LU "SREM" Šid
|
slavaplana |
Objavljen 14.04.2012. 11:05
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
|
|
|
|
Srem |
Objavljen 14.04.2012. 12:10
|
Član
Upisa: 162
Pristupio: 24.07.2010. 10:23
|
Samo napred i da mi to izguramo do kraja .
E sad da li ce biti tesko , to sada nije bitno .
Dobar pogled |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 14.04.2012. 12:53
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
pa bez muke nema nauke
|
|
|
|
moharac |
Objavljen 14.04.2012. 13:05
|
Član
Upisa: 149
Pristupio: 13.04.2012. 16:08
|
|
|
|
|
punisher |
Objavljen 14.04.2012. 13:05
|
Veteran
Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Drago mi je da imate ispravno razmišljanje. Samo tako nastavite, a verujem da ne postoji lovac, član ovoga foruma koji vas neće u takvim namerama podržati. |
|
|
|
Srem |
Objavljen 14.04.2012. 13:20
|
Član
Upisa: 162
Pristupio: 24.07.2010. 10:23
|
Hvala svim kolegama lovcima na podrsci i zeljama za buduci uspesan rad LU " Kulina " Erdevik .
Dobar pogled |
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.04.2012. 14:05
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Dopada mi se ova misao što reče 'bolje dobar razvod, nego loš brak', mada mislim da je tačnije da ste iz jednog 'braka' odmah prešli u drugi.
Sve najbolje želim, i vama koji odlazite, a puno sreće i vašem bivšem 'bračnom partneru, da se izvuče iz dubioze.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
bane sid |
Objavljen 14.04.2012. 15:04
|
Mlađi član
Upisa: 30
Pristupio: 15.12.2009. 12:42
|
Svaka cast za Kulinu.sve cestitke od srca.Videcemo kako ce jamena i ostali dobiti razvod?jer imaju vise visoke divljaci. |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 14.04.2012. 15:08
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
besmisleno je nekog držati u udruženju ako on to neželi,to je protiv pravila dobrovoljnog udruživanja
|
|
|
|
punisher |
Objavljen 14.04.2012. 15:48
|
Veteran
|
Ja sam, a i veliki broj ljudi ovde govorio je protiv cepanja udruženja na manje celine jer to samo ide na ruku LSV-u i "Vojvođanskom lovcu", ali u ovom slučaju i takvim sličnim slučajevima, gde jedno, dva ili više društava izlazi iz lošeg braka i ulazi u dosta dobro uređen sistem koji može samo da unapredi dotadašnje funkcionisanje tih društava, mogu samo da pozdravim ovakve korake.
Kvalitetna stručna služba unutar NP, dobro rukovođenje i rad sa lovcima mogu samo da doprinesu pozitivno, a nikako negativno radu novog LU, jer će sada garantovano biti manje krivolova, a više brige oko divljači i očuvanja iste.
Sa druge strane Inđijac je u pravu. Ako neko ne želi da bude član LU, ko ima pravo da ga zadrži.
Kada je BB otišao rukovodstvo koje je iza njega ostalo moralo je da stavi prst na čelo, pa da preostale krivce ukloni, a prave ljude dovede u udruženje. Signal bi to bio ostalim lovcima da je sa prošlošću gotovo i da se treba okrenutu budućnosti.
To nije učinjeno a vreme je proteklo. Ako je tačno ovo što kolega Bane priča i za društvo u Jameni, onda je to krah udruženja Srem onakvog kakvo je do sada bilo.
Ako i uspe da dobije dosadašnje lovne površine na konkursu, sa lošim menadžmentom neće dugo izdržati i ugovor će ubrzo biti raskinut a delovi lovišta koje je Srem zadužio biće dati NP i Vojvodinašumama jer tako ZODL i svi pravilnici proistekli iz njega govore. |
|
|
|
moharac |
Objavljen 14.04.2012. 17:34
|
Član
|
Tema Jamena:Koliko sam ja upoznat Jamena trenutno kalkuliše oni bi da se osamostale.ali im za to trebaju velika materijalna sredstva.
To se pre svega odnosi na plate zaposlenim licima upravniku lovišta i lovočuvaru plus ostali troškovi.
Što se tiče divljači u tom društvu sam položaj i granica sa hr su im doneli veliki broj divljih svinja i jelenske divljači.
Ta sekcija je imala i velik broj komercijalnih lovova u zadnjih nekoliko godina tako da sa te strane oni znaju na koja sredstva mogu da računaju od komercijale.
Što se tiče rada u udruženju mislim da je dosta ostalo po starom,mislim da mnogi predsednici skcija koji prisustviju sastancima ne ućestvuju aktivno u radu l.u. Srema.
Bio sam i lično prsutan na nekoliko sastanaka gde sam video da se za diskusiju javljaju jedni te isti predsednici sekcija.
