Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
slavaplana
 Sta ce mo sa SEVEROM VOJVODINE?????I tamo se nesto organizuje sto ce prerasti u novi SAVEZ ali u Vojvodini!!!!!

Gedza66

Lala kaže:

Gedza66 kaže:
U vremenu kada je većina lovaca centralne, istočne, južne i najsevernijeg dela severne Srbije, izuzetno nezadovoljno radom LSS a naročito stručne službe, isti ti pojedinci sada nude (cirkularno) Ugovor o DUGOROČNOJ poslovno tehničkoj saradnji u oblasti lovstva u narednih deset godina, počev od 01.04.2012. godine.

Bilo bi prilično interesantno kada bi se mogao videti taj ponudjeni ugovor.

Evo Ugovora.

i43.tinypic.com/4l39cj.jpg i39.tinypic.com/1hyxw5.jpg
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

slavaplana
 Ovo je gore nego kad su TURCI uzimali DESETAK od seljaka!!!!

Ovi hoce i loviste i pare i 10 god. da udruzenja nose jaram na svom vratu i ako se bunis PLATIS usluge koje si imao + PENALE!!!!Cena je kako Direktor donese pa ko zeli izvolte!!!

ovo je smesnije od zikine dinastije!!Jaooo

Ovo je upozorenje udruzenjima da ne potpisuju nista vec da sami kao udruzenja plate planirani ostrel DRZAVI kao i LOVNE karte kako bi imali prednost pri dodeli lovista !!Ovako ako ovo potpisu imace ponovo POSREDNIKA koji ce da kupi kajmak a da udruzenja nikakvu vajdu nemaju!!Zasto ugovor nije na godinu dana pa ako nam se ne svidi saradnja sta onda???????

DakiNS
 Polako sa to platjanje. Znači potpišeš ugovor to jest sebi vežeš i ruke i noge ( a pre toga skineš gaće) jer na aneksu ugovora može stajati cifra koju god Jelen napiše, ako ne potpišeš aneks ostaješ vezan ugovorom i ne možeš ništa raditi dok ne platiš fakturisanu (verovatno basnoslovnu sumu) jer si ugovorom dao lovište drugom na upravljanje. Da li sam dobro razumeo?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Koliko ja vidim, ovde se radi o jednom tipskom opštem ugovoru, koji ne precizira detaljno oblasti o kojima govori.
Svi detalji se regulišu aneksima ugovora, tako da tu ostaje prostor za eventualni dogovor, ili različita tumačenja. Ili naknadnim dogovorom, izmedju ugovornih strana?!?
Problem predstavlja onaj član o raskidu ugovora: šta ako se ugovorne strane ne dogovore o nekoj oblasti iz ugovora koje treba da regulišu aneksom? Da li se to onda smatra raskidom? Potpišeš opšti ugovor, pa kad dodješ do detaljnijeg regulisanja i ankesa, onda čini mi se sledi 'kvaka 22', i onda, da ne bi plaćao odštetu, možda moraš da prihvatiš anekse kakvi ti se ponude?
Djavo je u detaljima, rekao je neko davno pre mene.

Kada je ovako nešto u pitanju, izgleda mi da prvo treba napraviti i precizirati anekse, pa tek onda ovaj opšti ugovor. Ali, u ovom opštem ugovoru lepo piše, da ĆE pojedinosti(ja to tumačim 'posle potpisa glavnog ugovora' ) regulisati aneksima.
Redosled je jako bitan!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Ko ovo bude prihvatio i potpisao ,trebalo bi da ode na psihijatrijsko posmatranje!Sad

DakiNS
 Gospodine TEMUDJINE skidam kapu svaka čast , eto ko bi reko da čovek nije ni pravnik ni ekonomista,a tako ga pripremi!

Sremac75
 Ja ovde ne vidim koja je cena ove saradnje???
Ne vidim ni da će LSS doo raditi Lovnu osnovu!

