ma davo je tica i neko objašnjenje za drugu skupštinu da su bile blokade poljoprivrednika....
Nego ima tu još problematika,džaba se svi uzbudjujemo kad je sve na skupštini na delegatima,a delegati ko što tica kaže volu pasulj,pa još kupus za salatu...Da se vratim na problem,konkretno je jedan od delegata u skupštini LSS i bivši predsednik moga pokojnog LU Fruška Gora koji je još pre više od godinu dana dao ostavku na mesto predsednika i digao ruke od lova.Verovatno mu poziv i dalje dolazi na kućnu adresu,a on neodlazi na skupštine,verovatno ima mnogo takvih koji neodlaze i još puno onih koji neznaju zašto su tu,a i nezanima ih baš jer su uzeli dnevnicu i kući će pričati kako su bili na skupštini kako bi pojačali svoj autoritet medju lovcima.
SAMO SVEST DELEGATA NA SKUPŠTINI MOŽE SPASTI LSS!!!!
Mozda ce nekom ovaj upis ifledati kao trolovanje, u tom slucaju neka ga admin izbrise.
Nedavno sam slucajno dosao do izvesnih saznanja vezano za sajt LSVa. Ali zbog novonastale situacije bilo je skroz off pisati o tome. Medjutim posto su se neke "plocice" priblizile Kuvaru Beuku na vanrednoj skupstini, mozda bi to moglo da se proveri.
Izvesni Oskar je trazio informaciju o tome koliko kosta izrada i odrzavanje sajta LSV. Na sta je dobijen odgovor da je sajt napravio Beuk junior (secate se onih horizontala i vertikala) i da je placen samo domen. A da sajt odrzavaju zaposleni koje je on obucio. Zato je sajt tako pomalo konfuzan. I nedovrsen. Na pitanje zasto to ne radi neka profi firma, receno je da je bilo pokusaja zloupotrebe pa su se odlucili za volontersku varijantu.
Koja mozda nije profi ali je u duhu lovackog volonterstva.
Hahaha.
Ako je to zaista tako to je za pohvalu, ali je suvise lepo i naivno.
Pa ako privolite Beksa da vam oda tajnu (vi koji se slikate sa njim), voleo bih da se napisete nesto o tome.
Po
ČUDO NEVIDJENO!
Lovački savez Vojvodine dobio svoju internet prezentaciju - sajt! ČESTITAMO!!!Cveće
Vaistinu dobio!!!! Ja sam bar jednu stvar isterao, koju sam imao na umu.
Detaljno ću da pregledam sajt, pa ćemo komentarisati Comp.
Za početak, g.Pažin je sasvim lepo ispao na slici! Smile
Čovek jeste obećao da će do Nove godine biti sajt, jedino nije precizirao da nije mislio na srpsku Novu godinu!?!
Opraštamo mu akademske dve nedelje kašnjenja (dani k'o minuti)!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Sremac75
Objavljen 14.01.2012. 18:18
Admin
Vreme je bilo za objavljivanje sajta.
Samo me zanima ko je g.Dejan Beuković (sličnost u prezumenu je možda i slučajna) koji se pojavljuje kao kreator (autor) i editor (urednik) na navedenom sajtu???Hmmm
Nadam se da nema platu veliku kao stručna služba LSV - i pre i posle smanjenja!KissNjanjanja2
I oni Admina za trku imaju!!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Lala
Admin
Dakle, zar ni jedna stvar ne može da prodje bez cirkusa?
Na dnu naslovne strane, u linku 'Nedavne aktivnosti na sajtu', kao editor upisa, navedeno je ime Dejan Beuković.
Čestitam! Očekujem da će editor upisa na sajtu imati prave informacije, iz prve ruke, o radu LSV!!!!!!
Naravno, na sajtu, u odeljku 'Lovni turizam', ima i deo posvećen 'Vojvodjanskom lovcu' doo, trenutno je prazan (valjda u izradi).
Šta reći, a ne zaplakati!
