Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
davorcalic
 Pa da,videli su oko 100.000 odstreljenih ptica na slikama sa fb i još oko 70.000 na javno dostupnim dokumentima....
Ma,ima tema za njih....padne mi ,,fidovka,, kad odem tamo ...
Žena mi Makedonka....ena Shock

Lala

DakiNS kaže:
Neverovatno uporan!

oscar
Administrator
Lovac veteran
Na mreži Na mreži

Loristu sredstva za "Podigni ekološku svest, stop trovanju"
« poslato: danas u 06:13:36 »
Danas smo primili Rešenje o raspodeli sredstava po Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2015. godini a koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje Vlade Vojvodine.
Po tom rešenju projekat Lorista pod naslovom, "Podigni ekološku svest, stop trovanju" prihvaćen je i biće delimično finasiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje u visini od 500.000 dinara. Projekat sadrži seriju napisa o ugroženosti divljači od radnji u savremenoj poljoprivredi i nepravilnoj i nestručnoj primeni pesticida.
Zahvaljujemo se Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i informisanje na razumevanju lovačkih problema kao i na shvatanju ukupne problematike ugroženosti divljeg sveta od neekoloških mera koje se danas primenjuju u savremenoj poljoprivredi kao i na shvatanju potrebe da javnost sa tim treba da bude upoznata.

Ovde se ne radi o Fondu za razvoj lovstva, nego o konkursu sekretarijata za informisanje.

Serija napisa se sufinansira sa 500.000 din.?!? Pa kolika je onda ukupna cena te serije?

'Piršovanje po fondovima' - eto, imao sam pravu ideju za novu temu.

Ja na Srbijalov portalu imam seriju napisa od 11.137 komada... GRATIS!!!

E upravo je tolika razlika u miljama izmedju mog pristupa i Jeremijinog. Neko živi za lovstvo, a neko živi od lovstva, zahvaljujući ovčicama koje ćute i plaćaju.

Čestitam Jeremiji na dobijenim sredstvima u zdravlju ih potrošio! A što ne objavi taj svoj projekat, da vidimo sadržaj? Ili da neko zatraži od Sekretarijata za kulturu i informisanje na uvid konkursnu dokumentaciju? Možda je i tamo napisao da ima 5 zaposlenih koji će raditi seriju napisa? Ili će raditi sam, da ne bi delio pare ni sa kim? Grin
A možda će kao saradnike uz mastan honorar angažovati odredjene profesore sa poljoprivrednog fakulteta, i sa PMF, i sve ostale koje je već pominjao u svojim ranijim projektima? A neki od tih profesora će njemu da dodele recimo uredjivanje glasila LSV koje na godišnjem nivou savez košta nekoliko miliona dinara lovačkih para?

Ja ne razumem kako ljudi ne razumeju? Pa i 'plavuše bi već ukapirale' šta se radi sa parama gradjana Srbije, poreskim obveznicima.

'Ja tebi, ti meni', 'svi smo dobri toliko-i-toliko', a plaća neko treći, uvek ona yebena strana obični ljudi ili obični lovci.
Platite članarinu savezu, pa onda platite tom istom savezu za informisanje o tome šta radi sa vašim parama!?!? WIN-WIN kombinacija, u kojoj se dvostruko dobija! Pa onda neka i dalje delegati na skupštini saveza na mig svog miljenika izglasaju da LOVCI PLAĆAJU INFORMISANJE o tome šta se radi sa njihovim parama!!! Neko je u moje ime odlučio da ja MORAM da plaćam to?!?