Vole bih da znam kako oni informišu svoje članove sekcija o radu udruženja kad mi pojedini predsednici deluju nezainteresovano,jel iznose pravu sliku o radu udruženja i o diskusijama koje se tamo vode u interesu članova.
|
|
|
|
moharac |
Objavljen 14.04.2012. 17:54
|
Član
|
Za lalu :
Ako napuštamo staro udruženje normalno je da mi osnujemo svoje udruženje što je logično.
Ovakvu ponudu od NP prihvatila bi svaka sekcija iz udruženja da joj je bilo ponuđeno.
Mislim da nam je lakše da se dogovaramo i radimo sa sekcijama na koje se naslanjamo, mislim na Bingulu i Ljubu nego sa sekcijom koja je udaljena 60 km.
Ako ti je poznato Erdevik je jedno od aktivnijih sekcija u udruženju mislim na: radove u lovišti ,odlična druženja u lovovima i organizovanju lovačkih zabava . |
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.04.2012. 18:16
|
Moderator
|
Kolega Moharac, neke stvari znam, a neke ne znam. Ono što sam napisao da ste iz jednog braka prešli u drugi brak, se odnosilo na izlazak iz LU Srem Šid, i odlazak pod okrilje NP Fruška gora. Nadam se da će vam novi 'brak' biti uspešniji.
Znam otprilike kakav je dogovor u pitanju, za malobrojna LU (sa malo članova) to jeste jedno od rešenja, da se naslone na veliko JP ili NP. Drugo rešenje jeste ukrupnjavanje malih LU, ali to do sada niko nije praktikovao - doći će vreme, videćeš, da će i pas i mačka spavati zajedno.
Iskreno vam želim uspeh, ali znam da će takav potez (okrilje NP) zahtevati malo jaču disciplinu kod vaših lovaca.
Sa druge strane, svaki izlazak neke sekcije iz starog LU, znatno otežava opstanak vašeg starog LU, koje vam je prethodnik ostavio u dubiozi, pa vam LSV priskočio sa onom pozajmicom da ne bankrotirate, a sad se razilazite. To je svačije pravo, sloboda udruživanja je zagarantovana. Vaše staro LU će biti izgleda u velikim problemima; ko će da vraća dugove? Ko će da plaća uvećane troškove po lovcu (manje lovaca, veća članarina)? Ko će da spreči dalje osipanje članstva? Mnogo pitanja.
Neko je na ovoj temi postavio pitanje, kako je moguće da samo jedan čovek dovede do toga? Ja u tu priču ne verujem, imao je BB oko sebe ljude, koji ili nisu bili svesni šta se radi, ili su znali a ćutali. I u jednom i u drugom slučaju, loše. Nemojte da vam sada za sve bude kriv samo BB!
Ako dobro razumem pisanje ovde, izgleda da je jedan deo tih ljudi ostao u upravi/upravama i dalje? Da li je i to možda razlog, pored dugova, da se sad razilazite redom?
I jedno pitanje dodatno: da li je novoformirano LU Kulina, uputilo predlog za formiranje lovišta na teritoriji na kojoj su njene članice? Džaba formiranje LU, ako nema lovišta. Pretpostavljam da ste neke razgovore imali, ne verujem da ste napamet ušli u tu priču. Takodje, da li je izdvajanje ove tri lovačke sekcije prošlo na skupštini starog LU? Znam da lovište u Šidu (i u tom delu Srema) još nije ustanovljeno.
Ima tu dosta pitanja, nije ovo jedini slučaj u Vojvodini da se staro LU deli, i znam kako ide postupak.
Zaista iskreno vam želim napredak, svima.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
moharac |
Objavljen 14.04.2012. 19:13
|
Član
|
Kolega lalo poznata mi je situacija u lu srem i pre a i sada,sa novim predsednikom mislili smo da će situacija biti bolja i da će se brzo stabilizovati udruženje .
Mi smo i dalje članovi lu srem i aktivno učestvujemo u radu istog,a naša registracija je u toku i nadamo se da će uskoro biti završena .
Da se stavši u našu poziciju video bi da sekciju koja je aktivna na svim poljima guši veliki sistem od 19 sekcija.
Što se tiče discipline mi smo spremni za to i veruj nam ovo je dobra stvar za ova mesta,(ljuba,bingula,erdevik)
Što se tiče lu srem i tamo neke sekcije razmišljaju o podeli po lovištima kažu da ako su manji da će lakše funkcionisati.(mislim na podelu do auto puta i preko autoputa) imali bi manji broj zaposlenih.
