Potrebna pomoć!
|
slavaplana |
Objavljen 21.02.2015. 11:07
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Lorist......
Jan CickaČasopis Lorist
Dobio sam zadatak od nezadovoljnih lovaca iz L.U.KOVAČICA ,a pošto sam sa Vama Prijatelj da objavite ovaj njihov članak u Vašem listu da im pružite stručnu pomoć savet bilo šta kako bi se nekako barem nešto spasilo barem ono Lovačko.
NAZIRE SE BRODOLOM LOVAČKOG UDRUŽENJA LIVADE KOVAČICA
Današnjom sednicom dana 20.02.2015. u Samošu upravnog odbora LU Livade Kovačica polako se nazire kraj i raspad lovačkog udruženja Kovačica koje sačinjava sedam lovačkih društava opštine Kovačica.Naime udruženje vodi predsednik Netković Velimir iz Uzdina penzioner korumpirani direktor zadruge osuđivan za privredni kriminal.Drugi čovek zbog koga propada ovo udruženje je upravnik lovišta a ujedno i sekretar udruženja Povolni Martin iz Padine, koji je u radni odnos primljen bez adekvatne stručne spreme bez vozačke dozvole takoreći nije odgovarao uslovima konkursa a kako bi kad je išo osam puta u prvi razred osnovne u narodu kažu kupio diplomu a za oružije i da nepitamo ali ga je ipak dobio, i ipak je primljen u stalni radni odnos i postavljen za sekretara udruženja još jedna plata , koji sada vedri i oblači udruženjem sa službenim vozilom i ličnim šoferom.Ovo je kratki opis dvojice ključnih ljudi koji umesto da se bave razvojem i unapređenjem lovstva i svega što se tiče lova ,oni su upravo ti koji razbijaju udruženje i štite samo sopstveni interesi interes grupe ljudi tj društva tako da su jednom društvu majka a drugom maćeha ,ništa ih nepitaj jer se i ništa nemože i neda .Doveli su udruženje do dna narušeni su ljudski odnosi nema više drugarstva svi su sa nekim zamereni ,svađa svađa i samo svađa još malo pa će lovci početi da se gledaju preko nišana a zbog čega ? zbog ove dvojice koji vešto manipulišu i obmanjuju obične lovce ,nesme niko da im se zameri jer odma sledi disciplinska ili krivična prijava.Finansijski plan prave kako oni hoće prelivaju se pare ili tako reći peru sa izmišljenim sponzorima a svake godine se povećeva članarina .
Lov je u L.U Livade Kovačica izgubio svaki smisao ako hoćeš u lovište moraš da platiš ulaz ko da si stranac ili turista . Zaštićeni i odabrani krug koji su oni izabrali,kao i stručne pratioce love sve živo što se mrda za njih ne važi kalendar lova.Ogrezli su se o zakon o lovu i udruženjima pošto je ova godina izborna kako u udruženju tako i u lokalnim društvima oni zloupotrebljavaju statut izmišljajući pravilnike i odluke kako nebi bili sprovedeni izbori i bili smenjeni i mogli još dalje vladati i uništavati udruženje.Primaju se sumnjivi članovi koji imaju kriminalni dosije bez provere policije i predloga matičnog društva.Ponašaju se kao bogovi kao da im je deda dao ovo NAŠE udruženje u nasledstvo.
RAZOČARANI lovci L.U.Livade Kovačica mole za pomoć i savet !! ! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 03.05.2015. 21:42
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
HITNO POTREBNA MEDICINSKA BOCA SA KISEONIKOM (5 ili 10 litara) I MASKOM ZA DISANJE, ILI APARAT KONCENTRATOR KISEONIKA ZA DISANJE - POŽELJNO AKO MOŽE NA IZNAJMLJIVANJE. VRLO JE HITNO.
Ako neko od kolega može da pomogne informacijom ili ponudom, može na PP ili na mail .
Hvala unapred.
POST EDIT 03.05.:
Problem je rešen, nabavljen koncentrator. Hvala svima koji su pokušali da mi pomognu.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 01.09.2015. 11:57
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Zna li neko gde bih mogao kupiti seme ili rasad buvača ( divlja barutica, buvarica, buvara, brminja, matrikolda, buhač, krizantema, divlja barutica, matrikolda)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 01.09.2015. 17:33
|
Veteran
Upisa: 751
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
DakiNS kaže:
Zna li neko gde bih mogao kupiti seme ili rasad buvača ( divlja barutica, buvarica, buvara, brminja, matrikolda, buhač, krizantema, divlja barutica, matrikolda)
Daki je to što tražiš? Ako jeste da naručim i ja, imam problem u plasteniku.
https://www.kupin...ucanthemum
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 01.09.2015. 17:51
|
Admin
|
Trebalo bi da jeste. Ali ne vidim broj telefona , to je kod mene , pa ne bi bilo loše da se lično uverim.
