Lov na DIVLJE PATKE
|
DakiNS |
Objavljen 25.12.2016. 22:29
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Zašto bi se smejali kada rade radnju?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 25.12.2016. 22:29
|
Lovčina
Upisa: 2421
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Ма шта им фали? Већ видим да би их неки код нас одмах одвалили
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 25.12.2016. 23:20
|
Lovčina
Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
A koja je svrha ovih maketa? Usputno ''čišćenje terena'' dok se čeka prelet jer svrake dolaze na njih, ili...?
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 26.12.2016. 00:09
|
Lovčina
Upisa: 2437
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
боки не зезај. ово оригинал сврака. са 20 метара ретко ко ће да провали да је макета. ја би први распалио по њој да је видим.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 26.12.2016. 00:53
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Boki kaže:
Kile_ kaže:
Ne mogu da se postavljaju slike ovde. Stavi ih na neki drugi sajt pa kopiraj link ili url slike ovde
Pokušaću ujutru da postavim. Uostalom nije toliko važno. Prilično su verodostojene makete ! Ipak da zamolim kolege sa više iskustva u lovu na guske, kakvi su rezultati sa čeličnom sačmom 2/0 ? To sam spremio za ovu sezonu ako se možda ukaže prilika
Kolega čelična sačma je inferiorna u odnosu na olovnu u svakom pogledu. Ima manju kinetičku energiju i brže gubi brzinu. Samim tim iako tvrđa ima manju (pliću) penetraciju. To pogotovo dolazi do izražaja prilikom lova gde se puca na veće daljine i na tvrđu divljač, gde je potrebna dublja penetracija sačme. Tako da posebno za lov gusaka čelična sačma nije pogodna i olovna ima daleko bolji efekat. Još jedan problem postoji kod čelične sačme. Puščane cevi bi trebalo da su tormentovane za upotrebu čelične sačme, jer je ona tvrđa od olovne i ne formira se prilikom prolaska kroz čokove kao olovna. Zato se čelična sačma sme koristiti iz maksimalno polu čoka, što opet dovodi do lošijeg posipa na većim daljinama.
Što se tiče maketa svrake, odlično su ti ispale.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 26.12.2016. 00:57
|
Lovčina
|
ssekir75 kaže:
ми у друштву немамо отворену воду и то нас *ебе. једино кад је година кишна ко пре две године, онда има. овако јако слабо. још како је сад све смрзло... остала друштва су ту боље среће, али јбг немам шта да им понудим "у замену"... све што имамо ми омају и они више
Како немате воду у Белој Цркви? А Нера? А језеро иза касарне? Додуше језеро је у граду па није згодно за пуцање, а можда још увек ради и ресторан.
|
|
|
|
Boki |
Objavljen 26.12.2016. 08:27
|
Mlađi član
Upisa: 22
Pristupio: 13.12.2016. 20:55
|
Neca92 kaže:
A koja je svrha ovih maketa? Usputno ''čišćenje terena'' dok se čeka prelet jer svrake dolaze na njih, ili...?
U lovu svrake služe za ‚‚opuštanje‚‚ jer ako je tu svraka ... bezbedno je za sletanje.
Guske i patke i ne obraćaju pažnju na čeku, usresrede se na lokere i brže padaju. Uverićete se ako probate.
A u jesen ih postavim iznad vinjage, čvorci par dana izbegavaju da silaze na grožđe. |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 26.12.2016. 09:08
|
Lovčina
Upisa: 1291
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Makete su ti odlicne mogao bi ti to da ubacis u serijsku proizvodnju ovakvih par maketa bi mi dobro dosle kad na prolece pocnemo da lovimo svrake.A to za guske i patke nisam znao eto koliko je sve u prirodi povezano. |
|
|
|
Boki |
Objavljen 26.12.2016. 09:26
|
Mlađi član
|
tomo vrbas kaže:
Makete su ti odlicne mogao bi ti to da ubacis u serijsku proizvodnju ovakvih par maketa bi mi dobro dosle kad na prolece pocnemo da lovimo svrake.A to za guske i patke nisam znao eto koliko je sve u prirodi povezano.
Računaj da imaš jednu na poklon ! |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 26.12.2016. 13:08
|
Lovčina
|
Blagodarim kolega bas si me sada obradovao! |
|
|
|
Boki |
Objavljen 26.12.2016. 16:48
|
Mlađi član
|
U vojsci sam, davne 1985 imao dobrog prijatelja iz Vrbasa.
Poslaću ti poštom ili ćemo loviti zajedno.
Kod nas se love divlje svinje a šakali su se baš raširili po lovištu.
Gusaka kod nas nema ni za lek. Pojave se samo kad je baš jaka zima sa snegom. Lovimo ih kod prijatelja, na terenima uz Dunav.
Pataka za sada slabo ali ostaje mi nada da će se pojaviti ako zahladi, inače sam džabe spremao lokere i vabilice ! |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 26.12.2016. 17:21
|
Lovčina
|
Ok
Malopre se vracam iz NS-a kad na Sentandrejskom mostu dok sam ga prelazio dva jata gusaka po jedno 50 kom.ga prelecu,a visina majko mila ma sa prackom da ih skidas odose put BG-a |
|
|
|
Boki |
Objavljen 26.12.2016. 17:27
|
Mlađi član
|
tomo vrbas kaže:
Ok
Malopre se vracam iz NS-a kad na Sentandrejskom mostu dok sam ga prelazio dva jata gusaka po jedno 50 kom.ga prelecu,a visina majko mila ma sa prackom da ih skidas odose put BG-a
Odavno nisam video takav prizor. Prava stvar ! |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 26.12.2016. 20:09
|
Lovčina
|
Podunavac kaže:
ssekir75 kaže:
ми у друштву немамо отворену воду и то нас *ебе. једино кад је година кишна ко пре две године, онда има. овако јако слабо. још како је сад све смрзло... остала друштва су ту боље среће, али јбг немам шта да им понудим "у замену"... све што имамо ми омају и они више
Како немате воду у Белој Цркви? А Нера? А језеро иза касарне? Додуше језеро је у граду па није згодно за пуцање, а можда још увек ради и ресторан.
подунавац, ја сам ловац у друштву крушчица. село уз саму границу, али онај део северно од града, "преко брега". сем каналића за одводњавање другу воду немамо. још једино калуђерово нема отворену воду, али они зато имају "крупно" колико желе. ми само у пролазу. остала друштва (бела црква, врачевгај, паланка, кусић, дупљаја, гребенац, кајтасово) имају језера и канал дтд. ми се обрадујемо кад је година кишна па се направе баре по њивама. тад патака има подоста. и ако је за утеху, малопре смо, док смо чекали лије, видли неколико јата која су нас прелетела другар је био у могућности да пуца, али је имао крупнију сачму и није пуцао. од мене су прелетеле на неких 300м. иначе јутрос сам у ЛУ чуо а су јуче тукли гуске у суседном атару али наш атар заобилазе
ресторан уз језеро ради, иако, да будем искрен, никад нисам био тамо на језерцима у касарни патака има, као и на нерским језерима и коповима. али то није атар мог друштва...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 26.12.2016. 20:22
|
Lovčina
|
Ssekir znam gde je Kruščica. Onaj put prema karauli sam ja nasipao tucanikom dok sam služio vojni rok u Beloj Crkvi. A dobro znam i Vračev Gaj. Tamo smo imali i poligon za terensku vožnju i strelište. Lepa varošica i okolina. Ostalo mi je sve u lepom sećanju. Radi li još kafe bar Formula u Beloj Crkvi i onaj sa srpskom ikonografijom što je gazda bio u SPO-u? Tamo sam često dolazio. I u restoran Park. Tamo je bila živa muzika. Pevala u ono vreme jedna lepa Rumunka, gara. Dolazio sam i u restoran na jezeru. Uvek se nakanjujem da dođem u Belu Crkvu i obiđem malo grad, ali nikako da uhvatim vremena. I u Vršac sam dolazio. Proveo par vikenda u hotelu Srbija. Pre dve godine sam bio na ribnjaku Vršački Ritovi, ali nisam bio sam, pa nisam svraćao u grad. Bio baš sa ekipom sa Srbijalova.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 26.12.2016. 20:41
|
Lovčina
|
оравички пут? боље да не знаш какав је сад... доле код оног мостића преко канала је блато у сред јула, караула зарасла, патролних стаза нема, полицију сам видо никад, криволов цвета...
тај полигон иза гузичева се зове кремзер. тамо краду песак па има дивна рупчага погодна за неке не баш законите радње зване безбедно и неприметно упуцавање карабина ооо,дааа, и најбољи положај за гуске не знам где је формула (то беше код касарне?) и који је тај локал са српском иконографијом. ако ми објасниш погледаћу. парк не ради, издаје се сала за свадбе и тако то. од кафана једино још ради шумадија, коју иначе избегавам у широком луку. мрзим народњаке. и рашина кафана ради, мада ни тамо нисам никад био и не знам како је. раде и александар и соколац. дом војске склон паду, ресторан полупана стакла, све замазано, кисело дрво позади по теренима.... зграда стандард бетона насељена циганима, сва руинирана. уопште, боље је да не долазиш јер ћеш да се разочараш колико је све пропало. боље да је памтиш каква је била, а била је јако лепо место чак и кад сам ја дошао пре 10 година. ако ипак дођеш, обавезно се најави па да буде ко што је ред
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 03.01.2017. 13:20
|
Lovčina
Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
Davore nisam stigao ranije da odg. Ne znam sta se desava izasli smo dva puta nisu letele guske nije ih bilo. A pataka malo u sumrak. A u cetvrtak dok sam bio na svinje cuo sam guske da lete ali od vrsca ka jamui mic rumuniji
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 03.01.2017. 20:16
|
Veteran
Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
Kile... patke su otisle pre nedelju dana nekud i nije ih bilo i jutros su se vratile kod nas u dva velika jata a guske prelecu preko Plandista i idu u rumuniju kao sto si i napisao.... jato je bilo u neprekidnom preletu oko 20minuta... nezna im se broj al se nisu vratile... docice opet pocetkom februara bar je tako svake godine... posle toga odlaze na Dunav i vise ih nece biti ovde....
Izasli smo prosle nedelje a pataka je bilo nesto malo i samo zvizdare i krdze... preletelo je jedno jato lisastih gusaka bas dosta nisko nama s ledja i imao sam srecu pa sam ih video na vreme i prepunio municiju sa 10. na 6. i odstrelio sam jednu....
Žena mi Makedonka....
|
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 03.01.2017. 22:01
|
Veteran
Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Večeras bio na Dunavu,slabo pataka na Bačkoj strani.Na Sremskoj na stotine koje je neki lovac sa čamcem rasterao.Pucao tri puta i odoše na stotine pataka u pravcu Banata.Brat oborio jednu,što bi se reklo mršavo i ovde.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 04.01.2017. 09:40
|
Lovčina
Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
Pa da to je ta ruta... Problem je sto nismo imali da kazem veceg snega bar nedelju dana, onda bi bilo lepih lovova... Sta je tu je cekamo kraj januara da vidimo situaciju.
Samo 300 i 4x4
|
|
|