni orman koji možda i ne bude toliko neophodan, na današnju krizu je veliki izdatak.

schweps
 Nigde u zakonu se nespominje dali mora biti metalni ili moze i drveni sam da je bezbedan,a sta njima spada pod to da je bezban?
Lisica

dzudzubajac
 Ja napravio metalni ram i vrata i ubacio u orman. Kad budem imao lufta i malo para viška, izvadiću ovo i napraviti i stranice i leđa i praktično ubaciti metalni orman u postojeći.

i.imgur.com/dgqtTk5.jpg

i.imgur.com/pUCDj5v.jpg

Podunavac
 Odlična kombinacija kolega.👍
Tri prsta 2Kolce

Baki58
 Neznam kako je reseno odlaganje oruzja ako covek mora da prenoci u hotelu sa lovackim oruzjem?
Branislav

Podunavac
 Oružje pod jastuk i nemam ustajanja ni na WC. Ako treba i pelena.Grin
Dobro pitanje kolega. Samo da li postoji zakonsko tumačenje za ovo? Ili je nešta onako ofrlje? Da mora da se drži na bazbedan način i sl.
Tri prsta 2Kolce

stefan092
 Ovako je kod mene smesteno oruzje.
i66.tinypic.com/2eplftv.jpg
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

canis aureus
 ... očigledno nedovoljno prostora stefan092 Confused ... gde si spakov'o Zastava bLokericu?! a nema mesta ni za tu puškicu s levU stranu uzA zidU što je Grin

Odobreno

[xhide]
mundža nije odvojena od cevki ?? Iznenadjen[/xhide]
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

davorcalic
 Lepo i uredno....
Recimo, kod mene puške stoje u veoma teškom trokrilnom ormaru u duplom delu... zaključava se sa dva ključa a bravi se na tri mesta, dok je municija i ostala oprema u odvojenom, trećem delu takođe sa ključem... Bili su iz SUP-a na proveru jer sam podneo zahtev za nabavku i policajci su smatrali da je sve ok... negde to možda nebi prošlo, ako se nevaram.... sve što mi je rečeno je, da ga nemogu lopovi lako odneti i lako obiti i to je dovoljno .....
Žena mi Makedonka....ena Shock

mb-bb
 Mozda sam vec negdje kacio kako kod mene izgleda, za sad mi je dovoljan ali je pun, a municija se posebno zakljucava. Stane 5 pusaka na knap jedino sto sam morao doraditi distanc za puske sa optikama posto je dosta plitak ormar...
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

davorcalic
 Kako imate uredne ormare... ja svoj ormar ne smem da slikam... Nije ne uredan nego prevelik... slagao sam ga sto puta i nikako da budem zadovoljan....
Žena mi Makedonka....ena Shock

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,951,517 posete www.srbijalov.com