Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 308 win.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
308 win.
nidzamotocross

Vukota kaže:
Uhh,čini mi se da sam tražio mišljenje na pogrešnoj temiHmmm..

A dobio si vise nego dobar odgovor na tvoje pitanje. ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

huntinggirl1
 kolega Kempi, ja imam do sada 2 vuka i nije vuk problem, treniram malo više od mnogih i to ne sa ppu,
pucam veoma pristojno sa jako malo promašaja,
veruj da smem da se takmičim sa mnogima,
ali moja matematika je takva, koristi u lovu sve najkvalitetnije, čak se tako mora i obući... lovac je gospodin koji voli ovaj sport.....

inače, sutra je na programu emisija iz vajske o tragačima po krvi gde si i ti bio....
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

DakiNS
 Lepo je imati mogućnost da se uopšte trenira a posebno sa dobrom i skupom municijom,na žalost mnogi lovci nemaju takve mogućnosti. Ili je problem nabavka municije ili strelište. Ja lično na žalost treninge svodim na gađanje mehaničkim nišanom sa vazdušnom puškom. Bolje išta nego ništa.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan
 ^ A kažu da je najbolje na državnim jaslama! DIJABOLE! Mislim, jedino dijabole može službenik da qpi! Shock

Smeko

iveli 3

Inače, ima logike vazdoošna, naravno, a još bi više imala MK, qj je u mogućnosti... Odobreno
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ssekir75

DakiNS kaže:
Lepo je imati mogućnost da se uopšte trenira a posebno sa dobrom i skupom municijom,na žalost mnogi lovci nemaju takve mogućnosti. Ili je problem nabavka municije ili strelište. Ja lično na žalost treninge svodim na gađanje mehaničkim nišanom sa vazdušnom puškom. Bolje išta nego ništa.Lovac 3

tacno. godinama nisam ispalio metak iz pistolja iz prostog razloga - nema se. Confused svaka cast ko ima mogucnosti, ali se slazem da rws ili bilo koji drugi metak ne vredi 5 puta vise od ppu koliko skuplje kosta. rezultati prikazani na ovom forumu to dokazuju. na stranu ona kvota o 60 komada godisnje.

MK? pre ce mi dozvoliti da kupim pragu... Glavu o zid Glavu o zid Glavu o zid
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Barbarosa
 Pozdrav kolege,
samo poređenja radi u Capriolu Hornady Superformance SST (u cal.308win) košta 218din/kom. dok u Snajperu RWS (u cal. 7x64) košta 380din/kom.
Ne bih baš rekao da je ovaj Hornady toliko lošiji metak kolika je razlika u ceni.

ssekir75
 upravo tako.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

srpko1

Barbarosa kaže:
Pozdrav kolege,
samo poređenja radi u Capriolu Hornady Superformance SST (u cal.308win) košta 218din/kom. dok u Snajperu RWS (u cal. 7x64) košta 380din/kom.
Ne bih baš rekao da je ovaj Hornady toliko lošiji metak kolika je razlika u ceni.

Ali RWS je RWS od RWS pogodka divljac pada u vatri gde god da se pogodi i u stomak i u pedu i u papak.Trt MilojkaTrt Milojka Nije bitno gde pogodis bitno je da je da pucas sa RWSZbunjenJaooo

Malo sale ne zamerite.Bye

Vukota
 http://www.arms24...42828.html

http://www.arms24...29872.html

http://www.arms24...39761.html

Evo malo radi usporedbe kakve su cene ovde(nadam se da ce se linkovi otvoritiMolitva)

Vukota
 A za par kutija tog skupljega moze da se kupi i ovo B);

http://www.franko...p;navCateg

Barbarosa

Vukota kaže:

...paaaa za nekih 6 kutija...Odobreno
mada su mogli za ove pare da "daju" i neku bolju optiku, a ne ovu meoptu Zbunjen Smean

Podunavac

Barbarosa kaže:

Vukota kaže:

mada su mogli za ove pare da "daju" i neku bolju optiku, a ne ovu meoptu Zbunjen Smean

Kolega neznam dali je ovo trebao da bude neki šaljiv upis ili si ozbiljno mislio? Cena ovakve Meopta optike je veća od ove nevedene za karabin. Meopta optike se kreću od 600 evra pa naviše za sve modele osim MeoPro. A i kvalitet im je odličan.
Tri prsta 2Kolce

Barbarosa

Podunavac kaže:

Barbarosa kaže:

Vukota kaže:

Kolega neznam dali je ovo trebao da bude neki šaljiv upis ili si ozbiljno mislio? Cena ovakve Meopta optike je veća od ove nevedene za karabin. Meopta optike se kreću od 600 evra pa naviše za sve modele osim MeoPro. A i kvalitet im je odličan.