Da li u ovom neko vidi nešto nenormalno?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mrwa22250
 STA BRE NENORMALNO,zar u majcici Srbiji,leta Gospodnjeg 2015. da nesto bude nenormalno,eeeeeej.
Zar ovde gde se tv stanice sa nacionalnom frekvencijom utrkuju koja ce u svoj obor da ubaci veceg degenerika,da nasa deca uzivaju u idiotlucima i razvratu istih,zar ovde gde nas sa naslovne strane dnevnih novina gleda shef diplomatije,a pored njega jedan od shefova narko kartela(sa sve tompusima i sampanjcem),zar ovde gde ljudi umiru od gladi dok mali Buda obecava da ce zbrinuti x,y hiljada migranata jer mu tako rekli u Amerikama kad je bio u poseti,zar ovde gde je......na zalost i dragi Gospod Bog rekao laku noc.
Aaaaaalooooo,Srbine,stoko bezrepa,probudi se i izvadi glavu iz doopeta.Kad se jednom i to desi,shvatices da se sve pretvorilo u privatnu prciju nekolicine gramzivih pojedinaca koji svojataju NASE ko da im je tata ostavio.
Pogledaj stanje u lovackim savezima,u fudbalskom savezu,kinoloskom savezu..........,a jedna stvar je svuda ista-rezultati katastrofalni,ali se vladajuce garniture ne menjaju.I ne mogu na njih da se ljutim,oni su samo genetski otpad koji je sticajem raznoraznih tranzicionih okolnosti isplivao na povrsinu,ali i te kako mogu da se ljutim na nas koji im to svojim cutanjem omogucavamo,svesni da cuteci syebasmo buducnost sopstvenoj deci.
Mislite o tome,ko ima sa cime,u pauzi izmedju velikog brata i sulejmana velicanstvenog.....Bye
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

DakiNS
 Samo nešto razmišljam da će mu to možda biti malo za vraćanje UŠ, Ili za neke nedaj bože odštete po mogućim tužbama. Verovatno će piršovati po još nekim fondovima.

https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&...waWzOT_Sng

Iako sumnjam da će ih iskoristiti zbog nedostatka vremena , imaće jadničak preča posla.Sudija
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

davorcalic

davorcalic kaže:
E ovako...pošto moj veliki prijatelj i kolega lovac u mom LD, radi na tom ribnjaku (posao mu je da plašilicom tera patke,guske i ostale ptice sa privatnog ribnjaka zbog velike štete koju čine vlasnicima) e upravo ću njega pitati o čemu je reč i napisati istinu kakva god da je..... mi lovimo par kilometara od Ritova i deli nas kanal i periodično čujemo tu plašilicu,nešto kao vazdušni top. to nije mesto koje je zaštićeno kao prirodni rezervat već privatni ribnjak....‚
to je sve što znam o tome,a baš ću ga pitati..... dali u sklopu privatnog ribnjaka ima i neka bara,jezero koje je zaštićeno isto neznam jer nikad nisam bio tamo iako je samo nekoliko km od mene.......
http://www.evrsac.../item/7392

Pitao sam mog prijatelja i evo šta mi je rekao.... on neradi u V.Ritovima već na manjem privatnom ribnjaku koji se nalazi u lovištu LD iz Barica,selo pored Plandišta i tamo je dozvoljen lov samo članovima tog udruženja dok V.Ritovi imaju da kažem svoje LD..... http://demo.parag...1_0266.htm
Vlasnik ima i gater sa divljim svinjama(oko 50 kom) i tamo dolaze lovci naši i strani i love ,ponekad sa lukom i strelama... Na samom ribnjaku se love patke i guske,dali i nešto pored toga ne zna al zna da je pre nešto vremena pustio oko 500 kom ,,polu divljih,, pataka Gluvara i one se tamo podivljavaju i mešaju sa divljim Gluvarama... Sve se to plaća kao komercijala a viđao sam beli kombi sa natpisom LOVAC.COM ili nešto slično tome.... Sve u svemu nešto kao privatno lovište..... sve se plaća i to debelo čini mi se.... verovatno se i mućka,ja to ne tvrdim al miriše.... Ako je to privatno lovište ili bar jednim delom funkcioniše kao neko privatno lovište onda je to katastrofa... sve je ograđeno i ima čuvare i nikom tu nema prilaza..... a nema ni kontrole... toliko sam saznao....
Kile,neznam šta da ti kažem....

