charuga kaže:
svi krse statut a samo je pazin "dobar"
zasto je mudri pazin odneo novce kad ne postoji odluka skupstine LSS-a o clanarini?
lalo,slusaj ti charugu,SVI SU ONI ISTI i zreli za tu tu pa pa, ali ne tim tempom.to mora brze.ako mi cekamo da popovic napravi stotu gresku da bi leteo,pa onda beukovic,tica i co...ej,bre...daleko im lepa kuca...
reci pazinu da se kloni beukovica,ceranica i kompletne stare garniture ili ce proci kao i oni...ovo ti potpisuje 90% lovaca...
Mudri Pažin je uplatio novac zato što to piše u statutu LSS, da ukoliko skupština LSS ne donese odluku o članarini, uplaćuje se akontacija u visini prošlogodišnje članarine. Mudri Pažin je na skupštini LSV zagovarao taj stav (pitaj Sremca), da treba uplatiti 60 din. po lovcu, iako je bilo i nekih drugih mišljenja u raspravi, a i medju delegatima, radikalnijih; da je to usvojeno, kriza bi bila još dublja. Ovaj stav je posle jednoglasno usvojen. Rekoh ti već, da pročitaš ranije upise pre nego što nastaviš da pišeš, da se ne bi stalno ponavljali i objašnjavali jednu te istu stvar.
Ti imaš pravo da misliš da su svi 'oni' isti. Ja mislim da većina jeste, ali da ima i onih koji nisu takvi.
Molim te, nemoj mene stavljati u ulogu poštara, da ja kažem Pažinu nešto. Nisam ja ničiji predstavnik ili delegat, da bih prenosio stavove. Pišem i govorim samo u svoje ime, ono što mislim. Ako smatraš da treba Pažinu nešto reći, nazovi lepo LSV, pa mu kaži sam. Nije on sebi birao okruženje, a mislim da je ono 'ili će proći kao oni', što si napisao, u najmanju ruku neprikladno. Voleo bih baš, da probaš da popričaš sa Pažinom, pa da mu to kažeš na taj način. Mislim da Pažin baš 'obožava' ultimatume i uvijene pretnje. A još gore je da sebi uzmeš za pravo da tvrdiš da to što ti napišeš, misli 90% lovaca, otkud znaš ko šta misli?! Piši u svoje ime, ne pozivaj se na druge.
Mora biti svima jasno, da se smene ljudi koji to zasluže, dešavaju na organima koji biraju i razrešavaju. Ako nema naših predstavnika u skupštinama saveza, ko će onda obaviti to?
Lako je biti ultraradikalan u stavovima; hajde da se razmisli, posle nekog poteza, koji je sledeći korak i gde vodi? Pa da onda pričamo.
Indjijanac kaže:
Još jedan dokaz rada LSS,medju ovim udruženjima iz vojvodine ima mnogo onih koja su se ugasila,glupost je da nekog vraćaš u članstvo a da on i ne postoji,to je kao kad pokojniku šalju poziv na glasanje ili ga pozivaju nekim drugim povodom.
NAZALOST GOSPODO IZ OVOG SE VIDI KOLIKO STE VODILI RAČUNA O LOVCIMA,NEMATE POJMA NI KOLIKO TRENUTNO IMATE LOVACA,NEMATE POJMA NI KOLIKO TRENUTNO IMA LU U SRBIJI,ALI ZNATE KAKO DA NAPRAVITE FINANSIJSKI PLAN ZA SLEDEĆU GODINU!!!
Upravo tako!!...ali samo nek je financijski urađen...čisto da se ima za leba!!
a ima krivice i sa lovačke strane,svest delegata je jako bitna,recimo šta vredi da mi ovde sve sažvaćemo kada delegati koji idu na skupštinu neznaju ni zbog čega su tamo ,ni o čemu se priča,najbitnije im je da sutra dodju i pričaju da su bili na skupštini i sedeli sa nekim pokazujući ga u lovčkim novinama.
