Engleski Poenter
|
Hunter forever |
Objavljen 09.01.2012. 21:37
|
Lovčina
Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Dobrodosao na forum druze...
Engleski poenter
|
|
|
|
DarkoJelena |
Objavljen 10.01.2012. 02:03
|
Stari član
Upisa: 208
Pristupio: 08.12.2011. 23:05
|
DakiNS kaže:
Ako trči bez prestanka onda to nije lov nego maraton. Nadam se da se poenteraši neće uvrediti ali meni taj tip psa ne leži, a mislim ni našim terenima gde možda samo na nekim mestima se ima mogućnost nadgledanja psa jer on petlje pravi nekih 200-300 metara levo a tako i desno , baš ću da pogledam dijagram. Dešava se da ode recimo 100 metara ulevo i markira ,pa pošto je fazanu pitanju vuče kule a vlasnik pojma nema šta se dešava.Ali dobro o ukusima ne vredi raspravljati , meni su vizuelno prelepi psi još kada udari marku sa vrlo visokim nosem fantazija
Poenter mora biti tokom celog lova u silovitom galopu jedini predah mu je MARKA (valjda i zato markiraju ko ludi da bi se malo odmorili) Pas koji tokom lova bocka sporo se krece, kilavi po terenu je obicna dzukela, takav pas ne moze da ulovi ni babu sa stakama a kamoli fazana koji je preziveo do zadnje nedelje lova. Ako ga na odredjenoj udaljenosti ne presretne iznenadi i stopira ga u marci taj takozvani fazan solunac ce se izvuci bezbedno nogama.Ima i drugi tip dzukela to su oni koji idu daleko umesto da markiraju oni isteravaju divljac jer su nepravilno obuceni. Dakle nije problem kad pas ide daleko vec kad isterava divljac onaj koji ide i 400-500metara do 1kilometar stoji u mrtvoj marci i nedozvoljava divljaci da se pokrene bolji je od onog koji trci na 50metara i isterava sve pred sobom istera je na 50m vidite je na 70,80m nisanite na 100m pucate na 120m prvi hiac ako promasite na 140 drugi a za sacmaru su to vec velike udaljenosti ovog na 400-500mozda nekad u lovu i vidite on vas saceka u marci i imate priliku za pucanje a ovim koji isterava na 50m. tesko da ce te nesto uloviti Prvih nedelja lova vecina pasa ima priliku da joj se odstreli divljac iz marke ali zadnje nedelje samo oni pravi imaju tu sansu. Koliko je pas kvalitetan vidi se na kraju sezone kada lovi sam na delu terena gde nema drugih pasa,lovaca ili neceg slicnog sto bi pre njega uspelo da zbuni divljac da divljac legne a on je nadje u marci.
Pozdrav svim lovcima odgajivacima i drzaocima najplemenitije rase pticara.
www.poenter.com
|
|
|
|
Gajger |
Objavljen 10.01.2012. 10:16
|
Član
Upisa: 115
Pristupio: 27.08.2010. 17:53
|
Drako svaka cast za izlaganje, potpuno se slazem i podrzavam to sto si napisao! Respect .. |
|
|
|
milols_lovac_ostrovac |
Objavljen 10.01.2012. 10:48
|
Stari član
Upisa: 471
Pristupio: 19.04.2010. 22:28
|
Darko jako lepo receno,ovo je rasa koja ima prirodnu inicijativu da se krece besnim galopom,sto je pored stila koji je graciozan,glavna odlika rase,pas ove rase koji je spor galoper ili se krece brzim kasom,smatra se manom,ali daleko od toga da se ne moze korisiti za lov,ja licno preferiram pse jakog kostura koji love po celi dan bez umora,i pada u tempu i sirokog trazenja,ako imas psa u ruci mozes da lovis bilo gde,na otvorenom strnjistu pustam psa i po 300m u petlju ako je manja grupa u lovu,a tamo gde mi teren ne dozvoljava smanjujem to na 50m-100m,naravno ovo je rasa kod koje je cvrsta i sigurna marka imperativ,jer ako psa pustimo daleko od nas moramo biti sigurni da nece boksovati divljac,..naravno za sve ovo je potrebno dosta rada i truda,pa zbog toga se mnogi okrecu rasama ciji je radijus kretanja kraci,i cija je nega jeftinija,ali uzivanje u lovu s poenterom za mene je nezamenjljivo,nijedna rasa mi ne moze priustiti takvo uzivanje..pozz za sve |
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 10.01.2012. 12:30
|
Lovčina
|
Svaka cast Milose i Darko dosta toga ste rekli u ova dva teksta o ovoj rasi. Nadam se da ce ovaj moj biti onaj pravi. Ali kao sto je vec receno dosta truda mora da se ulozi da bi pas bio onaj pravi,a ja cu se truditi da dam sve od sebe kako bi u tome uspeo. Jel vasi psi vrse pretrazivanje u cik-cak,pretpostavljam da je tako??
