Poluautomatski karabin
|
sheytan |
Objavljen 06.06.2011. 13:28
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Tebra imenjače CaE, to što pričaš apsolutno je logično, ali je Remington PA qrabeen tradicionalno STVARNO osetljiv, tj. navodno radi pouzdano sa jednom municijom, i to - REMINGTON! Zašto, kako - bem li ga, ali je tako. Naravno, nisam ga probao, nemam ni Želju(veliko slovo, naravno! ), al sam Ćito da je upravo tako.
Drugo, nije baš lako napraviti vrhunski poluautomat(bar što se tiče besprekornog funkcionisanja). Npr., baš taj Remington još do dana današnjeg nije uspeo... I, naravno, nije mu cena bez razloga takva kakva jeste. Možda je čak i presqp...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 06.06.2011. 14:07
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kod amera važi pravilo .-Falite me usta ili ću vas poderati.- i njihova čuvena puška M-16 funkcionisala je dobro dok su koristili originalnu municiju i kvalitetan barut čim je nestalo kvalitetnog barute ameri su u Vijetnamu bacali svoje puške i uzimali kalašnjikove.Zbog toga mislim da je Šejtan u pravu,
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 06.06.2011. 14:54
|
Veteran
Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Kolega Sejtan u pravu si sto se tice poluautomatskog karabina remington Funkcionise samo sa remington municijom i sa njom vrlo jadno nikada se nezna kada ce zatajiti dal na drugom ili petom metku ali vise od pet retko moze da izdrzi a da nenapravi zastoj.A i sam utisak nakon uzimanja u ruke ostavlja jadan utisak Izgleda da je napravljen od presovanog lima sto u stvari i jeste. |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 06.06.2011. 20:21
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Da ne bIde da sam hvalio ovog Remingtona ili još gore bilo šta američko
... puca jedan poznanik sve i svašta iz svog Rem... u .30-06 i PPUa "lovnog" i "šiljke" iz Igmana, i staru češku i noviju nemačku a amersku skoro nikad ... i desi se, doduše, da nekad "koči" i zaglavljuje ali ne baš toliko koliko Vi "napakovaste"
Lično, ne volim ništa američko pa tako ni njihovo oružje i potpuno se slažem sa vama da je "probirljivo" i nego tamo htedoh reći i o reklamiranju i antireklamiranju od strane prodavaca ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
zexxx |
Objavljen 06.06.2011. 22:56
|
Član
Upisa: 79
Pristupio: 05.07.2010. 22:27
|
citao na nekom forumu o rem...ali mi to nije sigurno ovde su pravi ljudi pa zato da upitam.ok.hvala kolege na savetu...
samo smireno.....
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 06.06.2011. 23:32
|
Lovčina
Upisa: 3208
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Takodje sam i ja cuo da je Remingtonov PA karabin i suvise nesiguran, ima ga lovac iz susednog drustva i zali se, ako ga nije vec i prodao, a evo na primer sto Remington ima municiju-sacmenu, a verovatno i karabinsku-za'ebalo vek
Lov je za mene život =)))
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 06.06.2011. 23:44
|
Lovčina
|
Cvele, to shto njihova dzebana najbolje radi u tim pleKanim shtrocaljkama, ne dokazuje da je to dobra dzebana, nego dokazuje samo to - da ta municija radi u tim shtrocaljkama!
Zashto je to tako, to je tretji padez i ne treba da se opteretjujemo time.
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 07.06.2011. 01:16
|
Lovčina
Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
U bre kolege al ga vi izrozaste nema dalje... Nije mi rekao prodavac da biram municiju tipa koristi samo remington ili RWS metak i nista drugo jer ce ti zaglavljivati itd,nego mi je rekao da ima fini mehanizam zatvaraca i da bi bilo pozelno da pucas samo jednim tipom municije da ne sarenis,tipa nesto ako pucas i koristis PPU koristi njega ako pucas sa RWS pucaj njega nesto tog tipa mi je rekao. A ja licno mislim da karabin nije los normalno Beneli i Browing i onaj Vulkan su sigurno daleko lepsi ali ne verujem da bi neko napravio pusku koja ce da kosta 1200e i da ne radi uopste... Mislim ako su tako napravili nek ide sve u p.m... Ja ne verujem ipak je Remington ime u svetu oruzarstva.
Srbija do Tokija!
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 07.06.2011. 07:19
|
Lovčina
|
Mirko, kada sledetji put budesh hteo da kolege sa foruma pravish budalama, molim te da to naglasish, da se vetjina ne bi bzvz patila i gubila vreme, poqshavajutji da pomogne!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 07.06.2011. 09:55
|
Lovčina
|
Sto ja tebe kolega sheytane pravim budalom??? O cemu pricas ne razumem te? Jel te uvredilo sto sam rekao da ste svi do jednog izrozali nesto a ja imam neko drugo misljenje?
Srbija do Tokija!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 07.06.2011. 10:13
|
Admin
|
mirko knezevic kaže:
Sto ja tebe kolega sheytane pravim budalom??? O cemu pricas ne razumem te? Jel te uvredilo sto sam rekao da ste svi do jednog izrozali nesto a ja imam neko drugo misljenje? Velika država pa veliko i ime , nekada a i sada je Dacija velika za rumune jer drugu nisu imali.A ako je simbol kvaliteta broju prodanih komada probaj staviti u odnos broj stanovnika pa ćeš videti da i nije neko veliko ima. Nekada u Sloveniji Puškarna Kranj ili Ferlah u Austriji male firme ali velik kvalitet .Na kraju krajeva naša Zastava je pojam u svetu oružarstva, ako gledaš vrednost izvezenog oružija, a nama nije dobro Zastavino oružije
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 07.06.2011. 10:22
|
Lovčina
|
mirko knezevic kaže:
Sto ja tebe kolega sheytane pravim budalom??? O cemu pricas ne razumem te? Jel te uvredilo sto sam rekao da ste svi do jednog izrozali nesto a ja imam neko drugo misljenje?
