M48
|
canis aureus |
Objavljen 23.04.2013. 21:32
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
E moj PodunavCe, nisi "ruska škola" ni ič !!
Ne valja ti to takVo našminkaTo nizašta ..... no, ovo je ono pravooo ....
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 23.04.2013. 22:15
|
Lovčina
Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Podunavac kaže:
Ljubitelj sam vojnog oružja i veliki poštovaoc vojničke puške Mauser K98. I dan danas mi je žao što je više nemam u svojoj kolekciji. Voleo bi i da imam M24 sa grbom Kraljevine Jugoslavije, a još više originalni ČK. Međutim nikad si nebi dozvolio da sa ovim puškama uđem u lovište. Pre dve godine je moj pobratim Apinest radio svoju M48 kod majstora Jevtića u Kragujevcu, a kada je bila gotova zajedno smo išli po nju. Jevtić je na njoj uradio sve što je potrebno da bi postala pravi LK. Skidanje kaskada na cevi, skidanje vojnih i postavljanje lovačkih nišana, Bušenje rupa na sanduku za montažu optičkog nišana, obrada i prerada ručice zatvarača, štelujući obarač sa lovačkom kočnicom umesto vojnog, nov kundak (lovačkog tipa), poliranje uvodnika metka u cev (rampe) i bruniranje cele puške. Mnogo posla, ali sada je to pravi lovački karabin i izgledom i namenom. O ceni nebi ovoga puta, pošto je Jevtić jedan deo odradio drugarski. Ne mogu da nađem slike da se vidi kako ta puška sada izgleda. Ali ima slika negde na portalu, pošto sam ih postavio nakon povratka iz Kragujevca.
Rođo, pa kako nije drugarski kad mu je ručica zatvarača ostala u ruci
Eeee da mi je to bilo da vidim pa nek ide život
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 23.04.2013. 22:23
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Podunavac kaže:
Ljubitelj sam vojnog oružja i veliki poštovaoc vojničke puške Mauser K98. I dan danas mi je žao što je više nemam u svojoj kolekciji. Voleo bi i da imam M24 sa grbom Kraljevine Jugoslavije, a još više originalni ČK. Međutim nikad si nebi dozvolio da sa ovim puškama uđem u lovište.....................
A ja bih bash rado sa m48 voleo da se pojavim u lovishtu!
A drugi betjari vadu svoje sqpe Blaseronje, Sauere, Fabarmove, a chika-Sheytan izvornu tandzaru... QQUUUUUUU!!!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 23.04.2013. 22:34
|
Veteran
Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
sheytan kaže:
Podunavac kaže:
Ljubitelj sam vojnog oružja i veliki poštovaoc vojničke puške Mauser K98. I dan danas mi je žao što je više nemam u svojoj kolekciji. Voleo bi i da imam M24 sa grbom Kraljevine Jugoslavije, a još više originalni ČK. Međutim nikad si nebi dozvolio da sa ovim puškama uđem u lovište.....................
A ja bih bash rado sa m48 voleo da se pojavim u lovishtu!
A drugi betjari vadu svoje sqpe Blaseronje, Sauere, Fabarmove, a chika-Sheytan izvornu tandzaru... QQUUUUUUU!!!
hahaha...i ja ću tako sa mojom... |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 23.04.2013. 22:35
|
Lovčina
Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
canis aureus kaže:
E moj PodunavCe, nisi "ruska škola" ni ič !!
Ne valja ti to takVo našminkaTo nizašta ..... no, ovo je ono pravooo ....
to je taj rad!!!
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 23.04.2013. 22:39
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
canis aureus kaže:
pez kaže:
canis aureus kaže:
Vi drugari što mislite da je "sve to isto" uzmite lovački karabin, recimo, Sauer ili Steyr ili CZ550(555) ... ili Zastavu M70 pa malko uporedite sa Mčetresosam i možda uvidite da je razlika u mnogo čemu a ne samo u "šminki" !
Pa ko sad uporedjuje ficu i mecku!?
Canise je l' i Sauer ima sistem bravljenja M98!? Steyr znam da ne!
