Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Engleski Poenter

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Engleski Poenter
Danilo 1
 i42.tinypic.com/k4ynvo.jpg
figoSmile u marci na prepelicu

Danilo 1
 i41.tinypic.com/qnu4ag.jpg
Ramzes-aki sa prolecnog treningaGrin

Danilo 1
 i42.tinypic.com/28kr4ax.jpg
naravno, malo smo i lovililovac

Danilo 1
 i40.tinypic.com/rmo5g4.jpg
naravno u lov sa prijateljimaiveli

Danilo 1
 i41.tinypic.com/2s620yx.jpg
ova je sa izlozbe u Kovinu,PfftiC

Hunter forever

DakiNS kaže:
Kolege koliko znam svinjetina i svinjske kosti se ne smeju davati psima u svežem stanju,ima neka bolest koju prenose svinje a koja ne utiče na čoveka , pitajte kolegu Spikera , on verovatno može dati stručnije objašnjenje

Da Daki i ja sam to negde procitao,cini mi se na balkan kinology da postoje bakterije koje kod ljudi ne stete a kod pasa su smrtonosni zbog toga se svinjsko meso mora kuvati pre davanja psima. Poslacu PP kolegi Spikeru,da vidim sta on misli o zivom mesu.
marka Engleski poenter marka

sabatti
 Kolege neki stariji lovci kazu da kerovima ne treba da se daje zivo meso da ne bi poceli da jedu divljac,licno mislim da to nije bas tacno ali ok.sto kazete za svinjsko meso veterinari i to njih troje jer samo jednom ne verujem su rekli da stene zivo JUNECE meso mleveno ili seckano...a granule ,licno mislim da su dobre,sve koje se kupuju u zatvorenom pakovanju a ne one koje prodaju iz dzakova,sumnjam da to prave sami ovi sto drze prodavnice.moj pas je kada sam ga uzeo jeo prvo pedigre koji je nesto jeftiniji medjutim jednog dana je poceo da bezi od cinije sa granulama..tada sam mu promenio na royal u kombinaciji sa ovim iz predhodnog upisa po savetu veterinara.stim sto bi trebao da mu dajem kuvane koske sa hrskavicom da jede hrskavicu a to mu ne dajem,mnogo sam van teme ali necete zameriti.

DarkoJelena

Gajger kaže:
I ja sam cuo da sveza svinjetina ne valja ali zato ostaci od pecenja,sto ih pretpostavljam vecina nas posle ovih praznika u kuci ima, mislim da to ne moze da im skodi i da je za njih poslastica ?!

Pecelje je naj nepogodnija hrana za pse pecene kosti su nesto naj opasnije za psa, sto se tice pecenog mesa ono je po ukusu coveka dosta slanije nego sto bi psi zbog svojih bubrega smeli da jedu konstanto hranjenje pecenjem moze psu dosta da naskodi. Ja iz licnog iskustva nikada nisam imao problem sa svezim svinjskim kostima ko zna koliko tona svezih kostiju su pojeli i nista im ne fali. No necu da tvrdim da mozda nisu stetne ali ja nikada nisam imao problema govorim iz iskustva i naravno sta god da cujem i procitam necu odustati od davanja svinskih kostiju jer smatram da kosti psu mogu vise da pomognu nego da odmognu. Najbolji izvor kalcijuma za pse su sigorno kosti i ljuske od jaja a ne koje kakve tabletice. Pozdrav svima i puno srece u odgoju vasih pasa.
www.poenter.com

Hunter forever
 Pozdrav Darko.. Ja sam mom samo juce dao jednu kosku od pecenja ali necu mu to davati u buduce,nisam znao da ne valja. Kupicu mu u mesari koske i davati mu zive. Ali samo neznam za ovo svinjsko i govedje zivo meso zato sto je ovo moje pomesano,imam preveliki strah da mi se stenetu nesto ne dogodi ako mu budem davao zivo,zato sto velika kolicina ljudi prica da pas ne sme nikako da jede zivo meso ako nije provereno. Ako ti kazes da slobodno dajes zasto bi se mom desilo nesto. Davao sam ja njemu zivo svinjsko meso kupljeno u prodavnici za ljudske potrebe i jeo je.
marka Engleski poenter marka

sabatti

DarkoJelena kaže:

Gajger kaže:
I ja sam cuo da sveza svinjetina ne valja ali zato ostaci od pecenja,sto ih pretpostavljam vecina nas posle ovih praznika u kuci ima, mislim da to ne moze da im skodi i da je za njih poslastica ?!