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 01.09.2015. 20:54
|
Veteran
Upisa: 751
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Moraš da se registruješ definitivno. Na kupindu. Ne znam, nisam ni ja registrovan tamo.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 23.11.2015. 21:08
|
Veteran
Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
Kolege... Dali neko zna gde može da se pogleda tabela/spisak svih jelenskih prvaka sveta počevši od 1938 pa do danas... tabela treba da sadrži : ime lovca,godina odstrela,država,CIC poeni....nažao sam za srndaća ali za jelenske trofeje nisam našao.... molim ako neko zna gde to može da se pogleda,nek postavi ovde.... mnogo hvala,unapred
Žena mi Makedonka....
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 10.01.2016. 22:13
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Kolege trebao bi štene Bigla za kućnog ljubimca!! Nije za mene već za jedno dete, pa ne treba neki ekstra kvalitet, ali opet ne treba ni da bude neki škart koji na ništa ne liči!! Ako ko ima neka se javi na pp!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 03.03.2016. 12:17
|
Lovčina
Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
Pozdrav kolege,
Potrebna mi je jedna informacija od kolega koji su sa teritorije kosova.
javite mi se u PP
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
BOJK |
Objavljen 04.03.2016. 17:06
|
Član
Upisa: 197
Pristupio: 28.06.2012. 08:48
|
Hitno bi mi trebalo ovakvo burence, ako neko zna gde ima da se kupi neka mi posalje pp ili nek napise ovde.
|
|
|
|
BOJK |
Objavljen 04.03.2016. 17:06
|
Član
Upisa: 197
Pristupio: 28.06.2012. 08:48
|
jos jedna slika
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 06.02.2017. 13:52
|
Admin
|
Pravi li neko od forumaša gorionike na pelet ili delove za njih.
|
|
|
|
Milan__ |
Objavljen 06.02.2017. 19:48
|
Član
Upisa: 142
Pristupio: 03.01.2017. 13:56
|
Daki,ovde ima sve sto trazis,i delova i gorionika..
Link : http://termis-gor...onike.html
Bog prašta,ali 30-06 nikad!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 06.02.2017. 21:10
|
Admin
|
Hvala kolega , ima sve ali što meni treba ne . Nema puž za gorionik , ima na netu i toga ali ne u potrebnoj dimenziji i obliku, ostalo imam
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 25.03.2017. 11:07
|
Veteran
Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Kako mi dvoriste nije bas veliko, a u boksu su tri keruse( dve nemice i sg) iako se i po 2-3puta u toku dana pere, znaju da se osete. Ima li neko predog za neko cveće ili sl da se poseje oko boksa da to neutralizuje? Probao sam sa noćnom frajlom prošle god ali nisam zadovoljan.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.03.2017. 12:20
|
Admin
|
Noćna frajla traje nekih mesec dana i miriše samo noću, mislim da ti nema leka posebno što imaš nemce. Jedino da boksovi imaju betonsku ogradu 30 cm visine pa da se stalno ispire vodom boks , ali pod uslovom da ima odvod za kanalizaciju , u suprotnom samo se miris malo razredi i sleva u zemlju pored , pa ponovo isparava isti smrad . Ako kod tebe uspeva možda bi ruzmarin i lavanda posađeni kao ograda malo neutralisali miris, ali to je rešenje na duge staze sa problematičnim ishodom. Upravo to je razlog zašto kerove ne zatvaram u boks , nego su slobodni u povelikom dvorištu , a obaveza sakupljanja njihovog minulog rada je svakodnevna.
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 25.03.2017. 19:07
|
Lovčina
Upisa: 2421
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
у Бретону је спас
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 25.03.2017. 22:46
|
Lovčina
Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Uh yebote,izgleda da bretoni pishaju limunadu i kenyaju milka chokolade.Istina je da se najmanje osete od pasa iz 7-me grupe,ali ce breton zatvoren u izbetoniran boks za nedelju dana da smrdi kao i svi drugi.Ogromna je razlika izmedju slobodnjaka i pasa u boksu i moji nemci kad su pusteni,ne osete se ni deseti deo kao kad su u boksu(Ares kopa za krticama kao manijak pa mi ujutro dvoriste lici na minobacacki poligon).
Arnotije druze,tesko da ce bilo koje cvece nadjacati miris psece mokrace pa ces morati da nadjes neko drugo resenje
dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 27.03.2017. 10:36
|
Veteran
Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Ma boks se pere i dobar je odvod, ali beton kao beton upije, jos kad krene lepo vreme i sunce pa krene isparavanje . Drugo resenje nemam, tj za prosirinje i menjanje lokacije boksa, a ni broj kerova nmg manje od ovoga tako da ...
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 27.03.2017. 11:27
|
Stari član
Upisa: 280
Pristupio: 11.11.2010. 22:34
|
Beton upija bas dosta, dovoljno je 10 minuta da upije, jedini nacin je, ako ovo nisi uradio vec, je da operes sve lepo vodom zatim dezinfikujes zivom sodom, opet lepo ocistis sve od sode i onda farba za beton. Ona je mazna i ne upija toliko kao beton, pa spiranje svega ostaje svaki dan kao jedino resenje, ali bar nece smrdeti. Cvece i ostalo ne pomaze previse. |
|
|