Konkretno moj predsednik koji je delegat u skupštini nezna ni o čemu je bilo reči na skupštini u Futogu,ali zna da je čorba bila bela i bečka velika.Takvi delegati odu na skupštinu i mahinalno dižu ruke,da ih pitate na izlazu zašta su glasali nemaju pojma.
Delegate u organe biramo mi pa onda ispada kakva udruženja takvi i delegati. Nije to samo slučej kod tebe Indjijanac, to je slučaj u velikoj većini udruženja. U našem ranijem udruženju delegati se nisu udostojili ni da kažu kada je skupština a kamoli da se materijal za skupštinu razmatra na U O L U .
charuga kaže:
zasto je mudri pazin odneo novce kad ne postoji odluka skupstine LSS-a o clanarini?
lalo,slusaj ti charugu,SVI SU ONI ISTI i zreli za tu tu pa pa, ali ne tim tempom.to mora brze.ako mi cekamo da popovic napravi stotu gresku da bi leteo,pa onda beukovic,tica i co...ej,bre...daleko im lepa kuca...
reci pazinu da se kloni beukovica,ceranica i kompletne stare garniture ili ce proci kao i oni...ovo ti potpisuje 90% lovaca...
Mudri Pažin je uplatio novac zato što to piše u statutu LSS, da ukoliko skupština LSS ne donese odluku o članarini, uplaćuje se akontacija u visini prošlogodišnje članarine. Mudri Pažin je na skupštini LSV zagovarao taj stav (pitaj Sremca), da treba uplatiti 60 din. po lovcu, iako je bilo i nekih drugih mišljenja u raspravi,
Ne treba velika mudrost u proceni da za 60,00 dinara po članu, dobijaš ista prava u vezi rada i odlučivanja u LSS, za koje neko treba da plati desetostruko više.
Kakvu kvalifikaciju bio dobile Gedže iz Vlasotinca, kao što piše u statutu LSS, uplate akontaciju u visini prošlogodišnje člnanarine, ako žele da i dalje budu članovi LSS.
Prošlogodišnja članarina za Gedže je bila 600 din. ili akontacija brata Vojvođanina x 10.
Na kraju će se sve to rešiti, reformisani LSS će opstati, godišnja članarina neće biti veća od 200 dinara i odjedanput će našim lovištima poteći med i mleko. Populacije divljači će se udvostručiti, utrostručiti, kvote odstrela će procvetati, lovni turizam će biti glavna izvozna grana Srbije, ma Mađari, Slovenci, Austrijanci će biti mala deca za nas.
Nego braćo vojvođani, planirate li reformu LSV. Ima li naznake neke mudrosti gosn. Pažina i po tom pitanju. Ako je velikom bratu dovoljno 200 dinara, logikom stvari maloj braći bi trebalo najviše 100 dinara ili je moje zaključivanje pogrešno.
Ma sve me ovo podseća na RTS. Plaćaš a ne koristiš ili ponekad pogledaš.
Hehehe Gedžo, ala si naivan, ili se praviš naivan...
Lepo ti kažem da u statutu LSS piše da se članarina uplaćuje kao akontacija u visini prošlogodišnje, ako nema odluke, ali nige ne piše za koliko članova! Šta ako je npr., u tvom LU samo 3 lovca platilo članarinu za ovu godinu? Za rad LU je dovoljno da ima, po zakonu o udruženjima, minimum 3 člana! Jel tako? Pa ako hoćemo da se igramo žmurke, onda može i ovako. Ko može da proveri u tvom LU koliko ima članova? Bitno je da lovac u lovištu ima lovnu kartu i oružni list, a da li si ga ti pustio besplatno u lovište, to je stvar LU koje gazduje. Naknada za korišćenje divljači se takodje mora platiti, a nikog od lovno-inspekcijskih službi mislim da ne zanima da li si ti član nekog saveza ili nisi.
Vojvodjani su platili za 15000 lovaca x 60 din. = 900.000 din.
Znam da ima LU u drugim delovima Srbije sa popriličnim brojem lovaca, koja su LSS-u uplatila ove godine15-20 hiljada ukupno na ime članarine.