Nadam se da će kao jedna od informacija koja će se pojaviti na sajtu, biti i cifra koja je odvojena za izradu istog, kao i eventualno za editovanje/kreiranje upisa?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Kasniš Waltere
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
mnogo me je obradovala vest o sremcevoj ulozi na sednici...nazalost imam previse posla i opet sam ispalio drugare...citam sve redom i nevidim da je iko pomenuo predsednika pazina,jel on bio tamo?jel predsednik ne prisustvuje skupstinama?a sta ce onda beukovic tamo?
pazin ce biti izgleda odlicno resenje za prelazak vlasti sa beukovica na nekog postenog i pravog...tampon zona..nego daj da vidimo ko bi mogao biti sledeci predsednik LSV..ko je mladji,energicniji,na koga stara garda nema puno uticaja i ko se nije najeo puno snicli i kolaca sa starom gardom...nema se vremena,stari moraju da lete...nema sta da se ceka..
charuga kaže:
nazalost imam previse posla i opet sam ispalio drugare..
To sa ispaljivanjem više nije iznenadjenje, iznenadjenje bi bilo da si došao!
Naravno da je Pažin bio na skupštini LSV, i održao uvodni govor. Takodje je bio i na radnoj grupi koja je formulisala zaključke, i on i Beuković su bili.
Pažin je imao sasvim lep duel sa Ticom, posle skupštine, a morao je sve vreme da vodi računa o gostima i kolegama iz LSCS.
Bez da me neko pogrešno shvati: Pažina sam video pre par meseci, i video sam ga sada na skupštini - ne deluje mi baš najbolje fizički, istopio se čovek, ždere se; koliko sam čuo i koliko znam, a i video sam na skupštini, ovo što se sada dešava oko lovstva u Srbiji ga pojede načisto.
Mora malo da povede računa o sebi, ako nastavi ovako da se kida i nervira, naškodiće mu zdravstveno.
Ne sumnjam u njegove dobre namere, i hoću da mu pomognem, ako to nešto znači. A voleo bih da i ostali forumaši i drugi (sa naglaskom na ove druge) razmisle, pa da daju svoj doprinos, makar da mu ne smetamo, ako već ne možemo da pomognemo.
Ne bih voleo da mu iz njegovog okruženja u LSV, ili iz nekih drugih organizacija u lovstvu, neko pravi probleme, ili da se jednog dana sazna da ga neko ne daj Bože opstruiše ili minira, ili koristi za svoje interese. Neću štedeti tastaturu, ako se tako nešto dešava ili se dešavalo.
Ovo sam napisao da budem jasan, kao običan lovac, koji ima malo više informacija od drugih: Pažin ima moje puno poverenje u ovom što radi u aktuelnim dogadjajima vezanim za saveze!
"istopio se "....pu,pu,pu...
to ti dodje kao kad ti se prilepi neki maligni...
da neces da kazes da mu zamenik i ostali "veciti" dodju kao maligni...?
ili to neces da kazes a mislis?ako tako mislis onda mislimo isto...
nego daj coveku da pomognemo.ima dva nacina.neka da neki materijal da se podnesu prijave protiv "vecitih' ili neka podnese ostavku..ozdravice 100%...
Po meni ova skupština je pokazala da su predstavnici oko 40.000 lovaca jedinstveni u jednom LOVCI MORAJU IMATI NEKU ORGANIZACIJU NA NIVOU CELE TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE.
Krcunovom legendarnom odlukom"ili ćemo dobiti kombinat ili ćemo otići ponovo u šumu"izgradjena je valjaonica bakra u Sevojnu.
vidim da ima spremnih i na ovakve odluke i nadam se civilizovanom rešenju situacije,a mislim da su svi razumeli poruku
walter kaže:
Mozda ce nekom ovaj upis ifledati kao trolovanje, u tom slucaju neka ga admin izbrise.
Nedavno sam slucajno dosao do izvesnih saznanja vezano za sajt LSVa. Ali zbog novonastale situacije bilo je skroz off pisati o tome. Medjutim posto su se neke "plocice" priblizile Kuvaru Beuku na vanrednoj skupstini, mozda bi to moglo da se proveri.
Izvesni Oskar je trazio informaciju o tome koliko kosta izrada i odrzavanje sajta LSV. Na sta je dobijen odgovor da je sajt napravio Beuk junior (secate se onih horizontala i vertikala) i da je placen samo domen. A da sajt odrzavaju zaposleni koje je on obucio. Zato je sajt tako pomalo konfuzan. I nedovrsen. Na pitanje zasto to ne radi neka profi firma, receno je da je bilo pokusaja zloupotrebe pa su se odlucili za volontersku varijantu.