A što se tiče na više mesta spominjanih aneksa, to je dobro poznat način za kojekakve zloupotrebe!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Cena se utvrdjuje aneksima! Grin
A može i aneks, na aneks!
Danas sam bio na pijaci, na cene povrća primenjen aneks prema volji prodavaca. Ja morao da se 'ispružim' za više novaca nego što sam mislio. Pitao ja prodavca, može li to jeftinije malo, on reče 'JOK!', i ja morao da prihvatim.
Izem ti aneks!!!

DakiNS
 Curica (lovac) je brala jagode. Odjednom ,nešto je ubode, a mislila je da je trava!HaHaHa

Lalo ali ti možeš otići na drugu tezgu gde može biti jeftinije, a ovim ugovorom vezan bi bio samo za tu tezgu i pijačar uzima koliko njemu treba a ne koliko stvarno vredi. Mala digresija pošto prodajem pijačaru salatu on mi plaća glavicu salate 20 dinara trenutno a prodaje po 50. eto nam pouke.

slavaplana
 BOJKOT OVAKVOG UGOVORA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reci predsednicima udruzenja sta ih ceka unapred pa ko se upeca neka ga deru!!!!Mislim da su ovo poslednji trzaji LSS!!!

Na tender drugari pa ko da bolje uslove za planska dokumenta i sve ostalo a ako niste sposobni za takav nacin poslovanja idite na FAKULTETE i drzite predavanja za 3 puta manju platu nego sto Vam je trenutno!!!Ja mislim da ovo SANJAM kad citami da LOVCI stvarno nisu normalni kad ovakonesto prihvataju!!!!

Jersu ovi iz LSS stvarno toliko pametni ili smo mi generalno GLUPI pasami sebi dozvoljavamo ovako nest!!!!!!

Da te bog sacuva sta im sve nece pasti na pamet samo da na MULE zarade neki dinar!!!

punisher
 Uskoro mali kurs iz Zakona o obligacionim odnosima za neupućene iz LSS i LSV-a

Gedza66
 Ma kakav bojkot, pa zar ljude koji su mogli da smisle ovako nešto, bojkovati.

Od sutra krećem u kampanju i ovo se mora potpisati.

Oduševljen sam naročito onim III poglavljem, tačka 1 i 2. "JELEN-LSS doo................može obavljati u lovištu Lovačkog udruženja stručne poslove gazdovanja lovištem iz člana 54. Zakona o divljači i lovstvu".

Znači neki zapošljeni iz navedenog doo i to sa licencom, obavljaće lovačkim udruženjima stučne poslove gazdovanja lovištem a dužnost će obavljati naoružan službenim oružjem (st. 2. čl. 54 ZODiL). Našim dosadašnjim upravnicima lovišta damo otkaz i stvar rešena.FIK

Na nama je samo da izaberemo koga hoćemo. Nego ima li saznanja ko je u ponudi, Bajić, HadžiCenić, Pantelić, Tatović.......?

Ne sećam se da li smo im do sada kupili službeno oružje i radnu uniformu ili nam to tek sledi.SRBIJA
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Lala
 Obzirom da ja ovaj predlog ugovora uradjen ispred firme Jelen doo, može se posmatrati kao i svaki drugi predlog ugovora, koji se nudi u svim sferama poslovanja na tržištu. Njihovo je da ponude, a oni kojima se nudi, treba da razmisle i procene, da li je ponuda dobra ili nije.
Stvar procene i zdravorazumskog razmišljanja je da li će neko ovaj predlog prihvatiti ili ne.
Ja lično ovakvu stvar nikad ne bih prihvatio, ni u jednom poslu. Unapred prihvatiti obaveze, koje ne znaš kakve su?
Obaška, što mislim da je neposlovno, slati cirkularne predloge ugovora: prema kupcima se ne postavlja tako, u poslu se ceni onaj koji plaća (kupac), ovakav potez (cirkularni tipski ugovor) stavlja drugu stranu (korisnika usluga) u podredjen položaj. Dobrim običajem, pa čak i obavezom, se smatra da se potencijalnom poznatom poslovnom partneru obraćate po nazivu firme (LU), ili imenom.
Ugovori su u većini slučajeva specifični, od slučaja do slučaja. I svaka stavka se precizira prema volji ugovornih strana.
Mislim da se ovde radi o jednoj probi, pa ako prodje prodje.
Tako se često kod nas radi na tržištu, na žalost.
Ovo je dobar primer loše plasiranog poslovnog poteza. I možda bi neko mogao ovo da nazove i neiskrenim predlogom!