Nešto razmišljam, da li je možda aproksimativno uplaćivanje članarine, i ranije bio 'sport' u nekim LU, naročito od kada lovne karte ne idu preko saveza?
Sve moram da nacrtam, ne čitate izmedju redova.
Kad smo kod visine članarine, kako su, Gedžo, (i ostale kolege) glasali vaši delegati u LSS? Pa nisu vojvodjani doneli sami odluku o toj nesrazmeri u članskom doprinosu! Zašto vaši delegati nisu to pitanje postavili na skupštini LSS, nego se izglasa nešto, a onda se to isto kritikuje? ?Dalje, vojvodjani nisu koristili usluge stručne službe LSS, a takodje nisu, koliko ja znam, koristili ni sredstva solidarnosti, ili kako se već zovu, koja je LSS ranije uplaćivao LU u drugim delovima Srbije. Koja su to LU, raspitaj se. Mislim da će ti odgovori biti vrlo interesantni.
Inače, prvi put kada se pojavila nesrazmera u visini članskog doprinosa u Vojvodini u odnosu na druge regione, ja sam jasno rekao da to nije dobro (premotaj upise).
LU u Senti je tu najpoštenije postupilo - nikom ne plaćaju članarinu, uzdaju se u se, i u svoje kljuse, pa kako skroje tako će i da nose. A koliko znam, i LU Vlasotince ima sličan pristup ove godine?
Nego, daj da bolje batalimo priču o članarini, o tome će delegati na skupštini LSS.
Indjijanac kaže:
Još jedan dokaz rada LSS,medju ovim udruženjima iz vojvodine ima mnogo onih koja su se ugasila,glupost je da nekog vraćaš u članstvo a da on i ne postoji,to je kao kad pokojniku šalju poziv na glasanje ili ga pozivaju nekim drugim povodom.
U vezi sa ovim, jako je važno podsetiti novoformirana LU u Vojvodini, da li treba da podnesu zahtev za prijem u LSS, ili da provere u LSV, da li prijem u LSV, obavljen na skupštini u Futogu, automatski podrazumeva i prijem u LSS?
Ovo je jako važno, zbog mogućnosti prisustva na skupštini LSS!!!
charuga kaže:
Mudri Pažin je uplatio novac zato što to piše u statutu LSS, da ukoliko skupština LSS ne donese odluku o članarini, uplaćuje se akontacija u visini prošlogodišnje članarine. Mudri Pažin je na skupštini LSV zagovarao taj stav (pitaj Sremca), da treba uplatiti 60 din. po lovcu, iako je bilo i nekih drugih mišljenja u raspravi, a i medju delegatima, radikalnijih; da je to usvojeno, kriza bi bila još dublja. Ovaj stav je posle jednoglasno usvojen. Rekoh ti već, da pročitaš ranije upise pre nego što nastaviš da pišeš, da se ne bi stalno ponavljali i objašnjavali jednu te istu stvar.
Ti imaš pravo da misliš da su svi 'oni' isti. Ja mislim da većina jeste, ali da ima i onih koji nisu takvi.
Molim te, nemoj mene stavljati u ulogu poštara, da ja kažem Pažinu nešto. Nisam ja ničiji predstavnik ili delegat, da bih prenosio stavove. Pišem i govorim samo u svoje ime, ono što mislim. Ako smatraš da treba Pažinu nešto reći, nazovi lepo LSV, pa mu kaži sam. Nije on sebi birao okruženje, a mislim da je ono 'ili će proći kao oni', što si napisao, u najmanju ruku neprikladno. Voleo bih baš, da probaš da popričaš sa Pažinom, pa da mu to kažeš na taj način. Mislim da Pažin baš 'obožava' ultimatume i uvijene pretnje. A još gore je da sebi uzmeš za pravo da tvrdiš da to što ti napišeš, misli 90% lovaca, otkud znaš ko šta misli?! Piši u svoje ime, ne pozivaj se na druge.
...svi krse statut a samo je pazin "dobar"
Charuga definiši reč brže.