Koja mozda nije profi ali je u duhu lovackog volonterstva.
Hahaha.
Ako je to zaista tako to je za pohvalu, ali je suvise lepo i naivno.
Pa ako privolite Beksa da vam oda tajnu (vi koji se slikate sa njim), voleo bih da se napisete nesto o tome.
Po
već sam negde napisao da sumnjam da si stavio svoju sliku u profil a i link
Indjijanac kaže:
Po meni ova skupština je pokazala da su predstavnici oko 40.000 lovaca jedinstveni u jednom LOVCI MORAJU IMATI NEKU ORGANIZACIJU NA NIVOU CELE TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE.
inđijanac potpun o si u pravu!!..s tim što bih ja još dodao da za sve lovce u Srbiji moraju biti ista prava i obaveze, bez obzira na regionalne saveze (koje bi po meni trebalo ipak malo preciznije definisati), ali npr. ako Vojvođanin plaća 60 dinđi LSS-u, onda toliko i ni dinara ni više ni manje treba da plati i Šumadinac, Kosovar ili bilo ko drugi!! Ista prava i obaveze u JEDNOJ državi Srbiji..bez toga braćo ne ide!!..a da treba smeniti pojedine "stručnjake" i tražiti odgovornost od pojedinaca, vala i to treba!!..i to podhitno!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
walter kaže:
Medjutim posto su se neke "plocice" priblizile Kuvaru Beuku na vanrednoj skupstini, mozda bi to moglo da se proveri.
Evo ovako: kao prvo, Walter, razmisli da li su se neke 'pločice' približile Beuku na skupštini, ili je malo drugačije? Da se Beuk možda približio 'pločicama'? Možda je shvatio da je pametnije ne ulaziti u sukobe po svaku cenu sa onima koji bez kalkulacija i interesa zahtevaju samo poboljšanje situacije u lovstvu, na polzu običnog lovca? I sa onima koji se ne dernjaju bez osnova, a pri tom imaju mozga dovoljno da svoje ideje i primedbe kažu argumentovano. Ja u ovu priču nisam ušao da bih se trošio u beskonačnim svadjama, ali nemam nameru da odustanem ni od jednog svog stava, ako se taj stav ne ospori argumentima. A Beuković je možda izračunao da mu se više isplati da neki potencijal Srbijalova pokuša da iskoristi za LSV i lovce, nego da ulazi u klinč sa nama. Mada mi je prekjuče pred skupštinu rekao da on nas, kada ga neko nazove kuvarom, ili već kako, ne shvata ozbiljno, ja mislim da mu smeta ipak. Imao je i Sremac na tu temu sa njim divana.
Posle skupštine LSV mislim da je i njemu i mnogim drugima koji su nas forumaše osporavali i omalovažavali jasno, da možemo prilično da utičemo, i da se taj uticaj odnosi i na rukovodioce, i na obične lovce. Da mi svi sa Srbijalov foruma nismo 'grupa elemenata' koja 'serenda po internetu' (reči pod navodnicima su Beukovićeve, od rečene meni pre godinu dana, kojih bi se, čini mi se, on sada rado odrekao, možda grešim).
U vezi sajta, prenosim kakvo objašnjenje sam ja dobio na ta pitanja zimus od predsednika LSV Pažina, a koja je 'izvesni Oskar', kako kažeš, postavio par meseci kasnije (znam o čemu pričam, nije postavio samo ta pitanja), pošto je to video na našem forumu (Sremac ti je postavio kopirane upise sa našeg foruma iz januara 2012.). U vezi tajminga postavljanja tih pitanja je 'izvesni Oskar' dobio odgovor od mene, tamo na njegovom forumu, i nije mu se baš dopao, ali šta da se radi, istina je istina (skoro sva pitanja su sa nešeg portala, kasnio je jedno 2-3 meseca, a ti Walter, kasniš 5 meseci).