A Zastavu M70 i M48 mozemo porediti kolko 'ocete!
Koliko primetiK, ne bijade poredŽenje Mčetresosam i samo karabina sistema M98 već Mčetresosam i lovačkih karabina te otudE i oviJI mercedesi u mojemu upisu
... a takođeR, vidim da i sam pišeš o prerađenim m48, a te prerade mogu biti i ohoohoo skuplje od mere a moŽu bit' i ispod darE tako da ... da se ne ponavljam.
Može da posluži kao odlična osnova za doradu a u "izvornom" stanju 'oće da ubiVa ali ...
evE ga je'an Frankenstein
Kolega Canise ti prvi spomenu ficku i mecku al nebitno
Naravno da pisem o preradjenim M48 jer sem sto kod M70 imamo veci izbor kalibara sve ostalo je sustinski isto pa razmisljam da je bolje da nesto platim 100e i onda sredjujem nego da to isto platim 500e i opet sredjujem, ne znam mozda gresim ali za iste parKe dobijam nasminkano po mom meraku i naravno u 8x57JS
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 24.04.2013. 13:00
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
... ta ajd' sad, nisam baš prvi spominjao svet automobilizma ... ali nebitno!
pez kaže:
Procitah pazljivo sve postove. Ipak je samo sminka u pitanju!
Ajde kolege realno, sta biste pre zeleli da imate ovog lepotana sa veljine slike ili zastavu M70!
Ovaj lepotan sa veljine slike je koštao mnoogoo više(izrada) nego što košta Zastava M70 u fabričkom izdanju, tako da, realno, ako bi se podjednaka suma parica uložila i u M70 to bi bilo podjednako ...
Slažem se da je potrebno uložiti ali manje je ulaganja potrebno u M70 nego u M48 što opet izjednačava onu početnu cenu po kojoj mogu iste da se pazare, tako da na kraju krajeva to izađe podjednako. A na stranu to što je mnogo lakše doći do "komponenti" za M70 kome odgovaraju iste one koje i za MauserM98 zbog dužine sanduka nego što je dostupnost za M48.
Ne bih da se ponavljam jer napisah već u prethodnim upisima ... ali što reče MaxA "dalek je put do pite od sirovog žita!", ili tako nekako, .... MaxO
... i još jedna bitna činjenica, vrlo su retki majstori na našim terenima koji bi mogli da naprave tako lepu "pitu" i nadasve upotrebljivu!! Mnoge sam radove video, što jeftinije što skuplje, i nijedan nije bio "savršen"!!! .... ili sam samo očekivao malo više
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 24.04.2013. 21:40
|
Veteran
Upisa: 780
Pristupio: 02.03.2011. 23:02
|
Rođo, pa kako nije drugarski kad mu je ručica zatvarača ostala u ruci
Eeee da mi je to bilo da vidim pa nek ide život[/quote]
nista nebrini donesi tvoj da je fiknem posle je nejsigurniji sistem skines da ti neko neukrade metak
ala ste se raspisali sedite mirni na dupe i lovite sa onim sto imate ovo je skupa rabota nije to za nas mucenike poskidajte to sto mozete sami i pravac suma a kad dobijete na loto onda pravac majstor pa se posle pokazujete do mile volje B)
najbolja je ona puska koja se non stop kvari
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 24.04.2013. 22:24
|
Lovčina
Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
eto i strucnog misljenja...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 24.04.2013. 22:27
|
Lovčina
Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
"...nista nebrini donesi tvoj da je fiknem posle je nejsigurniji sistem skines da ti neko neukrade metak..."