Brže od sistema koji je propisan statutom i zakonom o udruženjima?
Može. Evo da podnesemo krivične prijave protiv svih odgovornih. To je brže. Ljudi iz BAP su na svojoj temi lepo pisali šta su sve uradili i kome sve nisu pisali i podnoslil prijave. I šta. Ništa.
Može još brže i od ovoga. Mimo svih propisa, pa šta bude onda da ti ne pričam. Lovci bi bili prozivani da su huligani.
Dakle definiši brže druže. Šta to po tebi znači? Kako brže?
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Da me neko ne razume pogrešno. Sve promene moraju kroz institucije je jedino tako je valjano. Jedino tada, ako je sve ispoštovano, postoji mogućnost sudske zaštite. Sve drugo što bi imalo bilo kakav prizvuk samovolje naišlo bi sigurno na osudu javnosti kao što loši potezi čelnika LSS nailaze na osudu i sami sebe iz dana u dan pokopavaju i sve je manje LU koja ih podržavaju.
Dakle po meni sledi rasplet kako u LSS tako i u LSV. Sve te glavešine same sebe diskredituju i same sebi pišu epitafe. Da sam na njihovom mestu počeo bih da se spremam za napuštanje broda, jer brod će uskoro da potone.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Trudim se da razumem ali nikako da shvatim. Zapeli smo da krpelja punog krvi zamenimo novim, koji bi tek da sisa a opravdanje nam je u očekivanju da su njegovi prohtevi ili usisni kapaciteti puno manji..
Dve godine moje udruženje živi i radi bez ikakakvog lovačkog saveza i ne primećujemo da nam je gore. Nije ni mnogo bolje ali eto tih 200-300 hiljada nam daje neku komociju.
Lomiti se ovoliko zbog neke tradicije a naročito u trenutnim ekonomskim uslovima je van rezona.
Fićo007, Lala kod svih nas ima toliko zasluženog kredibiliteta, da ne mora biti nejasno branjen.
Pa i on je samo čovek koji ima pravo na grešku u trenutnim razmišljanjima. Ako Charuga smatra da su neki njegovi poslednji upisi bez dovoljne argumentacije, ne mora da znači da Charuga greši i da Lalu treba "braniti".
To što su u BP pisali prijave povodom kojih se nije desilo ništa, ne mora značiti da je krivica do drugih. Možda je problem u sadržaju i osnovanosti tih dopisa. Ali to nema nikakve veze sa trenutno aktuelnom temom.
Govoriti ili koristiti aproksimaciju kao načinu fingiranja članstva u LSS, je nešto što ja uz svo uvažavanje ne mogu da prihvatim. Pa koga mi to lažemo, zdrpa ili sebe. Praviti se naivan u današnjim okolnostima bi bila baš prava naivnost.
Ja sam ostao bez odgovora ili bar komentara na pitanje, da li će se pokazana mudrost gosn. Pažina u proceni da je sada momenat za uplatu članskog doprinosa LSS u iznosu od 60.- dinara po članu, iskoristiti i za smanjenje članskog doprinosa lovaca Lovačkom savezu Vojvodine.
Zaista kao odraslom čoveku mi nije jasno, kako je moguće da je nekoj višoj lovačkoj asocijaciji za godišnje funkcionisanje dovoljno 60.- dinara po članu-lovcu, dok je istoj ili sličnoj, samo sa manjim nadležnostima, sa manjim brojem zaposlenih, za to isto potrebno 1.340.- dinara.
Možda ja grešim, možda su to dve različite stvari koje se ne mogu upoređivati ali imam pravo na dilemu.
e moj Gedžo; ja se ne pozivam ni na kakav kredibilitet, niti na stare neke zasluge (koje?). Jednostavno mislim da statut važi jednako za sve, i da statut propisuje i prava, i obaveze. Ne može se jedno kršenje statuta pravdati drugim. To je principijelno pitanje.
Što se tiče 'lomljenja oko tradicije': pored te tradicije koju poštujem, mislim da ima mnogo opipljivijih razloga za trenutna dešavanja u LSS. A mislim da i ti to znaš, samo se opet praviš naivan.