Kile_
 Znam davore, ja sam upravo i mislio na "taj" ribnjak privatni...Lovio sam tamo i znam sta se tamo radi...sve po zakonu naravno. Ispravka taj ribnjak je u privatnom vlasnistvu tri fizickoa lica koji se bavi "proizvodnjom" ribe sarana i amora u tim ribnjacima. ceo objekat ceo ribnjak i okolne njive koje su takodje u njihovom privatnom vlasnistu ogradjene sa tri strane dok je cetvrta granica bedem kanala koji je takodje ogradjen.tu imaju i gater sa svinjama a gazduju i sa ritskim jelenom i par lopatara.to je registrovano kao loviste oni ljudi imaju svoje udruzenje i rade samo komercialu.
Lovim svake zime kod njih patke i to su lovovi za pamcenje...a sve patke su one divlje mallards duck.
Da ima cuvara i kamera na objektu koji je savremen sa sobama za spavanje,velikom kuhinjom..prva liga. ne slazem se da nema kontrole jer ljudi rade kako treba u svom dvoristu cuvaju i imaju....i nema tu nista lose sto dobro i zarade...Svako cuva skoje dvoriste pa i oni posebno zato sto je loviste zatvorenog tipa.
Samo 300 i 4x4

DakiNS

DakiNS kaže:
Ovi lupetaju za sve novce. Samo mislim da su se ovaj puta zaleteli na malo jače igrače. Nadam se da će vlasnici ribnjaka da im uzmu lepe novce za ovakve optužbe bez dokaza.

Prošle godine smo se kanda tamo družili !
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ost_166232

Pa se nadam da će vlasnici da skuckaju lepu tužbicu , a sa dobijenim parama od odštete uvećati broj divljači.

davorcalic
 https://www.youtu...MWD0NVnxMU

Ovo su Ritovi,jes prelepo al.....
Ipak mi se nesviđa takav tip lovišta i nebi voleo da nam lovišta budu ograđena i privatna... takav način ,,ekplatacije,, divljači nije u redu,ja se time ne slažem....

DakiNS
 Davore , da li možeš da mi kažeš na kojem ribnjaku je dozvoljen lov i koji ribnjak se nalazi u nečijem lovištu a da nije privatno. E sada koliko ko to voli ili ne voli je drugi par opanaka.

paninm
 u zakonu pise da ribnjak moze biti posebno loviste ako nije manje od 200 hektara, e sad nije definisano da li je to iz jednog ribnjaka,ili vise manjih daje povrsinu ne manju od 200 hektara.

Ogradjeno loviste nesme biti manje od 300 hektara, pa i to nije bas defenisano, jer ako imas na primer 150 hektara ribnjaka i 150 hektara oranica , da li to moze da se ogradi i napravi se posebno loviste, jel zakon iskljucuje pravo osnivanja lovista ako ribnjak ima manje od 200 hektara?

DakiNS
 Kolege poenta svega nije veličina ribnjaka, ograda , niti privatno lovište , nego kleveta zelenih koji neosnovano optužuju lovce , bilo u klasičnom lovu , komercijali ili privatnom lovištu.

davorcalic

DakiNS kaže:
Kolege poenta svega nije veličina ribnjaka, ograda , niti privatno lovište , nego kleveta zelenih koji neosnovano optužuju lovce , bilo u klasičnom lovu , komercijali ili privatnom lovištu.

Daki,nesviđa mi se sledeće: ako imaš privatno lovište onda bi tamo trebalo da se lovi samo ono što sam uzgajaš a ne da naplaćuješ odstrele koji su iz prirode....to je po meni ekploatacija divljači za nečiji džep... to mi se nesviđa...hoćeš privatno lovište,ok,sagradi fazaneriju,pačarnik,itd ...pušaj lovcu pred nos i naplaćuj...ja to tako vidim.... možda grešim dušu,nekažem,al mi se nesviđa to jer ako sva ili bilo koja lovišta budu privatna onda će moći loviti samo oni koje budu birali vlasnici ili koji imaju pare,zar ne?