Lala
 ANEKS MOG UPISA:
Ne samo neiskrenim predlogom, nego bi neko možda ovo mogao da shvati i uvredljivim u poslovnom smislu!

ANEKS ANEKSA:
Pod hitno šaljite bolji predlog ugovora, da ne bi u startu uprskali stvar!

ANEKS ANEKSA ANEKSA:
Da li je ovaj predlog ugovora poslat samo LU iz centralne Srbije, ili je poslat i LU u Vojvodini, koja su preko LSV takodje članovi LSS? Da niste možda slučajno pravili neke dogovore sa VL, oko podele tržišta? Pa to je zabranjeno, koliko znam; znate, ima ona priča o tržištu i konkurenciji...? Privredna društva nisu udruženja gradjana, kao što je savez, ne ponaša se tako u privredi!

punisher
 Autonomija volje
Član 10.

Strane u obligacionim odnosima su slobodne, u granicama prinudnih propisa, javnog poretka i dobrih običaja, da svoje odnose urede po svojoj volji.

Ravnopravnost strana
Član 11.

Strane u obligacionom odnosu su ravnopravne.

Načelo savesnosti i poštenja
Član 12.

U zasnivanju obligacionih odnosa i ostvarivanju prava i obaveza iz tih odnosa strane su dužne da se pridržavaju načela savesnosti i poštenja.

Zabrana zloupotrebe prava
Član 13.

(1) Zabranjeno je vršenje prava iz obligacionih odnosa protivno cilju zbog koga je ono zakonom ustanovljeno ili priznato.

Zabrana stvaranja i iskorišćavanja monopolskog položaja
Član 14.

U zasnivanju obligacionih odnosa strane ne mogu ustanovljavati prava i obaveze kojima se za bilo koga stvara ili iskorišćava monopolski položaj na tržištu.

Načelo jednake vrednosti davanja
Član 15.

(1) U zasnivanju dvostranih ugovora strane polaze od načela jednake vrednosti uzajamnih davanja.
(2) Zakonom se određuje u kojim slučajevima narušavanje toga načela povlači pravne posledice.

Zabrana prouzrokovanja štete
Član 16.

Svako je dužan da se uzdrži od postupka kojim se može drugom prouzrokovati šteta.

Ponašanje u izvršavanju obaveza i ostvarivanju prava
Član 18.

(1) Strana u obligacionom odnosu dužna je da u izvršavanju svoje obaveze postupa sa pažnjom koja se u pravnom prometu zahteva u odgovarajućoj vrsti obligacionih odnosa (pažnja dobrog privrednika, odnosno pažnja dobrog domaćina).
(2) Strana u obligacionom odnosu dužna je da u izvršavanju obaveze iz svoje profesionalne delatnosti postupa s povećanom pažnjom, prema pravilima struke i običajima (pažnja dobrog stručnjaka).

(3) Strana u obligacionom odnosu dužna je da se u ostvarivanju svog prava uzdrži od postupka kojim bi se
otežalo izvršenje obaveze drugog učesnika.

Primena dobrih poslovnih običaja
Član 21.

(1) Strane u obligacionim odnosima dužne su da u pravnom prometu postupaju u skladu sa dobrim poslovnim običajima.
(2) Na obligacione odnose se primenjuju uzanse ako su strane u obligacionim odnosima ugovorile njihovu primenu ili ako iz okolnosti proizlazi da su njihovu primenu hteli.