Drago mi je da si shvatio poentu mog pominjanja aproksimativnosti broja članova - neću da nastavljam dalje tu priču.
Moj komentar o članarini od 1400 dinara za LSV (ne samo jedan, nego više komentara) imaš na ovoj temi, premotaj pa pogledaj šta mislim o tome, a naročito o strukturi članarine. I još nešto: nisi u pravu da je 60 dinara ove godine predvidjeno za LSS; uplaćeno je 60 dinara kao akontacija, do konačne odluke.
Vojvodjani su predvideli da ove godine, kao i mnogi drugi, uplate 200 dinara za LSS, ali odluke skupštine LSS o tome nema; ako nema odluke, onda se po statutu uplaćuje prošlogodišnji iznos, 60 din, kao akontacija. Ko je kriv Popoviću i Tici, što su blokirali sve organe saveza, od skupštine LSS, preko NO, UO, pa na dalje!
Ja takodje mislim da je previsok iznos koji vojvodjani plaćaju za članarinu LSV, pisao sam puno o tome, ne bih da ponavljam. Takodje mislim, da je 200 din. po lovcu za LSS sasvim lepa cifra (ako ima 80 000 lovaca, to znači da LSS samo od članarine može da ubere 16 miliona! Malo li je?).
Što se Pažina tiče, ne propisuje on visinu članarine, nego skupština LSV, na predlog UO LSV. Da ne ispadne da ga branim, ja sam ga medju prvima kritikovao za taj predlog, koji je na UO usvojen jednoglasno (dakle, i njegovim glasom). I kritikovao sam ga ne samo preko foruma, nego i licem u lice, u jednom slučajnom susretu, zimus.
Kada kažem da je mudra odluka i mudar Pažin, onda govorim isključivo o ovoj trenutnoj situaciji oko krize u savezu. Za godinu dana, koliko je predsednik LSV, imao je i dobrih i loših odluka, ali je po mom mišljenju, znatno unapredio LSV. Setite se kakva je situacija bila pre dve ili više godina?
Kada nešto ne valja, prvi kritikujem, već sam se ovima u LSV i LSS verovatno na vrh glave popeo. Ali treba biti pošten, pa kada je nešto dobro, onda to i pohvaliti.
Ne treba mene niko da brani; ja pišem ono što mislim, a ne da bih se nekome dopao ili ne.
Što se Charuge tiče, davno sam mu rekao, da bi mogao da predje sa reči na dela. Lepo je znati šta nećeš, ali je još lepše znati šta hoćeš, i kako to što hoćeš, ostvariti!
Kolege u mnogim upisima do sada čitam samo kritike i to ne samo kritike o LSV nego i kritike kolegama forumašima,samo ne vidim u upisima ni jedan konstruktivan predlog. Lična frustracija stanjem u celoj Srbiji ne bi trebalo da utiče na naše međusobne odnose.Meni lično smetaju kritike ljudi koji nisu ništa ni pokušali da urade za poboljšanje stanja u lovstvu ali su zato preglasni ako treba osuti paljbu na kolege koji bar pokušavaju da urade nešto.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Po meni brkate dve stvari. Jedno je institucija a drugo pojedinac. Dosta va to poistovećuje a to po meni nije dobro. LSS, LSV nisu ni Popović, ni Beuković, ni Pažin...
Vi institucije vezujete za pojedince, pa zbog, doduše opravdanog animoziteta prema pojedincu ili pojedincima dolazite do toga da li nam je potreban savez.
Dokle god on postoji u zakonu ne možete ga ukinuti. Možete ne biti članovi i to je ok, ali oni ostaju sa ingerencijama koje im zakon daje.
Naravno da je nenormalno plaćati nešto 1400 dinara ako imaš adekvatnu službu u LU koja će ti to odrađivati za platu.
E sad pitam ja sve vas ko vam čini stručne službe i da li su vam ti stručnjaci kvalifikovani da sačinjavaju plansku dokumentaciju, da je sprovode u delo i da pre svega gledaju interes udruženja a ne svoj sopstveni.