Dakle: izrada sajta je plaćena (uključujući i zakup domena) ukupno blizu 700 evra (sa PDV), ako se dobro sećam. Odlukom UO LSV sklopljen je prošlog leta ugovor sa jednom firmom, a ta firma je po ugovoru imala obavezu da izradi, postavi i valjda održava sajt. Rok za aktiviranje sajta je bio 31.12.
Kako ta firma nije obavila posao na vreme, ugovor je raskinut, i mislim da je Pažin rekao da je podnet zahtev za povraćaj novca ili tužba, nisam siguran. Zbog datog Pažinovog obećanja lovcima oko sajta (dao je reč i nama forumašima na sajmu Lorist), a i zbog pritiska koji smo izmedju ostalih i mi sa Srbijalov vršili, završetak izrade sajta i aktivacija (postavljanje prvih informacija) je delo Miloša Kunovca iz str. službe LSV (sina Dušana Kunovca, pomoćnika sekretara za lovstvo PSPŠV), i Dejana Beukovića, sina Miloša Beukovića zamenika predsednika LSV, sa Poljoprivrednog fakulteta u NS. Posao su njih dvojica obavili volonterski. LSV je, zbog nedostatka ljudi i zbog poslova oko premera i ustanovljenja lovišta, i zbog godišnje skupštine, i zbog svih ovih pi*darija u lovstvu nastalih posle prekida skupštine LSS, odložio trajno rešavanje načina održavanja svog sajta. To je trenutno u drugom planu, mada mislim da se to može rešiti baš unutar str. službe, ali to nije moja stvar.
Neću da budem advokat LSV i da ih branim, ali kad imamo za nešto da ih 'načepimo' kako to neko reče, ja koristim izraz 'kritika', to i uradimo. A kada dobijemo ovakvo tumačenje, kao što je Pažinovo, onda vidiš da, realno, u tom momentu nisu imali drugo rešenje za poštovanje obećanih rokova, nego da dvojici sinova uticajnih očeva u lovstvu povere, da u cajtnotu završe tudji posao. Na moje pitanje zašto baš njih dvojica, rečeno mi je da su odabrani zato što od svih tamo u službi LSV najbolje barataju računarima, a nije trebalo plaćati dodatno, što je po meni OK objašnjenje.
Inače, sajt im je trenutno zaista slabo ažuriran, i izrazito siromašan informacijama. Vreme je da nadju nekog, da im makar po ugovoru o delu, održava i ažurira sajt.
Razgovarao sam sa nekoliko kolega lovaca koji su prisustvovali vanrednoj sednici Skupštine LSV, ali se nisam setio da ih pitam da li je bio prisutan neko iz Javnih preduzeća koja gazduju lovištima u Vojvodini. To me interesuje zato što sam od čoveka veoma bliskog JP "Nacionalni park Fruška gora" dobio informaciju da najpre niko iz ovog preduzeća nije pozvan na Skupštinu, što je izazvalo revolt i ogorčenje lovnih radnika ove firme (a posebno jednog visoko pozicioniranog), da bi kasnije ta "greška" bila ispravljena, ali da to nije umanjilo bes čelnih ljudi iz NP-a. Podsećam da je NP Fruška gora prvi srbski nacionalni park ustanovljen pre 50 godina, jedini NP na području Vojvodine, sa brojnim naučnim, istraživačkim i lovnim projektima (reintrodukcija evropskog jelena...), sa velikim brojem visokoobrazovanih i stručnih ljudi iz oblasti šumarstva i lovstva. Ako je tačna informacija o njihovom izostavljanju sa liste zvanica, onda bi to bila kardinalna greška ljudi iz LSV-a, do koje nikako nije smelo doći!
Malo koga zanima struka i nauka. Interesantan je podatak koji niko ne pominje da u zadnjih 16 godina, od kada ja radim u lovstvu (po zanimanju sam šumarski tehničar, radim kao lovočuvar), nikada niko nije organizovao ni jedan jedini sastanak ili seminar ili bilo što slično sa stručnim radnicima, lovočuvarima i upravnicima lovišta, ni LSS niti LSV. To je jedan od pokazatelja koliko smo mi bili (ne)bitni u lovstvu Srbije. To je prepoznala Država i urađena je reforma u lovstvu Srbije. Lovačka komora Srbije je upravo profesionalna organizacija nas iz struke.