Engleski poenter
|
|
|
|
DarkoJelena |
Objavljen 10.01.2012. 14:47
|
Stari član
|
Da bi pas bio pravi naj vaznije je da se takav rodi ako se ne rodi takav dzaba rad i trud. No ako se pravi rodi a ne radi se sa njim dzaba i to. Pretrazivanje u cik cak takozvana petlja nemoze u prakticnom lovu uvek da se primeni. To je obavezno na utakmicama ali u lovu ne. Da bi se petlja pravilno sprovodila potrebno je dosta uslova, konfiguracija terena pravilno kretanje na vetar moramo priznati da toga u prakticnom lovu nema bas uvek jer lovac ako ide pravilno uz vetar a pas pravi pravilne petnje posle nekoliko sati hodanja zbog kretanja u jednom pravcu izacice iz granica lovista. Tesko ce svaki lovac da bi se pravilno kretao uz vetar u lovu ici do granice terena uhvatiti psa na povodnik vratiti na neko mesto pa ponovo uz vetar. Ali kretanje na vetar je jako bitno na treningu kada pas stvori osecaj za kretanje na vetar on ce ga pravilno primenjivati u lovu mozda se nece uvek kretati pravilno u odnosu na vodica ali u vecini slucajeva pas ce odraditi kretanje na vetar pravilno. Primer ako se krecemo bocno na vetar pas ce ici od nas i vracati se ka nama pravoliniski ako idemo na kontra vetar (vetar u ledja) pas ce praviti kontra petlje u odnosu na vodica ali u odnosu na vetar to ce biti pravilno. Dakle praktican lov na nasim terenima i sa nasim mentalitetom mora da odstupa od pravila. Ali psu koji je pravi i pravilno obucen i u takvim situacijama znati sta treba da uradi da bi stopirao divljac u marku i lovac imao priliku za odstrelom. Dakle kolege lovci odgajivaci dreseri imaoci lovackih pasa uvek u svakog psa morate uloziti dosta rada i truda pa i ako sve ne ispadne kako treba nemojte se razocarati jer svaka greska je jedno novo iskustvo i na greskama se uci.
www.poenter.com
|
|
|
|
Baki58 |
Objavljen 10.01.2012. 14:49
|
Član
Upisa: 64
Pristupio: 25.09.2011. 09:53
|
Gajger kaže:
djaga kaže:
Pozdravljam sve poenterdzije jer sam i ja taj vec trideset i vise godina. Zamolio bih nekog da mi kaze gde moze da se kupi elektronska ogrlica za dresuru pasa?
htthttp://www.kasiv.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=46p://www.kupujemprodajem.com/Lov-34-546-1-grupa.htm
Branislav
|
|
|
|
DarkoJelena |
Objavljen 10.01.2012. 16:27
|
Stari član
|
Evo da postavim i ja koju sliku od mog steneta Aba x Ahil II. Kako vam se cini?
