Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na DIVLJE PATKE

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na DIVLJE PATKE
mb-bb
 U HR zabranjen lov na plovke zbog pticjeg gripa
Clan 1 stavka 5
http://narodne-no...5_182.html
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

golf071

mb-bb kaže:

Clan 1 stavka 5
Nemoj da mi prizivas zabranu.Taman sam krenuo da idem na patke.ShockShockSmekoSmeko Ako ovi nasi cuju eto i kod nas zabrane.
Novine

mb-bb

golf071 kaže:

mb-bb kaže:

Clan 1 stavka 5
Nemoj da mi prizivas zabranu.Taman sam krenuo da idem na patke.ShockShockSmekoSmeko Ako ovi nasi cuju eto i kod nas zabrane.

A ja taman htjeo na guske sutra kad ono Trt Milojka ali cu onda malo na cekanje na lije i opet dobro Veselo
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

Predator

Macvanski lovac kaže:

Svako LU odlucuje u skladu sa stanjem na svom terenu,velike hladnoce su bile svuda,ali snega je bilo kako-gde....Stajacice i kanali su zaledjeni,imamo samo jedan kanal koji je odledjen,ali u poslednja dva izlaska pataka nije bilo,samo nesto krdza je preletelo van dometa.Stari sneg se skoro bio otopio,ali je nocas i danas pala nova kolicina,pa se nadamo da ce se patke pokrenuti....

[xhide]Mislim da trenutno kod nas uopšte nema pataka na Savi, jer je dobrim dijelom bila zaleđena na obalama. Patke su se većinom bazirale na Drinu i njene manje izvore jer je tu voda toplija i ne ledi. Evo malo fotografija i snimak od prije desetak dana:

dodaj.rs/photos/20170131148587582108854.jpg
dodaj.rs/photos/20170131148587582180284.jpg
[/xhide]

Sasvim prirodno

Milan__
 Ima ih bas dosta Odobreno
Bog prašta,ali 30-06 nikad! Srbija

davorcalic
 Kile.... Juče me zvaao kolega iz grupe što radi na ribnjaku i kaže da u životu nije video toliko pataka... dolazile su u cugovima od po par stotina komada iz pravca V. Grede.....
uskoro očekuj i guske u velikom broju... ranije sam ti pisao da se vraćaju krajem januara....Moravica polako se otapa i čim vide malo vode naleću po ceo dan... pazi, ceo dan preleću, odlaze i dolaze ko bez glave.... kud me snađe vako da radim Besan
Žena mi Makedonka....ena Shock

SharpShooterSer
 Koristeci podatke o brzini sacmene municije (neki prosek) u zavisnosti od granulacije, podatak da patka leti 22 m/s u punoj brzini i adekvatan balisticki softver dobio sam sledece podatke za potrebno preticanje ispred mete. sad dal je tacno, kolege iz prakse bolje znaju, ja sam jos taze Smile

i2.photobucket.com/albums/y43/UlicniTrkac/preticanje_1.jpg
M48 - 8x57
Browning XPR 243 - Leupold VX-3 3.5-10x50
K98 - 6.5x47 Lapua - Vortex Golden Eagle 15-60x52
CZ527 .223 - Hawke 6-24x56
Browning 425 20/76 cal.
Suhl 127 - 12 cal.
Uherski Brod 585-06 mod 2 16 cal.
AR15 22lr - Falcon 18+ 4-18x44

Macvanski lovac
 Tacno ili ne u praksi je neupotrebljivo,lovac ne moze da odredi ni tacnu daljinu,koja se menja svakog trenutka, a kamoli brzinu u datoj situaciji,pa jos pod kojim uglom leti patka,pa vetar,pa temperatura....Polako kolega,doci ce to sve na svoje vremenom,nemoj se zamarati matematikom,Dobar pogled!
Rodjen da budem lovac

kimi
 Prvo ove dve poslednje kolone možeš slobodno obrisati. Ne verujem da iko puca na patku na 60-70 m, možda sa k-100 ( nikad ga nisam koristio), jer je neetički, po meni je čak i 50 m puno.