Pecelje je naj nepogodnija hrana za pse pecene kosti su nesto naj opasnije za psa, sto se tice pecenog mesa ono je po ukusu coveka dosta slanije nego sto bi psi zbog svojih bubrega smeli da jedu konstanto hranjenje pecenjem moze psu dosta da naskodi. Ja iz licnog iskustva nikada nisam imao problem sa svezim svinjskim kostima ko zna koliko tona svezih kostiju su pojeli i nista im ne fali. No necu da tvrdim da mozda nisu stetne ali ja nikada nisam imao problema govorim iz iskustva i naravno sta god da cujem i procitam necu odustati od davanja svinskih kostiju jer smatram da kosti psu mogu vise da pomognu nego da odmognu. Najbolji izvor kalcijuma za pse su sigorno kosti i ljuske od jaja a ne koje kakve tabletice. Pozdrav svima i puno srece u odgoju vasih pasa.
Darko mozda glupo pitanje za tebe ali ja imam utisak da je kost od plecke koju mi je veterinar preporucio za psa nekako ostra kada se polomi pa me zanima da li to mladom keru moze ne daj boze da probusi zeludac ili creva?slazem se sa tobom da su najbolji izvor kalcijuma samo iz tog razloga bi mu i dao ponekad kosku.

Milorad
 Kolege,tacno je sve to sto se tice pecenja,veoma je lose na duze staze pse hraniti sa njim...

misa 71
 Danilo1 lep poenter B) Pas
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

vasa DND
 Svinjske kosti nisu stetne za pse, a nije ni meso. Pa zasto se ne daje reci ce ... ne daje se sto je previse teska hrana za pse,psu treba do dva tri dana da svari to meso. Najbolje je davati sveze ili ne kuvano meso, jer kuvanjem se gube sve hranljive materije i vitamini. Vuk ga ne kuva i ne uzima dodatno kalcijum, fosfor,vitamin d i ...
kude nadje taj rec

milols_lovac_ostrovac
 Licno nemam nista protiv toga da se psima daju kosti u sirovom stanju,dok za meso mislim da bi ga trebalo obariti,jer niko od nas ne kolje svinje specijalno za pse,tako da to meso vecinom stoji u plasticnim dzakovima ili kesama,i proces raspadanja je vec krenuo iako je posle toga zamrznuto,to nije u tolikoj meri stetno za psa,ali nije ni zdravo,pogotovo na temperaturi u plusu..Sto se tice ishrane mojih pasa ja ih vecinom hranim,svinskim kozicama,grkljanima,repovima,usima,koje prokuvam u kazanu,pa zatim mesam sa starim hlebom ili mekinjama,verujte psi podnose zimu bez problema,jer u hladnijem periodu,kao i za pse koji rade i dosta trce potrebno je oko 40% vise hrane nego psu koji odmara...jednom nedeljno umesto hleba ili mekinja,skuvam kacamak u koji dodajem sojino brasno(griz)koji je 90%kompletna hrana za psa sto se tice proteina,nekada kada ima kupujem sargarepu koja je ispod klase,nije za pijac i to kuvam sa ovim..odkako ovo praktikujem nisam imao problema sa bolestima i oboljenjima na kozi,jer i najbolja ishrana ako je jednolicna steti psu...!!

DakiNS
 Kolege kada se već služite internetom potražite lažno besnilo ili Aueskijeva bolest pa pročitajte, što se mene tiče hranite pse sa čime hoćete ali mi je žao pasa zbog neznanja i neodgovornosti vlasnikaStari
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sabatti

DakiNS kaže:
Kolege kada se već služite internetom potražite lažno besnilo ili Aueskijeva bolest pa pročitajte, što se mene tiče hranite pse sa čime hoćete ali mi je žao pasa zbog neznanja i neodgovornosti vlasnikaStari
kolega jer u ovom upisu mislis na mene i na zivu junetinu iz kasapnice?Cuo sam za ovu bolest i to sam cuo da je pas moze dobiti ako jede svinjske iznutrice.

milols_lovac_ostrovac
 koliko sam ja upucen ova bolest je virusnog tipa,moze se dobiti i ujedom glodara i naravno konzumiranjem zivih svinskih iznutrica,ali jedno stoji posle dobre i duge termicke obrade,meso se moze korititi u ishrani pasa,isto vazi i za kosti..!!

DakiNS
 Radi se o svinjetini ali sve lepo piše na netu , treba pročitati da se ne bi desilo da se daju loši saveti

sabatti

DakiNS kaže:
Radi se o svinjetini ali sve lepo piše na netu , treba pročitati da se ne bi desilo da se daju loši saveti
Nemoj da shvatis pogresno nikom nisam rekao da hrani psa zivim mesom,ja sam samo poslusao veterinare.sada si me zbunio da ne znam bas dal valja to sto ga hranim tako.

DakiNS
 Malo smo Van teme

Nije svako meso zaraženo , ali da li je vredno rizika da izgubimo psa, zato se i daje raznovrsna hrana obogaćena vitaminima da nadoknadimo ono što se izgubi kuvanjem

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Engleski seter KINOLOGIJA 1168 13.09.2017. 21:05
Engleski špringer španijel KINOLOGIJA 160 17.02.2016. 21:12
Pudl poenter KINOLOGIJA 8 15.01.2013. 22:44
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,144,383 posete www.srbijalov.com