U savezima se mulja na veliko a u udruženjima isto samo manje.
O delegatima koje ti isti lovci šalju u organe saveza neću ni da trošim reči.
Dakle dobrim delom su za stanje u lovu krivi sami lovci. Lepo je rečeno da lopova čini prilika. A ko mu je pružio priliku? Pa mi lovci.
Pojavljuju se neki članovi koji bi odjednom na brzinu da razmrse klupko zvano rad LSS,a nisu sagledali celu situaciju i neznaju šta znači ići na sastanke na kojima nemožeš da rešiš ništa konkretno,nego se sve pomera mišijim koracima,vući poteze i balansirati izmedju gomile članova kojima je stalo da dobro love i što manje rade,ali su uvek orni za kritiku.
O mudrosti pričati je uvišno jer možeš biti mudar koliko hoćeš,al pogrešan taktički potez može da te pokopa kod lovaca ,primer popovićeva odluka da izbaci LU iz članstva,a povrh svega i braću sa Kosova i Metohije
Fićo kažeš da nećeš da trošiš reči na delegate,ali mislim da se varaš,trenutno sada je potrebno najviše reči potrošiti na njih,a najmanje na rad regionalnih saveza.
Najviše apelovati na svest delegata i upućenost u situaciju,a o radu regionalnih saveza i LU ćemo kad se reši ova situacija sa LSS.
Zaista kao odraslom čoveku mi nije jasno, kako je moguće da je nekoj višoj lovačkoj asocijaciji za godišnje funkcionisanje dovoljno 60.- dinara po članu-lovcu, dok je istoj ili sličnoj, samo sa manjim nadležnostima, sa manjim brojem zaposlenih, za to isto potrebno 1.340.- dinara.
Jabuka razdora je u Srbiji uvek izražena u dinarima!
Davno smo govorili o ovoj nelogičnosti....
Obrazloženje bilo da lovci iz Vojvodine plaćaju samo 60 dinara zato što ne plaćaju usluge stručne službe LSS koje plaćaju kroz članarinu LSV-u (jer LSV ima svoju stručnu službu)....
Moglo bi se reći da mi plaćamo 60 dinara ni za šta, jer za te pare ne dobijamo BAŠ NIŠTA, ali to ne bi bilo lepo....
Ne bih ja rekao da je 60 dinara malo za ništa, nego bih rekao da je 600 dinara puno za bilo šta!
A šta tek reći za 1400 dinara???
Nemojte sada kritikovati lovce iz Vojvodine zato što je skupština LSS (oko 1/3 ili manje su delegati iz Vojvodine) donela odluku da se od nas naplati 60 dinara, a posebno ne zato što smo mi u konačnom zbiru platili 1400 dinara, više nego duplo od ostalih lovaca u Srbiji!
Da se ja pitam bio bi jedan savez i jedna stručna služba, sve usluge bi radili za plate, i svi lovci bi plaćali jednake članarine...
Zato, manite se priče o privilegovanim Vojvođanima, ili hajde da se malo menjamo, pa neka malo drugi budu privilegovani sa duplo većom članarinom!!!!
Ja se samo bojim, da ove i slične polemike ne dovedu do postavljanja jednog (možda i opravdanog) pitanja kod lovaca iz Vojvodine...
A onda je LSS prošlost....
Mislim da bi to bilo uvod u postavljanje mnogih drugih sličnih pitanja.......
A onda je mnogo toga prošlost....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Jabuka razdora je u Srbiji uvek izražena u dinarima!
Davno smo govorili o ovoj nelogičnosti....
Obrazloženje bilo da lovci iz Vojvodine plaćaju samo 60 dinara zato što ne plaćaju usluge stručne službe LSS koje plaćaju kroz članarinu LSV-u (jer LSV ima svoju stručnu službu)....
Moglo bi se reći da mi plaćamo 60 dinara ni za šta, jer za te pare ne dobijamo BAŠ NIŠTA, ali to ne bi bilo lepo....
