Svakako Šeki taj +1 u cevq je prednost u prva tri hica, e sad ako pucaš još 3 verujem da ćeš tih 6 metaka brže ispaliti iz prelamače nego iz PA s obzirom na vreme koje ti treba za prepunjavanje.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Dodooše, u BiH su kontrole na svakom koraq(a možda i ne postoji propis 2+1?, kao što si rekao?), pa se ljudi u lovu često pomažu i BOnBAMA... [/xhide]
Sto se tice kolege ``sheytana`` slazem se sa njim da je Republici Srpskoj/BIH stanje sto se tice lovstva katastrofalno, divljac se slabo prati, donekle se hrani, jako su lose kontrole od strane lovocuvara, a i od strane Policije sto se tice ispravnosti oruzija, vecina preklapaca je rasklimana, ali do bonbi kao sto on rece jos nije doslo Bogu hvala. Iskreno protivnik sam tih zakona jaceg. Drugo cuo sam da je i kod nas pravilo 2+1 sto se tice poluautomackih sacmara: stoga sam uzeo zakon o oruziju i municiji najnoviji sa dopunama i zakon o lovstvu, i nigdje nisam nasao taj clan zakona u kom se navode ogranicenja broja patrona. Probacu jos jednom da provjerim kod nadleznih.
A sto se tice mog licnog izbora PA, nije difinitivan ali u cjenovnom rangu do kog ja trenutno mogu da idem iz razloga sto hocu u kera da ulozim mislim da je PA najbolji izbor. Recicu i zasto: polovno oruzije nevolim jer nikad niste nacisto kako je rto oruzije odrzavano i skladisteno, drugo IZH-27 nije kao sto je nekad bio, a ni IZH-43, Tursko naoruzanje nije provjereno i dokazano jos uvijek, a za za skuplje primjerke oruzija nemam dovoljno sredstava tim cu se baviti kada diplomiram. A imam jednog kolegu koji se takmici u IPSC i radi sa PA i kaze da je puska extra. Toliko.
Cuvajmo i njegujmo nasu prirodu i zivotinje...
[xhide]Možda u tvom udruženju nema boNbi, ali ima di ih ima!
A ni kod nas to za kapacitet magacina nije regulisaTo Zakonom o oružju, nego Zakonom o divljači i lovstvu(ako sam se zaebao, pomoće neko od jarana!), tako da pogledaj zakon koji se tako ili slično zove.[/xhide]
A sto se tice mog licnog izbora PA, nije difinitivan ali u cjenovnom rangu do kog ja trenutno mogu da idem iz razloga sto hocu u kera da ulozim mislim da je PA najbolji izbor. Recicu i zasto: polovno oruzije nevolim jer nikad niste nacisto kako je rto oruzije odrzavano i skladisteno, drugo IZH-27 nije kao sto je nekad bio, a ni IZH-43, Tursko naoruzanje nije provjereno i dokazano jos uvijek, a za za skuplje primjerke oruzija nemam dovoljno sredstava tim cu se baviti kada diplomiram. A imam jednog kolegu koji se takmici u IPSC i radi sa PA i kaze da je puska extra. Toliko.
Jest' ono u pravu si ne možeš biti načisto kako je neko polovno oružje održavano sve dok ne pogledaš, sa druge strane opet ne možeš biti načisto od čega je i kako napravljeno novo oružje, gledaš a ne vidiš, novo je novo a uz to i jevtino
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
``Члан 16.
(1) Дивљач је забрањено узнемиравати и ловити:
д) полуаутоматском ловачком пушком са више од два метка, полуаутоматским ловачким карабином, војничким оружјем и војничком муницијом,``
Evo kolege nadjoh i kod nas u zakonu, dozvoljena su dva metka...
ringe357 kaže:
``Члан 16.
(1) Дивљач је забрањено узнемиравати и ловити:
д) полуаутоматском ловачком пушком са више од два метка, полуаутоматским ловачким карабином, војничким оружјем и војничком муницијом,``
Evo kolege nadjoh i kod nas u zakonu, dozvoljena su dva metka...
Ček, a šta je sa polu-automatskim karabinima? Zašto su oni zabranjeni?
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
Iako meni nije prva puška i ja sam trenutno pred teškim izborom koju pušku kupiti. Verujem da su već svi upoznati sa mojim prblemima oko puške Brno Ringneck koja je imala tri fabričke greške, a kupljena je nova. Pošto nisu imali novu pušku da mi daju umesto ove pod greškom, moraju da mi vrate pare. Tako da sam ja ponovo u potrazi za puškom. Ja bi najrađe kupio Berettu 686 ali mi financijski uslovi to ne dozvoljavaju. Pošto je u HR veoma slab izbor italijanskih pušaka, a pogotovo u kalibru 20/76 magnum, danas sam se malo raspitivao za uslove kupovine oružja u zemljama članicama EU. I dobio sam odgovor da mogu pušku da kupim u bilo kojoj članici EU i ne moram da platim ništa (ni carinu ni porez). Donesem je u PU i upišem u oružni list kao i da sam je kupio u HR. Pošto je sledeći mesec sajam lova i oružja FEHOVA u Budimpešti, imam nameru da tamo pazarim pušku (samo ako stignem dotle da izvadim nabavnu dozvolu). A moram i da se raspitam dali moram da radim kakav prevod nabavne dozvole u nadležnoj policijskoj upravi (stanici) ili je ona važeća takva kakva jeste na celoj teritoriji EU. Malo sam gledao cene italijanskih pušaka u Mađarskoj i mogu da kažem da su dosta povoljne. Za sada u izbor ulaze italijanske puške Bettinsoli, Fausti, Sabatti i Marocchi. A posebno sam zainteresovan za špansku pušku Zabala Hermanos model Anthea. Tu pušku već godinama (bezuspešno) pokušavam da naručim kod hrvatskih uvoznika oružja.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?