www.poenter.com
|
|
|
|
Milos88-Ivanjica |
Objavljen 10.01.2012. 17:23
|
Stari član
Upisa: 472
Pristupio: 05.08.2010. 03:16
|
Nisam neki poznavalac poentera ali meni je ovo stene prelepo,svaka cast za odgoj...
|
|
|
|
Gajger |
Objavljen 10.01.2012. 18:20
|
Član
|
Darko svaka cast, jel ovo zenkica ili neki od muzjaka? |
|
|
|
milols_lovac_ostrovac |
Objavljen 10.01.2012. 19:12
|
Stari član
|
Darko veoma lepo stene,evo nekih slika iz novogodisnjeg lova i zadnjeg lova na fazana u ovoj sezoni..!!
Beli i Crna marka na jato jarebica..!!
|
|
|
|
milols_lovac_ostrovac |
Objavljen 10.01.2012. 19:15
|
Stari član
|
Moj drug i ja posle lova sa odstreljenim fazanima i naravno poenterima..!
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/580/dsc04970v.jpg/][/URL]
|
|
|
|
milols_lovac_ostrovac |
Objavljen 10.01.2012. 19:18
|
Stari član
|
jedna marka moje mlade keruse.!!
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/857/dsc04995j.jpg/][/URL]
|
|
|
|
milols_lovac_ostrovac |
Objavljen 10.01.2012. 19:20
|
Stari član
|
i na kraju Carli..!!
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/822/dsc05000i.jpg/][/URL]
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 10.01.2012. 22:31
|
Lovčina
|
Darko moram da primetim da je ovo stene krupnije od mojeg iako su iz istog legla. Moje stene cu od sada hraniti dva puta dnevno ujutru i uvece da bi imal0 vremna izmedju da ogladni. Pustacu ga samo 5 min dnevno da obnovim komandu sedi malo na pecaljku i da mu dva puta bacim aportok. Sad za onaj predlog da stenetu dajem zivo meso neznam bas,jer ja mu dajem meso za kerove i bojim se da u njemu nema neka bakterija ili nesto sto bi moglo naskoditi mom stenetu. Sta mislis da li da mu dajem to meso kuvano i dalje zbog ovog razloga ili da mu slobodno dajem zivo???
Milose prelepi kerovi,drago mi je da ces ubrzo prosiriti brojnost pasa u tvojoj odgajivacnici,jer za nekoliko godina cemo svi mi mozda postati saradnici odgajivaci ove prelepe rase. Neznam za druge ali ja cu najverovatnije prosiriti brojnost pasa kod mene za koju godinu..Sta ti mislis o ovom predlogu gore,pogledaj slike i reci mi da li bi trebalo da radim ovo sto sam naveo gore? Svaki savet mi je dobrodosao.
Drago mi je da je ova tema zazivela i da se intenzivno postavljaju slike odlicnih kerova i pise se mnogo toga poucnog sto bi moglo koristiti svima nama,a jos mi je draze to sto i ja imam psa ove rase.
Puno pozdrava kolege odgajivaci..
Engleski poenter
|
|
|
|
sabatti |
Objavljen 10.01.2012. 22:50
|
Član
Upisa: 125
Pristupio: 27.12.2011. 20:08
|
Hunter forever kaže:
Darko moram da primetim da je ovo stene krupnije od mojeg iako su iz istog legla. Moje stene cu od sada hraniti dva puta dnevno ujutru i uvece da bi imal0 vremna izmedju da ogladni. Pustacu ga samo 5 min dnevno da obnovim komandu sedi malo na pecaljku i da mu dva puta bacim aportok. Sad za onaj predlog da stenetu dajem zivo meso neznam bas,jer ja mu dajem meso za kerove i bojim se da u njemu nema neka bakterija ili nesto sto bi moglo naskoditi mom stenetu. Sta mislis da li da mu dajem to meso kuvano i dalje zbog ovog razloga ili da mu slobodno dajem zivo???