Ne bih ja rekao da je 60 dinara malo za ništa, nego bih rekao da je 600 dinara puno za bilo šta!
A šta tek reći za 1400 dinara???
Nemojte sada kritikovati lovce iz Vojvodine zato što je skupština LSS (oko 1/3 ili manje su delegati iz Vojvodine) donela odluku da se od nas naplati 60 dinara, a posebno ne zato što smo mi u konačnom zbiru platili 1400 dinara, više nego duplo od ostalih lovaca u Srbiji!
Da se ja pitam bio bi jedan savez i jedna stručna služba, sve usluge bi radili za plate, i svi lovci bi plaćali jednake članarine...
Zato, manite se priče o privilegovanim Vojvođanima, ili hajde da se malo menjamo, pa neka malo drugi budu privilegovani sa duplo većom članarinom!!!!
Ja se samo bojim, da ove i slične polemike ne dovedu do postavljanja jednog (možda i opravdanog) pitanja kod lovaca iz Vojvodine...
A onda je LSS prošlost....
Mislim da bi to bilo uvod u postavljanje mnogih drugih sličnih pitanja.......
A onda je mnogo toga prošlost....
Mnogo vode će još Dunavom proći da dođemo do ovog rešenja, jedinog i pravog, možda ćemo i uspeti ako na čelo našeg zajedničkog LS dovedemo mlađe i sposobne ljude koji bi sproveli ovakvu ideju...ali kako motivisati ljude mislim na delegate koji ne žele da učestvuju u radu Skupštine LSS jedinom mestu sa koga se može nešto promeniti...
daki,indjijanac,posebno lalo...
podelili ste forum na dva dela i sve vise se oseca ta podela.
podela na vas pametne,mudre i nas naivne i kratkovide...
od zadnjih 100 upisa na temi LSV,lalinih su 35 i to onako opsirni,manje imaju dva admina a mi ostali kad god bi malo zinuli i ne uklapali se u vase informacije i koncepciju odmah bi dobili "lepe" epitete....hvala vam na tome...
dalje,ne pojavljuju se indjijanac novi clanovi,tu su sve vreme nego ne mogu da dodju do reci...znate,to sto vi zivite u n.sadu ili okolini i sunjate se ili idete kao legitimni clanovi po kojekakvim skupstinama i "skupljate" informacije ne znaci da vi zelite bolje lsv-u od nas koji ne radimo nista...
razmislite,mozda ste i vi instrument u necijim rukama...plasiraju vam kojekakve informacije kao probne balone a vi vazni delite to izmedju sebe a nas zaskacete na svaki upis koji nije kao vas.......
pazinu nisam pretio nego drugarski posavetovao..
mi se borimo protiv jedne lovacke bastilje u lsv-u i lss-u a vi pravite od ovog portala to isto...lalo ako si obican clan i pises za sebe onda ne moras toliko da repliciras svima ostalima,jer se stekao utisak da ko ne misli kao ti onda je protiv tebe,portala i boljeg lovstva...ta prica da tvoje posete kojekakvim skupovima nemaju veze sa ovim portalom i da ti se cujes sa pazinom kao "obican" clan su prazne price...
takvim ponasanjem ste rasterali sve koji malo misle svojom glavom...nas par sto piskaramo smo vise tu zbog sremca,slave,zbog nekih "starih" vremena jer portal polako ali sigurno gubi ulogu koju je imao...
izvini daki a sta si ti to uradio osim sto si isao sa lalom na lorist,skupstinu...?
lalo, ne 90% vec 95% misli to sto sam napisao...a kad moj brat sremac klimne glavom to je onda 100%...
ficho,brze?kako brze,neznam nisam toliko u temi,ne poznajem materiju 100% ali sam se nagledao u srbiji tih stvari da "resavamo" stvari polako i po "zakonu"..ali se samo o zakonu prica a niko ga ne postuje..znaci sve moze mimo zakona ali smenjivanje mora po zakonu?!?slazem se nismo huligani ali daj da ubacimo u 6-tu i da zavrsimo vec jedanput sa tim strucnjacima........
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?