Drugo, i prvu kolonu možeš slobodno obrisati jer je takođe neetički pucati na 10m, možda sa nekom disperzante municijom i to iz cilindra ili četvrtčoka i to bez preticanja eventualno "u kljun".

I treće i najbitnije ovo se najverovatnije odnosi na idealne tj matematičke odnose, da ti patka leti pod uglom od 90 stepeni bez menjanja visine leta što je malo teško izvodljivo u praksi.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

krilas
 ^Dodao bih jos da je "start", odnosno pocetna brzina, vec odavno prevazidjena, velika vecina sadasnje lovacke municije ima vecu pocetnu brzinu od oko 400-410 m/s (pa i vise), tako da je i sama matematika ovde u startu pogresna.
Siroma

Kile_
 Davore sad vidim tek poruku.Sima ide danas u barice bas pa cu da vidim kakvo je stanje.Ja idem u sredistena jednu baru ima dosta pataka od neki dan.A guske sam video da lete i to bas dosta
Samo 300 i 4x4

SharpShooterSer
 Kolege, sve je uzeto u nekom proseku. Notmalno da nije preterano upotrebljivo u praksi zbog mnogih nepoznatih, ali u nacelu daje neku blagu predstavu o tome koliko preticanja je potrebno. A tabela ima i 0 i do 70, posto su podaci o brzinama uzimani sa isto tabele koja ima od 0 do 70 m.
M48 - 8x57
Browning XPR 243 - Leupold VX-3 3.5-10x50
K98 - 6.5x47 Lapua - Vortex Golden Eagle 15-60x52
CZ527 .223 - Hawke 6-24x56
Browning 425 20/76 cal.
Suhl 127 - 12 cal.
Uherski Brod 585-06 mod 2 16 cal.
AR15 22lr - Falcon 18+ 4-18x44

Macvanski lovac
 Jedna zanimljiva situacija veceras i postovanje za moju cupavu trudnicu Bravo 2
Lovili smo na jednom razlivu,odmah pored Save.Na pocetku preleta pucam na patka i drugim metkom ga pogadjam u krilo,inercija ga nosi podaleko i pada blizu Save u travu i sitno rastinje.Krecem odmah u potragu da ne bi sisao u vodu,kuja ga nije pronasla usput,trazi jos neko vreme pored same obale reke,nema ga,kolege pocinju sve cesce da pucaju.Pozivam psa i ne cekajuci ga krecem nazad,prelet uveliko poceo,vidim da necu imati vremena da se vratim na pocetnu poziciju i ostajem u tom rastinju izmedju razliva i Save...kolege su se lepo ispucale,ali bez uspeha,dok na mene nista nije naletelo.Kuja je ubrzo dosla za mnom i stala pored noge...Prelet zavrsen,sastajemo se i krecemo nazad,prepricavamo utiske,objasnjavam da nisam nasao ranjenog patka,presli smo mi stotinak metara,kad mi drugar kaze "Pa eto je,kuja ti nosi patku" ....Ona je sve vreme trajanja preleta i kasnije,kada smo krenuli,drzala patka u ustima iduci iza mene,koji je bio ziv a ja nisam ni pogledao u nju....Izvini Cup...
i66.tinypic.com/sdhbvk.jpg
Rodjen da budem lovac

AcaNik
 Једна за крај сезоне.
i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/20170228_182649_zpsr6kgoqi4.jpg
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS
 Aco jesi li siguran da je jedna ?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

AcaNik
 Ту једну смо само сликали. Лоше слике прави мој мобилни ноћу.
Нема потребе да напомињем да их је мали све извадио на сигурно Smile
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS
 Aco meni se čini da je jedan a ne jedna Grin

dzudzubajac
 hahaha

Šta Daki vidi... Grin Grin Grin
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

AcaNik
 Све су патани били али по навици кажемо патке.
Е стари је Даки оптичар ;)

DakiNS
 Samo šala Aco , iveli
(nisam optičar , ali sam verna mušterija)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na divlje svinje LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 3915 27.10.2024. 08:39
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,664 posete www.srbijalov.com