1. ne praviš samo mene, nego sve koji su se potrudili da ti odgovore
2. većina se složila da je to KANTA, a ti kažeš, ipak je to firma, i ja ne ebem vaše pritče. ZAŠTO SI NAS ONDAk IŠTA I PITAO???
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 07.06.2011. 10:56
|
Admin
|
Džavolčiču nej se jediš pa to je samo retorika, svako ima pravo na mišljenje. Nekada su ti svi govorili nemoj nju nije za tebe ali nisi poslušao jer se tebi svidjala
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 07.06.2011. 11:01
|
Lovčina
|
Men se sve svidžale! Bilo je:
"Majko, koji sam ti frajer - SVE mi se cure svidjaju!"
Naravno da ima svako pravo na mišljenje, ali ne dam da me prave budalom oni kojima sam iz najbolje namere, javno pozvan, poqšao da pomognem!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 07.06.2011. 12:53
|
Lovčina
Upisa: 3208
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
sheytan, nije bas da njihova municija ne valja.. bar ona za sacmarice ;)
Lov je za mene život =)))
|
|
|
|
270 |
Objavljen 07.06.2011. 17:23
|
Veteran
Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Remingtonovi poluatomatski karabini su po kvalitetu a više po konstrukciji lošiji od Browning, Benelli, Winchester... karabina ali da su baš kante- nisu!
Po meni problematična je njihova cena koja je kod nas skoro 1200 evra a koju taj kvalitet ne opravdava mada su i cene svog oružija neopravdano visoke kod naših trgovaca ipak u toj kategoriji cene pre od Remingtona bih izabrao Winchester "Vulkan" (Kad bih baš voleo i želeo poluautomat)!
Da se baš odlučim za Remington cena ne bi smela da bude iznad 800 evra!
Poznajem nekoliko vlasnika Remingtonovih PA 742 i 7400 u kalibrima 30-06 i 308W, zanimljivo je da su vlasnici 30-06 imali zastoje sa svom jeftinijom municijom ( PPU, S & B ) a po nekad mada znatno ređe i sa skupljom, dok vlasnici ovih karabina u 308W koristili su svu municiju gotovo bez zastoja i uz minimalno održavanje oružija!
Na žalost uvoznik nove Remingtonove PA nije uvezao u cal. 308W |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 07.06.2011. 19:47
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Premda nisam imao priliku da probam Remington mod. 750, verujem da su na njemu otklonjene mane koje su se pokazale na njegovim predhodnicima. Ipak se PA karabini serije 7400 prave već dugi niz godina i svaki novi model je bio usavršen u odnosu na prethodni. Iako ni ja ne volim amerikance, mora se priznati da Remington jeste veliko ime u oružarskom svetu. Njihovi karabini iz serije 700 su odlični i imaju svetsku slavu. Isto tako i pumparice iz serije 870. Prave i kvalitetne pištolje na bazi Colt M 1911. Imaju velik izbor kvalitetne municije ze karabine, sačmarice, pištolje i revolvere, kako za lovačku tako i vojno-policijsku namenu. A ne vidim da je Mirko rekao išta loše i uvredljivo. Momak je zaključio da firma sa renomeom kao Remington ipak ne bi napravila tako lošu pušku uz svu konkurenciju koju danas ima, i smatram da je tu u pravu. Jedno je što mi nekoga ne volimo (sa dobrim razlogom) a drugo je realnost. Ja lično volim ispred svega Srbiju, i Zastavine karabine smatram solidnim i itekako upotrebljivim, ali ne bi lovio Zastavinim PA karabinom da mi neko plati. Ne što ne valja, radi on odlično, ali je ružna vojnička puščetina kojoj nije mesto u lovištu, nego na ratištu.
|
|
|
|
zexxx |
Objavljen 08.06.2011. 01:48
|
Član
Upisa: 79
Pristupio: 05.07.2010. 22:27
|
ovo je dobro za zastavin pa...da li je toliki problem da promene izgled te puske?ko da sam u vojsci kad je vidim...
samo smireno.....
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 08.06.2011. 15:54
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
... ako od ovih kora može dobra pita ...
a neće ni da zaglavi ma šta god stavio u njeMU
...
a Zastava?!? -ma k'o Zastava!
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 08.06.2011. 22:07
|
Lovčina
|
sheytan kaže:
mirko knezevic kaže:
1. ne praviš samo mene, nego sve koji su se potrudili da ti odgovore
2. većina se složila da je to KANTA, a ti kažeš, ipak je to firma, i ja ne ebem vaše pritče. ZAŠTO SI NAS ONDAk IŠTA I PITAO???
Ja sam pitao dali neko ima iskustva sa ovim karabinom jos pre mesec dana,niko ziv se nije javio a tada je tek krenula prodaja istog kod nas,ja sam zakljucio sta sam zakljucio i nisam nikog pitao za savet nego je mene kolega zeexx pitao jel sam cuo nesto,ne vidim tebe kolega uopste prozvanim za to niti da sam od tebe napravio budalu kao sto kazes,pre mesec dana niko nista nije znao da mi odgovori,a sad svi ispadose oruzarski injzinjeri,i prosto mi je neverovatno da remington moze da napravi nesto i da ne radi uopste,pa sto bi ga pravili onda? Ja amerikance ne volim ni na tv da vidim al nisam kriv sto prave dosta lovackog oruzja. I jos jednom ti kazem i izvinjavam ti se za uvredu ja nisam ni pitao za savet...
Srbija do Tokija!
|
|
|