Lala
 Lepo ja napisao, a Punisher još lepše citirao članove zakona, koji to pravno regulišu!
Svaka čast, majstore!
Kapa dole!ika

punisher
 ajmo dalje...

Ponuda
Član 32.

(1) Ponuda je predlog za zaključenje ugovora učinjen određenom licu, koji sadrži sve bitne sastojke ugovora
tako da bi se njegovim prihvatanjem mogao zaključiti ugovor.
(2) Ako su ugovorne strane posle postignute saglasnosti o bitnim sastojcima ugovora ostavile neke sporedne tačke za docnije, ugovor se smatra zaključenim, a sporedne tačke, ako sami ugovarači ne postignu saglasnost o njima, urediće sud vodeći računa o prethodnim pregovorima, utvrđenoj praksi između ugovarača i običajima.

Opšta ponuda
Član 33.

Predlog za zaključenje ugovora učinjen neodređenom broju lica koji sadrži bitne sastojke ugovora čijem je zaključenju namenjen, važi kao ponuda, ukoliko drukčije ne proizilazi iz okolnosti slučaja ili običaja.

Forma ponude
Član 38.

(1) Ponuda ugovora za čije zaključenje zakon zahteva posebnu formu obavezuje ponudioca samo ako je učinjena u toj formi.
(2) Isto važi i za prihvatanje ponude.

Prihvatanje ponude
Član 39.

(1) Ponuda je prihvaćena kad ponudilac primi izjavu ponuđenog da prihvata ponudu.
(2) Ponuda je prihvaćena i kad ponuđeni pošalje stvar ili plati cenu, kao i kad učini neku drugu radnju koja se, na osnovu ponude, prakse utvrđene između zainteresovanih strana ili običaja, može smatrati kao izjava o prihvatanju.
(3) Prihvatanje se može opozvati ako ponudilac primi izjavu o opozivanju pre izjave o prihvatanju ili istovremeno sa njom.

Ćutanje ponuđenog
Član 42.

(1) Ćutanje ponuđenog ne znači prihvatanje ponude.
(2) Nema dejstva odredba u ponudi da će se ćutanje ponuđenog ili neko drugo njegovo propuštanje (na primer, ako ne odbije ponudu u određenom roku, ili ako poslatu stvar o kojoj mu se nudi ugovor ne vrati u određenom roku i sl) smatrati kao prihvatanje.
(3) Ali, kad ponuđeni stoji u stalnoj poslovnoj vezi s ponudiocem u pogledu određene robe, smatra se da je
prihvatio ponudu koja se odnosi na takvu robu, ako je nije odmah ili u ostavljenom roku odbio.
(4) Isto tako, lice koje se ponudilo drugom da izvršava njegove naloge za obavljanje određenih poslova, kao i lice u čiju poslovnu delatnost spada vršenje takvih naloga, dužno je da izvrši dobijeni nalog ako ga nije odmah odbilo.
(5) Ako u slučaju iz prethodnog stava ponuda, odnosno nalog nije odbijen, smatra se da je ugovor zaključen u
trenutku kad je ponuda, odnosno nalog stigao ponuđenom.

DakiNS
 Mislim momci da ste malo preterali.Tučemo ih sa 10:0

A oni ili nisu svesni ili odustali samo ne znam šta će još uvek na terenu?

Lala
 Mislim da bi Jelen doo trebao da Punisheru uplati pet fazana u komercijali, na ime honorara, za poduku iz privrednog prava.
Punisher, svaki sledeći upis ovako edukativnog karaktera, brišem, jer ne bih da nekom privrednom subjektu radiš za DŽ, ono što po prirodi stvari moraju da rade sami!
Vidiš da i ja ne pišem baš sve - ali ponešto im napišem, čisto da pokažem konstruktivnost i dobru volju!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,155,985 posete www.srbijalov.com