paninm
 sad sam procitao clanak na blic- ovaj sa evrsac nece da se otvori.
cas spominju krivolovce-cas lovce- te kazu da se kod nas najvise ubije ptica, a na kraju clanka konstatuju da se najvise ubije u mediteranskim zemljama (25 miliona).
Da neko poseduje sve te dokaze sto se spominju u novinama, trebao bi da tuzi nekog a ne da se spusta na nivo svakojakih rialiti sou programa ,koji su zastupljeni najvise po novinama, i njihov cilj je javno eksponiranje da budu u centru paznje.
Cifra od 170000 ptica, pa za tak krivolov, trebalo bi ko zna koliko hladnjaca da prosvercuje te ptice , i to bi bilo nemoguce izvesti.

i zadnje sto sam primetio- koji od ornitologa ide u Siriju da proucava da je zemlja opasna za ptice? Ja prosto ne verujem da bi bilo ko od zelenih isao tamo da proucava ko ubija zasticene vrste ptica i tesko da bi imao neki dokaz o tome, jer bi vise morao da brine o svom zivotu a ne zivotu ptica.

AcaNik
 http://www.pravda...ena-krila/

neca90
 Koliko ljudi mogu da budu bezdusni, pa to je strasno! Jeste da novine pisu sve i svasta, ali ako je ovo tacno, ovoga treba najstroze kazniti!Angry

Ovde bi bila dobra jedna cetnicka metoda iz Drugog svetskog rata, a zove se 25 na panju! I to sirovim stapom po golim ledjima! Pa kad se izvrsilac zabroji da li je osamnaest ili dvadesetdva, onda krece ispocetka!

Zveri u ljudskoj kozi! Covek ovako nikad ne bi mogao da mrcvari i sakati zivotinju!

DakiNS
 Ja lično sumnjam da je to neko od ljudi napravio , kada su ptići mladi često su i neoprezni pa prilaze i patkama i drugim labudovima, ne bih se začudio ako je neka od njih braneći svoje mlade , mladim labudovima iščupala krilo.

AcaNik
 Какве су шансе да тако млади лабуд преживи са ишчупаним крилом? Не верујем да би имао икакве шансе.
Скоро је неко клао лабудове у том парку, заштићена мањина, јел тако?

ssekir75
 ко год да је, какве везе има са ловцима? да нисмо ми опет криви као увек?Glavu o zid
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Lala

AcaNik kaže:
Какве су шансе да тако млади лабуд преживи са ишчупаним крилом? Не верујем да би имао икакве шансе.
Скоро је неко клао лабудове у том парку, заштићена мањина, јел тако?

Aco, nisu klani labudovi u DUnavskom parku, nego su nadjeni ostaci zaklanih labudova na jednom rukavcu Dunava koji se zove Šodroš, i koji je od centra grada udaljen ne više od 3-4 km! Mislim da sam i pisao o tome ovde na portalu, ali ne znam gde. Na Šodrošu (gde sam često pecao, a ranije i istrčavao psa) je uvek bilo labudova, i to ne jedan par, nego jato od 7-8, a neki put i više jedinki. Ja lično (tj. moj pas) sam našao te ostatke pre par godina u jednom od tih istrčavanja. Tu sam zimi umeo da iznesem džakove starog hleba, jer je tu nedaleko i ada na kojoj se gnezde prirodni fazani, neuznemiravani od ljudi i predatora.

Činjenica jeste da u okolini tog rukavca gde su nadjeni ostaci labudova živi dosta pripadnika 'zaštićene manjine', ali 'ajd ti dokaži...

Zaista me je ovako matorog potreslo ovo što se desilo labudićima!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Sada sam tek pročitao kompletnu vest , i video da se to desilo pre par dana, a labudići već poodrasli , tu životinju koja je to uradila osudio bih na doživotno služenje i brigu oko tih labudića. I to bi bilo malo! Na ribarcu ima posebno zimi po desetak labudova , kod mene na splavu redovno ima okačena vreća sa starim hlebom da kad dođem imam šta da im ponudim. Pre nekoliko dana smo hranili i male pačiće , baš su se obradovali hlebu.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,138,268 posete www.srbijalov.com