@Lala hvala na iscrpnom i potpunom odgovoru.
Sto se prilaska tice "Ako nece breg Muhamedu, oce Muhamed bregu".
@Indjijanac, promenicu avatar, evo predlazem, da mi ti posljes tri slike kao preslog.
@Sremac75, to sam znao, Lala mi je zaokruzio pricu sa svojim postom.
Milan Grba kaže: Malo koga zanima struka i nauka. Interesantan je podatak koji niko ne pominje da u zadnjih 16 godina, od kada ja radim u lovstvu (po zanimanju sam šumarski tehničar, radim kao lovočuvar), nikada niko nije organizovao ni jedan jedini sastanak ili seminar ili bilo što slično sa stručnim radnicima, lovočuvarima i upravnicima lovišta, ni LSS niti LSV. To je jedan od pokazatelja koliko smo mi bili (ne)bitni u lovstvu Srbije. To je prepoznala Država i urađena je reforma u lovstvu Srbije. Lovačka komora Srbije je upravo profesionalna organizacija nas iz struke.
logicno druze...
sto manje znas,manje ces da mislis svojom glavom a vise ces njih da pitas,strucnjake!!!onda se dolazi do zakljucka da bez vecitih lova u srbiji ne bi bilo...
oni su neophodni,pogotovo secer-aga..[ljuti se kad ga zovu kuvar]..nego,nasao sam jednu kliniku,leci takve stvari...posle toliko sexa potrebna nam je i neka klinika za odvikavanje...ali,problem... http://www.smedia...droga.html
walter kaže:
@Lala hvala na iscrpnom i potpunom odgovoru.
Sto se prilaska tice "Ako nece breg Muhamedu, oce Muhamed bregu".
@Indjijanac, promenicu avatar, evo predlazem, da mi ti posljes tri slike kao preslog.
@Sremac75, to sam znao, Lala mi je zaokruzio pricu sa svojim postom.
zamolio bih te da pored imena admina ne postavljaš takozvani znakić manki ili na srpskom majmunče da nebi pomislio da vredjaš,a što se slika tiče admini uredjuju sajt a avatare članovi sami,
usput bilo bi dobro da se predstaviš i odlučiš dali ćeš biti lovac ili si bio lovac pa ti je oružje oduzeto,dali si iz Karavukova ili Padine,jer ti se predstavljanja u profilu i na temi predstavite se neslažu ,a to nije u skladu sa pravilima sajta
Kolega Walter mnogo se bre praviš naivan .Te ovo slučajno te ono nije namerno a malo je upisa gde nisi sakrio neku bocu , e vidiš ovo ti je pretposlednja boca koju si stavio
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Čujem da nam je zamereno (nama sa foruma, koji smo bili na zasedanju vanredne skupštine LSV), što nismo napisali ništa o našim utiscima o organizaciji i domaćinu zasedanja.
Evo da ispravim propust: domaćin zasedanja je bilo LU Podunavlje iz Futoga, koje je ustupilo svoju salu. U ime domaćina delegate i goste je dočekivao Dejan Milkov, sekretar LSV, dugogodišnji predsednik tog LU.
Sve je, što se tiče tehničkog dela organizacije, funkcionisalo dobro, od ozvučenja, do klima uredjaja, iako je zbog velikog broja ljudi u sali i visoke temperature opet bilo toplo, ali podnošljivo. Sve vreme su se kelneri brinuli da na stolovima tokom zasedanja bude dovoljno hladne kisele vode, a ko je hteo, mogao je i neko drugo bezalkoholno piće.
Svim prisutnima je serviran jedan dobar ručak, što se dalo videti po slikama (bečka je stvarno model 'slonovo uvo' ).
Meni je lično žao što sam propustio da vidim kancelariju LU, za koju sam čuo da je vrlo lepo uredjena. Nadam se da će deda Deja jednom da se izreskira za poziv na kafu, (makar i o mom trošku! ) pa da vidim i njihov office, i da se lepo siti izraspravljamo - ne popušta ni on, a bogme ni ja, samo što iako ne mislimo isto o dosta stvari, nemamo problem da otvoreno divanimo.
Eto, da ne bude da nisam pohvalio organizatore.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?