Milose prelepi kerovi,drago mi je da ces ubrzo prosiriti brojnost pasa u tvojoj odgajivacnici,jer za nekoliko godina cemo svi mi mozda postati saradnici odgajivaci ove prelepe rase. Neznam za druge ali ja cu najverovatnije prosiriti brojnost pasa kod mene za koju godinu..Sta ti mislis o ovom predlogu gore,pogledaj slike i reci mi da li bi trebalo da radim ovo sto sam naveo gore? Svaki savet mi je dobrodosao.
Drago mi je da je ova tema zazivela i da se intenzivno postavljaju slike odlicnih kerova i pise se mnogo toga poucnog sto bi moglo koristiti svima nama,a jos mi je draze to sto i ja imam psa ove rase.
Puno pozdrava kolege odgajivaci.. Kolega ja sam mog bretona do 8 meseci hranio iskljucivo granulama royal kanin(sada mozda se ne pise ovako ,ali razumeo si me)i to na preporuku veterinara.jeste malo skuplje ali je rastao bas kako treba.sada sa 10 meseci jede uz granule kuvano pilece belo meso i sargarepu ili zivo mleveno junece meso sa sargarepom i pirincem.to radim na preporuku veterinara..takodje mi je rekao da mu dajem da jede hrskavicu sa koske,ali mi je mlad za to tako da mu jos ne dajem..mozda nisam u pravu tu su iskusnije kolege da me isprave ako gresim. |
|
|
|
DarkoJelena |
Objavljen 11.01.2012. 03:37
|
Stari član
|
Gajger zenka je u pitanju to je ona sa belom flekom preko glave.
Hunter forever sto se tice tog mesa nemoj da te brine moji psi dosta jedu meso sumljivog porekla i nikad im nista ne fali ako je meso lepo zamrznuto i odstoji par dana tako isto je kao da je skuvano nemoj da se plasis psi se tesko zaraze oni su u vecini slucajeva samo prenosioci zaraze bez ikakvih posledica.
sabatti prijatelju vecina veterinara nisu odgajivaci pasa tako da oni znaju teorecki ali prakticno ne. Royal Canin jeste naj kvalitetnija granula ali kvalitet i cena nisu srazmerni dosta su skupe za novac koji se da za granule psu uz malo truda moze da se priusti dosta kvalitetniji obrok. Svi proizvodjaci granula propagiraju da su granule savrsena hrana za pse ali ko se malo vise bavi odgojem shvatice da nije sve tako. Naj izbalansiranija ishrana za psa su cele zivotinje dakle meso kosti iznutrice koza. Sto se tice kostiju stencima treba davati kosti da glodju sto ranije sa 2,3 meseca jer to im pomaze kod menjanja zuba jacaju vilicu tako da to slobodno mozes da mu dajes pas za kosku nikad nije mali cak i stenetu od 15,20 mesec dana nije rano da se daju kosti da glodju jeste da nemogu da ih pojedu ali dobro im dodje da se malo zabavljaju.
Ako pas ima priliku da jede zivo meso slobodno mu dajte jer meso tokom kuvalja izgubi odredjena svojstva koja su pogotovo mladim psima potrebna.
www.poenter.com
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 11.01.2012. 07:50
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolege koliko znam svinjetina i svinjske kosti se ne smeju davati psima u svežem stanju,ima neka bolest koju prenose svinje a koja ne utiče na čoveka , pitajte kolegu Spikera , on verovatno može dati stručnije objašnjenje
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Gajger |
Objavljen 11.01.2012. 09:57
|
Član
|
I ja sam cuo da sveza svinjetina ne valja ali zato ostaci od pecenja,sto ih pretpostavljam vecina nas posle ovih praznika u kuci ima, mislim da to ne moze da im skodi i da je za njih poslastica ?! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 11.01.2012. 10:06
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Termički obrađeno ne smeta
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM