Engleski Poenter
|
Hunter forever |
Objavljen 12.01.2012. 16:53
|
Lovčina
Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Evo jedne slike,sa danasnjeg treninga na pecaljku. Da li da mu ja podignem rep zato sto
ga ne podigne neki put sam???
Jos jedna..
I jedna za kraj..
Engleski poenter
|
|
|
|
Gajger |
Objavljen 12.01.2012. 18:12
|
Član
Upisa: 115
Pristupio: 27.08.2010. 17:53
|
Hunter svaka cast, lici na brata i slicne su konstitucije! Mozda ne bi bilo lose da mu malo pojacas hranu i mislim da ne bi bilo dobro da mu ti podizes i diras rep dok markira ali opet nisam siguran.. mozda ce to bolje da ti kaze neko ko je iskusniji u odgoju i dresuri stenaca ! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 12.01.2012. 19:09
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
vasa DND kaže:
Ma ne ljutim se ja kolega uopste taman posla,samo je reci bilo o svinjskom mesu, a ti pronadji gde se o tome pise sem o pecenju.
Kolega navešću nekoliko upisa gde se pominje svinjetina:
1498,1499,1506,1508,1509,1513,1514,1518,1519,1524,1525,1526
Nadam se da je dovoljno,pa sada ako i to nije dovoljno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
milols_lovac_ostrovac |
Objavljen 12.01.2012. 19:37
|
Stari član
Upisa: 471
Pristupio: 19.04.2010. 22:28
|
Hanter druze,rep kod poentera je veoma vazan iz mnogo razloga,prvo sluzi psu kao kormilo u galopu onda kada pas savija ili menja tempo rada,kada je u blizini ili je siguran da je divljac tu,kada je radostan ili tuzan,uplasen najlakse ces poznati po tome kako nosi rep,.u punom galopu rep je nepomican .kada stoji(markira)poenter drzi rep u ravni sa ledjima,sa vrhom repa okrenutim na dole,nikada na gore,kao na primer NKD.Tvoj keric odlicno nosi rep i nemoj tu ista dirati jer mozes samo da mu stvoris strah,jer je taj deo veoma osetljiv kod ove rase,i neugodno im je kada ga povuces za rep,jedino ga mozes nauciti kada stoji u stavu da mu jednom rukom pridrzvas rep da bi stav izgledao kompletno..!! |
|
|
|
djaga |
Objavljen 12.01.2012. 19:38
|
Mlađi član
Upisa: 14
Pristupio: 29.12.2011. 17:55
|
To je stene od sedam meseci |
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 12.01.2012. 19:44
|
Stari član
Upisa: 357
Pristupio: 02.12.2010. 20:09
|
vasa DND kaže:
DakiNS kaže:
Kolega ne ljuti se ali nekoliko puta je napisano da može svinjsko meso ali kuvano , normalno i iznutrice. Ja lično meso i iznutrice sitno iseckam ili sameljem , jer tada je potrebno mnogo manje vremena za kuvanje i manje se uništi hranjivih materija i vitamina I da ne zaboravim ni ja a verujem ni iko sa foruma ne skuplja meso po smetlištu ili kafilerijama nego kupujemo u mesari
Ma ne ljutim se ja kolega uopste taman posla,samo je reci bilo o svinjskom mesu, a ti pronadji gde se o tome pise sem o pecenju.
Kolega Vaso - ja na ovoj temi nikad nisam pisao , pa ne bih ni sad da me mladi kolega nije zamolio na PP . Inace drzim Ostrodlake nemce 3 kom i NO 1 kom .
Svinjetina - narvno da moze ! Prokuvana i najbolje u kombinaciji sa junecim mesom i iznutricama i hranom biljnog porekla (krompir , sargarepa i sl) . Ne bi bilo dobro davati je cistu , bez obzira sto je prokuvana jer svinjsku masnocu probavni sistem pasa losije podnosi od recimo govedje (loja) - pa moze izazvati prolive i poremecaj varenja i kod odraslih pasa , a o stencima da i ne pricamo .
Na kraju moram da vam ispricam jedan vic koji je u vezi sa ovim i nadam seda cete shvatiti sta je pesnik hteo da kaze :
" Ode neki covek kod lekara i posle silnih analiza lekar mu kaze ! Od danas - ne smes masno , ljuto , kiselo , slano , zacinjeno , slatko , meso , smanji hleb i nastavi doktor da nabraja !
Covek iziritiran ovim izlaganjem doktora upita ga : Dobro doktore - a jel smem da pasem ?!
To smes - ali molim te pazi da ne uletis u lucerku !"
Toliko - pozdrav kolege !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
|
|
|
|
milols_lovac_ostrovac |
Objavljen 12.01.2012. 20:50
|
Stari član
|
djaga lpo stene,od kojih je pasa keric?? |
|
|
|
milols_lovac_ostrovac |
Objavljen 12.01.2012. 20:52
|
Stari član
|
a evo i mojih malo da se vratimo na temu,..
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/560/29680028328410503505010.jpg/][/URL]
|
|
|
|
DarkoJelena |
Objavljen 12.01.2012. 21:01
|
Stari član
Upisa: 208
Pristupio: 08.12.2011. 23:05
|
Kolege, lovci, kinolozi, imaoci pasa... Zavrsio bih ova prepucavanja oko ishrane. Neka hrani kako ko misli da je najbolje. Ja cu moje pse uvek dobro hraniti sa losom hranom, a nikad ih necu lose hraniti sa dobrom hranom. Hajde da se druzimo, gledamo slike pasa, hvalimo jedni druge, tako je najbolje. Ima ljudi koji se bave 30-40 godina kinologijom pa su u vrhu jedni od najboljih, a ima i onih koji se isto toliko bave a nisu. Ima onih koji se kratko bave kinologijom pa su uspesni a ima i onih koji nisu. Dakle, kakav ce ko biti kinolog ne zavisi od iskustva, broja godina, niti od nekog teoretskog znanja. Bas juce mi rece jedan stari lovac i kinolog, covek koji je vec 50 godina lovac i kinolog, da to zavisi od nekakvog klikera ma sta to znacilo. Kaze, ako nemas taj kliker mozes 100godina da se bavis kinologijom i nista, a ako ga imas uspeh ce doci za kratko vreme. Ko shvati razumece, a ko ne shvati mozda stvarno i nema taj kliker.
www.poenter.com
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 12.01.2012. 21:14
|
Stari član
Upisa: 357
Pristupio: 02.12.2010. 20:09
|
DarkoJelena ja ovde ne vidim nikakvo prepucavanje - a sve ovo sto sam napisao meni najmanje treba , jer ja to sve vec znam - i jos mnogo vise od toga ! A sto se tice tvojih pasa radi sa njima sta hoces i slobodno vec od 15 dana starosti mozes da im dajes kosti i to sto tazije od sto bolesnijih svinja !
Sujeta je po nekad mnogo opasna stvar - jos kad je udruzena sa neznanjem , onda je pogubna !
I ko sto ti rece - ko razume shvatice !
Svaki dan gledam takve sveznalice - koji samo sto ne zaplacu nad svojim polumrtvim ljubimcem , koji je polumrtav zahvaljujuci njihovom "znanju" !
Ali - nije se rodio , ko je svima ugodio !
Ne mozes dozvati onoga , ko ne zeli da cuje !
I naravno - necu vise pisati na ovoj temi (jer ovo sto pisemo zadnjih 10 strana nije ovde tema)- tako da slobodno mozete da nastavite da hvalite jedni druge !
Pozdrav kolege !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
|
|
|
|
sabatti |
Objavljen 12.01.2012. 21:48
|
Član
Upisa: 125
Pristupio: 27.12.2011. 20:08
|
DarkoJelena kaže:
Kolege, lovci, kinolozi, imaoci pasa... Zavrsio bih ova prepucavanja oko ishrane. Neka hrani kako ko misli da je najbolje. Ja cu moje pse uvek dobro hraniti sa losom hranom, a nikad ih necu lose hraniti sa dobrom hranom. Hajde da se druzimo, gledamo slike pasa, hvalimo jedni druge, tako je najbolje. Ima ljudi koji se bave 30-40 godina kinologijom pa su u vrhu jedni od najboljih, a ima i onih koji se isto toliko bave a nisu. Ima onih koji se kratko bave kinologijom pa su uspesni a ima i onih koji nisu. Dakle, kakav ce ko biti kinolog ne zavisi od iskustva, broja godina, niti od nekog teoretskog znanja. Bas juce mi rece jedan stari lovac i kinolog, covek koji je vec 50 godina lovac i kinolog, da to zavisi od nekakvog klikera ma sta to znacilo. Kaze, ako nemas taj kliker mozes 100godina da se bavis kinologijom i nista, a ako ga imas uspeh ce doci za kratko vreme. Ko shvati razumece, a ko ne shvati mozda stvarno i nema taj kliker. Kolega i sam navodis da tvojim psima nista ne fali od hrane sumnjivog porekla,meni kao pocetniku je mnogo sigurnije da svog psa hranim mesom iz kasapnice nego iznutricama i ostalom sumnjivom hranom,i to po savetu spiker-mrmosh-a i dakiNS-a sve ce od sada biti termicki obradjeno,ne ide da sada zato sto si tvrdoglav nas koji od skoro imamo pse ucis pogresno.SPIKER,DAKI-HVALA. |
|
|
|
DarkoJelena |
Objavljen 12.01.2012. 21:53
|
Stari član
|
Ali niko mi ne moze reci da i mnogi veterinari nisu ljudima upropastili pse ili druge zivotinje zbog svog velikog znanja bezazlene situacije iskomplikuju svojim znanjem i jos ubede vlasnika da je on nesto kriv. Svi znamo da stene dok ne oseti da je sposobno da jede kosku nece to da radi igrace se sa njom glodati je kao sto bi radilo sa bilo cim drugim. A vidim sve jadni psi koji jedu koske polomise zube o njih ako mu se zubi lome o koske onda imaju mnogo veliki problem u ishrani nego sto su kosti. Nikad se gladnim psima ne daju koske i nikako ne smeju biti glavna hrana ali bolje igracke od toga nema vec vekovima glavna igracka za pse je butna kost. Ko misli da njegov pas treba da pase travu neka pase a ko hrani mrcinama neka hrani hvala bogu ja sa mojim psima nemam problema i priroda je priroda a hemija hemija. Pozdrav svima i ja se vise necu ukljucivati u polemiku oko ishrane memam ja pojma oko toga i necu nikome da prenosim svoja dobra i losa iskustva sa tim ima tu strucnijih ljudi na vama je da procenite da li ce te ih slusati ili ne...