Naravno da je bila šala Podunavac, zato je tu i onaj smajli na kraju...znam ja šta je meostar B) i nadam se da ću uskoro da postanem vlasnik baš jednog takvog B)...iveli 3

Podunavac
 Onda izvini kolega, nisam bio siguran šta si mislio. I ja planiram da pazarim upravo Meoptu, ali Artemis 2000 3-12X50.Byeiveli 3
Tri prsta 2Kolce

krilas
 Pozdrav svim kolegama, a onim sto su krenuli na prepelice i dobar pogled! Pitao bih vlasnike ovog (308Win) kalibra, da prenesu svoja iskustva sa ppu municijom, narocita sa laksim zrnima (jel i on probirljiv kao "nemci'") i kako se pokazao u lovu na srnecu divljac, jel pravi velike stete (sa lakom ppu municijom)?Cao poljubac
Siroma

canis aureus
 Nisam vlasnik .308Win(još uvek a nadam se ...) ali sam ga dosta koristiJo pa dok neki od vlasnika ne odgovori evo ja da ti kažU neštA ...
u zavisnosti od cevi do cevi grupisaće pogotke bolje ili lošije a što se tiče "probirljivosti koj kod švaba" toga nema, uglavnom, ali opet zavisi od koraka uvijanja(twist rate). Lovačke cevke uglavnom dobro nose i lakša zrna(9,7g) dok neke mach-takmičarske traže teža zrna. Imao sam prilike da vidim da neki karabini dosta bolje grupišu sa lakšim zrnima(9,7g) no sa težim(11,7g i težim)
A kako se pokaz'o na srnećini sa lakom PPjUom mundžom ... pa recimo, kad pogodiš na blizO, ispod 100m, gde god da pogodiš oće naneti veliku štetu!! jer je još dosta brzo a prilično je meko und ako pogodiš u tvrđe(koska plećke i sl) tek onda ume napravit' pichvajz Shock
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

krilas
 A koliki mu je prelazni konus i korak uvijanja (ovde mislim na nasu Zastavu M70)?
Siroma

Kale1204
 Mislim da prelazni konus niko ne definise u specifikaciji a sto se koraka uvijanja, on je 300mm kod 308 win.
Tako bar link kaze
http://www.zastav...z/m70.html

Podunavac
 Kod američkih kalibara je prelazni konus znatno kraći nego kod nemačkih. Zbog toga američki kalibri imaju širi dijapazon težina zrna i dobro nose i laka (kratka) zna, dok nemački kalibri najbolje rade sa težim (dužim) zrnima. Inače prelazni konusi se kreću u rasponu od 2 do 6 mm.
Tri prsta 2Kolce

galjaman
 Pozz kolege. Krajem prosle godine sam uzeo karabin m70 battue kalibar 308 win u Kragujevcu, naravno zastava. Prilikom kupovine istog pitam gospodina sto radi u zastavi koji je korak uvijanja za karabin koji kupujem, a on, zamislite i ne zna sta je to. Ja se nasao u čudu. Pozove on kolegu, kolega isto. Treći od radnika zastave kada je stigao kaze da je korak uvijanja fabricki te da on ne zna koji je. Link koji je dao Kale1204 nije u funkciji. Ako predpostavimo da je korak 1.12 koja bi bila idealna tezina zrna? U fabrici kazu da idealno nosi 10,7 PPU psp bt. Za predstojecu sezonu planiram uzeti lapua MEGA 12g ili geco plus 11g za lov crne divljaci pogonom ali sam u dilemi Glavu o zid

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,128,799 posete www.srbijalov.com