a i u vezi krađe metaka ima kompetentnijih od mene da kažu koju na ovu temu ( Lalooo )
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 24.04.2013. 22:30
|
Veteran
|
http://www.youtub...=endscreen
http://www.youtub...3p5bZoRGn0
eto sta ameri govore o M48....Mozda samo nama nevalja, ili mi kao znamo za bolje... |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.04.2013. 23:24
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Lošem q.cu i dlaka smeta
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 25.04.2013. 16:30
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Niko ne kaže da je M48 loša puška. Direktna je kopija najbolje vojničke puške (ovog sistema) u svetu. Međutim ovde se priča o tome da nedorađena (ili nedovoljno dorađena) M48 nije za lov i lovšte. Ameri dosta pucaju na strelištima sa vojnim oružjem i nema razloga da im ne odgovara. A i kod njih je poimanje lova mnogo drugačije nego kod nas u evropi. Tako da ovi linkovi nemaju baš mnogo veze sa našom diskusijom. Kao što sam već rekao, imao sam više komada pušaka Zastava M48 i Mauser K98 sa kojima sam uspešno lovio i bio zadovoljan. Međutim sve su bile prerađene. A više komada sam ih imao baš iz razloga što nisam bio zadovoljan doradama pa sam stalno dorađivao nove dok nisam dostigao ono što sam hteo. Nema jeftine i jednostavne dorade. Između vojnog i lovačkog modela je dosta velika razlika.
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 25.04.2013. 17:34
|
Lovčina
|
Pa ajde kolege da sve turimo na 'artiju i vidimo, napokon, kolko bi kostala prerada M48. Ovako kostalo bi ovoliko ili kostalo bi onoliko ne vodi nicemu.
Evo npr.
- promena kundaka
- skidanje prelaza na cevi(ne mora)
- busenje rupa za nosace ON
- kocnica
-okidacka grupa
-bruniranje
neka neko ko zna cene kaze koliko bi sve to kostalo(moze i okvirno)
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 25.04.2013. 19:56
|
Veteran
|
pa...ako dobiješ kvalitetan karabin...što da ne...ko to voli(da radi za sebe puškicu) njemu se isplati |
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 25.04.2013. 20:00
|
Veteran
|
Podunavac kaže:
Niko ne kaže da je M48 loša puška. Direktna je kopija najbolje vojničke puške (ovog sistema) u svetu. Međutim ovde se priča o tome da nedorađena (ili nedovoljno dorađena) M48 nije za lov i lovšte. Ameri dosta pucaju na strelištima sa vojnim oružjem i nema razloga da im ne odgovara. A i kod njih je poimanje lova mnogo drugačije nego kod nas u evropi. Tako da ovi linkovi nemaju baš mnogo veze sa našom diskusijom. Kao što sam već rekao, imao sam više komada pušaka Zastava M48 i Mauser K98 sa kojima sam uspešno lovio i bio zadovoljan. Međutim sve su bile prerađene. A više komada sam ih imao baš iz razloga što nisam bio zadovoljan doradama pa sam stalno dorađivao nove dok nisam dostigao ono što sam hteo. Nema jeftine i jednostavne dorade. Između vojnog i lovačkog modela je dosta velika razlika.
samo slušajući komentare koji su puni hvale steko sam utisak da se njima više svidja nego nama...ako si gledao koliko su precizni bez optike... |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 25.04.2013. 20:19
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Tebra Podunavatz, m48 nachelno moze NEDORADJENA da se koristi za sve situlacije u lovu di ne treba otpitjki!
Ponavljam, rado bih je nosio ponekad, da se q...m. lechka...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.04.2013. 20:45
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Danas sam dobio INformaciju da ima u NS u prodaji M48 urađene sa lovačkim kundakom za 8000 dindži , verovatno one koje su delili penzionisanim oficirima., ali ako je tačno cena je smešna, a za mlade lovce prilika da za malo para kupe po meni solidan karabin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 25.04.2013. 20:49
|
Lovčina
|
Ajd da na tu cenu turimo i cenu radova sa mog spiska pa da vidimo kolko ce da kosta
P.S.
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 25.04.2013. 21:14
|
Veteran
|
eto kupiš ga za 8000 i eto nešto doradiš i onda kao takav (prerađen)ima svoju vrednost...nemoj gledati koliko moraš uložiti jerprerađen vredi više ,valda..ili koliko bi koštao potpuno sređen M48 sa optikom ,upucan,bruniran..ma u full...koliko bi ga proceniol |
|
|