www.poenter.com
|
|
|
|
DarkoJelena |
Objavljen 12.01.2012. 22:15
|
Stari član
|
Gajger kaže:
Ja sam ovde izgleda najvise zakuvao sa tim "pecenjem"... i kad ga pomenu! Drarko ajde postavi jos neku slicicu, voleo bih da vidim i ostale malisane! Kako ti se cini Aks??? Aks mi se svidja. Evo jedne slicice od one druge zenke sto mi je kod drugara Od sad vise ne polemisem o ishrani samo postavljam slike. Stavicu ovih dana slike od ostalih. I ja sam se tako zaludjivao kad sam pocinjao sa odgojem pa sad hvala bogu u zadnje dve godine sam odgojio 84 steneta i da kucnem u drvo nisam imao nikakvih problema. Sam hranim sam vakcinisem protiv stenecaka, sam odrzavam kujama trudnocu. Pozdrav druze! Jel krecete sa izvodjenjem na igranje u teren?
www.poenter.com
|
|
|
|
DarkoJelena |
Objavljen 12.01.2012. 22:20
|
Stari član
|
http://youtu.be/I...
http://youtu.be/a...
http://youtu.be/O...
www.poenter.com
|
|
|
|
Gajger |
Objavljen 12.01.2012. 22:45
|
Član
|
Pa ja sam lagano krenuo, izvodio sam ga par puta na kratko i vrlo sam zadovoljan onim sto sam video! Planiram da ga pustim jos jedno 15-dana i onda ozbiljnije krecem u polje sa njim, jer vidim da moze i da ima volje! Sta ti mislis, da nije rano mozda jos za to? |
|
|
|
DarkoJelena |
Objavljen 12.01.2012. 22:57
|
Stari član
|
Gajger kaže:
Pa ja sam lagano krenuo, izvodio sam ga par puta na kratko i vrlo sam zadovoljan onim sto sam video! Planiram da ga pustim jos jedno 15-dana i onda ozbiljnije krecem u polje sa njim, jer vidim da moze i da ima volje! Sta ti mislis, da nije rano mozda jos za to? Po meni su oni jos mali za neki ozbiljniji rad znaci sve treba da se svodi na nesto lagano i sve kroz igru i najvise mora da se pazi da mu se ne suzbije ta volja nego da se pojaca znaci lagane setnje pistaljka aport pucanj ali sve to lagano lagano psi su za da kazemo ozbiljniji rad tek posle godinu dana ovo sve je igra moras mu stvoriti osecaj da on lovi za tebe a ne ti za njega.
www.poenter.com
|
|
|
|
DarkoJelena |
Objavljen 12.01.2012. 23:18
|
Stari član
|
Hunter forever kaže:
Evo jedne slike,sa danasnjeg treninga na pecaljku. Da li da mu ja podignem rep zato sto
ga ne podigne neki put sam???
Jos jedna..
I jedna za kraj..
Slike su super svaka cast.
www.poenter.com
|
|
|
|
Gajger |
Objavljen 12.01.2012. 23:23
|
Član
|
Pa to je to, mnogo mi znace ovi saveti jer sam lovio sa odraslim kerom gotovo deset godina, uginuo je prosle godine pa se sad prvi put srecem sa problemima u odgoju i obuci stenadi, zelen sam po tom pitanju totalno, ne stidim se to da priznam.. ali dobro covek se ne rodi naucen! Za sad mi lepo ide sa njim, i ja se fino snalazim a za u buduce videcemo.. Iskreno se nadam da ce se ovako i nastaviti i da ce odrasti u jednog dobrog i zahvalnog kera! |
|
|
|
Danilo 1 |
Objavljen 12.01.2012. 23:27
|
Mlađi član
Upisa: 21
Pristupio: 05.01.2012. 20:35
|
pozdrav svima, na snimku GIORGIO GUBERTI pokazuje svoje pse, koji zive u rupama i kao zna koji je koju kerusu upario, pa se kerusa ostenila ispod kante i to je kao vrh, OK neka ta prica prodje kod onog ko to prihvati.Postoji snimak koji je snimljen sa uslovima u kojima psi zive, e tu je po meni naj interesantnije ako ste primetili Vipet, sta on trazi sa ponetrima i to ne jedan.Da on nije "posolio" malo poentera da ide ko hrt a staje u marku??
|
|
|
|
perdixperdix |
Objavljen 12.01.2012. 23:34
|
Mlađi član
Upisa: 35
Pristupio: 18.12.2011. 21:42
|
|