Jeste da će članarina biti veća a i činjenica je da zakon nalaže da do 20.000 ha ide jedan lovočuvar što znači da se i tu očekuje povećanje članarine bar za dva nova zaposlena.(to nam nije potvrđeno )
To su sve stvari na koje članovi nemaju uticaj,a kazne i dugovanja su posebna priča kojima se članovi nimalo ne raduju. |
|
|
|
wolf |
Objavljen 14.04.2012. 23:34
|
Mlađi član
Upisa: 15
Pristupio: 22.02.2012. 13:05
|
Evo mene ipak,izazvan isto,ali ovaj put pozitivnim komentarom!Mislim da je novu situaciju u LU Šid savršeno detaljisao kolega LALA u prethodnom postu!Svaka čast!!!!!
|
|
|
|
bane sid |
Objavljen 14.04.2012. 23:36
|
Mlađi član
|
Svima bi bilo lakse da ostane jedno veliko i jako udruzenje.Ali L.D.koja imaju visoku divljac a udruzenje gazduje sa istom organizuje komercijalne lovove a L.D. ne dobiju naknadu koja im pripada i tako u nedogled.Tacno je da pojedinci na skupstini ucestvuju ito uvek isti,to su tih par koji imaju visoku divljac tj.najvecu stetu a mala drustva cute jer im je svejedno.Sta su tu onda veliki troskovi?sta je skuplje platiti clanarinu 12500din ne dobiti nista i biti u minusu i cekati kazne?ILI Osnovati novo udruzenje,platiti upravnika i lovocuvara.Problem je sto smo mi obicni lovci neinformisani o novom zakonu i uvek se pominju veliki troskovi kao neki bauk.Svi prihodi i rashodi su tajna sve se krije a ti isti ljudi su angazovani sa nase strane od naseg novca da obavljaju svoje duznosti.Nisu oni bas nasom voljom tu?B.B.je na odlasku odredio ko ce biti predsednik.jer kao sto neko rece zasto covek ne da ostavku?Ne bice tu dok se ne raspe celo udruzenje. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.04.2012. 23:44
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega Bane da li su vaši iz uprave bili na stažiranju u LSV ili LSS? Iste su im metode.Po sistemu - Ne pitaj ništa , znaš već zašto jer je to rekao znaš već ko.Zaključak - Što manje znaš manje boli!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
punisher |
Objavljen 14.04.2012. 23:49
|
Veteran
|
Ničim izazvan moram da prokomentarišem post kolege Baneta.
Bane neće on da podnese ostavku. On hoće da smanji broj članova upravnog odbora ( što je dobro ), ali hoće prvo da ih on bira i predlaže ( ? ), da budu nagrađeni za svoj rad ( ?? ), da delegati u skupštini udruženja primaju takođe naknade ( ??? ), a na kraju da i on dobije naknadu/nagradu za rad ( ???? ).
Da li je ovo moralno pitam ja vas kolege lovci?
A malo ću se kod ovog mog drugara raspitati za tvoje navode oko "postavljanja" sadašnjeg predsednika od strane BB-a. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.04.2012. 23:55
|
Moderator
|
Ne bih ja puno da pišem o LU Srem, jer mogu nesvesno da možda navedem nekog na prenagljene odluke.
Troškovi poslovanja jednog LU su manje više poznati. Ko hoće, može lako da izračuna. Grubo rečeno, samo za fixne troškove LU, ukoliko lovište nije veće od 20 000 ha, treba godišnje izmedju 1,5 i 2 miliona dinara, ali to je cifra bez unosa divljači. Na to dodaj još cifru za unos divljači, hranu za fazane, pa cifru za LTO, itd. Pisali smo već o tome, koga zanima, naći će na forumu.
Samo nemojte da neko misli, da će 'vadjenjem' divljači iz lovišta finansirati poslovanje. Početni fond divljači traži odgovarajuću garanciju (blanko menica koju potpisuje zastupnik LU), a pogledajte kako se po zakonu nadoknadjuje manjak u početnom fondu.
Valjda će lovci shvatiti, da su po novom ZODL upravo oni postali gospodari svoje sudbine. Ljude koje odaberete da vas predvode i zastupaju, vi birate i smenjujete. Pa se na skupštinama LU, ili zborovima sekcija, i dalje zevzečite, pa će vam tako i biti. (ovo oko zevzečenja se odnosi generalno na sva LU). Kad skontate da uprave MORAJU da polože račun skupštini, onda nećete cvikati da tražite informacije. A ako ćutite, onda verovatno sami znate razlog zašto ćutite.
Malo da vas i pecnem: ovde na forumu smo nas nekoliko pisali o BB, još dok je bio glavni u Šidu, ali onda nisam video nikog od vas šidjana, da ste onda imali petlju da pišete. A sad ste se ipak raspisali, što je zaista napredak, i to je dobro - Punisher vas prodrmao, izgleda.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
bane sid |
Objavljen 14.04.2012. 23:57
|
Mlađi član
|
Mi po tom "Borinom"statutu nemozemo da smenimo predsednika L.U.jer kako je vec neko pisao ima 19 clanova od toga 4-5 se bune a ostalima je svejedno love fazane zeceve jednom a za srnu srndaca svinju dobiju po jednu dozvolu i bilo ko da dodje bice im isto |
|
|